Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

zawsze jest sie młodym i nie doswiadczonym , trzeba zbierać wiedze żeby potem było lżej , odbywać staże nikt za dyplom z oxford nie da wiecej dopóki nie udowodnisz ile twoja wiedza jest warta .i podejmować  trafne decyzje w życiu  ,, człowiek całe życie sie uczy i głupi umiera ''                   ,, jak cie widzą tak cie piszą ''    możęsz byc profesorem i całe zycie przesiedzieć w laboratorium      a możesz być profesorem i brylować w mediach ,   który według społeczenstwa odniósł wiekszy sukces ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, 12zbyszko napisał:

Można . Płytki . 😁😁😁 a Wałęsa .

ach..ten Kukiz

@zetorki12 ostatnio też myślałam o tych podłych śmieciach, którymi karzą nam się zaopatrywać w sklepach, zasypują (butelki plastikowe, siateczki) a potem kary na konsumentów chcą nakładać.....jakby to moja wina była, że kupiłam wodę gazowaną w plastiku zamiast korzystać z dawnego syfonu. I czuję się winna...

W sklepach pusto zrobiło się... tradycyjnych pieców nie sprzedają, producent wyprzedaje te piece jako bojlery...

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ywa - jest niż. Teraz zaliczenie za pochodzenie się odbywa. Pochodzisz - zdasz. We wszystkim istotne jest zaparcie studenta. Dekadent będzie malkontentem na każdym poziomie. Student będzie miał zajawkę i w swojej dziedzinie będzie miał chęć przynajmniej bycia nonkomformistą. Technika i licea zawodowe mają kształcić wszechkierunkowo i język polski można przejść lajtem jak już wspomniałem i wcale nie przeszkadza on w pracy nad zawodem. Teraz jest łatwiej bo wystarczy młodemu kupić abonament w IEEE i ma wszystko na swym kompie. Kiedyś trzeba było siedzieć w czytelni. Sam Texas Instruments czy Dallas Semiconductor sprzedaje zestawy ćwiczebne swoich aplikacji a dalej to już tylko j. angielski i wyobraźnia... P. S. Nauka angielskiego to też domena humanisty a jednak przydatna.

Opublikowano

Eeee tam za chodzenie powiadasz. Ja słyszałem tekst rzucony do gościa. " Kiedy w końcu Pan przyjdzie zaliczyć ten egzamin, bo przez Pana na urlop nie mogę wyjechać".

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, DTaras napisał:

Ywa - jest niż. Teraz zaliczenie za pochodzenie się odbywa. Pochodzisz - zdasz. We wszystkim istotne jest zaparcie studenta. Dekadent będzie malkontentem na każdym poziomie. Student będzie miał zajawkę i w swojej dziedzinie będzie miał chęć przynajmniej bycia nonkomformistą. 

Słyszałam takie teksty i Twój też Mirro.

Znam lepszy, odnośnie jeszcze wcześniejszych rozmów.....

Stary prof. Agrometeorologii....co ładniejsza nie miała problemów z zaliczeniem, brzydsza pielgrzymki robiła do niego z zaparciem i ambicją na I roku...co wyrzucił ją drzwiami za brak wiedzy, to ona "oknami" zawzięcie. Beszczelny powiedział jej nawet " Pani nadaje się tylko do wywalania gnoju". Dla świętego spokoju, pewnie żeby jej już nie oglądać...zaliczył. Same poprawki, warunki, kiblowanie...prężnie dotarła do magistra. 

To wcale nie jest śmieszne....

ok... dodam do całości:

Biedronka, Lidl.....ale zaparcie ogromne, ambicje cały czas kierownicze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Trzymam kciuki...mimo wszystko ;) 

Nie da się po prostu wszystkich pakować do jednego wora, szufladkować. Na życie, na to kto, kim jest składa się jeszcze więcej innych czynników.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

kukiz to najlepszy przyklad ze narkotyki i alkohol zle dzialaja na intelekt,nerwy i talent, sporo komorek mozgowych sobie zniszczyl od czasow komuny, kiedy rozpoczal wielka kariere......... na tych zdjeciach brakuje tylko dwoch takich co ukradli ksiezyc, przez lata wiernie mu sluzyli a tu ich wycieli-nieladnie tak falszowac historie........

