Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
37 minut temu, dysydent napisał:

Tylko że ci co teraz wstają z kolan od razu łeb w opary wyznaniowe pchają. Jak nie łajza to oszołom. Czy tu nie ma rozsądnych ludzi?

A co ty się tka na ten kościół zawziąłeś ? jest jakiś klecha ministrem

to że krzyże wiszą w ministerstwach, żrobią opłatek czy jajeczko, składają życzenia świąteczne  i transmitują kilka mszy w telewizji i na tym  kończy się państwo wyznaniowe

pokazali kilka  tych mięsięcznic i przez to ma być państwo wyznaniowe

Opublikowano (edytowane)

Bo w każdej religii (niekoniecznie chrzescijaństwie bo w nim nawet relatywnie mniej) celebra bierze górę nad rozsądkiem, Wiedzą czy uznaniem niewiedzy.
Nie wie żaden jak jest naprawdę a to że z siebie pajaca wymyślnymi przybraniami w kolorowe pióra czy co tam chce robi, wcale nie oznacza że niewiedzę swoimi dywagacjami o lepszym poznaniu od innych cel istnienia poznał. 
... i tu by było dużo bzdur jakie w każdym wyznaniu codzienność ogranicza i tylko władzy materialnej jednych nad drugimi służy nie w oparciu o poznanie praw materialnego świata a wręcz wbrew nich

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

ale kto cię do czego zmusza ?

nie chcesz to nie chodzisz do kościoła, nie chcesz to nie puszczasz dziecka na religie czy klechy po kolendzie

jakieś nadzwyczajne przywileje dostali klechowie w czasie dobrej zmiany ?

Opublikowano (edytowane)

dostali nadzieję na wpływy polityczne i wielu poddało sie tym nadziejom i teraz jak mi jakis Kaczyński mówi że Polska to Kościol katolicki to jest tego Kaczyńskiego koniec a Kościołowi przy okazji brudem politycznej walki się dostaje.
Sól i cukier oddzielnie są potrzebne ale zmieszane zwykle wywołują wymioty. 
Religia stała się sprawą publiczną a ostatnio już polityczną bo jakies Brauny to już całkiem jak klecha bez sutanny a dla mnie Polska to nie tylko Katolicy a już na pewno tacy statystyczni.
Won z polityki pajace wyznaniowe dowolnych orientacji bo Wiara jest taką samą dewiacją Wiedzy jak LGBT praw przyrody. 
Oba zjawiska są nieodłącznym składnikiem naszej rzeczywistości ale żadne nie powinno jej dominować. Prywatność tak. publicznie miejsce dla jednych i drugich jako marginesu różnorodności ludzkiej natury .
Mozesz sobie wierzyć ze w kosmosie fruwają aniołki a pod ziemią kopytni zupy smołowe warza ale mnie do tych durnot nie mieszaj zwlaszcza aparatem panstwowym. bo następnym krokiem będzie próba siłowego wybicia z głowy tym co twierdzą że nadmiar dziewic w zaświatach i wojna wyznaniowa gotowa.
skrótowo i dobitnie a prostym jezykiem.
Odważysz się dyskutować że znasz Boga osobiście i lepiej ode mnie czy już nie te czasy i przyznasz że wszyscy wiemy na ten temat tyle samo czyli nic.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

co realnie namacalnie osiągneli w czasie dobrej zmiany ?

uchowałeś się w Polsce katolickiej i jakoś trudno ci było w niej żyć ?

Blużnisz kolego przyrónując do niedawna uważany za chorobę homoseksualizm (lgbt) do kościoła katolickiego co przetrwał wieki lat

Opublikowano (edytowane)

Mówisz jak sanhedryn do Chrystusa który też rzekomo bluźnił nazywając rzeczy takimi jakimi są bo właśnie się sporo tego LGBT w tym Kościele wydało i nie wiem jak na to Chrystus ale ja jednoznacznie oceniam a jeśli prawda to dla jakiegoś wyznania bluźnierstwo to czego to jest wyznanie jesli dopiero pod pręgierzem faktów przestaje brudy tuszować?
Ja w tym Kościele wiele Boga nie widzę tylko przepych, pychę, władzę a i nawet dewiację.
Jako instytucja łącząca ludzi poszukujących większego sensu ponad materialne bijatyki Kościół przetrwa bo jest zaspokojeniem potrzeb ale bardzo szybko się zmieni z instytucji typowo wladczej i siłowej w slużebna i pokorną.

