Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Co z ta prywatyzacją? Zarządzanie przez państwo nie ma prawa działać chyba że jest to monopol albo państwo stworzy specjalne preferencje prawne by działanie mogło przynosić profity

czyli niemiecki zud cugier ag pasuję ?

Opublikowano

Ileś tam procent udziałów ma Dolna Saksonia, czyli samorząd, ale większościowy pakiet ma  Porsche.

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Ulman napisał:

Wiecie może  ilu europosłow głosowało za acta a ilu przeciw? Mysle o całym europarlamencie

We wtorkowym głosowaniu w Parlamencie Europejskim nad kontrowersyjną dyrektywą cyfrową ACTA2, uczestniczyło 658 europosłów. Opowiedziało się za nią 348 deputowanych, przy 274 głosach "przeciw" oraz 36 "wstrzymujących się".
 cytat pochodzi z https://www.money.pl/gospodarka/acta-2-parlament-europejski-poparl-kontrowersyjna-dyrektywe-o-prawach-autorskich-6363568441882241a.html
Jakkolwiek by nie sprawiało to zdarzenie pozory słuszności to jest pierwszym krokiem w kierunku nieodwracalnych zmian idei wolnego przepływu informacji i powoli upodobni to zachodnią kulturę do chińskiej i podobnych.

Powolny z początku rozwój transferu tekstu a z czasem dźwięku i na końcu obrazu zrodził u mnie nadzieję że komedianci wrócą na miejsce gdzie przez większość Historii byli; do roli ulicznych grajków z kapeluszem bo tam miejsce większości z nich w zdrowych czasach a nie za odszczekanie byle pięciu minut jakiegoś thrillera czy podwórkowego folkloru miliardowe profity i jeszcze chronione aparatem prawa stworzonym w celu obrony o wiele bardziej egzystencjalnych wartości. Nie zazdrość przemawia przeze mnie a poszanowanie różnorodności wszelkiej a nie tylko tej akurat modnej. 
To się robi coraz bardziej chore i niechaj jak najszybciej szlag trafi taką "cywilizację" bo mamy początek promowania wyższości igrzysk nad normalnością, pracą codzienną i ..... a szkoda pisać bo rzeczywiście niewielu rozumie co się dzieje.
Stworzono podstawy obrony tego co jest w Sztuce i Kulturze uznawane za najmniej wartościowe - komercji

Nie znam szczegółów ale to co poznałem z tych aktów upoważnia mnie do napisania tego co powyżej i mogę znaleźć wiele argumentów a i przykładów na degeneracje wartości jeśli komediant staje się ważniejszy od piekarza i to oficjalnie.

Jedyna nadzieja ze sama Natura zadba o powrót do normalności jak choćby i w tym pociesznym przypadku https://tech.wp.pl/papugi-uzaleznione-od-opium-niszcza-cale-plantacje-w-indiach-6354298684573825a

Za to chomiki u nas zagrożone i raczej ich populacja spadnie. szkoda że nie tych polnych

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

,Ulman   ,jak ktoś pracował szczerze i odprowadał składki do ZUS  to wcale te swiadczenia nie są takie małe , nawet niektóre emerytury sa wyższe jak ostatnie wypłaty chodzi o osoby najmiej zarabiające , typu sprzątaczka , salowa  , a jak ktoś sie opierdalał przez połowe życia to potem płacz że mało .

Opublikowano (edytowane)

A grupy zawodowe "uprzywilejowane"? a jeszcze o przyspieszonym wieku emerytalnym? Przy średniej życia powyżej siedemdziesięciu lat a wieku emerytalnym po czterdziestce? jak tu z tym "operdalaniem"?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Ulman napisał:

. Tacy jak Pan na traktorze wybieraja podobnych sobie osobników do sejmu. Jest  tak dlatego że fukcjonują na jednym poziomie świadomości a raczej nieświadomości.

to pierwsze rządy PIS  wczesniej było PO i co lepiej było ? za sld było lepiej ?                      te grupy zawodowe uprzywilejowane po przejsciu na emeryture w dalszym ciągu pracują  , ten przywilej mają od zawsze , ale i tak PO podniosła chyba im wiek emerytalny .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
9 minut temu, 12zbyszko napisał:

Żeby poczuć dobrze trzeba mieć niedobrze . Jest bardzo dobrze tylko wszyscy chcą więcej i więcej . 

Bo wszystkim jest niedobrze ...

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Dysydent - za Ziemkieeiczem tęsknisz czy Romanem?

w kontekscie "komediantów" pytasz czy popularności Ulmana?
Radykalne często, a prawie zawsze precyzyjnie wyartykułowane poglądy zwracają uwagę a jeszcze jeśli dla wielu kontrowersyjne to i cytować będą 
Jesli temat przeprowadzisz grzecznie i do końca i ładnie zamkniesz to po co go jeszcze ciągnąc cytatami? :D to też rodzaj sztuki (prowokowanie cytatów).

1 godzinę temu, 12zbyszko napisał:

Żeby poczuć dobrze trzeba mieć niedobrze . Jest bardzo dobrze tylko wszyscy chcą więcej i więcej . 

