Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Wawrzyńcowi trzrba dać na okulary... Obejrzałem Gadowskiego. Huraoptymizmu nad wybranymi niema raczej zawód. Nagle coś o szabli i o łyku zimnej wody... Komentarz co do wyborów i strach przed skrótami wskazuje jasno, że niestety: "zaparty z niego suk..." jak to rzucił do mnie kiedyś koleś. Dobrze, że choć się nie maskuje to można wziąć korektę. Trochę mało wie o szyfrowaniu... Ale sporo racji przyznać trzeba.

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Dyskutowaliście wcześniej coś Gadowskiego. Texel to agencja z zasobami ludzkimi do wynajęcia a monitorowanie działań konkurencji czyli ogólnopojęty "risercz" to norma. Gdy przekroczymy granice przez niepostrzeżene wejście na teren zamknięty czy to realnie czy virtualnie to będzie dopiero niezgodne z prawem. Jakie oni mają ku temu możliwości i środki (również uważam, że napewno mają) to już nikt nie reklamuje. Dobrze by jednak było aby ABW (istnieje jeszcze? ) trzymało rękę na pulsie i tylko bez potrzeby się nie wpier...

Zgadzam się  w pełni z pojęciem "risercz" ale ........ Pytanie pozostaje na ile to działanie  analityczne prowadzone własnym wysiłkiem a ssanie informacji przez dojścia, w tym te które nie do końca powinny być dostępne. ? Pytanie też drugie, na ile to możliwości w zapewnieniu bezkolizyjnego poruszania się w polskim prawie a na ile wiedza związana ze snuciem się po korytarzach administracji centralnej i pukania do odpowiednich gabinetów. A także takie, na ile to agresywny lobbing a nie lepsza oferta. 
Jak na mój gust facet jest potencjalnym źródłem poważnych kłopotów. Dobrze byłoby aby służby jednak faktycznie nakreśliły, przynajmniej granicę tych działań, po której przekroczeniu abo zbliżeniu się do niej będą w stanie zapobiec katastrofie. Jeżeli jest faktycznie tak jam mówi Gadowski to jest to ostatnia chwila.
A tak nawiasem mówiąc to i Texel i spółki córki mogłyby na swoich stronach sprawdzić i ujednolicić dane które tam prezentują. W ich działalności, a raczej czasoprzestrzeni ich działalności jest dziura obejmująca dwa lata w czasie której podają sprzeczne dane. Taki "risercz".😂

Opublikowano
4 godziny temu, DTaras napisał:

Zbyszko to razem z Romanem do szkoły chodził chyba jeśli idzie o 

Jakbyś rozmawiał z Michnikiem też byś z niego szydził  . 

Opublikowano (edytowane)

a zona tw"ryszard " i jej koledzy z biznesu to maja wiekszy czy mniejszy wplyw na polska rzeczywistosc niz zona owsiaka ?????? moze ta dobrana para -az strach napisac cos wiecej- na to odpowie, zauwazcie ze oni zawsze we dwoch pisza ?????????? przypadek ????

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/marek-grobarczyk-dementuje-informacje-o-bursztynie-na-mierzei-wislanej/f446nkg

to jego jeszcze nie odwolali????????

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/wazna-urzedniczka-z-pis-na-tasmie-to-jest-syf-proceder-trwa-mimo-dobrej-zmiany-ciag/gb4vcth?utm_source=gospodarkapodkarpacka.pl_viasg_wiadomosci&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&utm_v=2

nikt z kibicow dojnej zmiany nie postawil kasy na pupila pinokia ???????? zaden do zakladow sie nie zglosil.............

kolejne zmarnowane pieniadze, na fundacjie czartoryskich poszlo 400 mln i zniknelo, dobrze ze teraz tylko 100 pojdzie z dymem palonych gum i paliwa.......

https://sport.onet.pl/formula-1/robert-kubica-po-drugim-treningu-gp-australii/fp5wv6c

Edytowane przez jacus
Opublikowano

to jednak jest jeszcze jakas szansa dla ciebie-bierza jakiegos pruskiego glupka, xd, czy 10*0 i do warszawy-tam bedziecie mogli spelnic swoje najskrytsze marzenia..

ktory to ty a ktory to twoja dziewczyna czy chlopak-nie wnikam jakie  macie relacje😛

Opublikowano (edytowane)

Tfu , pederasty pierdzielone .

