Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

no i stało sie  tak jak myslałem przekopu  mierzei wislanej unia nie zablokuje . ale myslałem ze bedą stwarzać pozory twardej i nie ugietej faktycznie zawiodłem sie . jednak inwestycje z których korzystać bedą równierz niemcy  stoją ponad wszystkie podziały .tak jak napisałem nie myslałem ze tak łatwo pójdzie na czyms innym sobie odbiją.:(

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Niemcy kolego to wygrzewaja dupska na Kanaryjskich w Egipcie albo Turcji a nie będą pływać po śmierdzącym bajorze o głebokości sadzawki. Tak sobie tłumacz. Jesteś mistrzem uzasadnień "od czapy"

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

wystarczy Niemcom jak opłynął swoje dawne  ,,włosći '' .na mazurach latem jest nie zle ,  wiem kaprysy pogody ale jest ok. a i  Niemców z roku na rok przybywa  narazie jako turysci                   Ulman  mam tez opcje ze UE wystraszyła sie sojuszu polsko- amerykanskiego  i dlatego   taka decyzja w sprawie przokopu     :D:D:D,chyba ze masz wiedze inną na ten temat ? 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Ci którzy pamiętaja te ziemie jako swoje włości  maja ok 80 lat i za chwilę powymierają . 

Jaki ty masz pomysł na atrakcje dla Niemców którzy tam przyjadą. Co im da przekop i co oprócz tego że będą mogli wpłynąć na zalew z Bałtyku im to da? Po zalewie teraz moga pływać tak samo jak bedzie można po wykonaniu przekopu. Zwiedzać można tak samo jak będzie można po wykonaniu przekopu. Kanał Elblaski  będzie działał tak samo. Niemcy będą przyjeżdzać na swoje  "włości" tak jak dotąd. Jak przekop spowoduje  jakiś zwiekszony ruch turystyczny jak nic oprócz przekopu sie nie zmieni?

Opublikowano

jak bedziesz miał bardzo duuuuuużo kasy a pracy wcale to zrozumiesz jakie ludzie bogaci mają fanaberie z powodu nudy , czego wszystkim forumowiczom życze . nawet i Tobie Ulman wygrania w lotka życze .

• Haha 1
Opublikowano

Ale co ty mi tu za pierdoły pociskasz? Wszystko zostanie po staremu  - zalew, zabytki i wszelkie atrakcje. Dojdzie tylko przekop więc pytam się jakim cudem ma on zauważalnie i odczuwalnie zmienić ruch turystyczny na mazurach? Co to jest za fanaberia i ile trzeba mieć kasy by przepłynąć przez ten przekop? Na czym polega ekskluzywność i atrakcyjność przekopu dla Niemca?

Opublikowano

Właściwie to co ten przekop przeszkadza ? Drogi się skraca , a to chyba po to ?

Opublikowano

. Jakby Ulman swoją mądrość umiał przekuć w praktykę to pewnie by przebił Wałęsę z drugą japonią . Przeważnie która krowa dużo ryczy mało mleka daje .

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, zetorki12 napisał:

a co przeszkadzało w zlikwidowaniu ognisk  kornika ?i kilku innych spraw    . wystarczy popatrzeć jakimi autkami jadą na mazury turysci na tablicach  z niemiec , z austri  , pomykam swoim c 330 a tu nagle ze 20 sztuk audi , mercedes  a srednia z silnika ze 4 litry . 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, zetorki12 napisał:

Jesli chodzi o ruch turystyczny to skraca  ruch skąd?   Do portu  który praktycznie nie istnieje bedą pływać stataeczki o zanurzeniu ok 4m czyli takie wieksze barki. Ruch będzie taki jak na lotnisku w Radomiu.

3 minuty temu, 12zbyszko napisał:

. Jakby Ulman swoją mądrość umiał przekuć w praktykę to pewnie by przebił Wałęsę z drugą japonią . Przeważnie która krowa dużo ryczy mało mleka daje .

Jakbyś ty i Jarecki umiał swoją mądrość przekuć w praktyke  by polemizować i udowodnić na argumentach to byłoby super. Pytanie brzmi -  jak przekop ma wpływać na znaczący  wzrost ilości turystów z Niemiec skoro wszystko inne zostanie po staremu?  Co ty myslisz,  że to jest kanał Sueski albo Panamski? 

Opublikowano

Turystyka to raczej nie ma znaczenia . Myślę że bardziej może pobudzić gospodarkę a jeszcze uniezależnić się od ruskich . 

Ale teraz będziecie mieć problem z 27 do 1 .

Opublikowano
33 minuty temu, 12zbyszko napisał:

Turystyka to raczej nie ma znaczenia . Myślę że bardziej może pobudzić gospodarkę a jeszcze uniezależnić się od ruskich . 

Ale teraz będziecie mieć problem z 27 do 1 .

błąd , własnie jednym z załozen jest równiez ozywienie turystyki  , choć i do wiakarpatia też moze jakoś gospodarczo ale nato potrzeba dekady . idąc dalej tym tropem to plaze bałtyckie i tamtejsze hotele niemiały by sensu , bo ile tego lata mamy ? przekop jest tylko jednym z fragmentów całej układanki , zresztą też Ulman napisałeś ze pkb to  coraz wiekszy udział sektora usług jak produkcja .