a księdza po kolędzie większość juz traktuje jako folklor a nie nosnika jakiegokolwiek boskiego dzieła czy zamiaru a nawet sutej sakiewki z datków bo i te coraz mizerniejsze.
Po ateistycznej komunie było odreagowanie w wyznanie ale oscylacja niebawem powróci bliżej rozsądnego środka 
taka prawidłowość prosto z czystej Fizyki

https://natemat.pl/261631,polowa-polakow-nie-chce-religii-w-szkolach-tak-wynika-z-sondazu-pollstera

wiem że źródlo tendencyjne ale nawet jeśli by to było przekłamanie to jednak trendy jakby nieco się zaczynały odwracać.
Mi akurat jest obojętne i na ten sondaż  ja nie mam wpływu. 
Indoktrynację finansują indoktrynowani a w tym przypadku nikt też w Polsce nie odważy się zbyt często zakwestionować Kościola jako nośnika Prawdy.
Oby negujący się nie okazali właśnie owymi synami co odmówili pracy w winnicy ci co walczą z patologią ideologiczną obecną w chrześcijaństwie.
Może się okazać że właśnie oni "wolę ojca" wykonują.

chociaż...
https://www.google.pl/search?q=procent+nie+chce+religii+w+szkołach&oq=procent+nie+chce+religii+w+szkołach&aqs=chrome..69i57.21136j1j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

ile to my zacofani bylismy za zachodem? i kiedy to oni zrobili reformację? nadganiamy czy toniemy głębiej w bagnie?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Z tym Braunem mam podobne wrażenie, nadmiernie epatuje....celowe działanie 🤔

Racyl wiem, że lubisz bajki, dlatego Twoja postawa jest taka infantylna😜 przecież Człowiek, który kłamie, nie ma w duszy nic świętego...

albo Powiedz mi, jaki jest Twój stosunek do prawdy, a powiem ci, jaką jakość ma twój intelekt

Opublikowano
33 minuty temu, racyl napisał:

Blużnisz kolego przyrónując do niedawna uważany za chorobę homoseksualizm (lgbt) do kościoła katolickiego co przetrwał wieki lat

Dysydent porównuje sytuację i zależności a nie kościół i LGBT. Choć choroby też są od wieków, więc przetrwały już swoje.😃
Poza tym wolno mu mieć swoje zdanie, bo tak to widzi a widzi takim jakim jest. To nie bluźnierstwo. Jeśli widzi to źle to przekonaj Go że błądzi. (argumenty - "bo tak i ch*j" odpadają).
Dysydent - w kategoriach folkloru to ja byłem ostatnio na mszy odprawianej pod kapliczką w mojej wiosce związanej ze zwyczajem "poświęcenia pól".
Okazało się że w dekanacie tylko w naszej parafii przetrwał. O dziwo mieszkańców było sporo i z prawdziwych uprawiaczy gleby byłem tylko ja. Reszta od nauczycieli akademickich po adwokatów i lekarzy ( czyli sąsiedzi nabyci). to chyba bardziej kwestia społeczności i i pracy w swoich " małych ojczyznach" niż ogólnego trendu. 

Opublikowano
8 minut temu, Ywa napisał:

Z tym Braunem mam podobne wrażenie, nadmiernie epatuje....celowe działanie 🤔

Racyl wiem, że lubisz bajki, dlatego Twoja postawa jest taka infantylna😜 przecież Człowiek, który kłamie, nie ma w duszy nic świętego...

albo Powiedz mi, jaki jest Twój stosunek do prawdy, a powiem ci, jaką jakość ma twój intelekt

Ja nie widzę w kościele zagrożenia i nie upatruje w nim wroga jak kolega dysydent. nie jestem jakimś nadgorliwym katolikiem, w kościele może jestem z 5-6 razy na rok. na tacę nie daję, na zbiórki symbolicznie 10-20zł zamiast gadania czy mi sie to podoba czy nie.

