Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 28.03.2019 o 20:20, Ulman napisał:

Po co nam przekop nikt nie potrafił odpowiedzieć podobnie jak na pomysł lotniska. Zrobi się a potem jakoś to bedzie. Najprawdopodobniej tak jak w Radomiu

chciałbym ciebie zobaczyć w krynicy zdrój ulmana namawiających ze to niepotrzebne pewnie dzisiaj w Polsacie słuchaliśmy by o linczu głupka co przyjechał głosić tezę propagandy a wiec  dla twojej głupoty to nie pis wymielił przekop ... tylko warunki gospodarcze kolosalna cementownia którą gra Rosja ano narzuciła cło 30% na towary 

płacenie na wyjazdy i wjazdy blokowanie wojska polskiego itp ...

a najdziwniejsze jest to ze wszyscy wiedzieli ze jest potrzeby zobacz głosowanie .... nawet po głosowała po spotkaniu na molo nagle zmienili zdanie i co ty na to ?

• Thanks 1
Opublikowano

A jakie to Wojsko Polskie blokują Rosjanie na Zalewie? bądź łaskaw mi to wyjaśnić, bo przez parę lat moim rejonem odpowiedzialności był właśnie tamten teren?
Może kuźwa coś przespałem?:lol:

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

skoro w wiekszosci krajów ,, cywilizowanych '' są dodatkowe pieniądze na utrzymanie dzieci , to i polskie dzieci niech mają dostep , zmieniły sie czasy ,kiedyś dziecko wyszło przed blok , poszło na wies w piłke pograć , a teraz  basen , lodowisko , mcdonalds, i  ubranie markowe a nie ze stadionu . .  jeszcze polowanie na zwierzyne  na przejsciu  autostradowym też zakazane ale prawidłowo .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
14 minut temu, zetorki12 napisał:

Napisz czego nienawidzisz jeszcze raz ,

doczytaj tyły to zrozumiesz chodzi o moją premie 14 ...    jego 2 znaczność a o 13 pensję emerytury   2 odmienię zdania jak chorego psychicznie 

Opublikowano
30 minut temu, jarecki napisał:

skoro w wiekszosci krajów ,, cywilizowanych '' są dodatkowe pieniądze na utrzymanie dzieci , to i polskie dzieci niech mają dostep , zmieniły sie czasy ,kiedyś dziecko wyszło przed blok , poszło na wies w piłke pograć , a teraz  basen , lodowisko , mcdonalds, i  ubranie markowe a nie ze stadionu . .  jeszcze polowanie na zwierzyne  na przejsciu  autostradowym też zakazane ale prawidłowo .

i to ma być miara cywilizacji? Pytałem nie tylko o polskie dzieci a o zjawisko. Czy nie stajemy się niewolnikami systemu?

Opublikowano

Zawsze jest jakiś system , a maluczcy są jego niewolnikami .

Opublikowano (edytowane)

Dobrze , że granice są otwarte i można sobie wybrać kraj i system który się podoba . Nie tak jak za Gierka . 

Edytowane przez 12zbyszko
Nie skończona myśl
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

w obrębie tych otwartych granic to bardziej kraj bo systemy dosyć podobne może różnica stawek i kosmetyki zależności dochody/wydatki no i specyfika - nazwijmy - folklorystyczna. Dopiero teraz zaczynają się rysować jakieś zmiany bo brexit a spora szansa że jeszcze więcej zmieni się po najbliższych wyborach do ue
Jeszcze jest dylemat po co zmieniać kraj zamieszkania bo zbędne problemy np językowe a nie można zmienić kraju w którym się mieszka na godny pozostania.
Pisałem wcześniej o kolejnych wyjazdach za granicę młodych sprawnych i zaradnych (niekoniecznie bezdzietnych) no teraz to chleba i tu nie brakuje i bardziej już by ... za szynką. Tacy nie oczekują darmochy a możliwości skutecznego działania np budowy domu samodzielnie a z pracy uczciwej tu nie mają szans i co w tym też dofinansować? z czego? z ich podatków? no właśnie dlatego wyjeżdżają
Gdzieś jest nadal przekroczona pewna granica i jeszcześmy spoza niej nie powrócili po tym socjalizmie.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
58 minut temu, mirro napisał:

A jakie to Wojsko Polskie blokują Rosjanie na Zalewie? bądź łaskaw mi to wyjaśnić, bo przez parę lat moim rejonem odpowiedzialności był właśnie tamten teren?

za twoich czasu nic nie blokowali umowa z Rosjanami z 45 która umożliwiała zablokowanie tylko w czasie wojny w eu czyli w ogóle .. a poczytaj jaka teraz jest to padniesz po co ją Tusk tak zrobił ... 

