Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

A jakiej kobiety? Co mogłoby zawęzić grupę i wręcz wytypować kandydatkę do topienia? Czy potrafiłbyś stworzyć portret kandydatki idealnej do tej roli?
Personifikacja w stosunku do kukły Żyda jednak jest dużo większa niż Marzanny. Tym bardziej że jednak Marzanna nie była przedstawicielką jakiejś grupy społecznej czy narodowościowej a Judasza można dość precyzyjnie umieścić. Dodaj do tego wieki straszenia tym co uosabiał i masz "polowanie z widłami i nagonką".
 Może i szukam dziury wszędzie ale bardziej mi zależy nad zastanowieniem się nad samym zdarzeniem jego podłożem i wpływem na sterowanie tłumem niż wychowawczym aspektem pałowania kukły. Już nie wspomnę o zachęcaniu dzieciaków do tego zajęcia, bo to może przynieść nieoczekiwane owoce.
Dla mnie mogą nawet pałować się nawzajem na rynku, jak mało to wezwać pododdział policji z akcesoriami. Tylko niech ktoś się głęboko zastanowi do czego to może doprowadzić. Spałujmy Żydów, potem górników, potem nauczycieli widać niektórym pasują takie " ścieżki zdrowia". Tylko czy aby właśnie historia nie wyje ze śmiechu?

to twoje myślenie w prosty sposób można zgasić

a mianowicie wystarczy sprawdzić czy w tej miejscowości jest jakiś większy niż gdzie indziej antysemityzm czy podobna przestępczość

Nikt tego nie sprawdził a wysuwa wnioski że już całe społeczeństwo w tej miejscowości jest zmanierowane

"Tylko niech ktoś się głęboko zastanowi do czego to może doprowadzić. Spałujmy Żydów, potem górników, potem nauczycieli widać niektórym pasują takie " ścieżki zdrowia". Tylko czy aby właśnie historia nie wyje ze śmiechu?"

Chłopie Ty jesteś w stanie stresu po urazowego pisząc takie rzeczy

Przed chwilą, dysydent napisał:

Ktoś zarzuci zniewieścieniem przesadną walkę z agresją i ja nawet sie przyłączę ale agrasja jako owoc ducha rywalizacji np w zawodach sportowych jest czyms innym jak agresja wobec bezbronnej kukły i aż boję się po imieniu nazwac czego to jest kultywowanie bo niejeden przerazi się samego siebie jeśli sie zwe mną zgodzi a wcześniej nw duchu ... "pałowanie kukły czy symbolu komu szkodzi?" ... pałującemu najbardziej.

a jaka to różnica czy walisz w worek treningowy czy w kukłę żyda.

ważne jest to kogo sobie wyobrażasz uderzając czy pałując

Opublikowano (edytowane)

worek treningowy jest narzedziem treningu przed walką. Tarcza strzelnicza czy wizerunek papieża? też nie widzisz różnicy?
Tu już nie chodzi o to czy to kukła żyda czy kogokolwiek innego. to wizerunek człowieka i do tego bezbronny. na kogo mają wyrosnąć te dzieciaki?
Po za tym to judasz chyba sie powiesił w/g pism ...co jeszcze gorsze skojarzenia....

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał:

worek treningowy jest narzedziem treningu przed walką. Tarcza strzelnicza czy wizerunek papieża? też nie widzisz różnicy?
Tu już nie chodzi o to czy to kukła żyda czy kogokolwiek innego. to wizerunek człowieka i do tego bezbronny. na kogo mają wyrosnąć te dzieciaki?

pewnie na wiernych widzów tvn

najpierw sprawdż na kogo wyrosły te dzieci przez poprzednie pokolenia w tej miejscowości gdzie ten zwyczaj był praktykowany i przekazywany z pokolenia na pokolenie a potem opowiadaj nam takie głodne kawałki

człowieku świat się w tej wiosce jakos nie zmanierował i dalej jest a Ty przeżywasz jakby się ta nie wiadomo co wydażyło

Opublikowano (edytowane)

nic się nie wydarzyło. 
sadyzm jest częścią ludzkiej natury a tylko tu bardziej się ujawnił co tylko demaskuje prawdziwą naturę propagatorów i obrońców podobnych guseł.
sadyzm jest nieodłącznym elementem historii człowieka ale czy należy uznać go za standard?
dotarło czy mam jeszcze dosadniej.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

ble ble dysydencie. głupoty opowiadasz i tyle

jak się komuś w głowie ubzdura to jest takie myslenie co to ma się nie wydażyć

zobaczy taki dziennikarzyna że taki lokalny zwyczaj można sprzedać na ogólnopolską antenę i wtedy się zaczyna nagonka na coś co nie istnieje

Opublikowano

Jakoś nie przypominam sobie abym musiał kiedyś trenować strzelanie do tarczy z naklejoną "Sweet focią" kogoś konkretnego. Kiedyś nawet pytałem jednego z gości co dużo dłużej zajmował się tym problemem czy nie lepiej byłoby strzelać patrząc w ślepia potencjalnemu przeciwnikowi. Powiedział ze nie. Dalszy ciąg wykładu nie nadaje się do publikacji na tym forum. Jednak sens jego zawiera się w słowach, " bo masz wykonać zadanie przespać się i jutro bez wahania robić to samo". A chodzi tylko o niedopuszczenie do sytuacji gdy strzelający czerpie z tego przyjemność. 