kościół przertwał tyle lat to i przetrwa dalej

Opublikowano (edytowane)

u nas byli sami emeryci rok temu a ja ledwie na sam koniec zdążyłem jak wrócilem z opryskiwaczem z pola w którym los chciał że przewód pękł i ... no nie wyrobiłem bo by mi się oprysk wylał. Szczęściem nie musiałem przejeżdżać obok. Folklor nie folklor ale głupio tak demonstracyjnie ...i to jest podstawowy motor "katolickości Polski" nie nadąża żadne już chyba wyznanie za gwałtownymi zmianami na świecie i jest to najpewniej czas powstawania nowych filozofii Wiary tak jak za czasów Piłata z kotła multikulturowego jakim był wówczas Rzym z wielu sekt jedna wyrosła na glówne wyznanie połowy planety a czy ono takie stale? ile tych odłamów schizm i podobnych "bluźniercow" z czasem i tak chrześcijanami zwanych. Nie taki wieczny ten Kościół bo tylko jest jednym z ogniw w ewolucji wyznań i stale się zmieniającym. Jest fundamentem tego co w przyszłości ale tylko fundamentem bo wszystko się zmienia.
w tym roku nie wiem czy już było czy nie to poświęcenie pól?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

u nas byli sami emeryci rok temu a ja ledwie na sam koniec zdążyłem jak wrócilem z opryskiwaczem z pola w którym los chciał że przewód pękł i ... no nie wyrobiłem bo by mi się oprysk wylał. Szczęściem nie musiałem przejeżdżać obok. Folklor nie folklor ale głupio tak demonstracyjnie ...i to jest podstawowy motor "katolickości Polski" nie nadąża żadno już chyba wyznanie za gwałtownymi zmianami na świecie i jest to najpewniej czas powstawania nowych filozofii Wiary tak jak za czasów Piłata z kotła multikulturowego jakim był wówczas Rzym z wielu sekt jedna wyrosła na glówne wyznanie połowy planety a czy ono takie stale? ile tych odłamów schizm i podobnych "bluźniercow" z czasem i tak chrześcijanami zwanych. Nie taki wieczny ten Kościół bo tylko jest jednym z ogniw w ewolucji wyznań i stale się zmieniającym. Jest fundamentem tego co w przyszłości ale tylko fundamentem bo wszystko się zmienia.
w tym roku nie wiem czy już było czy nie to poświęcenie pól?

czyli wszelkie przejawy religijności schować w 4 ścianach ?

ja nie byłem nawet razu na poświęceniu i mi to nie przeszkadza

Opublikowano

Racyl- Dysydent nie jest jest wrogiem wiary i wartości niesionych z nią ( choć część mu nie pasuje), tylko tego co ludzie z tym zrobili, albo robią. Wspólnota ludzi jako kościół też może popełniać błędy bo to przekrój społeczeństwa. 
A dlaczego ma być głupio? Traktując to jako lokalną społeczność, która kultywuje tradycję, bo tereny jednak rolnicze, ( a tradycja pewnie dłuższa niż okładanie kijami Judasza). Zbierająca się aby  dziękować za plony i prosić o opiekę, (nie w postaci dopłat), a tylko w postaci nadziei to przecież dziedzictwo ojców naszych. Jak jeszcze przychodzą ci co mało mają z ziemią wspólnego a jednak czują się częścią tej  tej społeczności to gdzie lepszej pracy patriotyczno wychowawczej szukać?

Opublikowano (edytowane)

ani ja poważnie traktuję jako cokolwiek sprawczego stadne pól kropienie wodą z pędzla, ot folklor jak majówki czy nawet "krzyżowe procesje" zanim mnie kto do nich nie przymusza lub w drogę mi wchodzi.
W Historii się jednak zdarzało że czasami siłą jedni drugich do "folkloru" przymuszali co i dzisiaj islam jawnie jeszcze praktykuje i tak jak rękę islamu utrącę tak każdego innego folkloru który za "narodowy" niejedni uznać by chcieli.
Zgoda że zbyt daleko chrześcijaństwo się obecnie nie posuwa ale znając ciemnotę powszechną pokomunistyczną w kwestii etyki Wiary obawiam sie u nas cofnięcia w tej etyce bo była przerwa w jej ewolucji na czas komuny i teraz może się zdegenerować jak sam komunizm był degeneracją społeczną gdy w ewolucji gospodarczej między feudalną Rosją kapitalizmu zabrakło tylko od razu w równość obywatelską źle pojętą przeskoczono.

