Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Nie mógł znaleźć bo ci do tej pory robili i pili to albo już nie żyją, albo wideł nie mogą utrzymać, albo zostali objęci troskliwą opieką państwa i porzucili to pasjonujące zajęcie. Tak czy siak wypadli z rynku pracy. A kto może to sp***rza od takiej roboty. :lol:

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, DTaras napisał:

Jak to mówią: "nie dyskutuj z głupkiem bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i wykończy doświadczeniem". Przypinajcie sobie gdzie chcecie.

znalazł się sprzedawczyk co by niemcom nawet tyłek  podtarł gdy by o tym nie marzyli

24 minuty temu, Ulman napisał:

Racyl, kolego sympatyczny. Jeśli ktoś będzie chciał zlikwidować 500+ i obnizy przy tym podatki to ma głos mój i całej mojej rodziny.  Co do gospodarki to jestem zawsze otwarty na polemikę o ile masz coś do powiedzenia

jak to taki prosty interes z 500+ to narób sobie jeszcze z 10 bachorów i żyj tylko z nich

Ty powinieneś mieć nick Lunatyk bo to co wypisujesz o tych obniżkach to kompletnie nie z tego swiata a bynajmniej nie z europy

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Mnozyć się dla socjalu to najwieksze upodlenie jakie moze być. 

To co ja wypisuje nie miesci się w głowie tym bardziej im ona ciaśniejsza. 

Wiesz może po co jest 500+ czy będzie tak samo jak z przekopem mierzeii?

Opublikowano
25 minut temu, mirro napisał:

Nie mógł znaleźć bo ci do tej pory robili i pili to albo już nie żyją, albo wideł nie mogą utrzymać, albo zostali objęci troskliwą opieką państwa i porzucili to pasjonujące zajęcie. Tak czy siak wypadli z rynku pracy. A kto może to sp***rza od takiej roboty. :lol:

nie ma ludzi do pracy to trzeba im wiecej zapłacić i chętni zawsze się znajdą

trzeba się pogodzić z tym że czasy wyzyskiwania pracownika powoli się kończą

Opublikowano

Taka konkluzja odnośnie socjalu nasunęła się ...

Ze względu na socjal ludzi również chętniej emigrują. Czy 500+ przyczynia się z jakimś stopniu do zatrzymania tej fali ?

Niech będzie znowu ta znajoma...5 lat temu bardzo chciała wyjechac za granicę do męża, aby urodzić tam, ze względu na wysoki socjal na dziecko...nie zdązyli z formalnościami...wrócila do Polski...więc kazała też wrócic mężowi. Pojechała jednak po 3 latach do innego kraju, gdzie mąż chwilowo dorabia się i w końcu udało się urodzić drugie dziecko szczęśliwie za granicą...tym razem w Norwegii. Tam mimo złej sławy Barnevernet,  becikowe: 'wynosi 83 140 NOK.

TO jest MOTYWACJA inwestycyjna....

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Mnozyć się dla socjalu to najwieksze upodlenie jakie moze być. 

To co ja wypisuje nie miesci się w głowie tym bardziej im ona ciaśniejsza. 

Wiesz może po co jest 500+ czy będzie tak samo jak z przekopem mierzeii?

no jak cie pasjonuje to że za darmo dają kasę to czemu masz tego nie wykorzystać

Nie mieści się bo to jest nie realne a w dodatku demografia spada to jakim cudem mniejsza liczba podatników ma płacić mniej. stuknij się w ten łeb zanim coś pomyślisz

3 minuty temu, Ywa napisał:

Taka konkluzja odnośnie socjalu nasunęła się ...

Ze względu na socjal ludzi również chętniej emigrują. Czy 500+ przyczynia się z jakimś stopniu do zatrzymania tej fali ?

Niech będzie znowu ta znajoma...5 lat temu bardzo chciała wyjechac za granicę do męża, aby urodzić tam, ze względu na wysoki socjal na dziecko...nie zdązyli z formalnościami...wrócila do Polski...więc kazała też wrócic mężowi. Pojechała jednak po 3 latach do innego kraju, gdzie mąż chwilowo dorabia się i w końcu udało się urodzić drugie dziecko szczęśliwie za granicą...tym razem w Norwegii. Tam mimo złej sławy Barnevernet,  becikowe: 'wynosi 83 140 NOK.