Opublikowano

kościół musiał to zrobić bo wiedzią że znajdą sie tacy co ich zapytają o zdanie w tej sprawie

ciekawe czy przy aborcji też pytają o zdanie biskupa

Opublikowano (edytowane)

no nie przesadzaj porównując aborcję z tym przypadkiem bo nie dość że argument przeciwko sobie to niewspółmierny b aborcja to coś o wiele gorszego.

dzięki za mimowolną współpracę.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Jakoś nie przypominam sobie abym musiał kiedyś trenować strzelanie do tarczy z naklejoną "Sweet focią" kogoś konkretnego. Kiedyś nawet pytałem jednego z gości co dużo dłużej zajmował się tym problemem czy nie lepiej byłoby strzelać patrząc w ślepia potencjalnemu przeciwnikowi. Powiedział ze nie. Dalszy ciąg wykładu nie nadaje się do publikacji na tym forum. Jednak sens jego zawiera się w słowach, " bo masz wykonać zadanie przespać się i jutro bez wahania robić to samo". A chodzi tylko o niedopuszczenie do sytuacji gdy strzelający czerpie z tego przyjemność. 

dobrze wiesz że jak nie ma trochę przyjemności to i nie ma dokładności w tym co sie robi.

do wojska nikt teraz nie pójdzie kto tego nie lubi a i musi przejsć testy także porównanie nie na miejscu

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

no nie przesadzaj porównując aborcję z tym przypadkiem bo nie dość że argument przeciwko sobie to niewspółmierny b aborcja to coś o wiele gorszego.

dzięki za mimowolną współpracę.

co to by było gdyby kościól nie potępił. takie czasy że media narzucają swoje zdanie

Ja się pytam ilu tam wiecej bandziorów w tej wsi niż w okolicznych co tego nie robią

powtarzasz to co usłysząłeś w mediach

Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał:

dobrze wiesz że jak nie ma trochę przyjemności to i nie ma dokładności w tym co sie robi.

do wojska nikt teraz nie pójdzie kto tego nie lubi a i musi przejsć testy także porównanie nie na miejscu

Porównanie jak najbardziej na miejscu bo tu i tam chodzi o odczłowieczenie "obiektu, celu". W przypadku żołnierzy celowe, w przypadku cywili niezamierzone. Albo zamierzone z nieokreślonym sposobem wykorzystania.

Przykładem tego iż granica została przekroczona jest Afganistan i działania "Delty task 8". Przykładem tego może być "My Lai - 1968"

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, mirro napisał:

Porównanie jak najbardziej na miejscu bo tu i tam chodzi o odczłowieczenie "obiektu, celu". W przypadku żołnierzy celowe, w przypadku cywili niezamierzone. Albo zamierzone z nieokreślonym sposobem wykorzystania.

Przykładem tego iż granica została przekroczona jest Afganistan i działania "Delty task 8". Przykładem tego może być "My Lai - 1968"

Proste pytanie jaka jest większa przestępczość wsród ludzi co praktykują ten obyczaj.

po co jakieś dyrdymały pokazywać bez sprawdzenia statystyk na ogólnopolskiej antenie ? a no tylko dla sprzedania sensacji a tacy jak ty to powielają

wiadomo że ten zwyczaj przetrwał tyle lat to i jeśli jest tam tego rodzaju przestępczosć to też powinna byc na jakimś poziomie a o tym nikt nie wspomniał

czysta demagogia to co robisz

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)

W pociągu jadą obok siebie rabin i ksiądz. Mijają minuty, gdy rabin pyta z zaciekawieniem:
- Pan może jest księdzem?
- Tak, jestem proboszczem - odpowiada ksiądz.
- To u was są jakieś stopnie?
- Tak - wyjaśnia katolicki duchowny. - Gdybym był bardzo pobożny, mógłbym zostać prałatem.
- A jest coś wyżej?
- Gdybym był bardziej pobożny, mógłbym zostać biskupem.
- Aha, a jest coś wyżej?
- Gdybym był jeszcze bardziej pobożny, mógłbym zostać arcybiskupem.
- Aha, a jest coś wyżej? - dopytuje Żyd.
Ksiądz przewraca oczyma:
- Gdybym był bardzo, bardzo pobożny, mógłbym zostać papieżem.
- Nu, dobrze, a jest coś wyżej?
- Przecież Bogiem nie zostanę - odpowiada ksiądz.
- Patrz pan, a jednemu z naszych się udało.