Powtarzam. Kościół przechodził ewolucję w Historii tak jak wszystko i to nie jest nawet dziesięć procent tego co pierwsi czy nawet chrześcijanie kościola św, Pawła bo on sam był schzmą wobec Piotra co dało katolicyzm i prawosławie, katolikow różnych też a to narodowcy a to grekokatolicy etc.. czy to nie odwzorowanie procesów ewolucyjnych?
Z praw początków chrześcijanstwa nie wiele zostało i Kościól stały tylko z nazwy 
no i może dewiacji a to sadystycznych za czasów inkwizycji a to homoseksualnych stale bo statystycznie celibat musi do tego prowadzić lub takie odchyleni przyciągać a to możnowładczych gdy władzę cywilną uznano z boskiego nadania i dopiero m. in nasza trzeciomajowa konstytucja zaczęla z tym kończyc.

oj dużo dziur w edukacji te komunisty porobili że teraz z Wiary ludziska myślą że trza polityczną walkę robić a to nie o to w Wierze chodzi.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Poza tym lepszy chyba stabilny poziom niż szukanie w momentach zagrożenia kaplicy obojętnego wyznania i wznoszenia modłów do tego kto będzie aktualnie chciał słuchać.😃

Wtedy to jeszcze były procesy ścierania się pewnych wartości przekazywanych przez założycieli. Teraz wszelkie procesy schizmy, ewolucji, podziału to bardziej efekt braku mechanizmu oczyszczenia kościoła z zarządem w Stolicy Piotrowej i odejścia tych co im się nawarstwienie zwykłych ludzkich brudów nie podoba, niż nowej interpretacji nauczania.

Opublikowano

najpierw dysydent wypisujesz że kościół mięsza sie do plityki, potem nie umiesz odpowiedzieć że coś dostał od dobrej zmiany , póżniej że przeszkadzają ci

folklory czy zwyczaje same zanikną jak przestaną je ludzie. pytam po raz kolejny po co chodzisz na takie np poświęcenia pól ? robisz z siebie zwyczajną dewotkę

Opublikowano (edytowane)

w edycji poprzedniego posta na tę dewotkę odpowiedziałem choć w moim przypadku to raczej dewota :D 

i zwyczaje zanikają i wyznania a bardziej przechodzą w inne i w katolicyźmie jesteśmy, będziemy niebawem tego swiadkami czy to się komu podoba czy nie.

Przestańcie już z tą "dobrą zmianą" bo czy ona dobra i czy to jakaś zmiana to się dopiero okaże bo na razie to skąd inąd slusznych wiele argumentów zwieracze władzy odruch poprzymykał bo akurat wybory a tu takie coś

https://www.youtube.com/watch?v=S0hAiSB_3bs 

celowo wkleiłem jako link bo niech zobaczcie reklamy na dowód że idoktrynację finansuje indoktrynowany
trochę do myślenia czy przypadkiem "zmiana" nie dopiero przed nami?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Niech będzie folklor....tak jak dziadkowie nachlają się nad księdzem na jakiejś imprezie i jeden sąsiad na drugiego żalą się mu jak na spowiedzi...a ten biedny przewraca oczami i próbuje cedzić ...

Ja zawsze powtarzam, że czuję sie nie godna(wkołko grzeszę przecież) przyjmować komunię dlatego mam wytłumaczenie, żeby tylko nie spowadać się...wkółko tą samą mantrę ...raz kiedyś, żeby nie było nudno zagadałm się w okienku z księdzem na temat innych pism św i lektur....a tak to go zafascynowało...

Moje nastawienie głównie wynika z doświadczenia i obserwacji otoczenia, np. jakaś rodzina stawia sobie prywatny ołtarzyk przed posesją, rzeźbę, zamawia mszę i święci......wszystko tak pięknie wygląda....na codzień w pracy słuchawki na uszach z radiem maRyja....cudowna otoczka, przykrywka....jedna rzecz, która mnie nurtuje sposób w jaki siebie/innych traktują...przekleństwa, ocenianie, kombinatorstwo itd ....nie do przyjęcia!!!!!!!!!!

Zresztą nie dam rady przebywać pod jednym dachem w kościele z pozerami...mnóstwo ich...ich energia mnie przytłacza...

