Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taras- żeby mogli to implementować to trzeba zapytać co mają na myśli posługując się tym hasłem. Może być tak że my i Oni wyobrażamy sobie dwie różne sprawy.
Sam widzisz że w tym towarzystwie implementacja raczej zawsze oznacza "materializację myśli Prezesa".  "Bo na początku było słowo a słowo było u Prezesa". Jeśli Prezes stwierdzi że jednak to ACTA nie takie straszne, to i tak powie że obronili wolność i tak pozmieniali że zrobili w ciula unijnych ustawodawców. 

Opublikowano (edytowane)

Było kiedyś takie prawo oficjalne nakazujące wyłapywanie Żydów i wiele podobnych "praw" jak palanie czarownicami czy zakaz wolnego handlu zwanego spekulacją.
Prawo to taka sama bzdura jak bezprawie. Wyznawcy dekalogu chełpią się zwiększaniem wydatków na zbrojenia (żeby jakiś przykład był z aktualnych)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

No to pozostaje tylko to co Mojżesz dostał na kamiennych tablicach. Choć to o rozpalaniu czarownicami to chyba twórcze rozwinięcie tego z tablic.😂

Opublikowano (edytowane)

Po edycji mojego posta i to dyskusyjne.
Prawo to głownie marzenia o ideale a często narzędzie dominacji i tylko niektóre służą organizacji praktycznych zachowań ale to bardziej przepisy funkcyjne niż tzw prawo.
Oj niektórzy nie lubią relatywizmu bo logikę przedstawia na pierwszym miejscu
stado i zasady ... różne (w/g estetyki i wrażliwości)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

A to przepraszam. Bo w takim ujęciu to i palenie czarownic można uznać za słuszne. Oczywiście należy to wtedy rozpatrywać w kategorii eliminacji konkurencji.:lol:
Bo eliminacja dotychczasowych Bogów i reprezentantów sił natury, na rzecz nowego Boga sama w sobie już logiczna. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Każdy tzw "reformator" rozpoczyna układanie tej "mandali prawnej" od nowa i za mojego życia bylo tak już ze .... trzy razy? a jeszcze Historia.
Można stracić szacunek, co nie?
a weź się jeszcze za każdym razem tego ucz bo jak nie to prawnik drooogi.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Mandala to jednak bardziej przemyślana sprawa niż to co czyni reformator. Z chaosu ma się wyłonić  jakiś porządek. Aby to jednak się stało trzeba w samym chaosie dostrzec elementy pożądane i to nad nimi się skupić. Nie wolno natomiast czekać na samoistne generowanie przez chaos efektu i przyjmowanie go jako to na co się czekało. A tak postępują nasi reformatorzy. Równie dobrze mogą wrzucić gówno w wentylator.:lol:

Opublikowano (edytowane)

Cel - sukces wyborczy, środki - "na piątkę "
I tak jak przeleci przez wentylator nową mandalę po wyborach trzeba będzie. taka z resztą jej zasada.
Ten plus od piątki nawet mi się podoba :ph34r: szkoda że ten wentylator

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Choćby co tydzień robili nową to i tak grzech pierwotny, to brak określenia celu jej tworzenia i to takiego który coś załatwia. Niech powiedzą np że ma poprawić im samopoczucie, w to już szybciej uwierzę.

No chyba że najbardziej decyzyjny w tej ekipie jest wentylator a wiele na to wskazuje.

Opublikowano
Dnia 30.03.2019 o 11:56, Ulman napisał:

Generalnie geneza całej dyskusji jest taka ze Romanek jako lewicowiec próbuje od zawsze wykazać ze państwowe jest lepsze jak prywatne bo prywciarz zawsze jest jakiś szemrany a na państwowym to nawet 14tke dają. 

chłopie ty masz chorobę psychiczną debila sam liczyłeś 13 emeryturę ze to grosze podzieliłeś przez 12 miesięcy teraz patolu zrub to samo ty ani wolno rynkowiec poprostu leń głupek i komputer i zazdrościć innym 

Opublikowano (edytowane)

,, jeszcze sie taki nie urodził co by każdemu dogodził '' zawsze sie taki znajdzie co mu pszepis prawa nie bedzie się podobał  czy  ustawa , jak dziecko bierze 500 zł do 18 roku to można chcieć wiecej  do konca nauki , prawo stanowi sie wzgledem wiekszosci ,  częsc kierowców chciało by zakazu ograniczenia predkosci i co wprowadzić ?  w czary ludzie wieżyli kiedyś , chodziaż  z laleczkami voodoo kto wie 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
Dnia 30.03.2019 o 10:01, Ulman napisał:

