Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przeciez ja nie napisalem o ktora chodzi a mimo tego kazdy wie😛😛😛

bedziecie jutro rano ogladac jak sa marnowane nasze[klientow orlenu] miliony ???? , od 6 rano,choc mam obawy ze kubica dojezdzi do 45 minuty- choc gdyby dokladnie policzyc czas reklamowy to moze to i wyjdzie na dobre- wszyscy juz zjada do boksow a on ze swoim kolega beda parenascie minut popylac po torze, toz to cenne minuty reklamowe, po tym kazdy kibic z calego swiata bedzie sprawdzal co to jest ten orlen i jak kupic jego produkty.

na szczescie jutro na pewno jacys krakowscy sportowcy wygraja zawody- o 18 derby, 😊 bedzie sie dzialo......byle nie poszlu w ruch race i maczety.......

Opublikowano (edytowane)

Najgorzej jak po przejeździe reklamowym na pytanie o "Orlen" potencjalny nabywca tych produktów będzie udzielał stanowczej odpowiedzi " No thanks".:lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano
18 minut temu, mirro napisał:

https://sejmlog.pl/manifest-zamachowca-z-christchurch-tlumaczenie/
Po lekturze tego mam dość mieszane uczucia. Wczoraj troszkę śmiałem się z gościa a dziś troszkę włosy mi się zjeżyły. Nie doceniać go jako przeciwnika to k**ewski błąd.

Przeczytałem i aż tak coś poklikałem że musiałem system restartować.
Błąd nie doceniać bo przetłumaczono i to bardzo szybko i opublikowano bez jakiegokolwiek komentarza ... 

Opublikowano (edytowane)

oj raczej to bardziej przemytnictwo poglądów bo nie tylko w tym przekładzie przyszło nam się z taką retoryką już spotkać
Kilka lat temu Papierz już powiedział że wojna już trwa

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Raczej nie pójdą bo teraz nawet nie muszą 
Na ilu jeszcze portalach i w ilu językach ten tekst się pojawił, a przecież autorowi o to chodziło. 
Aż muszę usunąć zdanie z któregoś z poprzednich moich wisów bo ułożył się nawet nam tutaj ciąg logiczny.... 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Pojawiają się też opinie że może to być działanie tzw "False Flag".  Wtedy faktycznie wskazanie Europy  a raczej działanie na jej rzecz, moze uruchomić kolejną falę zamachów na kontynencie.

Przecież nikt tego nie czyta, bo nie rozmawiamy o LGBT,:lol:

Opublikowano
36 minut temu, mirro napisał:

Najgorzej jak po przejeździe reklamowym na pytanie o "Orlen" potencjalny nabywca tych produktów będzie udzielał stanowczej odpowiedzi " No thanks".:lol:

Czy na bolidach jakiegokolwiek zespołu sa reklamowane marki inne niż o zasięgu globalnym?

Opublikowano

Ulman to była tylko ironia do szybkości przejazdu. Jeżeli jedzie najwolniej to przecież nie o zwycięstwo mu chodzi. Czyli co? Daje czas publice by poczytała sponsorów.:lol:

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

moze to koledzy wuja marcie w glowie zamieszali-wujo jej ciagle opowiadal ze faceci sa fajni,super i ten tego 😛

https://wiadomosci.wp.pl/internauci-odnalezli-zdjecie-jaroslawa-kaczynskiego-i-pawla-rabieja-znamy-jego-historie-6359694165723265a

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,23676544,pawel-rabiej-o-tym-jak-zrobiono-z-niego-meza-kaczynskiego.html

o co chodzilo z reklama w f1- o miske ryzu czy o to ze fajnie jak ulan z konia spadnie i sobie reke zlamie-to byla klasyczna przykrywka, tylko czemu za tyle milionow...........

ludzi szalonych nigdy nie brakowalo-tyle ze przedtem nie bylo telewizji,internetu, dynamitu i karabinow maszynowych 

zagdka historyczna -ilu krolow polski bylo gejami ??? chyba wylacze tvp-info bo podobnie jak oni pisze o jednym, dobrze ze choc w lozka czeka stara😍

https://www.wiocha.pl/1571159,A-mialo-byc

Edytowane przez jacus
Opublikowano

DLA PRZYPOMNIENIA 8-LETNICH RZĄDÓW Tuska PO/PSL, które zostały specjalnie wykreowane na potrzeby budowy iluzji demokracji i istnienia fikcji państwa polskiego w III RP w której kwitło złodziejstwo, kradzieże, oszustwa, afery przy współdziałaniu nadzwyczajnej kasty i które stały się fundamentem egzystencji w nowym formacie POst komuny tzw. POokrągłostołowej jako państwa teoretycznego "H.D i K.K." - III RP kojarzona jest powszechnie z prywatyzacją ,kradzieżą ludziom 158 miliardów z OFE, z podniesionym wiekiem emerytalnym do 67 lat, z podwyższeniem podatków, z setkami milionowych i miliardowych afer, z wyprowadzeniem 6.270 miliardów Euro z rezerwy demograficznej dla Grecji żeby uregulowała dług Niemcom, z korupcją, nepotyzmem i zniszczeniem gospodarki i rozprzedaniem za bezcen ,przemysłu i banków, zniszczeniem niemal całkowicie obronności Kraju, rozkładu i degeneracji wszystkich instytucji państwowych w tym szczególnie ; szkolnictwa, służby zdrowia, sądownictwa i prokuratury jak również zadłużenie Kraju na ponad bilion zł. III RP nierozłącznie kojarzy się też z wasalizacją Kraju i to nie tylko przez ekipę rządzącą, ale wszelkiej maści obce agentury w tym sztandarowe WSI które było prawą ręką FSB w Rosji. III RP kojarzy się także z wyprzedażą mediów narodowych i zainstalowaniu w to miejsce wrogich i obcych Polsce mediów, które hulają w Kraju po dzień dzisiejszy manipulują faktami aby siać wewnętrzny niepokój społeczny, szkalować Polskę i wzmagać w świecie anty polonizm.