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ci z Pis to pewnie ten złoty pociąg wy kopali. 20 lat wójt rządził i przegrał jednym głosem . Gmina zadłużona . Nauczyciel mieszkaniowe dostaje 4.5 zł , wychowawstwo 70 zł . Teraz Psl by dało nauczycielą podwyżki . 

Dzisiaj się dowiedziałem że nowy wójt będzie gaz zakładał w gminie . Można                                          Konia na partię dałbyś ? Dałbym. Krowę na partię dałbyś ? Dałbym. Kozę na partię dałbyś ? Nie.               A za co nie ? Bo kozę to mam .

Edytowane przez 12zbyszko
Nie skończona myśl
  • Haha 1
Opublikowano

Jacuś to się nazywa elita..........przecież nikt normalny do władzy się nie pcha ;)

Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

kukiz to najlepszy przyklad ze narkotyki i alkohol zle dzialaja na intelekt,nerwy i talent, sporo komorek mozgowych sobie zniszczyl od czasow komuny, kiedy rozpoczal wielka kariere......... na tych zdjeciach brakuje tylko dwoch takich co ukradli ksiezyc, przez lata wiernie mu sluzyli a tu ich wycieli-nieladnie tak falszowac historie........

Jacus . Żona do ciebie mówi Jacek czy Jacuś . 😉

Opublikowano (edytowane)

:D:D:D:D merkel z niemcami wpadła na mine  https://www.tvp.info/41824305/roundup-wywolal-raka-bayer-moze-zaplacic-ogromne-pieniadze         nie bede podawał kwot  jakie są zasądzane w usa ale idą w setki milionów dolarów i to ze kiedyś do tego procesu dojdzie byłem pewien i monsanto pewno też .  jacus  piosenka dla mie ok.  w swoich szeregach kukiz ma posłow przygotowanych do merytorycznej rozmowy .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

To zaraz.
Firma Monsanto była amerykańska i gdy taka była sądy jakoś niczego nie zasądzały. Najpierw wcisnęli Amerykanie Niemcom tego kartofla a zaraz później amerykański sąd ... no bo amerykański wszak San Francisco ostatnio znajdowało się w USA i nic się nie zmieniło.
Ktoś tu Niemców robi w trąbę? czy mi się tylko wydaje?

Opublikowano (edytowane)

sprawa jest grubsza , kiedyś była afera z jakims farmerem co niby nie posiał gmo  a wyszło ze posiał .https://www.pch24.pl/klopoty-bayeru-po-przejeciu-monsanto--wielomilionowe-pozwy-za-nowotwory-i-redukcja-zatrudnienia,64504,i.html                udziały w monsanto mieli rokeferelowie  zjednej strony truli  a z drugiej mają udziały w firmach które  ............ mają leczyć z nowotworów    ,  nie wiem jak to ująć .       zastanawiam sie co z monsanto w razie zakazu uzywania glifosatu , bo to ta działalnosc wraz z patentami na rosliny gmo jest najbardziej dochodowa .  pewno w usa wróci niedługo temat oznaczania zywnosci wyprodukowanej z roslin gmo .                Sąd na Florydzie nakazał drugiemu w USA koncernowi tytoniowemu RJ Reynolds Tobacco wypłatę odszkodowania w wysokości ponad 23 miliardów dolarów wdowie po nałogowym palaczu, który zmarł w wieku 36 lat na raka płuc - poinformowali adwokaci.

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
Dnia 19.03.2019 o 22:01, Ulman napisał:
Dnia 19.03.2019 o 21:49, 12zbyszko napisał:

A ten co na gospodarstwie pracuje z wyższym i ten z zawodowym to krowa komu więcej mleka daje ?

