Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Też miałem 8 sztuk po 500 i działały spoko do 1.5 roku a później diody IR zaczęły siadać. Po 2 latach kupiłem 4 takie same kropka w kropkę tylko po 300pln i niestety chryja bo obraz nieostry w niektórych miejscach. Wszystko podpięte do rejestratora na Linuksie z kompresja h264. Wniosek mam taki ze zjeżdżają z ceny kosztem jakości. 

Opublikowano

To najczęściej jest serwer plus jakiś konwerter plus jakaś masowa kamerka. Ten ostatni element jest ważny i także zawiera soft. O tu, o tu, o ten soft mi chodzi. Konwerter na strumień jest obecnie już w kamerce robiony we wspólnej kostce choć widziałem i gluta jak w kalkulatorze - jak to sobie z ciepłem radzi? Nieistotne. Nawet sama kamerka wewnątrz opisana nieraz Sony a nieraz krzaczek co niema znaczenia. Ale rozpoznawanie twarzy i ogniskowanie działa identyko. Tyle z mojego punktu widzenia. W każdym razie, mając powyższe na uwadze może też być tak że to oko wewnątrz jest np nie przykręcone. Ja bym reklamował, że coś się spizg ... ło. Nie z obrazem samym a problem np z koniecznością resetu częstego. Jak wymienią to wymienią jak zechcą sprawdzać to najwyżej dostaniesz spowrotem to samo. Ale czy jakbym chciał po wifi kamerkę? Osobne wszystko zakładać, rutować do domowej sieci aby soft w strumieniowaniu, gdy ktoś w domu YouTube zacznie oglądać nie kompresował z automatu video? Tylko gdy mus tak zarządzi... Poco kupowałeś nowe? Było powyłączać IR i założyć promienniki z dobrym pierdyknięciem.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, Roman176 napisał:

1.ok, nie wiem dlaczego ale większość claasuw lexion z Niemiec na Słowację do rolnika i zastanawia mnie czy na Słowacji niema dilera z kombajnami ze bezpośrednio z Niemiec wożą  

2.chyba widziałeś zdjęcia + 50 zamówionych scania na gaz 

3. niby z kont ? bd wiedział przewoźnicy są w baraży wrogami zapytaj o cała firmę bazy + 3 synów a nad wszystkim czuwa tata 

4. a niby jak ich wyrzucił ? brak rąk do pracy to nie twoje strony  ... wolnorynkowiec gdy zmienisz na Polskę a to bd pracował pracownikami ochłapami i bd zadowolony mało tego bd za***rdalał z nimi zeby konkrecja cie nie wykończyła wtedy zobaczymy twoje robolskie mniemanie

i5.  tak mi zazdrościsz pensji  

1. Roman otrzźwiej!  Teraz dilerzy nie oglądają maszyn ani ich naplac nie ściągają tylko graty jadą z febryki do klienta szczególnie jak wilkogabarytowe. Czy to takie trudne żeby znaleźć w necie dilera claas https://www.slovakia.claas.com/cl-pw-en   Byś się niemusiał tak długo zastanawiać

2. Ciekawy temat. Po co takie ceregiele? Dopytaj wuja bom ciekaw

2. Jakimi wrogami? Konkurują ale też współpracują . To nie jest tak jak nasz durny rząd który przedkłada urazy sprzed wieków na obecne relacje biznesowe.

4. Kiedyś pisałeś że kierowcy i tak grubo zarabiają u wuja . Wszyscy się  zwolnili się i co?  Do kopałni poszli z tobą pracować? A może na kasie w czeskim Lidlu siedzą? Widać wujo jest prawdziwym kapitalistą i liberałem. Zobaczył że aby być konkurencyjnym wziął  ukraińców a naszym nie dał zarobić i pogonił. A może nie pogonił tylko ich wyzyskiwał jako zły kapitalista i sami odeszli?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

sam chciałem.
Chińczycy robią podroby na pokontrolnych odrzutach z fabryk solidnych producentow i różnie "niepełnosprawny" się element trafi a że technologia idzie do przodu to tanieje stare bo lepsze nowe wchodzi a w tej branży dwa lata to już stare...

Kto by tam reklamował za te pieniądze a wifi fajne bo łatwo zakłócić  i najlepiej sygnał po kablu a wifi jako czujnik na złodzieja, jak zaniknie to alarm się włączy ale to dla takich do których ma po co przyjść złodziej z generatorem mikrofal. Do mnie co najwyżej z workiem na fasolę a co bardziej wyrafinowany z taczką , znaczy - hurtownik.
Właśnie taniocha może i za tandetę sprawia że można tego nastawiać gdzie trzeba i nie trzeba nawet na polu gdzie giną jakie kapusty czy cebule z czym znajomy po radę raz do mnie przyszedł. Myśliwskie kamery za drogie i nawet się udało co nieco nagrać tylko że nikt nie miał sumienia wszczynać zamęt bo znajomy (inny, nie właściciel) się uwiecznił jak se kilo na sałatkę  ... 
Ot takie efekty uboczne że teraz nie chcę wiedzieć wielu rzeczy za dużo.
Jeszcze przepisy, bo powinna być tabliczka typu "MONITORING" aby złodzieja prywatności bez jego wiedzy nie naruszyć.
No to teraz mamy przepisy że za dobre jak będzie jedno to za resztę się przyczepią że dyskryminacja tych co to gorsze kupili i trzeba będzie co lepsze albo psuć albo po znajomości "swoim" ... Ja wiem że to o różnice inne bo międzynarodowe chodzi i celowe wypychanie odpadów na granicy parametrów biedniejszym ale weźmy urzędnika do oceny takich tematów jak ten. Odechce się handlowania zbyt szerokim asortymentem bo jak przyjdzie do sprawdzania to ... urzędnikom z godziny płacą.
Zbytnia komplikacja życia i niepotrzebna bo nie sądzę aby jakość poprawiła a tylko uśredni w dół.

