Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, 12zbyszko napisał:

No tak . Ci co zabijają to nie są psychiczny . Tych co rozdają pieniądze by tak  nazwali . 

Zwłaszcza że rozdawanie swoim jest też formą walki bo ma umacniać siłę społeczności jako całości. Przynajmniej w założeniu rozdających.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, 12zbyszko napisał:

No tak . Ci co zabijają to nie są psychiczny . Tych co rozdają pieniądze by tak  nazwali . 

Uznanie gościa za psychicznego to najprostsza droga do zamiecenia sprawy. Nikt nie będzie się tym zajmował bo przecież był psychiczny, Następny zrobi to samo. pewnie też będzie psychiczny, Wystarczy tylko aby publikowali takie manifesty po 70 stron tekstu i zakładam przyrost wykładniczy ilości tych "psychicznych".
W niektórych przypadkach nawet nie pomagają badania przed.
https://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/pompeo-beda-sankcje-za-sledztwa-mtk-wobec-amerykanow,918863.html

"Administracja prezydenta USA Donalda Trumpa we wrześniu ubiegłego roku zastrzegała, że jeśli MTK rozpocznie śledztwo dotyczące zbrodni wojennych w Afganistanie, to może zakazać wjazdu do Stanów Zjednoczonych sędziom i prokuratorom tego trybunału. Grożono również blokowaniem ich środków finansowych w USA oraz sprawami sądowymi w tym kraju."

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

..kontynuacja i komentarz wpisu Zbyszka -
...Żałował dla tego że gdyby uruchomił to by wyborów nie przegrał. Teraz wyciągnął wnioski no i z punktu widzenia tych tzw "ludzi" w Jego ujęciu to wybory mogły by być cały czas.
Pojawia się pytanie - po co pracować, targować ceny, budować kapitał, doskonalić technologie? Wystarczy utrzymać takich "darczyńców" w niepewności wyborczej.
Wszystko ma swoje granice, czy tutaj już została przekroczona czy jeszcze są jakieś rezerwy i jeszcze gospodarka przetrzyma? 

Mirro z tych linków mam tylko błąd 404
Nie chcę przytaczać cytatów linków itp. ale w owym manifeście znajduję niemal cytaty z wielu poglądów również i europejskich współczesnych polityków.
Zamachowiec raczej uległ ideologii a nie ją tworzy.
Nawet sąd wydający wyrok w jego sprawie będzie miał problemy z jednoznaczną oceną motywów i skaże go za czyn a nie za .....

zaczyna się sprawa robić zbyt kontrowersyjna i z dyskusji na ten temat się wyłączę.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Poprawiłem na TVN.

Ja zdaję sobie sprawę że to nie twórca ideologii ale zapewne i tak trafi na jeszcze głupszych od siebie, więc tamci przyjmą tę papkę jako prawdę objawioną. Najgorsze jest to że mogą przystąpić do jej natychmiastowej realizacji. Kiedyś to wszystko było prostsze. Dziś przebijamy się przez kolejne dna i żadne nie jest tym ostatnim.

Opublikowano

Widzisz dysydent gdyby uruchomił to wcześniej bym skorzystał . Chociaż nie skorzystałem nie krytykuje tych programów bo widzę korzyści . Prawie wszystki towar sprzedaje  w detalu i widzę że ludzie którzy handlują na pchlim targu stać ich na wiecej i lepszy towar . Szukają tawarów dobrej jakości ekologicznych . Na takie towary stać było tylko bogatszych . Zaczynają kupować sprzęt agd chodzby na raty co wychodzi jeszcze raz drożej . No cóż możesz mieć inne zdanie . 

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli zgodzisz się że zagrożeniem dalszego rozwoju jest niedobór pracowników to masz podobne. To mogą być dobre złego początki.
Możemy się różnić tylko do poziomu redystrybucji dóbr bo ja się obawiam że zbliżamy się do progu powyżej którego będzie więcej kupujących niż oferentów.
Już to raz przeżyłem. Wprawdzie teraz rządy przynajmniej deklaratywnie prawicowe ale i te coraz bardziej w lewo skręcają pod presją złej strony demokracji.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

I wszyscy chcą ekologicznego towaru. A temu trendowi odpowiadają sprzedający oferujący ten towar w coraz większych ilościach.:lol:

O ludzka naiwności.

