Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Racyl - przydałoby się jakiś śmigłowiec kupić. Zresztą nalać na śmigłowiec. Parę dziesiątki sztuk spike więcej dałoby lepiej wytrenowaną drużynę... Jaki związek ma kawalkada wojska z 3 maja? 15 sierpień to rozumiem. Jakoś tam przyjmę do wiadomości pikniki z wojskiem. Nie przełknę parkowych pozytywek. Jutto 8 mają, jest 1 sierpień potem 11 listopad. Po cholerę teraz ten sprzęt oddawać do jednostek. Lepiej jednostki dać do Warszawy. Słodki - przypomnij mi ile to już słuszna zmiana jest u władzy? BTW oglądnąłem sobie film "Kler". Niewiem o co kościołowi idzie rzucając na niego piętno bo to jest historia osadzona w realiach kościoła i tylko dlatego, że wypływała sprawa pedofilii w tym gronie. Ale do rzeczy. Na końcu Gajos wypowiada kwestię: "Kto podnosi rękę na Kościół, ten podnosi rękę na Polskę". Dejavu sobie pomyślałem ale zaraz, nie. Jarosław Kaczyński te słowa powiedział w Pułtusku. Widać oglądał, podobało się i zapadło w pamięć... 😜 Ciekawe z czego ten cytat?

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Jarecki - ktoś to organizuje i ktoś ochrania. O ile dewotów, gejów, lesbijek, narodowców, pielęgniarek, ekologów, antyglobalistów itp. nikt nie zatrudnia o tyle występy samolotów, pojazdów, żołnierzy są kosztowne. Plus, masz rację oczywiście, ochrona imprezy masowej.

i odpowiedź była taka

1 godzinę temu, racyl napisał:

Już tacy byli w gdańsku co pożałowali na ochronę to wiemy doskonale jak to się skończyło

To najlepiej tobie te pieniądze dać zamiast przeznaczyć na pokazy raz do roku czy raz na kilka lat 😂

Już niżej nie mogłeś upaść wypominając koszty defilad czy innych uroczystości narodowych .

rzecz nie w tym komu jakieś pieniądze dać ale od kogo wziąć a ja jako podatnik nie godzę się finansować policyjnej ochrony np twoich pochodów czy do czego tam byś mnie chciał zmusić, czy zbiegowisk wszystkich tych pojebów przez DTarasa wymienionych. Nie wiem czy prędko ale w końcu ktoś powie - chcesz sobie jakąś bandę po ulicach przegonić i ryje wydzierać w dla ciebie może i świętych jakich czy ważnych imprezach a dla mnie śmieciach ludzkiej głupoty na przykład to sobie finansuj ochronę z własnych pieniędzy a jeszcze masz nie komplikować życia innym zbytnim chamstwem czy nahalnością bo w końcu ktoś po tobie pojedzie tak jak ty po innych jeśli nie znasz granic taktu i przyzwoitości.
Defilady taki jeden debil Maduro właśnie urządza a kraj już całkowicie upadł na największych złożach ropy na planecie położonych ze nawet wody tam już nie ma, no na defilady jest. 
Teraz wszyscy ryje drą że przemysłu nie ma w Polsce zresztą ja razem ze wszystkimi ale jakoś Kościołów można było nabudować a fabryk już nie? czy to nie przypadkiem problem w nas samych siedzi a nie wszystkich dokoła plus tych paru żydów co jeszcze zostało?
To ma nazwę gdy się nie nadąża za światem technologicznie i naukowo. to ciemnota w tym i wyznaniowa. Muszę przyznać że islam jeszcze większa i tak jak zdecydowanie trzeba islam zaatakować niech w swoich szeregach porządek zaprowadzi bo i niewinni zapłacą za tych bandziorów co jihad (czy jak to się tam pisze) za sens i cel życia zamiast pracy i nauki brali tak też zdało by się przytrzeć gęby i innym co fundamentalniejszym durniom wyznaniowym bo zaczyna to być już patologiczne jeśli pojawiają się takie głosy wymuszania utrzymywania związków wyznaniowych i nie ważne czy te związki dominujące czy nie.
To że Kaczyński powiedział ze atak na Kościół to atak na Polskę wcale nie musi być prawdą. Kaczyński też człowiek i ułomność pomyłki Jemu też dozwolona i nie upoważnia to nikogo do siłowych poczynań pod tę tezę bo np dla mnie Polska to coś więcej  niż jedno z wyznań które ją kształtowały. 
Polska to nie wyznanie, to ludzie a dzisiaj Polacy to nie tylko Katolicy nie tylko pedzie czy nawet i paru muzułmanów by znalazł. To my wszyscy wymieni wcześniej i wzajem musimy się szanować i kupy trzymać bo coraz nas mniej i deficytowy towar się robimy pomału.
Porządek we wszelkich aspektach życia obowiązkiem każdego uczestnika w tym i przypadkowych przechodniów, a jak kto spartaczy to ... gdański przypadek przestrogą.