• Like 1
Opublikowano

przekop musi powstac i to jak najszybciej -bo jak inaczej bedziemy sprowadzac coraz wiecej wegla z rosji..😛

http://www.port.elblag.pl/page/show/5/przeladunki?lang=pl

ta stepka ze szczecina posluzy do budowy lodolamacza -bo i taki bedzie potrzebny,  

http://www.port.elblag.pl/article/show//148/spadek-przeladunkow-w-porcie-w-elblagu

jesli ocieplenie klimatu bedzie dalej przyspieszac to zaden przekop [ani lodolamacz] nie bedzie potrzebny -jak za dawnych czasow- mierzeja bedzie zalana i statki beda plynac gora- wtedy prawie cale trojmiasto bedzie pod woda.

biorac pod uwage to co obecnie dzieje sie na rynku budowlanym to juz widze armie chetnych firm do budowy za 880 mln-chyba ze, chinczyki zrobia podobnie jak centralny port baranow...........

7 do kielc nie skonczona bo firma chce renegocjowac kontrakt -drobne 100 mln chca doplaty do oddanych odcinkow.

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli na tym forum są sami rolnicy to by świadczyło że na rolnictwie trzeba mieć dużo wiadomości . Aby profesjonalnie się wypowiadać trzeba mieć specjalizację i najważniejsze praktykę . Ja mogę tylko przedstawiać swoją opinię . Czy dobrą czy złą to powinna być jakaś kultura wypowiedzi . Można sobie po żartować  ale nie ubliżać . Kubacki potwierdził że żeczy niemożliwe stają się realne . Trochę pomogła pogoda i tak może być z naszą Polską . Cuda się zdarzały bo zawsze szliśmy do boju z wiarą i niech tak zostanie .

Edytowane przez 12zbyszko
Dd
Opublikowano

Coś w tematach rolniczych to cienko z profesjonalizmem u Ciebie .Widać ani specjalizacji ani praktyki a i tu widać poziom typowy dla ''elity '' .

Opublikowano (edytowane)

a wyobraz sobie zeby wszyscy rolnicy byli profesjonalistami- sprawdz, ile jest obecnie w uprawie ziemi ,przemnoz przez nominalne plony mozliwe do uzyskania w polsce-i pomysl co bysmy z tym zrobili ?????????

czasami jak czytam o plonach niektorych orlow af to wydaje mi sie ze oni je razem  z waga przyczep podaja , zbyszko ma jeden post az sprawdze😂

za pozno wlaczylem wiadomosci i nie wiem czy rolnicy sa juz w raju czy jeszcze nie ???? moze ktos stresci mini-stra

jak potrafi wyhodowac ziemnaki na 500 +, znaczy fachowiec.........

Edytowane przez jacus
Opublikowano
4 godziny temu, jarecki napisał:

no i stało sie  tak jak myslałem przekopu  mierzei wislanej unia nie zablokuje . ale myslałem ze bedą stwarzać pozory twardej i nie ugietej faktycznie zawiodłem sie . jednak inwestycje z których korzystać bedą równierz niemcy  stoją ponad wszystkie podziały .tak jak napisałem nie myslałem ze tak łatwo pójdzie na czyms innym sobie odbiją.:(

Na razie to kazali naszym "wstrzymać konie" i nie ryć żadnej dziury w ziemi aż się zastanowią czy znajdzie się jakiś punkt w unijnym prawie coby tę durnotę uwalić. 

• Thanks 1
Opublikowano

Niemcy... Bidoki wyporzyczają kampery i jadą sobie pozwiedzać... przyrodę. Jak? Się pytam przedostać się z samą łódką (bo przypłynęła a nie przyjechała) na jeziora? Jakieś pole do usług jest tylko już widzę jak ciężkie lawety suną po tamtejszych drogach - piszemy wszak o ludziach bogatych. Niemcom wystarczyłoby lotnisko i oddział Avusa w Olsztynie a nie bezsensowny przekop. Zresztą na drogę wodną sami mieli lepszy pomysł i częściowo go zrealizowali. Zwiększenie znaczenia portu w Elblągu? Było już tu o tym i nikt nie raczył odpowiedzieć na zadane przeze mnie kilka pytań...

Opublikowano

Bo to będzie " przekop szkoleniowy", Jak im wyjdzie to będą mogli kopać gdzie im się tylko zamarzy.:brawo:

A w temacie rolnictwa. Dziś trochę poorałem i powiem szczerze , ja wody w tej ziemi nie widzę. 

Opublikowano

ja tez nie widze- tyle co przez okno na kulach dokustykam😕, ale kumpel byl dzisiaj w polu i tez sucho, dzisaj troche popapralo-na asfalcie widzialem😉, w tamtym roku dopiero w kwietniu dalo sie do pola wjechac, przydaloby by sie tak i teraz mam wolne do 31 III........

przyszlo dzisiaj "stypendium " z krus-u-w sumie jak sie placi-tak sie bierze😊

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v