Opublikowano

Kasa jest dla starych i tak zapisana w ustawie. Wracając do teologii. Mojżesz do góry miał kawał drogi. W dół niby z górki ale te kamienie... Pogadali z Bogiem, zszedł na dół z kamiennymi zaznaczam tablicami i co zobaczył? Jego ludzie w środku imprezy na cześć złotego koleżki. Rozpizgał zatem tablice zanim Boski przekaz ktokolwiek odczytał. Cały zapis znamy tylko dzięki jego pamięci i relacji a to był zmęczony starszy człowiek pod ciśnieniem funkcji przewodnika ludu wybranego... Jakby znajoma sytuacja.

Opublikowano

Kolejny wieczorny seans z wariatem czas zacząć ..........

Romanek , chłopcze nieszczęsny , ja sie tylko pytam za co jest ta 13 i 14 pensja i widac nie wiesz jak cie tak ubodło.

4 godziny temu, 12zbyszko napisał:

Nieważne . Parę razy używałeś tych słów . 

No to wyjaśnij co to jest GK? Może to jakies ugrupowanie które dopiero powstanie? 

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

chłopie ty masz chorobę psychiczną debila sam liczyłeś 13 emeryturę ze to grosze podzieliłeś przez 12 miesięcy teraz patolu zrub to samo ty ani wolno rynkowiec poprostu leń głupek i komputer i zazdrościć innym 

Nie chodzi o wysokość a o fakt ze daje się to uznaniowo na wybory i nie ma to żadnego  powiązania z wypracowanym kapitałem. Co do reszty  to próbujesz mnie obrazić czy poprawić sobie samoocenę?

59 minut temu, zetorki12 napisał:

Romuś , dlaczego plujesz jadem nienawiści ??

To nie nienawiść  - to frustracja i niemoc.

49 minut temu, Roman176 napisał:

ja uciekłem tylko debilizm twój Słyszem .. jak Merkel dała pomoc vw to Brukseli gadała ze  pomaga państwowej firmie p ma udziału 48 a tylko połowę głosu a wiesz czemu jesteś taki gupi po klikasz po polskiej wiki i gdy klikałeś porsche to co ci wyskoczyło ?

co jak co ale dwulicowości  nienawidzę , tu się śmieje z emeryta a tu zazdrości z podobnej premii wiec o co Kaman ??

No to pokaż że państwo ma 48% w VW na jakiejkolwiek stronie niemieckiej. Z Porsche wszystko się zgadza tylko nie możesz pojąc banalnie prostych zależności kapitałowych z racji ciasnoty w głowie. 

Gdzie ja sie śmieje i gdzie zadroszcze?

44 minuty temu, jacus napisał:

1.najsmieszniejsze jest to ze 13 emeryture i rente dostana takze ci ktorzy maja groszowe emerytury-  rekordzista ktory dostaje 4 grosze😍, ponad 1,5 tys bierze mniej niz 100 zl.

2. romus juz wiem czemu sam pijesz-bo sam siebie nienawidzisz😱,  jestes klasycznym przykladem komunisty-urzeczywistnieniem sojuszu robotniczo-chlopskiego, towarzysz edward gierek bylby z ciebie dumny

1. Płacą jedną zryczałtowana stawkę za głos w wyborach. 

2. no co ty , on jest prawicowcem jak wszyscy wyborcy PISu majacy lewicowe przekonania i poglądy.

35 minut temu, Roman176 napisał:

chciałbym ciebie zobaczyć w krynicy zdrój ulmana namawiających ze to niepotrzebne pewnie dzisiaj w Polsacie słuchaliśmy by o linczu głupka co przyjechał głosić tezę propagandy a wiec  dla twojej głupoty to nie pis wymielił przekop ... tylko warunki gospodarcze kolosalna cementownia którą gra Rosja ano narzuciła cło 30% na towary 

płacenie na wyjazdy i wjazdy blokowanie wojska polskiego itp ...

a najdziwniejsze jest to ze wszyscy wiedzieli ze jest potrzeby zobacz głosowanie .... nawet po głosowała po spotkaniu na molo nagle zmienili zdanie i co ty na to ?