Ostrzej niż zwykle, ale chyba czas najwyższy nieco opamiętania bo nam tu zadbać o tych co zostali ważniejsze kimkolwiek by nie byli a nie tworzenie kolejnych grup wykluczonych po wyznaniu czy jego braku a tym bardziej po opcjach politycznych. Wytknąć błędy ale i uszanować zasługi jeśli takowe były.
Narasta przyzwolenie społeczne na rządy silnej ręki i widać to coraz bardziej wokoło i jeśli sprawy zajdą za daleko może nie być odwrotu a wszystko zaczyna się od tzw "manifestacji" początkowo grup uznawanych za dziwadła.
Najlepszą miarą wartości jest zdolność samofinansowania i to kryterium powinno dotyczyć i głosicieli przeróżnych ideologii. Nie stać cię na utrzymanie własnych poglądów to "sp***rzaj dziadu bo masz wszy jak chrabąszcze" i pod twoją ideologią reszta tak samo skończy.
To wygląda brutalnie ale takie właśnie jest życie to przynajmniej nie brutalizujmy się wobec siebie wzajemnie a selekcję przenieśmy w sfery gospodarki a nie przepychanek ulicznych finansowanych z resztek tego co nam jeszcze zostało.

dużo? to wykorzystałem limit na co najmniej tydzień :) 

Opublikowano

huta im lenina po 60 latach zakonczy wytop zelaza- to zdaje sie ostatni wielki piec w polsce. niedawno zreszta wyremontowany za prawie 200 mln,  roman bedzie mial wiecej wolnego czasu bo spadnie zapotrzebowanie na wegiel z jsw.

https://hutnictwo.wnp.pl/wystygnie-ostatni-wielki-piec-w-krakowskiej-hucie-arcelormittal-poland,344971_1_0_0.html

a propo skok wolomin- ilu takich kaczorkow jeszcze sie znajdzie ????

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/onet-ujawnia-tajemniczy-kredyt-rzecznika-cba-w-skok-wolomin/gzb9k1v

Opublikowano (edytowane)

jacuś skokowi wołomin nikt nie spłaca długu wraz z upadkiem kredytobiorcy nie oddają tam porzyczek bo i nikt sie nie upomina .dziwna sprawa zresztą bo zazwyczaj ktoś przejmuje takie cośa a tu nic .a sprawa miała miejsce w czasie rządów PO .I TO ONI PONOSZĄ ODPOWIEDZIALNOSC       swojego czasu rozmawiałem z osobą która stwierdziła ze gdy by nie zamieszanie wokół banku LESZKA CZARNECKIEGO to jego bank prawdopodobnie zakonczył by istnienie ze znacznymi długami , 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano

to tusk pozyczal kaczorkowi pieniadze i kazal mu ich nie splacac ???  czy to  zarzad spoldzielczej kasy oszczednosciowo-kredytowej decydowal o pozyczkach, pare tysiecy "kaczorkow" i juz wiadomo gdzie sie podzialy pieniadze???- nie wiem czy wiesz co to spoldzielnia ?? za bankructwo spoldzielni mleczarskich- w ostatnich paru latach pare ich zakonczylo zywot -analogicznie pis odpowiada, w ostatnich 3 latach tez kilka malych skok-ow zbankrutowalo-kto jest winien ???? a slawetny get-back ???

na tak zaplanowanie i przeprowadzone oszustwo zadna wladza nie poradzi- moze tylko szybciej wykryc i zmniejszyc negatywne skutki finansowe. dzisiaj matura z matematyki  pierwszym pytaniem z matematyki powinno byc ile jest 2+2 😊, jesli ktos mowi ze 5 czy 6 od razu powinna zapalic sie lampka ostrzegawecza.