Opublikowano (edytowane)

taki ten towar ekologiczny jak ja Chińczyk.
Moda na nazwy i tyle.
Dopiero co widziałem reklamę urządzenia z silnikiem "cyfrowym" (???)
Brudne zębiska nazwali jednostką chorobową i pastylki oferują i takie tam podobne. Potrzeba rynku zaspakajana wszelkimi metodami a gdy tej potrzeby nie ma to się ją kreuje ale to już tematy z grupy zachowań baraniego stada.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Nie chodzi o towar ekologiczny z certyfikatem tylko o towar produkowany na oborniku i z zachowanie bezpieczeństwa oprysków . 

Dzisiaj możesz wyprodukować płody rolne prawie bez siły na na jemnej .

Edytowane przez 12zbyszko
Nie skończona myśl
Opublikowano (edytowane)

No właśnie. Poziom azotynów jednakowo łatwo przekroczyć w kapuście np, saletrą amonową jak i nawozami organicznymi.
Pestycydy. Zgoda.
Jeśli ten obornik ze słomą z pól pryskanych np. sulfonamidami to jeszcze i ....

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

jaki sprzet agd na raty ma niby kosztowac 2 razy drozej- widelce,noze  ????

a licznik balcerowicza sie kreci jak karuzela na odpuscie......

na oborniku-ile gospodarst ma bydlo ??? obornik spod kur i swin to chyba gorszy niz nawoz.

ja mam kawalki II klasy i tam mozna myslec o produkcji ekologicznej warzyw, no moze jeszcze III w dobrym roku sie nadaje, ile takiej ziemi jest w polsce ???moze kilka procent 

Opublikowano (edytowane)

do posta /Mirro
Bez sprawdzenia laboratoryjnego? a co to ja? wróżka? są jeszcze toksyny od patogenów. np. "afera ogórkowa" co o ekokiełki chodziło
Jacus
ziemniaki i na piaskach ekologiczne wyjdą, żyto (chleb żytni z rejonów piaszczystych sprzedają z prywatnej piekarni po 10zł/kg około i idzie)
Kwestia pomysłu a wszystko można jakoś wyeksponować.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

ten temat tradycyjnej zywnosci był przerabiany i zadałem pytanie panu DTaras jakich jajek używa się w Jego gospodarstwie domowym i czekam na odpowiedz . ponieważ napisał ze zywnosc produkowana metodami tradycyjnymi - nie mylić z ekologią - raczej krótka tradycja z ograniczeniem do minium chemi ale używanie w niektórych przypadkach zawiera wiecej nie korzystnych substancji dla zdrowia niż produkowana w sposób intensywny . Czy czujecie różnice w smaku jedząc marchew z produkcji intensywnej w porównaniu do produkcji ekstensywnej ? i tak dalej różnica w jajku , w mleku , w miesie , w ziemiaku ? Uw wymieniony pan napisał iz  produkcja intensywna podlega wielu kontrolom i normy  dopuszczalne nie mogą być przekroczone , tylko po co te normy ?

Opublikowano

Facet nie jest psychiczny. To jak sam napisał introwertyk ale niestety od młodych lat nie widział sensu w obecnym systemie. Znalazł sobie konika. Czy nie tworzy? Śmiem twierdzić, że wygrałby u nas jakieś miejsce w wyborach. Ładnie usprawiedliwił się niechęcią rasową. Tylko, jak już wspomniałem, nie celował. W meczecie mógł być też biały muzułmanin... Wywołałeś mnie dysydencie. Takie oto oznajmienie spowodowało u mnie domysł poglądu konserwatywnego, kreowanego wynaturzeniem. Co nie znaczy, że się nie mylę. Skorom głupi - dobrze żeś wytknął: "To nie jest norma i tak jak nienormatywny wzrok jest przeciwwskazaniem do prowadzenia pojazdów mechanicznych czyli otrzymania prawa jazdy tak LGBT jest przeciwwskazaniem do otrzymania prawa do posiadania nie swoich dzieci na statusie rodziny prawnie nazywanej małżeństwem."