Niektórzy się liczą z opcją że to mogą być dobre złego początki.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Jedno i drugie bo ideologia to składnik osobowości. Broniąc/promując siebie promuję własne idee bo samo promowanie idei nie jako własnych czy wbrew sobie to klakierstwo a za tym musi iść jakiś profit no tutaj profitów raczej "ni ma" i żadne ACTA nie pomoże.
Celebrytyzm (czy jak to się tam nazywa) najgorszy z tego wszystkiego bo dzwon gotów wyzbyć się nawet calej za-wartosci byleby głośniejszy ale stąd? - peryferii lokalnego portalu? co najwyżej śmieszniejszy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

to jeszcze nachalność prawem podpierać? bo mniej więcej o to chodzi w obronie twórczości wszak to tylko informacja, propozycja czy projekt z których niewielka część tylko przekuta w organizację materii.... jak pyłek kwiatu z kompletną informacją każda drobina z którego tylko ułamek promila stanie się nową rośliną a reszta to tylko propozycja dla losu.
Dobra bo wykraczamy po za poziom zrozumiałości i okrzykną nas jeszcze nudziarzami 
Może jaki inny temat kto inny bo ja muszę odbiorców bardziej prozaicznych obsłużyć a nawet i poszukac na produkty rolne a do tego tylko niedługo internet będzie się nadawał wyłącznie tak jak już dawno media się stały; do wciskania śmiecia informacyjnego jakim jest reklama i do niczego więcej.

no może jeszcze czepię się tego że do prostej emocji się Sztuka odwołuje czy nawet propaganda. W większości tak ale nie u wszystkich a czasem potrafi i subtelny wzbudzić rezonans pozytywny w najmniej spodziewanych miejscach i czasem też kreuje, kształci i uszlachetnia ale bardziej ma szansę jesli jest jak ten pyłek darmowy wszędobylska a nie reglamentowana zasobnością portfela. 

YT się odgraża że moze wycofać się z obszaru ue jeśli zbyt restrykcyjne .... jak ktoś tu pisał - jeśli olówek będzie odpowiadał za treści które nim napisano. to co prawda inna sfera od tej która mnie poruszyła ale też słuszna.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 godziny temu, 12zbyszko napisał:

Czyli było źle bo za mało socjalu dawali  ? No dobra masz lepiej i co będzie jak to się skończy ? Mi było dobrze i nadal jest dobrze bo niczego od nikogo nie oczekuje i nie oczekiwałem . Kim ja więc jestem  według tego poniżej ? Mam nie sprawną głowę a może jetem złodziejem ? 

https://crowdmedia.pl/ten-film-ma-doszczetnie-pograzyc-partie-kaczynskiego-opozycja-przechodzi-do-mocnego-ataku/?fbclid=IwAR07P7Uv6Hez1_zAxhaMo7KGocIdFZ9jFWOnZAKSljT8uU59zLBxtmNbWkg

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, ogarek napisał:

Czyli było źle bo za mało socjalu dawali  ? No dobra masz lepiej i co będzie jak to się skończy ? Mi było dobrze i nadal jest dobrze bo niczego od nikogo nie oczekuje i nie oczekiwałem . Kim ja więc jestem  według tego poniżej ? Mam nie sprawną głowę a może jetem złodziejem ? 

https://crowdmedia.pl/ten-film-ma-doszczetnie-pograzyc-partie-kaczynskiego-opozycja-przechodzi-do-mocnego-ataku/?fbclid=IwAR07P7Uv6Hez1_zAxhaMo7KGocIdFZ9jFWOnZAKSljT8uU59zLBxtmNbWkg

Nie pochlebiaj  sobie . Z tą głową to po niektórych postach różnie można pomyśleć .😴😁😁 ale uważam że chyba nie boli cię codziennie .

Tym nie działającym filmem chcą Kaczyńskiego pogrążyć ? 🤔

Oczekiwać może nie oczekujesz . Ciekaw jestem czy bródzisz się pieniędzmi co rozdaje rząd .

Ta KO to jakby wszystkie przyprawy zmieszał łacznie z solą i cukrem i to wypił . I co ? Gwarantowana sraczka . I tyle z tego będzie .😉

Edytowane przez 12zbyszko
Nie skończona myśl
Opublikowano

Rząd to rozdaje swoje pieniążki ? Brudzić to się będą Twoje dzieci żeby to oddać bo tatunio dobrze żył  za nie swoje .

Opublikowano

Ogarek . Gadasz jak stary pryk . To tak jakbym słyszał swojego teścia . Nie bierz dopłat bo ci gospodarkę zabiorą . Ja już swoje dzieci wychowałem za PO . Tak że PO guwno mi dało . Tyle że z lewym paliwem po wsi jeździli .

Opublikowano

Ale argumenty O.o JAK TEGO Z TRAKTORA :D.. ale gdzie mi tam do takiej logiki toć Ty panisko z ''wyższej'' półki teraz  bo lewego paliwa nie kupujesz . A ja nie kupowałem i nie kupuje .

Ta wychowałeś ?... właściwie to masz trochę tu racji bo teraz kto inny na nie łoży i wychowuje ;) 

Opublikowano (edytowane)

spora liczba tu osób piszą ze teraz rozdają o potem nasze dzieci bedą oddawać i co z tego , zyjemy tu i teraz jak dają to trzeba sie cieszyć bedzie trzeba zacisnąć pasa to sie zacisnie , a co może być gorzej , za poprzedniej dekady a nawet dwóch , nikt nic niedawał i każdy zył , poza nielicznymi , którzy nie widzieli swiatełka i targneli sie na swoje zycie z przyczyn ekonomicznych . podatki vat i tak jest wysoki to wyższy być nie może , oszednosci też nam nie przejmą .po co sie martwić co bedzie za nascie lub kilkadziesiąt lat , nawet niewiadomo co za 5 lat bedzie , 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano

Pewnie że tak ,najwyżej  będziemy drugą Grecją .

No bardzo ciekawy i pouczający sposób myślenia ;)

Skoro ojciec narodu kradnie i oszukuje a nasze dzieci są teraz jego dziećmi to o co mamy się martwić ? A po co nam ta Polska ? Toć się zobaczy jak bieda zaglądnie to będziemy robić a tera olać to robotę bo dają .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v