zadluzenie maleje a nawet rosnie......................

https://businessinsider.com.pl/finanse/makroekonomia/zadluzenie-skarbu-panstwa-luty-2019-rok/wc187nh

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

i odpowiedź była taka

rzecz nie w tym komu jakieś pieniądze dać ale od kogo wziąć a ja jako podatnik nie godzę się finansować policyjnej ochrony np twoich pochodów czy do czego tam byś mnie chciał zmusić, czy zbiegowisk wszystkich tych pojebów przez DTarasa wymienionych. Nie wiem czy prędko ale w końcu ktoś powie - chcesz sobie jakąś bandę po ulicach przegonić i ryje wydzierać w dla ciebie może i świętych jakich czy ważnych imprezach a dla mnie śmieciach ludzkiej głupoty na przykład to sobie finansuj ochronę z własnych pieniędzy a jeszcze masz nie komplikować życia innym zbytnim chamstwem czy nahalnością bo w końcu ktoś po tobie pojedzie tak jak ty po innych jeśli nie znasz granic taktu i przyzwoitości.
Defilady taki jeden debil Maduro właśnie urządza a kraj już całkowicie upadł na największych złożach ropy na planecie położonych ze nawet wody tam już nie ma, no na defilady jest. 
Teraz wszyscy ryje drą że przemysłu nie ma w Polsce zresztą ja razem ze wszystkimi ale jakoś Kościołów można było nabudować a fabryk już nie? czy to nie przypadkiem problem w nas samych siedzi a nie wszystkich dokoła plus tych paru żydów co jeszcze zostało?
To ma nazwę gdy się nie nadąża za światem technologicznie i naukowo. to ciemnota w tym i wyznaniowa. Muszę przyznać że islam jeszcze większa i tak jak zdecydowanie trzeba islam zaatakować niech w swoich szeregach porządek zaprowadzi bo i niewinni zapłacą za tych bandziorów co jihad (czy jak to się tam pisze) za sens i cel życia zamiast pracy i nauki brali tak też zdało by się przytrzeć gęby i innym co fundamentalniejszym durniom wyznaniowym bo zaczyna to być już patologiczne jeśli pojawiają się takie głosy wymuszania utrzymywania związków wyznaniowych i nie ważne czy te związki dominujące czy nie.
To że Kaczyński powiedział ze atak na Kościół to atak na Polskę wcale nie musi być prawdą. Kaczyński też człowiek i ułomność pomyłki Jemu też dozwolona i nie upoważnia to nikogo do siłowych poczynań pod tę tezę bo np dla mnie Polska to coś więcej  niż jedno z wyznań które ją kształtowały. 
Polska to nie wyznanie, to ludzie a dzisiaj Polacy to nie tylko Katolicy nie tylko pedzie czy nawet i paru muzułmanów by znalazł. To my wszyscy wymieni wcześniej i wzajem musimy się szanować i kupy trzymać bo coraz nas mniej i deficytowy towar się robimy pomału.
Porządek we wszelkich aspektach życia obowiązkiem każdego uczestnika w tym i przypadkowych przechodniów, a jak kto spartaczy to ... gdański przypadek przestrogą.

Ostrzej niż zwykle, ale chyba czas najwyższy nieco opamiętania bo nam tu zadbać o tych co zostali ważniejsze kimkolwiek by nie byli a nie tworzenie kolejnych grup wykluczonych po wyznaniu czy jego braku a tym bardziej po opcjach politycznych. Wytknąć błędy ale i uszanować zasługi jeśli takowe były.
Narasta przyzwolenie społeczne na rządy silnej ręki i widać to coraz bardziej wokoło i jeśli sprawy zajdą za daleko może nie być odwrotu a wszystko zaczyna się od tzw "manifestacji" początkowo grup uznawanych za dziwadła.
Najlepszą miarą wartości jest zdolność samofinansowania i to kryterium powinno dotyczyć i głosicieli przeróżnych ideologii. Nie stać cię na utrzymanie własnych poglądów to "sp***rzaj dziadu bo masz wszy jak chrabąszcze" i pod twoją ideologią reszta tak samo skończy.
To wygląda brutalnie ale takie właśnie jest życie to przynajmniej nie brutalizujmy się wobec siebie wzajemnie a selekcję przenieśmy w sfery gospodarki a nie przepychanek ulicznych finansowanych z resztek tego co nam jeszcze zostało.

dużo? to wykorzystałem limit na co najmniej tydzień :) 

Ile ci w całości kościołów za państwowe pieniądze nabudowali . coś ci się z głową porobiło .

