Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Jakby nie było komuna wspomagała prywatne gospodarstwa i dlatego teraz możemy konkurować z zachodem . Gdyby nie przeszkadzała prywatnym firmą to by mało mieli do prywatyzacji ci sprzedawczyki .

• Sad 1
Opublikowano

Weź Ty może nie pisz o czymś o czym nie masz zielonego pojęcia .

Opublikowano (edytowane)

Czyż życie to nie darmowy kabaret?
Anglicy zawiesili/odwlekli brexit (przynajmniej się przymierzają coraz bardziej). Poczekają na wynik wyborów do władz unijnych aby ocenić czy ewentualna inna unia już im odpowiada?
No dobra. Jeśli z unii na razie nie wychodzą to ... też powinni wybrać i swoich do tych unijnych władz ... co? nie? no to wychodzą czy nie? ... no... jaja
A to kiedyś był taki poważny kraj.

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano
14 godzin temu, 12zbyszko napisał:

Już myślałem  ,że Roman jest twoim rzecznikiem 😁😃

naprawdę byś mnie uraził jak byś tak napisał 😛

4 godziny temu, Ulman napisał:

no to jest powód do dumy . Jesteś lepszy od nas wszystkich

tylko ulman twoim mniemaniu alergia to choroba ? 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

No to cie  uraził  bo właśnie tak napisał

dysydent.to pokazuje siłę UE. Mówiąc w skrócie powiedzieli angolom - droga wolna, radźcie sobie. Taki istotny i duzy kraj się ugina i do tego sa oni w UE płatnikiem netto a rozstać się nie chca.  

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Rozmawiałem ostatnio z przedstawicielem z Konrada, i byli w Izraelu. Powiedział, że to ledwo przędzie i tak naprawdę gdyby nie olbrzymie dotacje od wielkiego brata z za oceanu to całe te kibuce jak cały Izrael zalałaby pustynia w ciągu roku. 

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Czemuś biedny - boś głupi to nie jest stwierdzenie a stare jak świat przysłowie. Jest jeszce drugie  czemus głupi - boś biedny. Dziwię się że nie znasz.

Pisanie że nie ma sensu się narabiać bo nic do nic do grobu nie zabierzesz jest cechą ludzi bez jakijkolwiek ambicji. Ot tacy co zyja po to by chleb na g   przerabiac.

czemuś biedny boś głupi ? hmm  a morze pracuje u ciebie za 1500m-c   opłaci się wyżywienie rodzina i jak moja córka gada nima  jest głupi ? bo nie miał wysokiego spadku ?

bo rodzice chorzy i nie mógł iść na studia bo nie miał kto i jak mu dać  musiał rodzicom pomagać ,chore dziecko itp mógł bym ci bardziej wymieniać patologie i chciwość prywaciarską ...   

przypomnijcie mi nazwisko tego malarza kominowego co z naszego budżetu ratował strefę euro?

Analogie z królem Stasiem są jak najbardziej na miejscu. Będąc przydupasem Angeli, pośrednio Tusk staje się sojusznikiem Putina. Nie zapominajmy, że kilka dni temu pani Merkel wypowiedziała się przeciwko zwiększeniu potencjału obronnego Polski!!! A pan premier ani mru mru. Czyż nie miał racji Kaczyński nazywając Polskę pod rządami Tuska kondominium? 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

No dobra kondominium za PO a teraz to no chyba że ten Gadowski łże

celowo pominąłem początek tego materiału w odnośniku bo akurat nie ze wszystkim się zgadzam praktycznie z każdym (z Gadowskim też) ale jako domorosły informatyk w pełni doceniam powagę sytuacji jeśli to prawda z dowodami bo o viatolu to już powszechnie wiadomo jakie to z nas "mocarstwo" co tak prostej aplikacji nie potrafi sklecić i musi u obcych... no chyba że Austriak nie obcy a rodzina ? co?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

To niech się dokształci , pomysli,zwolni sie z  roboty i znajdzie taka za 3 tys.  Jak nic nie robi tylko narzeka to niech tyra  za 1500.  Spadek ani brak szkoły  nie maja żadnego znaczenia jak sie jest gamoniem. Znam  mase ludzi którzy startowali prawie z niczego i nie mieli wielkich szkół a doszli do sporych biznesów. Łaczy ich jedno - chce im sie pracować, maja poukładane w głowach , nie liczą że ktos im coś da za darmo.. 

