Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

endoproteza stawu biodrowego- ponad 3 lata mnie  meczylo, w tym jeden na ostro i trzeba bylo pod skalpel...

sadzac po kwocie to socjalne- cale 10 zl dziennie. a moze i naukowe -tyle dzieciom do szkoly dziennie daje.............

https://www.wiocha.pl/1568847

Edytowane przez jacus
Opublikowano
1 godzinę temu, ogarek napisał:

Coś w tematach rolniczych to cienko z profesjonalizmem u Ciebie .Widać ani specjalizacji ani praktyki a i tu widać poziom typowy dla ''elity '' .

Czy ty jesteś z Nowoczesnej . Bo same hasła  . Nie jestem rolnikiem z wykształcenia tylko tak mnie los rzucił ale jak masz jakieś pytania to służę .

Opublikowano

Mirek co o tym myślisz? Tak trochę krytykujesz  jak Polska działa w temacie wojska a Łukaszenko ostrzega przed zbrojeniem się Polski ,że przeznacza dużo pieniędzy i czuje zagrożenie . 

Kto tu jest w błędzie ty czy on ?

Trochę nie wygodne pytanie ale dawaj .

Opublikowano

N miejscu Łukaszenki to rżałbym z tych zbrojeń jak  Karino ze stajni w Janowie. Na razie nie kupujemy broni ofensywnej. Jedyne co posiadamy to pociski JAASM do F16. Choć to tez nie do końca prawda bo aby były efektywne potrzeba wsparcia satelity, a tego nie mamy.
Na szczęście dla Łukaszenki nie zanosi się aby te pieniądze były wydawane w sposób taki, aby ciary mu po plecach mogły zacząć wędrować. Tych T-72 nie zmodernizujemy do standardu moderki rosyjskiej, więc zagonów pancernych też nie powinien się obawiać. Gro pocisków do naziemnej artylerii rakietowej kupujemy o zasięgu bodaj 50km. 
Ale widocznie został wyznaczony do roli tego co alarmuje. Nasi zawsze mogą mu odpowiedzieć że to polityka wstawania z kolan a jak gościu skojarzy jak wstawaliśmy z kolan w innych dziedzinach, to pewnie się uśmiechnie i uspokoi. Tak to niestety wygląda. Ale nasi i tak ogłoszą sukces bo zaniepokojenie Białorusi to przecież najlepszy dowód na odradzającą si mocarstwowość naszego kraju. 

Opublikowano

Białorusini już w większym stopniu czują się rosjanami niż polakami tak samo ze wschodnimi ukraińcami, kolonizacja rosjan i plany komunistów się zgrywają.

• Like 1
Opublikowano

Chyba że to przygrywka do wywinięcia numeru z bliższą integracją z Rosją, albo próba wytłumaczenia własnemu narodowi konieczności stacjonowania wojsk rosyjskich na Białorusi. 

Opublikowano

Ja we wojsku nie byłem ale czasami się zastanawiam czy ludzie odpowiedzialni za zbrojenie tak wszystko przekazują do publicznej wiadomości co kupują co robią itp. Leppera też wyśmiali z tymi talibami  . Co to by było za wojsko jakby wszyscy dowiadywali sie o wojsku z internetu lub z doniesień mediów .

Opublikowano (edytowane)

Mich9, jakich komunistów?

3 godziny temu, jarecki napisał:

błąd , własnie jednym z załozen jest równiez ozywienie turystyki  , choć i do wiakarpatia też moze jakoś gospodarczo ale nato potrzeba dekady . idąc dalej tym tropem to plaze bałtyckie i tamtejsze hotele niemiały by sensu , bo ile tego lata mamy ? przekop jest tylko jednym z fragmentów całej układanki , zresztą też Ulman napisałeś ze pkb to  coraz wiekszy udział sektora usług jak produkcja .

No i właśnie ja sie nie moge dowiedzieć jak sie to ozywienie turystyki odbedzie. Ten przekop taka bedzie atrakcją czy jak?  Turysci dotąd mieli jaies problemy z dostepem do tych terenów? Tam sie nic nie zmieni bo przekop turystycznie nic nie zmienia. Przekop jest fragmentem jakiej układanki?  Bedzie miał wpływ na ilość turystów w trójmieści na Helu czy we Władysławowie? Może jakby przy tym kanale wybudowali Mc Donaldsa dla statków 24h to byłby efekt.  