TO jest MOTYWACJA inwestycyjna....

a u nas co niektórzy k**wa 500zł zazdroszcą i w szklance wody by utopili tych co je biorą

Opublikowano

Nic nie ma za darmo - wszyscy za to płacą mimo że wiekszość tak jak ty mysli ze za socjal dla nich funduja  inni a nie oni sami. To jest brak podstawowej 

Tak jak pisałem- czym ciasniej w głowie tym bardziej nieprawdopodobne sie to wydaje. A jak działaja państwa o nizszych podatkach, np takie Czechy? Ano obywatelowi sie mniej zabiera i on ma wiecej pieniędzy a państwo mniej. On pokrywa cześć wydatków które mogło by pokryć państwo które uprzednio wydoiło by go z pieniędzy. 

Bys zrozumiał ( co mało prawdopodobne) dam ci najprostszy z mozliwych przykłądów. Masz z zona 1000 pln.  Możesz dać jej 700 by kupiła co ci jest potrzebne według jej uznania lub dać jej 400 i sam zdecydować na co wydasz swoją czesć i co ci jest naprawdę potrzebne Oczywiście poniesiesz "koszty operacyjne" w wysokości 50 czy 100 pln bo "gdzieś sie rozeszło"  Dokładnie tak samo działa państwo i twoje lewicowe przekonania sa tego najlepszym dowodem. Czemu masz taki brak wiary we własne siły i intelekt że państwo musi cie za raczkę przez zycie prowadzić?

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Nic nie ma za darmo - wszyscy za to płacą mimo że wiekszość tak jak ty mysli ze za socjal dla nich funduja  inni a nie oni sami. To jest brak podstawowej 

Tak jak pisałem- czym ciasniej w głowie tym bardziej nieprawdopodobne sie to wydaje. A jak działaja państwa o nizszych podatkach, np takie Czechy? Ano obywatelowi sie mniej zabiera i on ma wiecej pieniędzy a państwo mniej. On pokrywa cześć wydatków które mogło by pokryć państwo które uprzednio wydoiło by go z pieniędzy. 

Bys zrozumiał ( co mało prawdopodobne) dam ci najprostszy z mozliwych przykłądów. Masz z zona 1000 pln.  Możesz dać jej 700 by kupiła co ci jest potrzebne według jej uznania lub dać jej 400 i sam zdecydować na co wydasz swoją czesć i co ci jest naprawdę potrzebne Oczywiście poniesiesz "koszty operacyjne" w wysokości 50 czy 100 pln bo "gdzieś sie rozeszło"  Dokładnie tak samo działa państwo i twoje lewicowe przekonania sa tego najlepszym dowodem. Czemu masz taki brak wiary we własne siły i intelekt że państwo musi cie za raczkę przez zycie prowadzić?

ciasną to masz swoją łepetynę bo żeby coś takiego wprowadzić to trzeba jeszcze widzieć takich ludzi co by to wprowadzili a na chwilę obecną takich nie ma w Polsce więc nie ma o czym gadać tylko trzeba przywyknąć.

Tak samo tobie tutaj dawali mnóstwo przykładów jakbyś się zesrał gdyby nie Państwo także nie chojrakuj bo to nie ma sensu

Opublikowano
15 godzin temu, Ulman napisał:

To miało być dowcipne, głupkowate czy abstrakcyjne?  A może wszystko na razi? 

Czemu nasi europosłowie , dyplomaci , politycy nic nie mogą ? Są tak słabi jak PO? 

zapytaj peowców czemu głosują przeciw naszemu krajowi mają większość , mylą się im przyciski 🤣szkoda ze nigdy nie pomyliły na niekorzyść Niemcom przypadek ? 

do ostatniego to zapytaj tuska czemu Świna z Niemcem kolaboruje 

Opublikowano

Tacy ludzie są,  tylko nikt  nie wierzy że może być inaczej  bo socjalizm wydaje się bardziej komfortowy . Lepiej miec przeświadczenie że ktoś nam coś zapewni  za nas pomysli . Zwolennicy prawicowego PISu to bez wyjątku socjaliści i bendom głosować bo im dadzom.

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Ulman napisał:

wolny rynek Bułgaria zero socjalu wszystko sprywatyzowane 3mln ludzi już uciekło unia klepie po barkach ze jest dobrze pewnie to samo nas by czekało gdyby po wygrało 

ciasna głowa twoja niskie podatki jak w czechach ??? wszystko zaczęło się od socjal w 2010 t.z mateńka 1 tyś+ na dziecko można nawet sobie wziąć całość 18 lat z góry

i tak robią i didą na swoje domy mieszkania i tak się gospodara rozkręciła  do Czech to już nam od rządów Tuska nie opłaca  jeździć na zakupy teraz oni do nas jeżdżą twoja głupota tego nie pojmujesz pewnie było by pisowskie drogie rządy ale to się nazywa rozwój .. a twoja przedsiębiorczość wyglądała tak ze ty z twoją stalibyście przy garach zeby dać pracownikom ciepły posiłek o pod dom byś musiał każdego zabrać i odwieść 

niestety jesteś pokolenie głębokiego syndromu komunizmu 

Edytowane przez Roman176
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Ulman napisał:

Tacy ludzie są,  tylko nikt  nie wierzy że może być inaczej  bo socjalizm wydaje się bardziej komfortowy . Lepiej miec przeświadczenie że ktoś nam coś zapewni  za nas pomysli . Zwolennicy prawicowego PISu to bez wyjątku socjaliści i bendom głosować bo im dadzom.