Kościoły buduje sie za zbiórki od ludzi przede wszystkim. daje każdy tyle ile chce i nie pieprz głupot że jakiś kościół został zbudowany wyłącznie za Państwowę za rządów pisu czy poprzedników

To ludzie mieliby się składać na budowę fabryk i ciekawe kto miałby ile udziałów 😂

Idż powiedz tym uchodzcom co przybyli do europy o szacunku żeby niczego nie niszczyli, nikogo nie napadali, powiedz homoseksualistom żeby zajeli się swoimi zwiazkami a nie próbowali na siłę wprowadzać swoje zwyczaje na resztę otoczenia

Polityka miłości i ciepłej wody w kranie to już była za tuska ale jak już zmienił się wynik wyborczy to i miłość wyparowała.

Policz sobie ilu jest awanturników po jednej i po drugiej stronie a zobaczysz że Pis przy tym wychodzi łagodny jak baranek

Opublikowano
40 minut temu, Slodki66 napisał:

Ode mnie skok Wołomin chce dwukrotnosc udziałów. Syndyk oczywiście,  więc kredyty też nie przepadły. 

znam 2 osoby które miały pozyczke i nie spłacają bo pracownica która tam pracowała w skoku powiedziała ze nikt nie spłaca .tak po upadku spóldzielni mleczarskiej ostrów mazowiecka do udziałowców przychodziły roszczenie z żadaniem wpłaty udziału do pełnej wysokosci chodzi mi o dostawców mleka .platworma rzadziła już 5 lat do czasu upadku skok wołomin wiec nadzór nad pieniedzmi obywateli powinni zorganizować szybciej . mozna napisać o amber gold tam też nie było nadzoru  .jacus w spóldzielniach zasiadają rady i to te rady powinny ponosic wiekszą odpowiedzialnosc za działalnosc a tym czasem ten który  próbuje cos zrobić to albo zostaje usuniety z rady albo dostaje sie do korytka 

Opublikowano

Ten skok upadł bo ludzie brali i nie spłacali szczególnie ci co miliony wyłudzali. Jak masz niewyplacone udziały to scigna prędzej czy później a zdarzyło się że przed upadkiem rada zwiększyła wartość udziału i bulili wszyscy aż miło. 

Opublikowano

Miałem kredyty a co za tym idzie udziały. Jeden na kilkadziesiąt tysięcy spłaciłem z pół roku przed upadkiem a drugi na 3 tyś  z groszami kończyłem spłacać po upadku chyba że 4 raty po 150 zeta. 

Syndyk w tamtym roku przysłał pismo ze mam dopłacić 30 zeta za dwa udziały, coś takiego. Olałem ale zobaczymy co do 2 lat jeszcze wymyślą. Stąd twierdzę że kredyty nie przepadają. Syndyk pewnie sprzeda chyba że chętnych nie będzie to się z czasem przedawnią.

Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

huta im lenina po 60 latach zakonczy wytop zelaza- to zdaje sie ostatni wielki piec w polsce. niedawno zreszta wyremontowany za prawie 200 mln,  roman bedzie mial wiecej wolnego czasu bo spadnie zapotrzebowanie na wegiel z jsw.

https://hutnictwo.wnp.pl/wystygnie-ostatni-wielki-piec-w-krakowskiej-hucie-arcelormittal-poland,344971_1_0_0.html

a propo skok wolomin- ilu takich kaczorkow jeszcze sie znajdzie ????