Opublikowano

Dysydent No i właśnie dobrze kombinujesz. Bez wyników badań to sobie możemy poopowiadać bajki na temat super ekologicznej żywności. 

2 minuty temu, jarecki napisał:

ten temat tradycyjnej zywnosci był przerabiany i zadałem pytanie panu DTaras jakich jajek używa się w Jego gospodarstwie domowym i czekam na odpowiedz . ponieważ napisał ze zywnosc produkowana metodami tradycyjnymi - nie mylić z ekologią - raczej krótka tradycja z ograniczeniem do minium chemi ale używanie w niektórych przypadkach zawiera wiecej nie korzystnych substancji dla zdrowia niż produkowana w sposób intensywny . Czy czujecie różnice w smaku jedząc marchew z produkcji intensywnej w porównaniu do produkcji ekstensywnej ? i tak dalej różnica w jajku , w mleku , w miesie , w ziemiaku ? Uw wymieniony pan napisał iz  produkcja intensywna podlega wielu kontrolom i normy  dopuszczalne nie mogą być przekroczone , tylko po co te normy ?

Powiem tyle. Normy są po to aby eliminować pewne czynniki. To bat na producenta, bo inaczej ludzie ładowali by wszystko  co im w ręce wpadnie, do rozsiewaczy i opryskiwaczy. Poniżej lektura badań którymi legitymuję się jako producent. Jasne że nie wszystkie. ale to odbiorca zawsze przysyła zakres badań które chce.
No i teraz pytanie? A jaka to produkcja intensywna? 
http://laboratoria.net/home/11259.html

• Thanks 1
Opublikowano

Jarecki - z fermy bo kury pod kuratelą. Są także różne fermy. Nie poco normy tylko skąd normy powinno brzmieć pytanie. Tradycyjne wędzenie, dla przykładu, to także konserwacja czyli bądź co bądź zatruwanie. Czy dyskusja była o neonikotynoidach? Napisałem wtedy, że ufam naukowcom i wyliczyłem gdzie pszczoła lata... Weź przypomnij bo jakoś nie kojarzę jak to się potoczyło.

Opublikowano (edytowane)

.chodziło o jajka ze wzieto próbki wyryfkowe jakiejś  kobiety co popiół na ogród wysypywała gdzie kury chodziły i były przekroczone normy , a pytam w kontekscie zę w analizie chemicznej jaj fermowych  i jaj kurek przydomowych różnicy nie wykryto a smak zupełnie inny , tak samo mleko od mucki biało grzbietej co da 5 litrów i od tej co da 50 litrów w analizie składu róznicy nie widać a smak inny .DTaras                                                                                                     -po zamachu przeprowadzonym  emitowanie tej reklamy co tu była .............a wyswietliła mi sie na you tube .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, DTaras napisał:

Facet nie jest psychiczny. To jak sam napisał introwertyk ale niestety od młodych lat nie widział sensu w obecnym systemie. Znalazł sobie konika. Czy nie tworzy? Śmiem twierdzić, że wygrałby u nas jakieś miejsce w wyborach. Ładnie usprawiedliwił się niechęcią rasową. Tylko, jak już wspomniałem, nie celował. W meczecie mógł być też biały muzułmanin... Wywołałeś mnie dysydencie. Takie oto oznajmienie spowodowało u mnie domysł poglądu konserwatywnego, kreowanego wynaturzeniem. Co nie znaczy, że się nie mylę. Skorom głupi - dobrze żeś wytknął: "To nie jest norma i tak jak nienormatywny wzrok jest przeciwwskazaniem do prowadzenia pojazdów mechanicznych czyli otrzymania prawa jazdy tak LGBT jest przeciwwskazaniem do otrzymania prawa do posiadania nie swoich dzieci na statusie rodziny prawnie nazywanej małżeństwem."