Obstawiam że w 80% przypadków temu z wyższym tak samo jak na wielkich gospodarstwach mają dyrektorów i kierowników produkcji z wyższym by mieć dobre wyniki. 

Dnia 19.03.2019 o 21:51, zetorki12 napisał:

Czy dobrze rozumiem ? Nie wczytałem się , ale uważasz że po prostu nauka nie ma właściwie sensu ?

Na to wyglada. Zbychu wyszukuje coraz nowe teorie na wyższość robola nad złymi "wykształciuchami" Nie ma to jak lumpenproletariat

ulman przepraszam ale ty chłopie tworzysz patologie nowego pokolenia .... jak nie którzy 

twoje pokolenie nie widzi ze tworzy rocznik eunuchów i tu niektórych z was .... 

dzisiaj po pracy to można widzieć starzy uczą ze jak szkołę zda niewiadomą bd kimś czyli patologia dzisiejszych czasów ... takich rodziców właśnie to wina 

zapominają ze zeby awansować to zaczyna się od najniższego szczebla praktyki staż i tu zaczyna się cały problem jak tak ciężko po co nie ja niebd tego robił ,za ciężkie 

lepiej zwolnić się i dalej na socjalu starych jeszcze napisz mi ze wakacje twoja żona lata z kosiarką po ogrodzie a syn lub córką z nogami na stole smart fon  lub fb 

bo studiuję bo to   dzisiaj jak przychodzą na rynek pracy ludzie co rocznik to większa patologia 

ja jako rocznik 87 mam żonę rocznik 90  z moich czasu już 1/10 kobiet wie do czego służy kuchnia bo reszta wieży ze kuchnia to do starej 

@ulman mam pytanko czemu my za środki ochrony płacimy o 40% więcej niż Niemiec 

https://www.myagrar.de/

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze dodajcie, że monsanto ma udziały w kościele.......;)    dla jednych pieniądz śmierdzi a dla innych nie.....jaka jest prawda?

Odnośnie wcześniejszego postu.....uważam, że studia jak najbardziej na tak ! ............ dla osób  powiedzmy z "talentem" do tego.....nie dla większości...

Szkoda byłoby fachowca, po zawodówce czy techników, potrzebnego zwykłemu człowiekowi na codzień, aby przesiadywał w biurze, laboratorium itd.... czyli nie dostępnego......

....i tu jest sedno................. taki naukowiec, specjalista okazuje się, że musi zatracić swe wartości, w imie których pierwotnie naiwnie wybrał taką drogę, ponieważ tego żadają  pieniądze i uwikłanie w sytem rządzący nimi.........czyli zakłamanie w imię zysku....np. firmy farmaceutyczne itd

............czyli sedno im mniej wiesz tym lepiej śpisz..... albo wbrew pozorom bogacze....z wiedzą... mają często więcej problemów od mniej majętnych....

Miałam koleżankę w LO nieprzeciętnie chłonęła wiedzę, tylko spojrzała na stronę....nie czytając...po prostu wzrokowo.....i wiedziała o co chodzi, nie musiała się uczyć wystarczyła obecność na lekcji ...pamięć niesamowita.......poszła na kierunek lekarski...

:)

Edytowane przez Gość
Opublikowano

romus a czemu nie popatrzyles ze ceny sa bez vat ??? do tego koszty wysylki-najnizsza ponad 39 zl,  

sprawdzilem toprex 5l ,polska cena 1289 zl ,niemiecka - 252 e przy kursie 4,3= 1083 * 19 % vat= 1289 zl😛😛😛[groszy nie licze,kurs sredni] sprzedam ci moje zlotowki zeby wyszlo 40 % drozej u nas

wez juz sie nieosmieszaj........

ja ostatnio mialem fajnego stazyste-nawet mnie nie dotknal przy badaniu[ortopeda] ale byl ze wsi bo wiedzial ile zasilek wynosi , l-4 machnal do maja i powiedzial ze jak bede na silach to moge pracowac bo nikt z krus-u tego nie sprawdza..... do bycia lekarzem to pamiec wzrokowa nie wystarczy do tego jest potrzebne jeszcze to cos...............