Jako lewicowiec będziesz postrzegał prywaciarzy jako zło i pierniczył że wykorzystują i sa chciwui. A może jest tak że to gamonie bez ambicji  sa niewiele warci i wszędzie ich robota jest guzik warta.  

Ja się zawsze tobie dziwię ze zamiast zarabiać  w Czechach 15 tys miesięcznie to tyrasz za 1/3 tego w Polsce i ciągle marudzisz jak to robotnikowi źle. Jak sam nie chcesz sobie polepszyć to dziaduj. 

Opublikowano
7 godzin temu, zetorki12 napisał:

Weź Ty może nie pisz o czymś o czym nie masz zielonego pojęcia .

To rozwiń swoją myśl . Żuciłeś hasło a Ulman zaraz ci puchar dał i ciągle pisze że trzeba swoje opinie obronić . 

Opublikowano

Dysydent była też chryja kiedy wywiało bazę danych naszych żołnierzy. Poszło wszystko, łącznie z numerami telefonów. Potem zaczęły się telefony o różnych dziwnych porach. Pytania Gadowskiego są bardzo na miejscu.  Co do Texela to oni nawet nie kryją się ze swoimi usługami i wśród oferowanych działań mają coś takiego jak "monitorowanie działań konkurencji"😂 Ciekawe,  tak reklamować wywiadownię na oficjalnej stronie. 

• Thanks 1
Opublikowano

Dyskutowaliście wcześniej coś Gadowskiego. Texel to agencja z zasobami ludzkimi do wynajęcia a monitorowanie działań konkurencji czyli ogólnopojęty "risercz" to norma. Gdy przekroczymy granice przez niepostrzeżene wejście na teren zamknięty czy to realnie czy virtualnie to będzie dopiero niezgodne z prawem. Jakie oni mają ku temu możliwości i środki (również uważam, że napewno mają) to już nikt nie reklamuje. Dobrze by jednak było aby ABW (istnieje jeszcze? ) trzymało rękę na pulsie i tylko bez potrzeby się nie wpier...

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Ulman napisał:

Gadanie że tylko cwaniaki brali PROW🤪. To ilu jest cwaniaków wśród rolników? Pewnie ze 30% i to tych najwiekszych którzy sie rozwijają. Nie trzeba było mieć  tytułow naukowych żeby to brać tylko się zainteresować , poradzić, przemyśleć   zaplanować i wykonać. Tylko tyle albo az tyle

sam korzystałem z PROW  i czesto nawet . A o cwaniaków to chodzio mi w branzy gospodarczej lub styk gospodarki z polityką .bo rozmowa była o ,,byciu bogatym '' .    Ale dobra Ulman prowadzisz dyskusje ale nie poznałem jaki jest według ciebie idealny system podatkowy ? napisałes niedawno o podatku liniowym czy oto ci chodzi ? podaj stawki % podatku pit  , cit ,   VAT pomine bo to inny cel ,  chodzi o opodatkowanie pracy które według Ciebie mogły by byc zrealizowane w Polsce , lub podaj nazwe kraju zblizonego twoim ideaom , arabia , kuwejt odpadają .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, 12zbyszko napisał:

To rozwiń swoją myśl . Żuciłeś hasło a Ulman zaraz ci puchar dał i ciągle pisze że trzeba swoje opinie obronić . 