Jak to wcześniej napisałeś że bogatym zazdrościć majątku to takie polskie, wstrętne i ohydne a jak biednym zazdrościć 500 + to jest w porządku 😂

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)
Opublikowano (edytowane)

Racyl weź wymysl cos jeszcze bo się coraz fajniej czyta Prawie jak Monty Python 

29 minut temu, Roman176 napisał:

wolny rynek Bułgaria zero socjalu wszystko sprywatyzowane 3mln ludzi już uciekło unia klepie po barkach ze jest dobrze pewnie to samo nas by czekało gdyby po wygrało 

ciasna głowa twoja niskie podatki jak w czechach ??? wszystko zaczęło się od socjal w 2010 t.z mateńka 1 tyś+ na dziecko można nawet sobie wziąć całość 18 lat z góry

i tak robią i didą na swoje domy mieszkania i tak się gospodara rozkręciła  do Czech to już nam od rządów Tuska nie opłaca  jeździć na zakupy teraz oni do nas jeżdżą twoja głupota tego nie pojmujesz pewnie było by pisowskie drogie rządy ale to się nazywa rozwój .. a twoja przedsiębiorczość wyglądała tak ze ty z twoją stalibyście przy garach zeby dać pracownikom ciepły posiłek o pod dom byś musiał każdego zabrać i odwieść 

niestety jesteś pokolenie głębokiego syndromu komunizmu 

Nie masz pojęcia o Bułgarii, Rumunii ani Czaechach bo nie rozumiesz podstawowych pojec dotyczących gospodarki i ekonomii. Według ciebie wysokie podatki powoduja wzrost gospodarczy ii dobrobyt. Takiej teorii nikt na swiecie nie głosi bo jest sprzeczna nawet z matematyka na poziomie pierwszych klas podstawówki. 

Byłem w Czechach kilka miesięcy temu i nie zauwazyłem żadnych istotnych różnic w cenach w restauracjach czy sklepach więc te twoje pierdolety o 2 czy 3 razy wyzszych zarobkach u nich to jak zwykle urojenie. 

Może załóż jakąś partię i oświeć ludzi żeby na ciebie głosowali. Podniesiesz im podatki i im sie stopa zyciowa poprawi. 

W wolnym czasie możesz wytłumaczyć jak to jest mozliwe że czeskie Grazynki z Lidla i  Romany na kopalniach zarabiaja 3 razy tyle a srednie wynagrodzenie u nich 5tys a u nas 4,6 tys. Fenomen arytmetyczny

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
33 minuty temu, jacus napisał:

to się nazywa głupota podobno do twojej i twoich polityków którzy są tak tępi ze niewiedzą na czym i jak prowadzić kampanie wyborczą ... 

twoja i twoja głupota prowadzi ich na fali .... to coś jak ja bym urządził publiczną egzekucje geja lub żyda to zgani czyje środowisko by mnie poparło ?

no ale wam cienka linka czasami puszcza 

syndrom głębokiego komunizmu 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Roman176 napisał:

to się nazywa głupota podobno do twojej i twoich polityków którzy są tak tępi ze niewiedzą na czym i jak prowadzić kampanie wyborczą ... 

Za to w PISie wiedza doskonale. Na darmowym 500 + trzynastych emeryturach, krowa + swinia+, busy w kazdej wiosce  oraz najciekawsze -  europejskie zarobki ale nasze ceny Do tego reparacje zamchy, spiski ukłądy i wstawanie z kolan chyba ze sojusznik w poblizu to w tej pozycji nam najlepiej.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
33 minuty temu, Ulman napisał:

Nie masz pojęcia o Bułgarii, Rumunii ani Czaechach bo nie rozumiesz podstawowych pojec dotyczących gospodarki i ekonomii. Według ciebie wysokie podatki powoduja wzrost gospodarczy ii dobrobyt. Takiej teorii nikt na swiecie nie głosi bo jest sprzeczna nawet z matematyka na poziomie pierwszych klas podstawówki. 