Opublikowano
15 godzin temu, Roman176 napisał:

ulman przepraszam ale ty chłopie tworzysz patologie nowego pokolenia .... jak nie którzy 

twoje pokolenie nie widzi ze tworzy rocznik eunuchów i tu niektórych z was .... 

dzisiaj po pracy to można widzieć starzy uczą ze jak szkołę zda niewiadomą bd kimś czyli patologia dzisiejszych czasów ... takich rodziców właśnie to wina 

zapominają ze zeby awansować to zaczyna się od najniższego szczebla praktyki staż i tu zaczyna się cały problem jak tak ciężko po co nie ja niebd tego robił ,za ciężkie 

lepiej zwolnić się i dalej na socjalu starych jeszcze napisz mi ze wakacje twoja żona lata z kosiarką po ogrodzie a syn lub córką z nogami na stole smart fon  lub fb 

bo studiuję bo to   dzisiaj jak przychodzą na rynek pracy ludzie co rocznik to większa patologia 

ja jako rocznik 87 mam żonę rocznik 90  z moich czasu już 1/10 kobiet wie do czego służy kuchnia bo reszta wieży ze kuchnia to do starej 

@ulman mam pytanko czemu my za środki ochrony płacimy o 40% więcej niż Niemiec 

https://www.myagrar.de/

Roman co ty znowu za bełkot tworzysz? Chlejesz po nocy , jakiś chaos myślowy próbujesz ubrać w słowa i trzeba to przeczytać kilka razy żeby wiedzieć mniej wiecej, co ty miałeś na myśli. 

Jako lewicowy chłoporrobotnik  pałasz niechęcią do każdego lepiej wykształconego, bystrzejszego bardziej ambitnego zaradnego czy mobilnego. Najlepiej byś się czuł jakby kazdy był robolem po marnej szkole i do tego z problemami arytmetyczno logicznymi. Zamiast równać do lepszych od siebie ty najchętniej sciągnął byś ich na swój poziom. Pisałeś nieraz że w Czechach płaca  górnikom po 15 tys i co? Czemu nie jedziesz? Zarobił byś 3 razy tyle a tak to z frustracji pijesz po nocach  i jakieś nienormalne teorie uskuteczniasz. Środki  za granicą 40% tańsze? No to bierz się chłopie za biznes , kup busa, jedź do Niemiec kup większe ilości (pewnie by jeszcze z 10% opuścili) i masz biznes rewelacyjny. Zarobisz 25% rolnikowi sprzedasz 25% taniej i wszyscy będą zadowoleni. No a do tego trzeba pamiętać że te niemieckie środki są lepsze a nie takie oszukane jak u nas😋  Zerknąłem na kilka cen i ja tam nie widze jakiś istotnych  różnic. Ceny podobne a jedyne co wyłapałem to trochę tańszy metkonazol ale np trineksapaki szaleńczo drogie. Zamiennik Modus za 34 Eur czyli 146 netto , 174 brutto. Obstawiam że w tym roku u nas będą ceny ok 110-115 netto czyli 120-125 brutto. Żebyś nie robił tym busem pustych przelotów to nakup u nas trineksapaku sprzedaj niemcom a u nich kup srodki za pół ceny. Widzisz jakie to proste? Kup u nich środków za 50 tys, sprzedaj za 60 tys. . Obrócisz 2 razy na tydzień , 8 na miesiąc,  i  masz 80 tys minus koszty paliwa i eksploatacja. Do tego jeszcze trineksapak im sprzedasz.. 

Istnieje jednak jeszcze inne wytłumaczenie. Oprócz dyslekcji masz jeszcze dysarytmetykę i nie umiesz sie w prostych cyfrach  poruszać. Może też tak być że jako gamoń przepłącasz w jakimś sklepiku za chemię 40%. 

Jak ci się uroiło że 40% u nas drozej to powinno ci natychmiast przyjść na mysl czemu do tej pory nigdy się nikt w tym nie połapał i nie przywozi sobie chemii z Niemiec. Fakt że nie zastanowiłeś się nad tym mówi sam za siebie.