Jeszcze jedno w kwestii monitoringu "bezprawnego"
Jak fama poszła o naszych wynalazkach od tamtej pory nic z pól warzywnych nie zginęło pomimo technologicznej porażki wynalazku :D 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Do Słodkiego pisałem poco kupował. Co do RODO to kwestia zabezpieczeń ale uwaga w przypadkach uzasadnionych bezpieczeństwem i porządkiem za przeproszeniem publicznym można nie informować o monitoringu i danych kontaktowych administratora nie udostępniać. Czyli zgłaszamy dzielnicy kilka razy problem i ustalamy z nim, że instalujemy fotopułapkę a nie monitoring....

Opublikowano

Kupowałem i promienniki ale dobre kosztowały więcej niż kamera. Tu chodzi o trwałość i pewność że nawet po dłuższym czasie będzie działać. Mam też obrotową z IR i tu jakość i możliwości szczególnie w nocy to przepaść w stosunku do zwykłych. Zaletą podstawową rejestratora na Linuksie jest moim zdaniem stabilność pracy. Przez prawie 6 lat pracy a ni jednej zwiechy a obsługuje dysk 2T i 13 kamer w tym 2 obrotowe no i nie musisz nic z tym robić. System konserwuje się raz w tygodniu i tyle. Archiwum to w zależności od jakości od 2 tygodni do 1.5 miesiąca. Mam również kartę dvr do laptopa ale nie używam bo po nocy potrafił się zawiesić (obsługa czterech kamer). Wszystko China na podzespołach  Sony ale to gówno prawda raczej kopie lepsze lub gorsze.  

We wszystkich układach z IR jakie miałem rozwarstwial się układ w który diody były wlutowywane i kolejno przestawaly świecić. 

Dtaras fotopulapka to najlepszy patent z możliwych szczególnie że może złapać z bardzo bliska jak dobrze ukryta i ustawiona. 

Opublikowano
13 godzin temu, DTaras napisał:

Blok idzie zamieniać. Trzeba temat dobrze ogarnąć bo przecież działa i nie kuleje to łańcuchy, wały, głowice ma do przełożenia. Jak podasz model to a nóż widelec coś się dowiem i podpowiem. Ogólnie to blok pęka często jak wypada silnik lub jak całe auto gruchnie dajmy na to z lory...

Oznaczeń szczegółowych nie znam...choć mogę się zapytać. Wiem że rok '06, V8, ponad pięćset koni, mało egzemplarzy wyszło podobno. Sami czują się żeby powymieniać części....rozłożyć i złożyć. Wstępnie komputer pokazał brak ciśnienia w jednym tłoku. A jakie tego konsekwencje dalsze nastały np. przegrzania....? ...i jakie koszta powstaną okaże się.....może nie aż tak wielkie. Mogły nastąpić mikropęknięcia i zniekształcenie... to dokładnie odpowiednia aparatura może utalić, może potrzebne będą jakieś szlify....tak ogólnie chodzi o dokładność, dlatego wahania co do decyzji.

Nie ma opcji żeby nie udało się  :) 

Kilka litytacji do przodu, a  jedna wyrówna....zawsze ryzyk fizyk....życie.

Widziałam ogłoszenie silnika powypadkowego za 30 tys, ale sprzedawca zastrzega brak możliwości zwrotu i trzeba wierzyć na słowo że stan b.dobry.

Opublikowano

Całe warsztaty zajmują się przygotowaniem aut powypadkowych do sprzedaży tak aby wyglądały na mniej uszkodzone niż w zeczywistosci są. Tureccy specjaliści wiedzą jak i co najbardziej się opłaca. Moim zdaniem jak blok pęknięty i do tego brak kompresji na jednym garnku to może okazać się że przytarl się a blok od temperatury poleciał. Prościej kupić drugi niż bawić się jeśli na koniec i tak ma się okazać że do wymiany szczególnie że zabawa droga i czasochłonna. 

A ciśnie to lepiej zmierzyć tradycyjnie dla pewności bo czujniki lubią kłamać. 