Mam takie pytanie . Co sądzicie o radosnej twórczości rządzących , na temat uruchomienia przejazdów autobusowych po różnych wioskach ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

,zetorki12  dwie dziewczynki sa zajebis..... polecam .:x                 natomiast co do adopcji  to w gre wchodziło by nauczanie indywidualne bo raczej w szkole z rówiesnikami to ciezko by chłopak miał  . co do autobusów u mie akurat problemu nie ma i kilka starszych osób korzysta z tego srodka lokomocji .a w innych gminach raczej jestem na tak ale to raczej mały bus w zaleznosci od ilosci podróżnych bo ten co ma samochód i tak z korzysta z własnej formy przejazdu .

Opublikowano

u nas systematycznie od kilku lat krok po kroku sa likwidowane-po prostu ekonomia wygrywa , koszty coraz wieksze, krokodyle grasuja-zlomem juz sie nie da jezdzic, a kientow coraz mniej-dzieci istarcow ubywa, prawie wszystko mozna zalatwic przez internet lub telefon- w poludnie to wiecej kurierow jezdzi niz autobusow, niedawno powrocily  pociagi z krakowa do oswiecimia, mimo nowego taboru to prawie nikt tym nie jezdzi, zatrzymuje sie tylko na kilku stacjach,rownolegle jest droga krajowa ,kilka lini busow i pociagi puste-ciekawe jak dlugo samorzad bedzie doplacal, za ciezkie pieniadze gmina wyremontowal duzy dworzec i nie wiadomo co tam ma byc..

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, 12zbyszko napisał:

Autobusy bęďą jeżdzić tylko w wybory 😁😁😁

przypomiało mi sie jak kandydat na radnego do gminy podwoził do lokalu pijaczków a rezem z odwozem wino dawał :D:D:D jak policzył rodzine razem z tymi  podwiezionymi to mu sie rachunek nie zgodził  chyba miał około 12 głosów miej jak poinno byc 

Opublikowano
2 godziny temu, OnufryZagłoba napisał:

Rabiej wyjawił swój plan: Najpierw związki partnerskie, na koniec adopcja dzieci!

https://niezalezna.pl/263113-maski-opadly-rabiej-wyjawil-swoj-plan-najpierw-zwiazki-partnerskie-na-koniec-adopcja-dzieci

Znalezione obrazy dla zapytania Rabiej

Tak właśnie wyglądałaby cała Polska gdyby naród nie odsuną POwskich degeneratów od władzy .

Tak wygląda niestety plan Platformy Obywatelskiej dla Polski i Polaków .

Brak jakichkolwiek słów krytyki ze strony elektoratu Platformy Obywatelskiej pokazuje dobitnie jak bardzo odmóżdżeni i  zindoktrynowani  to osobnicy .

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
6 godzin temu, Ulman napisał:

Podejrzewam że teraz gościu łyknie zaległą różnicę w wynagrodzeniu, plus odsetki a może jakieś odszkodowanie. Stawiam na jakieś okolice 1mln PLN jako koszt tej zabawy Antoniego. Tylko z tym wiąże się coś gorszego. Oto człowiek musiał walczyć aby udowodnić swoją niewinność w starciu z machiną państwa. Czyli. nikt się nie pokusił o wcześniejsze udowodnienie winy tylko spuszczono gościa. To przykład że coś nie idzie we właściwym kierunku w tym kraju.