Opublikowano
7 godzin temu, Ulman napisał:

Roman co ty znowu za bełkot tworzysz? Chlejesz po nocy , jakiś chaos myślowy próbujesz ubrać w słowa i trzeba to przeczytać kilka razy żeby wiedzieć mniej wiecej, co ty miałeś na myśli. 

i trafiłem w sedno wychowujesz pokolenie patoli..... 

Jako lewicowy chłoporrobotnik  pałasz niechęcią do każdego lepiej wykształconego, bystrzejszego bardziej ambitnego zaradnego czy mobilnego. Najlepiej byś się czuł jakby kazdy był robolem po marnej szkole i do tego z problemami arytmetyczno logicznymi. Zamiast równać do lepszych od siebie ty najchętniej sciągnął byś ich na swój poziom.

mam technikum maturę wystarczy jestem najbardziej prestiżowym zawodzie w Polsce ratownik G badania potwierdzone wysoka sprawność ruchowa ponad przeciętna i sprawność intelektualna poczytaj o badaniach RG nawet reprezentacja z Olisadebe nie dała rady zdać  ... bardzo wysokie PWC (Physical Working Capacity) 

ty możesz się czymś pochwalić ?

morze mam jeszcze napisać o moim majątku trwałym i bmw  mimo twoich wywodów i chamstwa  morze pokaż czego ty się dorobiłeś więcej niż ja na pewno nie przeciesz masz studia .... ??

a z tą mobilnością pojechałeś na całego fb yt 🤣 internet służy wiedzą doradztwem opiniami forami można samemu coś naprawić znaleźć i tyś rzeczy ....  

mobilność fb yt  🤣 + grube okulary trafiłem w sedno  a morze ..

WHO alarmuje: Nawet miliard nastolatków narażonych na głuchotę. Słuchają muzyki za długo i za głośno

@jacus już pisał ze poraża go poziom patologi rodziców młody siedzi i buja się w ogrodzie z fonem a stara za***rdala wokół niego .. ulmana mobilność i zaradność ty chłopie nie walcz z socjalem po któreś twoje pokolenie zdechnie z głodu 

Istnieje jednak jeszcze inne wytłumaczenie. Oprócz dyslekcji masz jeszcze dysarytmetykę i nie umiesz sie w prostych cyfrach  poruszać. Może też tak być że jako gamoń przepłącasz w jakimś sklepiku za chemię 40%. 

9 godzin temu, jacus napisał:

romus a czemu nie popatrzyles ze ceny sa bez vat ??? do tego koszty wysylki-najnizsza ponad 39 zl,  

9 godzin temu, jacus napisał:

omus a czemu nie popatrzyles ze ceny sa bez vat ??? do tego koszty wysylki-najnizsza ponad 39 zl,  

sprawdzilem toprex 5l ,polska cena 1289 zl ,niemiecka - 252 e przy kursie 4,3= 1083 * 19 % vat= 1289 zl😛😛😛[groszy nie licze,kurs sredni] sprzedam ci moje zlotowki zeby wyszlo 40 % drozej u nas

wez juz sie nieosmieszaj........

Mają tam ciekawe paki, w korzystnych cenach np. Priaxor + Osiris, Fandango + Folicur (tebukonazol), Elatus Era + Sympara (Prosaro), Property + Opus Top (Duet Star) na T1, Champion (Track, Ventur) + Diamant (pyraklostrobina, epoksy, fenpropimorf), Adexar (bez pyraklostrobiny) + Diamant. Ogólnie, to u nas w kraju dostępne są ochłapy, w porównaniu do tego, co jest dostępne za Odrą..

patrz na czerwony zauważyłeś adexar ??? czemu nie plus jak w Polsce zobacz koszt tej mieszaniny jak by wychodziła w Polsce i co teraz miałem te na myśli 

tak propo twojego liczenia

https://www.ochrona-roslin.sklep.pl/toprex-375-sc-5-l?gclid=EAIaIQobChMI7a3ZvPCW4QIVDeWaCh1TeABaEAQYASABEgKBC_D_BwE 

TOPREX 375 SC 5 L 

1 405,35  
artykuł partia cena VAT łączna kwota
WSZYSTKO USUNĄĆ AKTUALIZACJA
Toprex, 5 l
Toprex, 5 l
Art. Nr 66825-00
Kanister 5 l

Tylko dla profesjonalnego użytkownika!