no naprawdę nie mam ok 25 km od demie  u nas Castoramy witamy największy napis po czesku itp ale ty zaś wiesz lepiej 

https://www.olx.pl/oferta/rzeznik-rzeznik-wedliniarz-osoba-do-przyuczenia-CID4-IDvrfQc.html#48c58bf677

za 2tyś bruto 

Czechy

https://www.olx.pl/oferta/rzeznik-uboj-wolowy-czechy-stefide-group-s-r-o-CID4-IDzGFj3.html#8f5556b4a1;promoted

5,5 - 7 tyś i to po 3 miesiącach umowa na stałe i podwyżka ok 1,5tyś 

przeżyj sobie ogłoszenia i pajaca nie strugaj  

6 minut temu, jacus napisał:

twoje wypociny wyjasnia tylko jedno slowo-czarnobyl  😊

nie było mnie 🤣

44 minuty temu, Ulman napisał:

W wolnym czasie możesz wytłumaczyć jak to jest mozliwe że czeskie Grazynki z Lidla i  Romany na kopalniach zarabiaja 3 razy tyle a srednie wynagrodzenie u nich 5tys a u nas 4,6 tys. Fenomen arytmetyczny

przeszukaj ogłoszenia zobacz socjal pracowniczy a później gadaj lub pisz co tam sobie myślisz u nas musisz dojechać do pracy kanapki paliwo koszt samochodu tam ty mi to załatwiasz 

Opublikowano (edytowane)

Gdzie w ogłoszeniu z Polski jest napisane że za 2 tys /mc bo jakos nie moge znaleźć?

Idź to zgłoś bo teraz minimalna to 2250 Pln/mc. Jak ten zły wyzyskiwacz może płacic ponizej minimalnej?

Gdzie jest napisane ze 1,5 tys wiecej po 3 miesiacach? Gdzie napisane ze zakwaterowanie i zarcie bezpłatne?

Nie wiesz lepiej bo nie masz pojecia co masz przed oczami i podstawowych pojeć nie ogarniasz

Jak jest mozliwe ze zarabiaja 3x wiecej a średnia pensja tylko 8% wyższa jak u nas? Kto tak zaniza średnią jak byle robol zarabia ponad  5 tys a byle górnik 15 tys?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Jeden robi w markecie drugi w fabryce. Jeden do przyuczenia drugi ma być z doświadczeniem. Jeden ma wynagrodzenie atrakcyjne a drugi 5,5 - 7 kpln. Trochę kiepski ten Twój operat.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Ulman napisał:

Gdzie w ogłoszeniu z Polski jest napisane że za 2 tys /mc bo jakos nie moge znaleźć?

nie musisz markecie więcej nie zarobisz 

3 godziny temu, Ulman napisał:

Jeśli się wszyscy lepiej wyuczą to nic się nie zmieni  tylko mistrzu przy łopacie albo na kasie bedzie miał jedną klasę  więcej. 

Kto powiedział że 500+ poprawi wyniki w nauce? 

A wie ktoś po co tak naprawdę jest 500+?

bo jesteś  głupi a ile znasz ludzi z czerwonym paskiem co musiało skoczyć edukację na technikum ze względów finansowych ja znałem bardzo dużo pewnie nie bo lata spędzone przed kompem pomieszało ci trochę w głowie 

dlatego chłodzie z tvnu gw  i lewactwa nie podobało się ze rodziny wielodzietne w kocu stać zeby jechać nad polskie morze i chołota wylała oczyszczalnie zeby powstrzymać zatłoczone plaże 

6 minut temu, Ulman napisał:

Nie wiesz lepiej bo nie masz pojecia co masz przed oczami i podstawowych pojeć nie ogarniasz

Jak jest mozliwe ze zarabiaja 3x wiecej a średnia pensja tylko 8% wyższa jak u nas? Kto tak zaniza średnią jak byle robol zarabia ponad  5 tys a byle górnik 15 tys?

bo pewnie nie jest liczona jak u nas miedzy prezesem a babą w markecie 🤣

to czemu Polacy pracują w 80% czeskich kopalni ? dlatego ze fizycznych robót niema kto robić doszli do takiego rozwoju a zarządzać morze każdy robole polacy a stanowiska kierownicze zwyż Czechy poczekaj jeszcze parę lat nas też to czeka 

Edytowane przez Roman176
  • Like 1
Opublikowano

Jesli tam nie jest napisane że 2 tys to po co kłamiesz i swoje widzi mi sie dopisujesz? Taras ma racje ze porównujesz zajęcia nieporównywalne a do tego kłamiesz ze u nas tylko 2 tys  brutto i  ze 1,5 tys po 3 miesiącach w Czechach jak nic takiego tam nie ma 

Jak ktos się chce uczyć to będzie się uczył. Ty nie chciałes i teraz popierasz PIS.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v