P.S. Ostatnio na Wielkanoc stałam na zewnątrz, tak ciepło/świeżo było i dałam 10zł....raz na rok a nich tam...naprawdę lubię czasem posłuchać ciekawego kazania...

Szwagier jak jeździ do kościoła to macha przed oczami ojca i zbieracza powiedzmy 10-20 zł a wrzuca ukradkiem 1zł 😎 magik....teraz założył się na śniadaniu, że da 50zł i poprosi o rozmienienie na drobne 🤨 taki aparat...

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dysydent napisał:

Tak właśnie dokładnie podejżewałam, że to się dzieje....(jeśli to prawda)

Konstruktywna krytyka, za to należy się uznanie dla wszelakiej opozycji........ za patrzenie na ręce...

To jest temat, sprawa dla specjalistów... historyków, im powinno dać się głos ....a często nie daje im się tej możliwości.

Poza tym głos ludu (może referendum) siłą przebicia. Pertraktując za plecami, dokarmiając pasożyta....osłabiają państwo...to zemści się wewnętrznym konfliktem ku uciesze wroga.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
5 godzin temu, racyl napisał:

A teraz ci obecni żydzi różnią się od tamtych przed wojną ? tacy sami interesowni i rozszczeniowi są

Lubili tu masowo przybywać bo było dużo frajerów co mogli na nich zrobić interes. i ot cała filozofia

czy ty aby chory nie jestes-raz napisales prawde😛, widzisz wiec czemu u was bylo pare razy wiecej zydow niz u nas, ty dzisaj bylbys  parobkiem u karczmarza-pracowalbys na zeszyt za wodke. ciekawe czy znasz osobiscie jakiegos zyda czy widziales w ogole na wlasne oczy ktoregos ???

nie wiem o co ci chodzilo z tym proboszczem-ze on cie sadzal na kolankach......ja to zawsze trzymalem sie od zachrystii z daleka, obecnego-dlugo nie jest- to nawet nie znam z widzenia, na ulicy bym go minal obojetnie...

procesja nie rozni sie wiele od marszow rownosci-tu i tam geje na czele😉, faceci ubrani w sukienki, tlum rozneglizowanych i wystylizowanych ludzi- moga sobie chodzic byle za dlugo drogi nie tarasowali.

ktos zniszczyl plakaty dobrej zmiany-nie,nie ja ,kulawy jestem, ciezko by bylo uciekac😊, ciekawe ze wisza na plotach zdegenerowanego alkoholika[ teraz juz nie pije ,nie da rady] i  starej alkoholiczki-w tamtym roku w dwa radiowozy,po probie samobojczej ja wiezli do psychiatryka.... przypadek ??

ale jaja -slonce wyszlo zza chmur, od soboty nie widziane

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, jacus napisał:

ktos zniszczyl plakaty dobrej zmiany-nie,nie ja ,kulawy jestem, ciezko by bylo uciekac😊, ciekawe ze wisza na plotach zdegenerowanego alkoholika[ teraz juz nie pije ,nie da rady] i  starej alkoholiczki-w tamtym roku w dwa radiowozy,po probie samobojczej ja wiezli do psychiatryka.... przypadek ??

chmm , to idac tak dalej to plakaty KO powinny być umieszczane na płotach pedałow i złodzei ?  a PSL na chłopskich chatach ?     nie doceniasz sie ,  bys spierniczał jak sarenka jak bys musiał , chyba był kiedys kawał jak nie mowa zaczął mówić .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
32 minuty temu, jacus napisał:

czy ty aby chory nie jestes-raz napisales prawde😛, widzisz wiec czemu u was bylo pare razy wiecej zydow niz u nas, ty dzisaj bylbys  parobkiem u karczmarza-pracowalbys na zeszyt za wodke. ciekawe czy znasz osobiscie jakiegos zyda czy widziales w ogole na wlasne oczy ktoregos ???

nie wiem o co ci chodzilo z tym proboszczem-ze on cie sadzal na kolankach......ja to zawsze trzymalem sie od zachrystii z daleka, obecnego-dlugo nie jest- to nawet nie znam z widzenia, na ulicy bym go minal obojetnie...

procesja nie rozni sie wiele od marszow rownosci-tu i tam geje na czele😉, faceci ubrani w sukienki, tlum rozneglizowanych i wystylizowanych ludzi- moga sobie chodzic byle za dlugo drogi nie tarasowali.

ale jaja -slonce wyszlo zza chmur, od soboty nie widziane

ja się trzymam od swojego z daleka a ten z lat szkoły podstawowej już nie żyje. to był chociaż kasiądz z powołania. dawął garść cukierków czekoladowych a nie to co dzisiejszy pasożyt daje po jednemu synowi 2szt i mówi że drugi to dla brata i nawet 10 minut nie jest po kolendzie .

