Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

,     mirro a jak wyrywana recznie i obcinana nożem . głupie pytanie ale poważne czy obcinanie nozem ma wpływ na przechowywanie czy tu tylko wysokosc ciecia ma wpływ na przechowywanie ?matka wyrywa i obcina natke nożem , czy jak ukreci natke to wpływ bedzie na przechowywanie ?                                                                                                                                                                                                                       

Opublikowano (edytowane)

Ręcznie zawsze wyrywam parę skrzynek, zawsze ukręcam , nigdy nie zastanawiałem się nad tym problemem,. Kombajn ucina główkę wystającą nad redlinę, Można podnieść samą niszczarkę naci aby ją utrąciła wyżej i wtedy trochę zostanie, ale tak wykopana i tak może się uszkodzić na taśmach. Na przechowanie lepsze są kombajny które ukręcają nać. Ale tam trzeba dbać o zdrowotność samej naci bo inaczej pasy transportujące będą gubić marchewki. A żeby dbać, to trzeba lać.:lol:

10 ha to był jeden kawałek.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

No i pryskać niemieckimi środkami.

Zapomniałem się zapytać jaki kombajn u kręca natkę bo to byłoby dobre posunięcie .

Edytowane przez 12zbyszko
Opublikowano
14 minut temu, mirro napisał:

Jeżdżę starym  CLS 350. :lol:

No to ty jakiś podejżany jesteś a może nawet jakiś cwaniak z ciebie.😕 Pewnie masz jakieś układy z czasów wojska i komuny i żeś się tak dorobił 😎

Kombajn natke ukręca i jej nie ma. Czego tu nie wiesz? 

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

No to ty jakiś podejżany jesteś a może nawet jakiś cwaniak z ciebie.😕 Pewnie masz jakieś układy z czasów wojska i komuny i żeś się tak dorobił 😎

Kombajn natke ukręca i jej nie ma. Czego tu nie wiesz? 

Podstawa to rodzina i znać swoje miejsce w szyku. Stało się tak jak poradził na komisji bratu jej przewodniczący, " Brat w WSOWZ? No tak. Jeden wystarczy, ty idź i zajmij się czymś pożytecznym." No to poszedł i się zajął. Układy towarzyskie? Nie wkładam łapek w te tryby. Wolę więcej wiedzieć niż aby więcej o mnie mówiono.

Opublikowano
9 minut temu, mirro napisał:

Podstawa to rodzina i znać swoje miejsce w szyku. Stało się tak jak poradził na komisji bratu jej przewodniczący, " Brat w WSOWZ? No tak. Jeden wystarczy, ty idź i zajmij się czymś pożytecznym." No to poszedł i się zajął. Układy towarzyskie? Nie wkładam łapek w te tryby. Wolę więcej wiedzieć niż aby więcej o mnie mówiono.

Mirro, nie traktuj pwaznie. Ot taki domniemany wywód sąsiada gamonia  pod sklepem. Dla obecnej propagandy i wierzącego w nią ludu  pracującego ,  kazdy kto do czegos dojdzie jest podejżany. Jedynie jak dziad to wiadomo ze uczciwy

Zbyszko, że co baju baju?

Opublikowano

Pod sklepem jest zawsze kwiat lokalnej  inteligencji  i wyznacznik politycznych nastrojów społecznych. Latem kilka razy siadam z  rezydentami,  czasem kupię kolejke racząc się jakimś bezalkoholowym lub 0,33l Nasłuchać się mozna niebywałych historii

Opublikowano

To ja muszę im dać link do twoich postów to długo z nimi nie posiedzisz . 

11 minut temu, mirro napisał:

Traktuję ten typ jako ukręcający. Chodzi o pozostawienie główki warzywa w stanie nienaruszonym. Mój obcina dlatego tak je sobie podzieliłem. Choć konstrukcja samej głowicy może faktycznie prowadzić i do takiego podziału, Szacunek za spostrzegawczość.:gent:
Mój jest taki.

http://www.tarkkelysperuna.fi/site?node_id=97

Fajna maszyna i wszystkie kobity te co natkę ukręcają się zmieszczą 😁😁😁 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v