Odnośnie Waszej wspomnianej kukły....  co roku krzyżuje się uosobienie Jezusa na pamiątkę..., poza tym sa zakony samobiczujące itp.....

Jest to o wiele coś gorszego niż obkładanie kijami kukły Judasza.

Komentarz kościoła rozumiem w ten sposób, iż tylko ta instytucja posiada ten patent....

comment_aRO5sqgHhUMCY82xscZkncSKNJPS5C0D,w400.jpg

Edytowane przez Gość
Opublikowano
8 godzin temu, racyl napisał:

ja nie jestem ekonomistą i nie zamierzam być. dlaczego sobie nie popiszesz w temacie o podatkach ? tam cię na pewno zrozumią bardziej

zabierali wszyscy odkąd pamiętam i to nie jest nic nowego i każdy się do tego przyzwyczaił tylko Ty masz wybiórczą pamięć że tylko to sie dzieje tylko od ostatnich 3 lat

Piszą w większości z uporem maniaka że rząd daje tej kasy masowo że zaraz ludzie porzucają pracę tylko dlaczego bezrobocie sie jakość nie zwiększa.

Tyle kasy to ludzie powinni siedzieć w domach i nic nie pracować jak tyle tej kasy wg wyborczej.

To ludzie są tacy głupi że mają kasy jak lodu i chodzą do pracy ? 😂

Nie jestes ekonomistą to fakt. Problem w tym ze ty podstawowych rzeczy nie rozumiesz a próbujesz komentowac.Oczywiście że wszyscy zabieraja bo to wszystko jedno socjalistyczne lewicowe rządy.

By zrozumieć czym jest bezrobocie poczytaj czym jest nezrobocie rejestrowane. Mogą siedzieć w domach , nie pracować i jednoczesnie nie być bezrobotnymi.

7 godzin temu, racyl napisał:

jak zwykle szukasz dziury wszędzie.

idąc takim stylem myślenia to powinno też zakazać się topienia marzanny bo ona też przypomina postać kobiety i takie działania też mogą nawoływać do przestępstwa

trzeba się zastanowić gdzie kończy się rozum zdrowego człowieka a zaczyna się fobia 😁

Marzanna symbilozuje wiosne a żyd symbolizuje zyda 

4 godziny temu, racyl napisał:

ble ble dysydencie. głupoty opowiadasz i tyle

jak się komuś w głowie ubzdura to jest takie myslenie co to ma się nie wydażyć

zobaczy taki dziennikarzyna że taki lokalny zwyczaj można sprzedać na ogólnopolską antenę i wtedy się zaczyna nagonka na coś co nie istnieje

Porażająca merytoryka.

a co ma jedno do drugiego?

5 godzin temu, racyl napisał:

to twoje myślenie w prosty sposób można zgasić

1, a mianowicie wystarczy sprawdzić czy w tej miejscowości jest jakiś większy niż gdzie indziej antysemityzm czy podobna przestępczość

2. a jaka to różnica czy walisz w worek treningowy czy w kukłę żyda.

ważne jest to kogo sobie wyobrażasz uderzając czy pałując

1.jak się mierzy poziom antysemityzmu i ile wynosi norma antysemityzmu.

2.To powinni spalić worek wyobrażając sobie że to kukła żyda. 

Po naszych harcach z ustawami o IPN i cofnięciu się pod presją żydów z USA i Izraela jesteśmy wybitnie na cenzurowanym i kazda taka sytuacja zamierzona lub nie , bedzie bezlitośnie wykorzystywana do udowadniania antysemityzmu.

Proste pytanie jaka jest większa przestępczość wsród ludzi co praktykują ten obyczaj.

po co jakieś dyrdymały pokazywać bez sprawdzenia statystyk na ogólnopolskiej antenie ? a no tylko dla sprzedania sensacji a tacy jak ty to powielają

wiadomo że ten zwyczaj przetrwał tyle lat to i jeśli jest tam tego rodzaju przestępczosć to też powinna byc na jakimś poziomie a o tym nikt nie wspomniał

Jakaś przestepczość na jakimś poziomie w jakiejś wiosce. Mocny konkret.

Co ma przestępczość do antysemityzmu? 