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/onet-ujawnia-tajemniczy-kredyt-rzecznika-cba-w-skok-wolomin/gzb9k1v

A to wspaniała wiadomość dla obiecanek miłościwie panujących, co to obiecywali potęgę górniczą i hutniczą odbudować.😂
Węgiel ze wschodu, stal ze wschodu - bo tańsza i wstaliśmy z kolan w tej materii. 
Roman nie będzie miał więcej czasu bo i tak kopie dla Niemca.
No i Taras? Te polaczki mogą kopać więcej i szybciej? Może do Niemca iść więcej węgla? Może.🤣

2 godziny temu, jarecki napisał:

w spóldzielniach zasiadają rady i to te rady powinny ponosic wiekszą odpowiedzialnosc za działalnosc a tym czasem ten który  próbuje cos zrobić to albo zostaje usuniety z rady albo dostaje sie do korytka 

Tak jest we wszystkich tworach np. grupy producenckie, tylko aby było weselej to jeszcze prezesa z pośród siebie wybierają. 😂

Opublikowano
5 godzin temu, jarecki napisał:

https://praca.interia.pl/news-najlepiej-i-najgorzej-zarabiajacy-w-jednym-miejscu-nierownos,nId,2975737   i jak sie nie myle to norwegia kraj z najwiekszym opodatkowaniem ma najmiejsze różnice płacowe to do Ulman            Grupa 10 proc. najlepiej zarabiających uzyskuje prawie 41 proc. dochodu wszystkich podatników – wynika z danych zebranych przez Ministerstwo Finansów.

https://wiadomosci.wp.pl/europoslowie-ujawnili-swoje-majatki-miliony-na-kontach-sowite-oszczednosci-6378362269046913a

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

A to wspaniała wiadomość dla obiecanek miłościwie panujących, co to obiecywali potęgę górniczą i hutniczą odbudować.😂
Węgiel ze wschodu, stal ze wschodu - bo tańsza i wstaliśmy z kolan w tej materii. 
Roman nie będzie miał więcej czasu bo i tak kopie dla Niemca.
No i Taras? Te polaczki mogą kopać więcej i szybciej? Może do Niemca iść więcej węgla? Może.🤣

Tak jest we wszystkich tworach np. grupy producenckie, tylko aby było weselej to jeszcze prezesa z pośród siebie wybierają. 😂

Ty z głowy najpierw wstań bo na ten twój przypadek to nie ma lekarstwa.

Zamiast wziąść się za robotę to pierdoły tutaj wypisujesz że przez jedną kadencję to można zrobić  z Polski potęgę

Co ci obiecali że za ciebie będą pracować a ty będziesz miał czas na klepanie bzdur w necie

Nudzi ci się kapralu

Takie osobniki jak Ty to najchętniej na róże, boniego czy tuska by zagłosowali co nawet nic by im nie dał czy nie obiecał

Opublikowano

Chciałem Wam chłopaki uświadomić, że dług nie przepada i należy go spłacać. Gdy pieniążki z przelewu wrócą i nikt nie ogłosi przejęcia wierzytelności to jest usprawiedliwienie. Gdy jest syndyk to można z nim się bawić w kotka i myszkę i czekać trzy lata poza ostatnią ratę ale raczej chłop dobie przed upływem trzech lat od niespłaconej raty przypomni i zasadzi Wam nakaz zapłaty z odsetkami. Racyl - oni to właśnie obiecali. Teraz łykasz jak pelikan , że im mało czasu. Tu, na tym forum było to przewidziane. Niczym Jackowski tu stało napisane: będą na koniec kadencji cmokać, że im mało czasu. A prawda jest taka, że pomysły na zatruwanie atmosfery drętwą gadką to ich jedyne pomysły.

Opublikowano
3 godziny temu, racyl napisał:

Ile ci w całości kościołów za państwowe pieniądze nabudowali . coś ci się z głową porobiło .

Kościoły buduje sie za zbiórki od ludzi przede wszystkim. daje każdy tyle ile chce i nie pieprz głupot że jakiś kościół został zbudowany wyłącznie za Państwowę za rządów pisu czy poprzedników

To ludzie mieliby się składać na budowę fabryk i ciekawe kto miałby ile udziałów 😂

Idż powiedz tym uchodzcom co przybyli do europy o szacunku żeby niczego nie niszczyli, nikogo nie napadali, powiedz homoseksualistom żeby zajeli się swoimi zwiazkami a nie próbowali na siłę wprowadzać swoje zwyczaje na resztę otoczenia

Polityka miłości i ciepłej wody w kranie to już była za tuska ale jak już zmienił się wynik wyborczy to i miłość wyparowała.