252,00 € 
(50,40 € * / l)
19% 252,00 €
Wpisz kod kuponu
WYKUPIĆ

Łączna pozycja (netto) 252,00 €
plus 19% VAT, kwota: 47,88 €
Całkowita pozycja (brutto):

299,88 €

299 € euro to 
1282.53 złotych (PLN) 

dostarczeniem do domu 

Opublikowano (edytowane)

już zapomniałem dodać ze powyżej 300 e free przełyka i rabaty od 300 jest bodajże 3% już temat na pszenica ozima 

8 godzin temu, Ulman napisał:

Jak ci się uroiło że 40% u nas drozej to powinno ci natychmiast przyjść na mysl czemu do tej pory nigdy się nikt w tym nie połapał i nie przywozi sobie chemii z Niemiec. Fakt że nie zastanowiłeś się nad tym mówi sam za siebie.

istnieje takie coś jak bida rejon polski polska a i b bida  tit turbo u mnie 180zł  u ciebie 110zł wiec jest różnica 

ciekawe czy ropa też podobnie z cenami ??

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

Prestiżowym zawodzie za 3600 pluz bonusy? . Bbbbuuuuuuuuuuuuucccchhhhhhhaaaaaaaccchhhhaaaaaaaaaaaa  ale z ciebie gamoń. Bez  ciebie pewnie by się socjalistyczna PISowska gospodarka zawaliła🤪.Physical oznacza fizola a nie intelektualistę https://pl.bab.la/slownik/angielski-polski/physical 

Doprawdy szczyt marzeń!

Wysokie physical working capacity czyli  masz wysoką zdolność do pracy fizycznej  tzn zdrowy bałwan do łopaty.. 

Nie muszę ci nic udowadniac , a majątjiem się chwalić jest prostactwem. 

Mobilność nie oznacza korzystaia z telefonu a zdolność do przemieszczania się za pracą i adaptacji do innych realiów  ale co ty możesz o tym wiedziec skoro ryjesz pod ziemią za 3600 czyli za 830 eur i  masz do wszystkich pteyensje o swój marny żywot. Pohandluj chemią z Niemiec to sie dorobisz a jeżdzenie nie jest dla ciebie problemem bo przecież 100 tys rocznie jeżdzisz. Ile to twoje BMW na najechane? 1 mln km już jest?

Miliard nastolatków? jest nas na ziemi 7,5 mld a srednia długość zycia to 70 lat. Zakładając że rozkłada się to równomiernie na każdą grupę wiekową to masz ok 1 mld nastolatków czyli ludzi w grupie 10-20 lat. To co piszesz oznacza że praktycznie każdy nastolatek jest zagrożony głuchotą . Jak zwykle cyfr nie ogarniasz. 

24 minuty temu, Roman176 napisał:

już zapomniałem dodać ze powyżej 300 e free przełyka i rabaty od 300 jest bodajże 3% już temat na pszenica ozima 

No to jak taki raj to jedź i handluj a przynajmniej dla siebie przywieź. Pakiety sam sobie zrób bo większośc jest dostępna u nas oddzielnie. Wymień mi 3  preparaty tańsze i niemca 40% jak u nas

Tit turbo? To gówno jest a nie fungicyd, Takie rzeczy to się 10 lat temu stosowało. Jak masz za 180 a ja za 110 to znaczy ze jesteś frajer i 70 złoty przepłacasz. Nie musisz jechać do Niemiec tylko na wschód przyjedź i bedziesz miał 40% taniej.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Rządowa pomoc dla obrotnych ^_^

....przepraszam za ten "prostacki " skecz...nie lubie za bardzo kabaretów, ale jakoś mi się skojarzył....