Opublikowano (edytowane)

Przecież nie wspominałem nawet o jakiejkolwiek ,mierzalnej przestępczości. rozmawialiśmy o pewnych aspektach tego zdarzenia. Zacytowałeś mój post i dopisałeś odpowiedź nie mającą z nim związku. Zaistniało coś i wyraziłem swoją opinię, choć faktycznie może za głęboko wlazłem do środka. Niestety znowu zgubiły mnie skojarzenia. Ja widzę to trochę inaczej  bo tak mnie "wytresowano". Trochę do tego własnego doświadczenia i niestety mam takie właśnie jazdy z tego typu zdarzeniami. 
Może mniej demagogia a bardziej ostrożność. Dla mnie mogą poprzebierać się za Żydów i naparzać, między sobą, pałami po łbach aż się znudzą. Mogą dać swoim dzieciom te kije i kazać się tłuc do bólu. Przecież to taki folklor. Czemu tłuką kukłę?

Edytowane przez mirro
Opublikowano

sporo czasu na forum poswiecone zostało na kukłe judasza która była tradycją , tradycją jak dzielenie sie opłatkiem , chodzenie po racyjkach , szopki noworoczne , lany poniedziałek .  SZOPKI powoli znikają z ulic bo są oznaką katolicyzmy , w warszawskim ratuszu z opłatkiem był problem , wczoraj pod kosciołem nikogo z wodą niebyło , za to wiekszej rangi nabierają dni na których inni zarabiają typu walentynki itd ...  

• Like 1
Opublikowano

Staszek podejrzewam, że swoją 13 emeryturkę oddasz Rydzykowi 😎

Właśnie w tym celu ona powstała...

Znam 2 emerytki mieszkające razem...lekarkę ok...90lat i jej samotną córkę ok. 70....hojne gdańszczańskie fanki tego Pana nawet bez tej 13tki. 

Teraz to będą żniwa ...po tej ustawie ;) 

Opublikowano

Caritasy , wielebny Tadeusz i  i księza zarobią pare groszy. Ciekawe czy teraz przez przypadek w mediach rządowych nie przewinie sie informacja na temat nowei fundacji czyniącej dobro wszelakie w zakresie np poszukiwania prawdy o zamachu i śledzeniu spisku niemiecko rosyjskiego. 

Tak naprawdę to wzbogacenie Tadeusza czy Caritasu  jest pożądanym produktem ubocznym tej lapówki która ma na celu głosy do europarlamentu i jak nie zapomna to jeszcze w parlamentarnych zagłosują. Ciekawe jak wyznawcy PIS tłumaczą akurat ten termin wypłaty 13 tej emerytury?  Budzet już z deficytem, gospodarka zwalnia a im sie na nowe wydatki zebrało. I to akurat przed wyborami......... Pewnie sie czepiam a to jest jedynie przypadek

Opublikowano

racyl - zasoby ludzkie idące do wojska są wychowywane w duchu braku konieczności zabijania. Z pośród żołnierzy wchodzących dopiero w szeregi armii nie znajdziesz ludzi do plutonu egzekucyjnego. A pobudka w postaci pracy i hobby jednocześnie jest u każdego. Zresztą takich zbyt zaangażowanych nie powinno być w tym zawodzie wcale. P23 jest tylko zarysem. Łoisz bez zastanowienia z tytułu rozkazu. Do tego podświadomie w dychę bo strzelania są w ramach konkursu. Masz być tak wyszkolony aby bez mrugnięcia, z pamięci mięśniowej wycedzić jak najbliżej środka. To wszystko. A po co? Poto aby stan drużyny, plutonu, kompanii jak najdłużej utrzymywał się bez strat. Dorabianie osobowości nie przyspoży skuteczności. To może zrobić tylko trening. Ten z kolei jest tak samo skuteczny na kolorowym popiersiu, arbuzie i P23. Mało tego. Człowieka ukierunkowanego na cel załatwi frustracja z powodu nieosiągnięcia.

Opublikowano
18 minut temu, Ulman napisał:

Caritasy , wielebny Tadeusz i  i księza zarobią pare groszy. Ciekawe czy teraz przez przypadek w mediach rządowych nie przewinie sie informacja na temat nowei fundacji czyniącej dobro wszelakie w zakresie np poszukiwania prawdy o zamachu i śledzeniu spisku niemiecko rosyjskiego. 

Tak naprawdę to wzbogacenie Tadeusza czy Caritasu  jest pożądanym produktem ubocznym tej lapówki która ma na celu głosy do europarlamentu i jak nie zapomna to jeszcze w parlamentarnych zagłosują. Ciekawe jak wyznawcy PIS tłumaczą akurat ten termin wypłaty 13 tej emerytury?  Budzet już z deficytem, gospodarka zwalnia a im sie na nowe wydatki zebrało. I to akurat przed wyborami......... Pewnie sie czepiam a to jest jedynie przypadek

A Tu chca uczcić ofiarę własnej głupoty https://nswiecie.pl/artykul/chca-w-swieciu-uczcic/627195

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v