A po co mam mówic ludziom że to niepotrzebne. Kto mysli sam to doskonale wie. Kto łyka bajki PISu o potedze bedzie popierał mimo ze nie potrafi uzasadnić. 

Jak cementownia jest w okolicy zalewu i  jak Rosja narzuciła 30% na towary które  tylko przepływaja przez jej wody terytorialne?  Znajdź jakieś potwierdzenie tych rewelacji.

Jak i w czym blokuja Wojsko Polskie? 

No i co z tego że po głosowała tak a nie inaczej albo inaczej a nie tak? PIS i Po to takie same bałwany. PO to głupi i leniwi a PIS głupi i pracowici czyli  potencjalnie groźniejsi   Ty nie masz swojego zdania tylko powtarzasz co PIS powie więc bedziesz bzdury wymyslał  ile się da. Napisz jeszce ze przekop popiera latarnik z Tolkmicka i włąściciel smażalni na mierzei oraz pan Józek który sprzeda duzo bimbru budowlańcom. 

31 minut temu, jarecki napisał:

A czemu za to wszystko nie moga płacić rodzice? To chyba było by naturalne 

Opublikowano
15 minut temu, Ulman napisał:

Kolejny wieczorny seans z wariatem czas zacząć ..........

Romanek , chłopcze nieszczęsny , ja sie tylko pytam za co jest ta 13 i 14 pensja i widac nie wiesz jak cie tak ubodło.

a co to jest jak np w niemczech nawet prywaciarz musi wysłać cała rodzinę pracownika na urlop ,,Urlaubsgeld''  jak w czechach francji i inny pastwach eu .. ciekawe jak by to przyjedna twoja podświadomość do rozumu zjadłbyś zazdrości klawiaturę ?

18 minut temu, Ulman napisał:

Nie chodzi o wysokość a o fakt ze daje się to uznaniowo na wybory i nie ma to żadnego  powiązania z wypracowanym kapitałem. Co do reszty  to próbujesz mnie obrazić czy poprawić sobie samoocenę?

odsyłam ci do punku a  ...  morze to dopiero początek za chwilę bd ty płacił przywileje pracownikom jak na zachodzie ? wyprowadzisz się do Bułgarii ?

20 minut temu, Ulman napisał:

To nie nienawiść  - to frustracja i niemoc.

na chamstwo odp chamstwem jak to się na śląsku gada na h*ja trzeba h*ja 

21 minut temu, Ulman napisał:

No to pokaż że państwo ma 48% w VW na jakiejkolwiek stronie niemieckiej. Z Porsche wszystko się zgadza tylko nie możesz pojąc banalnie prostych zależności kapitałowych z racji ciasnoty w głowie. 

racji kapitałowej to porshe jest Austrii a nie made in germany 

orsche
Przedsiębiorstwo produkujące samochody
image.jpeg.618e12b50d696b69706bc014a8ff2cc1.jpeg

Opis

Dr. Ing. h. c. F. Porsche AG – niemieckie przedsiębiorstwo produkujące obecnie samochody sportowe oraz luksusowe samochody osobowe, założone w 1931 roku przez Ferdinanda Porsche. Właścicielem spółki jest koncern Volkswagen AG. Siedziba przedsiębiorstwa znajduje się w Stuttgart-Zuffenhausen. Wikipedia

Założenie: 25 kwietnia 1931, Stuttgart, Niemcy
Prezes zarządu: Oliver Blume (1 paź 2015–)
Przychody: 21,53 miliarda EUR

zacznij uczyć się z korzystania z internetu 

26 minut temu, Ulman napisał:

A po co mam mówic ludziom że to niepotrzebne. Kto mysli sam to doskonale wie. Kto łyka bajki PISu o potedze bedzie popierał mimo ze nie potrafi uzasadnić. 

Jak cementownia jest w okolicy zalewu i  jak Rosja narzuciła 30% na towary które  tylko przepływaja przez jej wody terytorialne?  Znajdź jakieś potwierdzenie tych rewelacji.

to nie pis wymyślił przekop tylko realizuję ...