Edytowane przez Gość
Opublikowano
23 godziny temu, Ulman napisał:

Prestiżowym zawodzie za 3600 pluz bonusy? . Bbbbuuuuuuuuuuuuucccchhhhhhhaaaaaaaccchhhhaaaaaaaaaaaa  ale z ciebie gamoń. Bez  ciebie pewnie by się socjalistyczna PISowska gospodarka zawaliła🤪.Physical oznacza fizola a nie intelektualistę https://pl.bab.la/slownik/angielski-polski/physical 

Doprawdy szczyt marzeń!

oj dziękuje ja mam płacone od dni roboczych wiec czasami mam 5 czasami 3,6 a teraz za gr mam więcej samego dodatku 600zł  

czy ty nie jesteś już tym cymbałem co pisałem ? wypisałeś jedno badania ie czyli pwc150  określę ci to dla twojej słabej główki badania od wydolności do sprawdzania psychiki

czy w razie stanu kryzysowego nie spanikuję nie bd się ratował po trupach  czyli morze ktoś prze zemnie zginąć na akcji po zacznę odpierdalać trzodę 

coś w tym stylu 

Wymień mi 3  preparaty tańsze i niemca 40% jak u nas

Tit turbo? To gówno jest a nie fungicyd, Takie rzeczy to się 10 lat temu stosowało. Jak masz za 180 a ja za 110 to znaczy ze jesteś frajer i 70 złoty przepłacasz. Nie musisz jechać do Niemiec tylko na wschód przyjedź i bedziesz miał 40% taniej.

Nie muszę ci nic udowadniac , a majątjiem się chwalić jest prostactwem. 

Mobilność nie oznacza korzystaia z telefonu a zdolność do przemieszczania się za pracą i adaptacji do innych realiów  ale co ty możesz o tym wiedziec skoro ryjesz pod ziemią za 3600 czyli za 830 eur i  masz do wszystkich pteyensje o swój marny żywot. Pohandluj chemią z Niemiec to sie dorobisz a jeżdzenie nie jest dla ciebie problemem bo przecież 100 tys rocznie jeżdzisz. Ile to twoje BMW na najechane? 1 mln km już jest?

Miliard nastolatków? jest nas na ziemi 7,5 mld a srednia długość zycia to 70 lat. Zakładając że rozkłada się to równomiernie na każdą grupę wiekową to masz ok 1 mld nastolatków czyli ludzi w grupie 10-20 lat. To co piszesz oznacza że praktycznie każdy nastolatek jest zagrożony głuchotą . Jak zwykle cyfr nie ogarniasz. 

znów sedna sprawy  ty nie pracujesz nie szkolisz się nie rozwijasz się ....... ja zrobiłem prawko c+e i inne kursy sama doktor powiedziała prawko na 2 lub inne lata dla młodzieży co rocznik młodszy to gorsze badania zapytałem dlaczego? słuchawki te co wkłada się do ucha moda i smart fon w nocy naświetlanie oczu  ... u ciebie ile było okularnic jedna w klasie ?   a dzisiaj ?  

z drugiej strony z kont ty znowu wiesz ??? nie pracujesz nie spotykasz nigdzie młodszych ludzi wchodzących na rynek pracy a ryjesz jak byś wszystkie rozumy zjadł 

Physical

physical education   Wychowanie fizyczne Wychowanie fizyczne (wf, WF) – zamierzone i świadome działanie ukierunkowane na kształtowanie postaw (tj. stosunku do ciała i fizycznego funkcjonowania) oraz postaw prospołecznych (tj. stosunku do życia i innych ludzi, przekonań i wartości moralnych), a równocześnie nastawione na wspieranie rozwoju fizycznego i zdrowia oraz kształtowanie trwałego obyczaju aktywności fizycznej i troski o wydolność fizyczną, sprawność motoryczną i prawidłową postawę ciała 

tylko wyznacznik dla klasy roboczej 🤪

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v