Jak mieliśmy pożar w domu to aby ksiadz i może kilka osób nie pomagało na całą wieś i okoliczne czy nie pytało się czy coś pomoc

pytałem w sensie filmu sekielskiego czy twój ksiadz nie ma ochoty jak ten dziadek na filmie

Opublikowano

racyl kościół rzymskokatolicki, prawosławny, protestancki to ludzie. Masz rację przetrwa i to tak długo jak będą ludzie kultywujący tę tradycję. Tradycja ta jednak ewoluuje. Ponieważ Pismo Święte pisane jest językiem uniwersalnym to niewykluczone, że sam się zdziwisz na co ona jeszcze pozwoli...

Opublikowano

a te cukierki to nie byly czasami z darow od tfuuuu niemcow ?? 

nowego proboszcza nie znam wiec skad mam wiedziec na co mial ochote- przeniesli go z innej parafii, wiec com moze byc na rzeczy, poprzedni mial dziecko z katechetka, wczesniejszy z moja sasiadka, a pierwszy ktorego pamietam dwoch synow-wiec chyba to byli normalni faceci😊, jednego z lekcji pijanego policja zabrala-czemus musial pic,inny sie ozenil niedaleko, ten ktory mnie prowadzil do komunii tez znalazl sobie kobiete, inny jest proboszczem pod wiedniem, jeden  zabieral dziewczyne[z mojego rocznika wiec jak najbardziej pelnoletnia] na pielgrzymki..spro ich sie przewinelo --zawsze bylo 3 na parafii,teraz dwoch i kleryk.....

chodzilem do szkoly z chlopakiem ktory mial prawdziwe powolanie-niestety zachorowal i zmarl w 7 roku kaplanstwa....................................................................................................

plakaty wyborcze na plotach "pedalow" -co maja plebanie obkleic???? bo na plotach zlodziei to by kasy w budzecie zabraklo, w takim kraju jak polska nie da sie zyc calkowicie uczciwie

wlasnie brozka mi list przyslala- znaczy listonoszka przyniosla bezadresowa przesylke- cos o dniu matki, niestety od wielu lat nie obchodze[tesciowa ?, bez przesady] bardziej powinna sie zajac dniem babci bo cos nic w tym temacie nie slychac

troche danych statystycznych- na zachodzie ok 50-60 % ksiezy to homoseksualisci, z tego 7-8 % to pedofile, w polsce ksiezy homoseksualnych podobno nie ma, procent pedofilow to 0,98, wsrod tych ujawnionych ok. 60 % to pedofilia homoseksualna, wiec wyglada na to ze i procent homoseksualistow w kosciele jest podobny, niedlugo moze sie okazac ze i procent pedofilii zblizy sie do tego na zachodzie.............

jeszcze niedawno na pytanie dziennikarzy ile skazanych za pedofilie ksiezy znajduje sie w wiezieniach-rzecznik odpowiadal ze nie posiadaja takich danych, nagle sie okazalo ze jednak sa.

Opublikowano

jak ksiądz zdziera za pogrzeb od wdowy co zostaję z 3 dzieci w wieku szkolnym i 2 starszych  to nie jest normalny ksiądz. a w dodatku jedno dziecko kiedyś było ministrantem . tylko dewotki takich trzymają

jakby mieli wiecej pracy czy zajęcia  to by do takich rzeczy nie dochodziło. nie ma co się dziwić że czepiają się jak nie bab to dzieci.

jest przyzwolenie na to od biskupów i tak się dzieje. zrobi się głośno to kilkadziesit kilometrów dalej takiego delikwenta przenoszą i od nowa polska ludowa.

nie wiem czy jest ich tak mało że za takie wybryki nie wypierdalają ich na zbity pysk

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v