Utkneliśmy na tym jak to Roman nie może potwierdzić że Sudzucher jest państwowy oraz na nierozwiązywalnym problemie że Vw ma Porsche ale Porsche ma wiekszość w VW.. Mizliwość istnienie 3 firm z Porsche w nazwie jest ponad zdolności  poznawcze Romanka. Był jeszcze wątek tego że VW jest państwowy ale Roman od tego uciekł.

ja uciekłem tylko debilizm twój Słyszem .. jak Merkel dała pomoc vw to Brukseli gadała ze  pomaga państwowej firmie p ma udziału 48 a tylko połowę głosu a wiesz czemu jesteś taki gupi po klikasz po polskiej wiki i gdy klikałeś porsche to co ci wyskoczyło ?

13 minut temu, zetorki12 napisał:

Romuś , dlaczego plujesz jadem nienawiści ??

co jak co ale dwulicowości  nienawidzę , tu się śmieje z emeryta a tu zazdrości z podobnej premii wiec o co Kaman ??

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

Napisz czego nienawidzisz jeszcze raz ,

O dwulicowość chodzi ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

wentylalator dmucha dobrze bo fruwacie miedzy teologia a polityka 😛, rzeczywiscie 10 przykazan troche inaczej  wyglada, takze nauczanie syna ciesli z nazaretu niewiele ma wspolnego z dzisiejszymi "chrzescijanami", gdyby urzeczywistnic nauki proroka z galilei to na ziemi bylby raj-dla niepoznaki nazywany komunizmem, nieprzypadkiem jego tworcami byli rodacy jehoszuy, niestety potem za jego rozwiniecie zabrali sie chrzescijanie[nawet jeden uczen nizszego seminarium duchownego] i ateisci a skutki byly takie ze dziesiatki milionow przeszlo przyspieszoma droge do nieba...

najsmieszniejsze jest to ze 13 emeryture i rente dostana takze ci ktorzy maja groszowe emerytury-  rekordzista ktory dostaje 4 grosze😍, ponad 1,5 tys bierze mniej niz 100 zl.

niedawno opublikowano raport nik o wplywie funduszy strukturalnych z ue na rozwoj sciany wschodniej -okazalo sie ze miliardy nic nie pomogly-roznice w rozwoju gospodarczym jeszcze sie poglebily- najwiekszy wzrost zanotowala malopolska.....

romus juz wiem czemu sam pijesz-bo sam siebie nienawidzisz😱,  jestes klasycznym przykladem komunisty-urzeczywistnieniem sojuszu robotniczo-chlopskiego, towarzysz edward gierek bylby z ciebie dumny

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, jarecki napisał:

,, jeszcze sie taki nie urodził co by każdemu dogodził '' zawsze sie taki znajdzie co mu pszepis prawa nie bedzie się podobał  czy  ustawa , jak dziecko bierze 500 zł do 18 roku to można chcieć wiecej  do konca nauki , prawo stanowi sie wzgledem wiekszosci ,  częsc kierowców chciało by zakazu ograniczenia predkosci i co wprowadzić ? 

Pytanie nie dlaczego dziecko bierze a dlaczego musi być dofinansowane. Co to już rodzice nie mają obowiązku... nie tak ... mają prawo zrzucić na innych obowiązek utrzymania dzieci a jeżeli tak (bo według mnie system fiskalny daje nam takie prawo) to dlaczego i co się zmieniło w stosunku do czasów gdy nigdy wcześniej chyba i nigdzie nie było czegoś takiego. Co jest inaczej? dlaczego uznajemy to za normalne że do każdego człowieka nieprodukcyjnego trzeba dopłacać z urzędu ( a może ktoś wie jak hurtem zamienić w windowsie duże na małe litery?) co ja to? a skończyłem :) 
no nic. użyłem OpenOffice portable i przeklejania i poprawione ale klikania co niemiara

A przepisy ruchu drogowego to właśnie takie funkcyjne i wynikają z praw fizyki i ograniczeń kostrukcyjnych jak i percepcyjnych. Optymalizacja zagrożeń nie tylko sobie ale i innym.

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v