1 godzinę temu, jacus napisał:

niedawno opublikowano raport nik o wplywie funduszy strukturalnych z ue na rozwoj sciany wschodniej -okazalo sie ze miliardy nic nie pomogly-roznice w rozwoju gospodarczym jeszcze sie poglebily- najwiekszy wzrost zanotowala malopolska.....

dzięki temu możesz zamawiać dużo taniej niż w Polsce a co ulman nie może tego zrozumieć 

1 godzinę temu, jacus napisał:

romus juz wiem czemu sam pijesz-bo sam siebie nienawidzisz😱,  jestes klasycznym przykladem komunisty-urzeczywistnieniem sojuszu robotniczo-chlopskiego, towarzysz edward gierek bylby z ciebie dumny

nie piję ale dziękuje za komplement za to ty możesz bo wstajesz pisany i Świna w chlewiku nie zatrzymane ci na wejściu .. pozatym siedzisz na swojim nic i nikt od ciebie niczego nie wymaga 😎 nikomu w porównaniu do ciebie  nie zazdroszczę bo mam 2 ręce a nie palca pokazujący na innych ... jacuś jak by to było gdybyś ty pracował gdzieś podajmy przykład w stoczni .. przychodzisz do domu jutro nie pracuję zamykają zakład a Tusk cie wysyła na  kurs kwiaciarza 😎 no morze spełnienie marzeń twoje ??

ale chyba nie jak 10tyś ludzi traci prace i ma ten sam kurs a prywaciarz wie jak wykorzystać nie podoba się to wy***rdalaj parę tyś ludzi na twoje miejsce jak i innych pracach 

do domu przychodzisz załamany jak piszesz dzieci choreę trzeba jechać z nimi po szpitalach kasy trzeba dojazdy wyjazdy do pracy lekarza ubrać wyżywić dać dzieciom zeby niebyły pośmiewiskiem w szkolę i trzymały poziom ... setki spraw innych ciekawe czy byś po pracy lub w kolejce u lekarza wyciągną guwno warte i czytał jak płynie ci mlekiem życie 🤣 chyba byś urzywał tylko do wycierania d*py a te 500 jak byś dychał ciekawe czy by twój budżet domowy by nie odetchnął z ulgą 

a tak możesz dalej siebie głupa robić amen 

Opublikowano
44 minuty temu, Ulman napisał:

A czemu za to wszystko nie moga płacić rodzice? To chyba było by naturalne 

naturalne to było jak za Tuska woleli dychać z ledwością sami i strachem co bd jutro i za co ?

https://nczas.com/2019/03/31/zaorany-dekomunizator-grzegorz-schetyna-sam-tego-chciales-grzegorzu-dyndalo/

https://nczas.com/2019/03/31/posel-nowoczesnej-o-fladze-polski-to-symbol-pis-internauci-bezlitosni-video/

widzę po twoich mediach ze bliżej im pisu niż ciebie Korwinowi 

Opublikowano (edytowane)

Pracodawca w Nimczech wysyłą rodzinę pracownika na urlop i za to płaci? Podaj mi jakies potwierdzenie tej rewelacji bo podejrzewam  że zidiociałeś do reszty.. 

Jesli tylko bedę znajdował sposoby to żadnym robolom przywilei nie zapłace ani złotówki. Płaci się za prace a nie za jakieś wydumane socjalistyczne bzdury.

Widzisz jaki jełop z ciebie - nawet ch*j  nie umiesz poprawnie napisać. 

Ja się ciebie nie pytam skąd jest Porsche tylko bys pokazał ze VW jest w 48 % państwowy jak napisałeś tu 

2 godziny temu, Roman176 napisał:

ja uciekłem tylko debilizm twój Słyszem .. jak Merkel dała pomoc vw to Brukseli gadała ze  pomaga państwowej firmie p ma udziału 48 a tylko połowę głosu a wiesz czemu jesteś taki gupi po klikasz po polskiej wiki i gdy klikałeś porsche to co ci wyskoczyło ?

Umiesz udowodnić że VW jest w 48% państwowy czy jak zwykle coś ci się uroiło po pijaku? 

Co do Porsche to widać że intelektem nie grzeszysz. Pisałem kilka razy ale nie dotarło jak ktoś dureń

F Porsche AG jest własnością koncernu VW a nie marki VW  Porsche  nie mniej nie więcej można  rozumieć jako podmiot produkujący auta marki Porsche. Koncern VW ma takich marek kilka  -Skoda Seat , Vw, Audi itd. 

Cały koncern VW jest własnością Porsche Automobil Holding i Porsche GmbH oraz 2 innych.  Nie wiem czy ci intelekt na to pozwoli ale spróbuj sobie wyobrazić że Porsche AG, Porsche GmbH i Porsche Automobil  Holding to nie to samo mimo że zapewne jeden kapitał. Wiem że na pewnym poziomie pojmowania jest to nie do pomyslenia ale spróbuj się wysilic. Porsche GmbH i Porsche Automobil Holding to instytucje kapitałowe a F Porsche AG jest po prostu marka produkującą Porsche. Jesli ci to ułatwi to nazwij sobie te 3 firmy X, Y i Z a może wtedy dotrze

Wróćmy do twojej 13 i 14 pensji. One sa za pracę czy za co? 