Opublikowano (edytowane)

22 godziny temu, 12zbyszko napisał:

Jakby nie było komuna wspomagała prywatne gospodarstwa i dlatego teraz możemy konkurować z zachodem . Gdyby nie przeszkadzała prywatnym firmą to by mało mieli do prywatyzacji ci sprzedawczyki .

To ja @zetorki wyręczę

nakazane obowiązkowe dostawy- darmo

brak powszechnego dostępu do opieki zdrowotnej

brak jakiegokolwiek systemu emerytalnego

ostatnie miejsce w kolejce po środki produkcji, (do połowy lat 60  przechodzone sprzęty w pegrach musiały być kasowane przy pomocy palnika broń boże sprzedane prywatnemu)

Te podejście częściowo zmieniło się dopiero w II połowie Gierka czyli w 2 połowie lat 70.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano

Chodziło mi o te lata po 70 roku . Pewnie było jak piszesz lecz liczy się efekt końcowy . Gdyby do przewrotu były same pgr to chłop nawet jakby dostał ziemię nie umiał by gospodarzyć . 

1 godzinę temu, wojtekd napisał:

Tak właśnie wyglądałaby cała Polska gdyby naród nie odsuną POwskich degeneratów od władzy .

Tak wygląda niestety plan Platformy Obywatelskiej dla Polski i Polaków .

Brak jakichkolwiek słów krytyki ze strony elektoratu Platformy Obywatelskiej pokazuje dobitnie jak bardzo odmóżdżeni i  zindoktrynowani  to osobnicy .

Oni chcą odbudować Polskę na nowo . Już mieszają glinę  .

dd983ef2280345310aeafd0355a2500b.jpg

Opublikowano (edytowane)

Skąd masz zdjęcia @jacusa i jego kolegów ?

Ale lepiej je skasuj bo Jacuś oskarży Cię o bezprawną publikację jego wizerunku .

Edytowane przez 101010
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

Zbyszko - Michnik się jąka a Ty świadomie walisz byki. Dlaczego? Wiedząc o swoim problemie mógłbyś zapobiegać czyli choćby pisać w edytorze z korektą. Znam dziewczynę, która tak się zawzięła że nie sadzi krzaków w prostych tekstach wogóle. Ale uderz w stół. Chodziło mi o składnię.

Opublikowano

Tak sobie myślę , że taniej by było płacić za taxi i wysyłać na telefon . Tylko jak stwierdzić komu się dorzucić na kurs ? Pamiętam że u nas ze dwa podejścia busów były jak ostatni PKS zlikwidowano , ale szybko zmienił trasę , bo nie było kogo wozić . No a teraz , jak na każdym niemal podwórku przynajmniej jedno auto , a taxi na telefon ? Po co to komu ?

Opublikowano

Wszystko zalezy od lokalizacji w jakiej sie mieszka , jest czesc wsi prawie wyludniona gdzie na lato zjezdzają na działki ludzie , starsi ludzie nie mają jak do osrodka zdrowia dojechać po leki , teoretycznie jakis bus by sie przydał np . w okreslone dni i przedewszystkim za darmo bez biletu i to by miało sens .np poniedziałek ; i czwartek  lub jakos tak .

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, DTaras napisał:

Zbyszko - Michnik się jąka a Ty świadomie walisz byki. Dlaczego? Wiedząc o swoim problemie mógłbyś zapobiegać czyli choćby pisać w edytorze z korektą. Znam dziewczynę, która tak się zawzięła że nie sadzi krzaków w prostych tekstach wogóle. Ale uderz w stół. Chodziło mi o składnię.

Kto świadomie pisze z błędami . Już pisałem kiedyś że słaby byłem z polskiego . Widzę że każdemu muszę przypominać . Zdecydowanie wolałem matematykę . 

No cóż wtedy jeszcze dysleksji nie było .  😫

W ogóle w to nie wnikam .🤗 Lecz sprawdź czy ty byka nie zrobiłeś .  👏

Edytowane przez 12zbyszko
Nie skończona myśl
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v