Ja tylko w kwestii "pucharu"
Traktuję taką akurat reakcję jako namiastkę posta ze słowem - dziękuję - bo nawet podpisany ten pucharek jako "thanks" 
Czasem ktoś mnie wyręczy w odpowiedzi albo podrzuci trafny argument na temat ostatnio przeze mnie poruszany (lub tylko mi się wydaje że trafny) to wtedy wypadało by jakoś za pomoc czy informację podziękować.
 Brakuje w tym zestawie znaku zapytania bo czasami ni ch... pojąć o co w czyimś wpisie chodzi? Robiłby taki pytajnik wrażenie nadużywanego , niestety było by to głównie jednak wrażenie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ujawniamy: państwo Owsiak i tajne służby. Tajemnice małżeństwa celebrytów !!!

Nie tylko Jerzy Owsiak był związany ze spółką kontrolowaną przez komunistyczny wywiad wojskowy. Ustaliliśmy, że w latach 80. w spółce polonijnej, która została oddana w zarząd Oddziałowi Y, pracowała żona Jerzego, Lidia Niedźwiedzka-Owsiak. Materiały na ten temat zostały odtajnione w IPN dopiero w październiku 2016 r.

Lidia Niedźwiedzka-Owsiak – jak czytamy w aktach IPN – pochodziła z rodziny inteligenckiej. Jej ojciec był oficerem Ludowego Wojska Polskiego, młodszy o rok brat Zbigniew był redaktorem technicznym Interpressu, działającej w PRL agencji informacyjnej.

Po ukończeniu Szkoły Głównej Planowania i Statystyki w drugiej połowie lat 80. pracowała jako ekonomistka w spółce polonijnej Agaricus, której właścicielem był Jan Załuska, również absolwent SGPiS. Z kolei Jerzy Owsiak pracował w innej firmie Załuski – w Carpatii. Jan Załuska w 1986 r. został zarejestrowany jako TW wojskowego wywiadu PRL o ps. „Merc”. „Gazeta Polska” ujawniła, że prowadzącymi „Merca” byli wyłącznie oficerowie Oddziału Y, m.in. płk Tadeusz Ważyński oraz płk Zdzisław Żyłowski, znany z afery FOZZ (był także oficerem prowadzącym współpracownika o ps. „DIK”, Grzegorza Żemka), ostatni szef Oddziału Y.

W umowie z wywiadem wojskowym Jan Załuska zobowiązał się m.in. do „oddania pod nadzór Centrali dwóch firm znajdujących się w Polsce – PPZ »Carpatia« i PPZ »Agaricus«; przekazywania Centrali zysków z działalności obydwu firm w wysokości 5 proc. od zysku netto, płatne kwartalnie; zatrudniania delegowanych przez Centralę osób na kluczowych stanowiskach w ww. firmach”.

Dokumenty służb specjalnych dotyczące Lidii Niedźwiedzkiej-Owsiak znajdują się m.in. sprawie o kryptonimie „Rebus”. Dotyczyła ona firm Jana Załuski, który wykonując zadania dla wywiadu wojskowego, był zwalczany przez SB. Prowadzono wobec niego śledztwo, w wyniku którego Załuska trafił do aresztu.

W znajdujących się w IPN dokumentach nazwisko Lidii Niedźwiedzkiej-Owsiak pojawia się m.in. w korespondencji funkcjonariuszy bezpieki z centralą – żona Jerzego Owsiaka pracowała wówczas w Agaricusie. Z kolei w Carpatii pracował Jerzy Owsiak, co w programie Anity Gargas „Zadanie specjalne” w Telewizji Republika ujawnił Jan Pospieszalski.

Zdziwiło mnie, że rysownik, artysta, poeta nagle pojawił się w spółce polonijnej. Zapytałem: „Co tam będziesz robił? ”, ale nie był mi w stanie na to pytanie odpowiedzieć. Widziałem, że jeździł wypasionymi – jak się to dziś mówi – samochodami służbowymi: land roverem i terenowym citroenem, co w tamtych czasach oznaczało niebotyczny majątek.
- wspomina dziś Jan Pospieszalski.

https://niezalezna.pl/263098-ujawniamy-panstwo-owsiak-i-tajne-sluzby-tajemnice-malzenstwa-celebrytow

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

I w imię czego tego Owsiaka tak opluwacie ? Tylko dlatego że na Caritas mnie wpływa ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v