Akurat Ciebie ostatniego o głupotę bym tu podejrzewał bo błyskotliwość wielu wpisów...
Nawet tu dajesz mi trudne pytanie czy konserwatyzmem nazwać stosowanie logiki do bólu ale tak właśnie postrzegam próbę oceny czy nie jest niewspółmiernym podciąganie LGBT pod normy reszty? Oni się zwyczajnie różnią określoną cechą i te różnice właśnie uwzględniając większy dla nich szacunek niż maskując nazywając ich związki małżeństwem. Nie neguję uszanowania ich wyborów ani układów wzajemnych w jakie ich natura (to złe słowo) wpędza ale to nie oznacza ... inaczej. Ustalenie rodzicielstwa w/g DNA może być podstawą do rozwiązania małżeństwa i wszystko.
i akurat Tobie wiem że nie muszę więcej wyjaśniać o co mi chodzi.

I iście humorystycznie to mając powabną żonę czyż nie lepiej mieć za sąsiadów związek gejów? miast zamykać ich w ... ramach czego? 
Prawo zabrania krzywdzić każdego człowieka i wystarczy postępować z tym prawem a nie je jeszcze rozbudowywać wyjątkami.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Czyli to nie oznajmująco napisane. Racja braku alkoholu. Nie z powodu mojego upodobonia tylko naszej kultury - aby wznieść toast trzeba się znać. Przepraszam zatem za domysły. Dziecko powinno czerpać z dwóch płci i tu widzę jedyny problem. Mniejszy on jest od odsetka dzieci wychowywanych przez samotnych rodziców. Nie żyję w strachu przed tym - potrafię się bronić. Może tu jest problem? Z trwałością zasad w nas samych.

Opublikowano

Celował, nie celował. Nie wymagaj zachowania jak u ludzi szkolonych w czyszczeniu pomieszczeń. Raczej był na polowaniu i to przy paśniku. Środowisko bez takich zagrożeń, muzułmanie nie arabscy w zasadzie mogli być pewni że nikt ich nie zaczepi.
Jedno co mnie zastanawia to fragment o policji. Facet napisał że nie zamierza zabijać policjantów, bo w zasadzie szanuje ich robotę. Ale tylko policji w kilku krajach,
Czy to aby trochę nie laurka wystawiona właśnie tym policjantom? Czy na tym tle mordu nie jawi się obraz zaufania do policji jako takiej. A może w niektórych krajach dewiza "protect and serve" jednak jeszcze coś znaczy?

Opublikowano

Jak mój "młody" poszedł do przedszkola i na pytanie Pani o tatę, bo zawsze odprowadzała go żona, wypalił że " tata na razie nie przyjdzie bo strzela do niegrzecznych", to o mało nie skończyło się wizytami różnych badaczy. :lol:
Tak mi się skojarzyło odnośnie chłonięcia od rodziców. 

• Haha 2
Opublikowano

Dysydent - o to chodzi, że to żadne zło. A czy dopuścimy cokolwiek? Pisałem wcześniej o gejostwie w zaborach czyli wieku 19. Teraz mamy wiek 21. W związku lesbijek jedna idzie do lekarza i za pomocą inseminacji nasieniem dawcy zachodzi w ciążę... Taka sytuacja. Rozwijać to można na wiele kierunków. Męska część środowiska ma gorzej. Biorąc pod uwagę chińskie eksperymenty - przeszkoda jest do pokonania. Mirro - to inteligentny sukinsyn. Brał pod uwagę zapewne zatrzymanie po atakach w jakiejś dziupli. Pierwsza myśl moja była taka: wybrał dzielnicę "obcych". Po chwili pomyślałem o mieszanych małżeństwach. Czy Wołyń to dobre porównanie? Musiał brać to pod uwagę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v