Wiecej usług można swiadczyć jak będzie więcej turystów no chyba że ktoś zorganizuje rejsy kanałem by pokazywać zdobycz PISowskiej gospodarki 

2 godziny temu, 12zbyszko napisał:

Kubacki potwierdził że żeczy niemożliwe stają się realne . Trochę pomogła pogoda i tak może być z naszą Polską . Cuda się zdarzały bo zawsze szliśmy do boju z wiarą i niech tak zostanie .

Cuda się zdarzają raz na kilkaset lat. Musisz być mocno zdesperowany licząc ze głupoty które wyczyniaja jakimś cudem się obronią. To faktycznie jest nierealne.

Kubacki ze Stochem mieli szczęście ale prawda jest tak że ten konkurs nie powinien sie w tych warunkach odbyć. Przejdzie do historii jako najbardziej wypaczony w historii skoków.

A tak apropos. Jak Kubacki osłabił rywali że awansował o tyle pozycji i wygrał? 

1 godzinę temu, mirro napisał:

Bo to będzie " przekop szkoleniowy", Jak im wyjdzie to będą mogli kopać gdzie im się tylko zamarzy.:brawo:

A w temacie rolnictwa. Dziś trochę poorałem i powiem szczerze , ja wody w tej ziemi nie widzę. 

Z woda jest słabo. Podobno na zachodzie Polski jest sporo suszej jak ubiegłej wiosny. U mnie podobnie z wilgocią jak rok temu

1 godzinę temu, AleksanderX napisał:

Ja mysle że ludzie docenią PIS i zagłosują na niego 

Dostana kolejne pińcet to docenia i  zagłosują.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
16 godzin temu, DTaras napisał:

Roman - czytaj całe artykuły. Czarny osad to silne wiatry plus kopalnia odkrywkowa. Poza tym, Roman, funkcjonuje coś takiego jak prowokacja dziennikarska. Dziennikarz może nagrywać z ukrycia i prowokować do ujawnienia realnej natury zdarzenia. Ów człowiek działał w sytuacji niejawnej i swoim zachowaniem legitymizował obecność. Odwrócenie sytuacji to klasyczna linia obrony. Np. Zrzucasz kogoś ze schodów a mówisz, że się potknął i upadł, zbiegał i to po ciemku, wpadł na Ciebie i tak to się skończyło. A wogóle to pijak... i złodziej - bo każdy pijak to złodziej.

co do Hitlera to jest od demonie ok 6km ludzie dobrze znani ze slamsów, ... w tym wypadku  klasyczne odwrócenie uwagi zgubienie filmu  ...

co do kopanie czytałem podobny myślałem ze oto chodzi bo masz racje nie doczytałem 

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Ulman napisał:

Mich9, jakich komunistów?

No i właśnie ja sie nie moge dowiedzieć jak sie to ozywienie turystyki odbedzie. Ten przekop taka bedzie atrakcją czy jak?  Turysci dotąd mieli jaies problemy z dostepem do tych terenów? Tam sie nic nie zmieni bo przekop turystycznie nic nie zmienia. Przekop jest fragmentem jakiej układanki?  Bedzie miał wpływ na ilość turystów w trójmieści na Helu czy we Władysławowie? Może jakby przy tym kanale wybudowali Mc Donaldsa dla statków 24h to byłby efekt.  

a słyszałeś o akcji ,,przybyli ułani pod okienko ''

9 godzin temu, mirro napisał:

Chyba że to przygrywka do wywinięcia numeru z bliższą integracją z Rosją, albo próba wytłumaczenia własnemu narodowi konieczności stacjonowania wojsk rosyjskich na Białorusi. 

ciekawa odpowiedz , ale na białorusi nadchoda wybory prezydenckie ale mimo to Twoja oddpowiedz jest logiczna , niedawno tez trwały rozmowy Łukaszenki w rosji co dalej z ich integracją gospodarcza  .                                                                                                                                                                           i jeszcze dla  ,,odważnych ''  - geopolityczny tygiel odc 91 - na you tube             od 5-minuty jest o ukrainie warto posłuchac .  

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Ulman . Jak przekop odniesie sukces to będzie pływał statek turystyczny i przewodnik będzie tłumaczył nie dowiarką jak to się stało .Może i McDonald będzie stał a ty będziesz chodził o lasce po wsi i będziesz tłumaczył ,że Pis ci ukradł pomysł .😁😁😁

Najdłużej na cud czekano 100 lat w przeciwieństwie do ministra finansów w Po . Głupoty wypowiedziane zweryfikowano po kilkudziesięciu miesiącach .    

Jakby to trafiło na niemieckich skoczków pewnie by odwołali zawody.

Można powiedzieć że Kubacki  osłabił swoich przeciwników psychicznie a w sporcie to pół sukcesu .