• Like 3
Opublikowano
34 minuty temu, mirro napisał:

Ulman to była tylko ironia do szybkości przejazdu. Jeżeli jedzie najwolniej to przecież nie o zwycięstwo mu chodzi. Czyli co? Daje czas publice by poczytała sponsorów.:lol:

Może i przeczytają tylko jaki jest pożytek że ktoś to przeczyta w Hiszpanii , Monte Carlo czy w Kanadzie? 

Opublikowano

To tak dla wiadomości Alamo. Żeby pokazać jak to państwo działa dzisiaj.:lol:
https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/mon-w-trzy-lata-nie-ustalil-jakie-kompetencje-mial-waclaw-berczynski/11n5fw2?utm_source=www.nfow.pl_viasg_wia
"Dokładnie trzy lata temu, w 2016 roku, poseł PO Krzysztof Brejza po raz pierwszy zapytał Ministerstwo Obrony, jakie kompetencje miał ówczesny szef podkomisji badającej katastrofę smoleńską oraz jakie konkretnie katastrofy lotnicze badał. Odpowiedzi poseł nie uzyskał do dziś. Więcej, w ostatnich dniach MON poprosiło go o przedłużenie terminu na odpowiedź, bo od trzech lat "kompletuje niezbędne dokumenty".
To może zaprosić Pana Berczyńskiego do kraju i zapytać? Ciekawe czy przyjmie zaproszenie. Taki specjalista przecież się obroni przed pomówieniami. Edmunda też bym chętnie zapytał o parę spraw.

Opublikowano (edytowane)

jak poszukacie głebiej natchnienia tego zamachowca to moze do biblijnego Adama i Ewy dojdziecie , albo do neandertalczyka . nikt mądry nie podejmuje takich działań chociaż swój manifest który miro wkleił ładnie w słowka ubrał . hitler tez nie był niby głupi ale czy tak postepują osoby które nie mają problemów z psychiką ? co innego podejmowanie takich działan w czasie trwającej wojny ale to też by była próba zrobienia czystki etnicznej .  jezeli chodzi o pis to tez jego działalnosci mozna sporo zarzucic.

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Problemów z psychiką to on raczej nie miał. Bardziej stawiam na te mentalne wędrówki po świecie i zapoznawanie się ze skrajnymi nurtami. Pranie mózgu tam jest w pakiecie z takim wyjazdem. All inclusive.

Opublikowano

Zarówno Adolf jak i Jarek u podstaw swoich poglądów mieli fałszywe założenia i błędna ideologie. Jarosław wini o wszystko postkomune i Tuska , Adolf winił Żydów i kolorowych. Jeden i drugi to narodowy socjalista

Opublikowano (edytowane)

A może mieli powody co  do tego obwiniania ? W centrum mojej gminy stoi pomnik poswiecony rolnikom , którzy przed wojną poszli pod urząd gmniny domagac sie swoich jakiś praw . żydowski wójt wydał rozkaz strzelania  4 rolników zgineło . W latach przed wybuchem 2 wojny swiatowej było  sporo ataków na żydów , cały handel praktycznie zdominowali w wolnej polsce , nawet polakom sie obrywało którzy robili zakupy w żydowskich sklepacH . Polska po upadku komunizmu posiadała troche rezerw walutowych , co sie z nimi stało ? 

Jadów to wieś gminna w powiecie wołomińskim o rodowodzie sięgającym przełomu XIV/XV w. W latach 1823 – 1869 posiadał prawa miejskie. Uzyskał je dzięki staraniom Stanisława hrabiego Zamoyskiego a utracił po powstaniu styczniowym. Z okresu świetności zachowało się w miejscowości historyczne rozplanowanie ulic oraz ogromny, największy w okolicy rynek (dawniej plac targowy) wraz z zabudową w pierzejach.

Dziś nie organizuje się tu wielkich, cotygodniowych targów a obszerny plac został zamieniony w zadbany skwer. W jego centralnym punkcie stoi na kilkuschodkowym podwyższeniu skromny obelisk zwieńczony krzyżem. Pomnik poświęcony jest pamięci chłopów, którzy zginęli w starciach z policją w 1932 r. Na tablicy wymieniono cztery nazwiska (w tym jednej kobiety).

h .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

jarecki -podaj gdzie pisza ze to zydowski wojt wydal rozkaz strzelania  ??? wyobrazasz sobie ze dzisiaj wojt moze wydawac rozkazy policji ???? piekny macie cmentarz zydowski...............

http://www.fakty-wwl.pl/artykuly/1100/

znalazlem cos takiego, moja wies tez przez wieki byla krolewska.....

gdzie jest kasa za zaklady o start kubicy ??????- bezblednie odgadlem jego wynik  😂,     pinokio-oddaj 100 mln

niedaleko wolomina 😛

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v