Opublikowano

To podejrzewam AMG. Coś jak w tym: https://photos.app.goo.gl/TMpHKZtSZs2YP9Cg8 W USA tego trochę jest. Niestety nie łatwa sprawa z tymi 4.5 litrówkami. Trzeba zakładać układkorbowo - tłokowy komplementarny. Chyba, że się robi z gwarancją do studni. Mogę zapytać ale potrzebuję numer Mxxx

Opublikowano

😎 na forum takie rzeczy???

Faceci więc coś wykąbinują...a jak nie to się zgłoszę... 

Opublikowano

z kupnem silnika używanego to nie taka łatwa sprawa , to nie polonez   wiele razy słyszałem jakie dobre silniki używane a prawie zawsze coś sie działo , a orginalny z merca salonowy to wyzsza kasa , gostek co mi paliwo przywozi dał za silnik 70 tys z montazem do merca ciezarówki małej  i przerubką a samochod z beczką 8 metrów szesciennych .

Opublikowano (edytowane)

jak  ósemka widlasta i pona 500KM to może być większy problem. Zakładam że auto jest z systemem "zapamiętującym drogę" i żyje własnym życiem. tam podstawa to silnik inaczej głupieje wszystko co możliwe.
Tzn chodziło mi o PPC i faktycznie to on nie zapamiętuje tylko wspomaga się mapami do doboru mocy potrzebnej w danej chwili.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Ten ze zdjęcia jest 2016 rok i do niego silnik droższy niż do 2018. W Włoszech jak jest przepadek ruchomości to nie podlegają one ponownej rejestracji i jak masz wejścia (lepiej tych co mają o to nie pytać) to handlujesz tymi częściami. Z USA jedynie z licytacji plus firma do ekskspertyzy plus dostawa i cło. Za drogo wyjdzie. Za dużo z tym AMG niech nie kombinują jak się nie znają. Podsumowując. Jak dał 80 i dołoży te 50 to i tak dobrze na tym wyjdzie więc o co kaman? Mirro on tam jeszcze ma czujniki przyspieszeń w trzech wymiarach. Nie szczęście barachło można wyłączyć.

Opublikowano

Dwie godziny temu to zobaczyłem i nadal niewiem co napisać... Jeszcze wsadzili to w usta Nałkowskiej. Ech. https://gazetalubuska.pl/lubuskie-wizyta-ministra-joachima-brudzinskiego-w-kozuchowie-przekazal-promesy-na-zakup-wozow-ratowniczogasniczych-zdjecia-wideo/ar/c1-14059923 A to na co wygląda wg Was?

Opublikowano

tez byla wielkanoc......... dzisiaj sa tacy ktorzy twierdza za zadnych karuzel nie bylo-jaka jest prawda, sam nie wiem.

dtaras -teraz wyobraz sobie co sie dzieje w malopolsce😛, teraz gwiazda kroniki krakowskiej jest  byle-jaki kandydat na euro-osla, brozka-ostatnio nawet bez broszki w kazdym programie, hip-pies nawet nasze skromne progi odwiedzil,  wczoraj jak zobaczylem policyjny helikopter to wiedzialem ze cos sie dzieje- cala banda na wawelu byla..

za ta kielbase wyborcza przyjdzie kiedys drogo nam zaplacic............

Opublikowano
Dnia 18.04.2019 o 22:30, Ulman napisał:

1. Roman otrzźwiej!  Teraz dilerzy nie oglądają maszyn ani ich naplac nie ściągają tylko graty jadą z febryki do klienta szczególnie jak wilkogabarytowe. Czy to takie trudne żeby znaleźć w necie dilera claas https://www.slovakia.claas.com/cl-pw-en   Byś się niemusiał tak długo zastanawiać

czytaj co wklejasz to jest sklep z gadżetami 

1. Sklep z kolekcją CLAAS
  2. Od lutego AGRALL nabył prawo do importu i tylko oni sprowadzają  claasa 

2. Ciekawy temat. Po co takie ceregiele? Dopytaj wuja bom ciekaw

???? co masz na myśli 

2. Jakimi wrogami? Konkurują ale też współpracują . To nie jest tak jak nasz durny rząd który przedkłada urazy sprzed wieków na obecne relacje biznesowe.

oj i tu się mylisz ...  twój nawet nie zajmuje się transportem ciężkim opakowania cukierki spożywczy i cysterny ... przypadkiem domyślam się czemu 

4. Kiedyś pisałeś że kierowcy i tak grubo zarabiają u wuja . Wszyscy się  zwolnili się i co?  Do kopałni poszli z tobą pracować? A może na kasie w czeskim Lidlu siedzą? Widać wujo jest prawdziwym kapitalistą i liberałem. Zobaczył że aby być konkurencyjnym wziął  ukraińców a naszym nie dał zarobić i pogonił. A może nie pogonił tylko ich wyzyskiwał jako zły kapitalista i sami odeszli?

gdzie jest napisane ze się zwolnili ?? pracują i bd pracować u największego a raczej z jednych największy rozbudowanych siedzib w eu 

Opublikowano

.....Jacuś....?........... nic się nie zmienił odkąd pamiętam (4 lata) 😎

Mokrych, radosnych Świąt....życzę

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v