Jaka cementownia jest w okolicy zalewu i podaj źródł0 że Rosja pobiera 30% cła za towary tranzytowe? 

Nie czytaj tych niby moich mediów bo i tak nie zrozumiesz skoro nie potrafisz pojąć stosunkó własnościowych i zależności w koncernie VW. 

Im bliżej do PIS? Do lewactwa i zaprzaństwa? Żartowniś z ciebie

A , byłbym zapomniał - znalazłeś już info że Sud zucher jest państwowy czy to kolejna teza której nie umiesz udowodnić?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Pracodawca w Nimczech wysyłą rodzinę pracownika na urlop i za to płaci? Podaj mi jakies potwierdzenie tej rewelacji bo podejrzewam  że zidiociałeś do reszty.. 

naprawdę nie umiesz wkleić w Gogolę ?

2 minuty temu, Ulman napisał:

Jesli tylko bedę znajdował sposoby to żadnym robolom przywilei nie zapłace ani złotówki. Płaci się za prace a nie za jakieś wydumane socjalistyczne bzdury.

czyli upadniesz ..https://forumbranzowe.com/eko-okna-w-drodze-po-2-miliardy/

5tyś na rękę dojazd i odwoź obiad + wczasy pod gruszą uczą się od Czech 

Opublikowano

Nie nie umiem znaleźć w google a to zapewne dlatego że takie pijacko socjalistyczne urojenia nie istnieja. Niemniej jednak bardzo chetnie poczytam jak ty podasz źródło.

A nie daja w tej firmie BMW by jeżdzić 100 tys rocznie? Tam nie ma słowa z tych twoich rewelacji . Równie dobrze możesz napisać że zarabiaja średnio 10,8 tys , rano przujezdza po nich limuzyna a firma wysyła ich 2 razy do roku na miesiąc do Chuju Móju z all inclusive.W czechach  też pewnie takic bzdur nie ma tylko ci się coś majaczy tak samo jak 15 tys dla górnika.

Za co ty masz tą 13 i 14 pensję?

Sudzucher i Vw sa w końcu państwowe czy nie? 

Opublikowano
26 minut temu, Ulman napisał:

Cały koncern VW jest własnością Porsche Automobil Holding i Porsche GmbH oraz 2 innych.  Nie wiem czy ci intelekt na to pozwoli ale spróbuj sobie wyobrazić że Porsche AG, Porsche GmbH i Porsche Automobil  Holding to nie to samo mimo że zapewne jeden kapitał. Wiem że na pewnym poziomie pojmowania jest to nie do pomyslenia ale spróbuj się wysilic. Porsche GmbH i Porsche Automobil Holding to instytucje kapitałowe a F Porsche AG jest po prostu marka produkującą Porsche. Jesli ci to ułatwi to nazwij sobie te 3 firmy X, Y i Z a może wtedy dotrze

19 stycznia 2009 r. [21] W kierownictwie VW AG i pracownikach pojawiło się pewne napięcie i niepokój, który obawiał się, że Porsche może zastąpić kierownictwo po przejęciu, co może oznaczać zaostrzenie kontroli wydajności produkcji, odrzucenie żądań podwyżek płac, a nawet cięć personelu. [22] Ferdinand Piëch (przewodniczący VW AG) i jego kuzyn Wolfgang Porsche (przewodniczący Porsche SE) również wydawali się być na kursie kolizyjnym. [23]

Jednak w dniu 13 sierpnia 2009 r. Rada Nadzorcza Volkswagen AG podpisała umowę o utworzeniu „zintegrowanej grupy motoryzacyjnej” z Porsche AG, na czele której stoi Volkswagen AG czyli pastwo 😎

7 minut temu, Ulman napisał:

Nie nie umiem znaleźć w google a to zapewne dlatego że takie pijacko socjalistyczne urojenia nie istnieja. Niemniej jednak bardzo chetnie poczytam jak ty podasz źródło.

ty nie umiesz korzystać z internetu https://www.arbeitsvertrag.org/urlaubsgeld-wann/ albo masz tak zaspawany niemieckimi propagandami ze sam ci wyszukuję według upodobań 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v