Policz sobie ilu jest awanturników po jednej i po drugiej stronie a zobaczysz że Pis przy tym wychodzi łagodny jak baranek

Widzę - niepełna jest wiedza o subwencjach z budżetu na takie inwestycje jak kościoły rzymsko katolickie w Polsce, Już o ulgach i ułatwieniach nie wspomnę czysto proceduralnych.
Nic złego w ułatwieniach dla większości w kraju w kwestii kultywowania potrzeb religijnych bo ta większość to też podatnicy. Nie o to mi chodzi a o wartość tych "darczyńcow" i fałszywą ocenę przyczyn własnej mizerii gospodarczej. 
Tak, właśnie ci sami wolontariusze kościelni winni gospodarkę odbudować a że zamiast za to za budowę kościołów się wzięli to inni z zewnątrz zajęli się gospodarką a teraz krzyk.  Za późno "baranki PiSowskie czy jakiekolwiek inne" trzeba nadal zaczynać od podstaw według reguł ekonomicznych a nie wyznaniowych ideologicznych buntowniczych czy mesjańsko-narodowych bo znów tak samo wyjdzie.

Jeśli sądzisz że  aby zbudować gospodarkę kraju potrzebne są pieniądze to nie mamy o czym rozmawiać.

Co do uchodźców a tym bardziej tych dziwadeł seksualnych to akurat mam chyba nie mniej radykalne poglądy w kwestii ich wyjątkowego traktowania.
Jednakowe prawa i obowiązki jak reszta a jeśli jaka grupa siłowo chce co uzyskać, siłowo odpowiedzieć z pozycji bezstronnego państwa a nie państwa stronniczego choćby wyznaniowo.
Atak na kościół i atak kościoła nie jest atakiem na żadne państwo ani w jego obronie jeśli to państwo nie jest wyznaniowe ...
oba ataki to atak na wolność osobistą jakiejś grupy obywateli. Islam to też jakieś wyznanie i jeśli atakuje to w końcu do ataku na siebie doprowadzi ale to prawidłowość we wszystkich układach.

Tylko dlaczego ja mam iść i Niemcom czy Francuzom gości niekoniecznie pożądanych wyrzucać? to co ? to już takie łajzy że sami sobie nie poradzą? a jeśli nawet to po co łajzom pomagać? Albo sami się obronią albo zginą, ich sprawa a że mają kaca moralnego po ostatniej "obronie" to wysoce prawdopodobne że już się nigdy nie podniosą. Wiele cywilizacji upadło.
Tylko jak będziemy się żreć między sobą to nie nasi potomkowie zajmą ich miejsce.
Tu skończę bo napiszę za dużo  

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

Ty z głowy najpierw wstań bo na ten twój przypadek to nie ma lekarstwa.

Zamiast wziąść się za robotę to pierdoły tutaj wypisujesz że przez jedną kadencję to można zrobić  z Polski potęgę

Co ci obiecali że za ciebie będą pracować a ty będziesz miał czas na klepanie bzdur w necie

Nudzi ci się kapralu

Takie osobniki jak Ty to najchętniej na róże, boniego czy tuska by zagłosowali co nawet nic by im nie dał czy nie obiecał

To może choć pieca przed wyborami było nie pozwolić wygaszać? Po wyborach to już co innego.:cool:
A tak se klepię bo co jakiś czas muszę plecy rozprostować. Jeszcze tyko 16 kompletów uszczelnień na sekcjach siewnika do fasoli trzeba wymienić i można siać.

Opublikowano (edytowane)

Mirro - szparagówkę?
u nas wlało i czerwonej nie mogę dosiać jeszcze ze dwa dni.
nawet w to już zasiane z pryskiem doglebowym nie można wjechać bo sie można utopić i to nie na dolinie a na samym szczycie gliniastej górki. Powoli padało i nie spłynęlo tylko wsiąkało tam gdzie spadło i glińsko gotowa do robót garncarskich.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Pomimo, że zapewne to dla mnie lepiej bo popryskałem 5 dnia po siewie iż nie pada bo zimno weźcie mnie nie denerwujvie z tym deszczem. U mnie może w środę i może 5 mm...

Opublikowano

No faktycznie, jak się przejechać po kraju to widać że coś nie teges z tą wodą. Na południu jeszcze jakoś obleci ale tak okolice Świebodzina to już pod tragedię podchodzi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v