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, 12zbyszko napisał:

Ulman . Jak przekop odniesie sukces to będzie pływał statek turystyczny i przewodnik będzie tłumaczył nie dowiarką jak to się stało .Może i McDonald będzie stał a ty będziesz chodził o lasce po wsi i będziesz tłumaczył ,że Pis ci ukradł pomysł .😁😁😁

Najdłużej na cud czekano 100 lat w przeciwieństwie do ministra finansów w Po . Głupoty wypowiedziane zweryfikowano po kilkudziesięciu miesiącach .    

Jakby to trafiło na niemieckich skoczków pewnie by odwołali zawody.

Można powiedzieć że Kubacki  osłabił swoich przeciwników psychicznie a w sporcie to pół sukcesu .

A tym sukcesem to będzie samo wykopanie tej dziury w ziemi i możliwość popływania przez starego Niemca balią po Zalewie Wiślanym czy może jest jakiś cel dalszy?😂
Bo taktycznie to nic nie wnosi. Gospodarczo wątpliwe a utrzymanie tez nie w kij dmuchał. Argument że woda jest za darmo odpada.
W zasadzie można by zapytać, czemu to taka pilna potrzeba? Jakoś brak tej inwestycji nie wpływał na jakość życia Polaków. Więc co jest takiego pilnego w topieniu kasy, w tym wykopie? 

Opublikowano

chyba mecenas giertych w swojej głowie za bardzo ma na celu pogrązenie pis-u i łapie sie za trudne sprawy i niezdyscyplinowanych klientów  chcąc zabłysnąć ale jak narazie to przegrał chyba ze 2 sprawy  . jak widać po tym przykładzie  nawet adwokat powinien sie zastanawiac których klientów warto bronić by wygrana przyniosła sławe .

Opublikowano (edytowane)

Sławę? Człowieku toż od takiej faktury to honorarium nie do pogardzenia. A że przy okazji załatwi się prywatne porachunki, to już tylko mały bonusik.
Żaden komornik nie pogardziłby taką windykacją.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
Dnia 27.02.2019 o 08:54, DTaras napisał:

Dysydent - można uwolnić emerytury od podatków i to by wystarczyło. A Korwin? Bajkopisarz - opowiadacz. Ma gadane i tyle.

Po pierwszych decyzjach "uzdrawiających" naszą gospodarkę za Balcerowicza w połączeniu z finansowaniem wydatków socjalnych z reprywatyzacji każdy kto miał pojęcie o jakimś gospodarowaniu na swoim wiedział  że największy udział w depolonizacji majątku będą mieli emeryci (statystycznie widać to i dzisiaj) czyli w tamtych czasach w zasadzie tylko rolnicy indywidualni mieli trzeźwą ocenę takich działań a ja jestem jednym z nich i to nie ja cytuję poglądy JKM w kwestii depopulacyjnego efektu emerytur w Polsce a On i to dopiero kilkanaście lat później niż przysłowiowy chłop ze wsi to wiedział.
Temat Korwina.
Jeśli powiązałeś moje wnioski z Korwinem to znaczy że jednak tych "bajek" słuchasz bo rzeczywiście Jego pogląd podobny do mojego w tym temacie a znalazłem (te wypowiedzi) dopiero gdy zastanowiło mnie co ma Korwin z emeryturami i moim wpisem do którego taka odpowiedź pozornie bez związku.

Znoszenie opodatkowania emerytur z góry zakłada że będą tylko z budżetu tzn tzw. "jednego filaru" a przecież wszystkie po kolei rządy namawiają na dodatkowe ubezpieczenia czysto prywatne a to nic innego jak rynek kapitałowy ..... dalej chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego zdjęcie podatków z emerytur (i ... a zwłaszcza; rent) nie przejdzie. Nie powinno przejść bo balagan jeszcze większy prawny się zrobi.

Z ciekawszych tematów pisaliście o przekopiu mierzei.
Nie jest to ani wielka ani istotna inwestycja dla kogoś kto widział z bliska prace melioracyjne na większym obszarze i zbyt wiele szumu medialnego jak na rów przez groblę; nie sądzicie? Ile rowów wprawdzie napowierzchniowych przy budowie dróg torów itp. 
Ruskim powinno to odpowiadać bo nikt nie myśli o wyrzucaniu ich z obwodu kaliningradzkiego skoro takie "omijanki"...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

A to spróbuj ich wyrzucić. Z analizy środków OPL w Kaliningradzie wynika że zmajstrowali sobie bańkę antydostępową dla lotnictwa i mogą spokojnie tam siedzieć. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v