Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 godzin temu, jacus napisał:

znalazlem te badania-roman to ksiazkowy przyklad glupka-😛😛😛-gdyby przeczytal i zrozumial [wiem to trudne w jego przypadku,ale cuda sie zdarzaja]wyniki badan toby  sie dowiedzial ze jajka z chowu klatkowego sa lepsze niz z wolnego wybiegu............

http://podr.pl/wp-content/uploads/2017/02/Czynniki-kształtujące-jakość-jaj-konsumpcyjnych.pdf

morze prościej mcdonald zrezygnował z jajek klatkowych kfs to samo 

http://wyborcza.pl/7,155287,21836998,kurczaki-uciekaja-z-klatek-przez-oszustwa-zachodnich-firm-najwieksze.html

2 minuty temu, Ulman napisał:

Możesz to jakoś po polsku napisać tępaku?

jeszcze raz zabawa z czego 27;1  powtarzasz to od 2 lat iiiiiiiiiii co masz na myśli ? popierasz partie co najbardziej nienawidzi tuska czyż się mylę ?

masz sraczu wiarygodny 

nawet w gównie twoich szkalują 

Tak szykanują Grzegorza Brauna w Gdańsku. Raz z powodu donosu „Gazety Wyborczej”, drugi raz z powodu… mokrej podłogi

https://nczas.com/2019/02/22/tak-szykanuja-grzegorza-brauna-w-gdansku-raz-z-powodu-donosu-gazety-wyborczej-drugi-raz-z-powodu-mokrej-podlogi-video/

jakoś nigdy z tego powodu choroba cie nie chwyciła jak tvp  chwyta tylko jednych 🤣

Opublikowano

MC Donalds zrezygnował ze względów wizerunkowych dla takich baranów którzy wierzą że z klatki gorsze a z wybiegu lepsze. Po prostu podażają za modą?

Nienawidzi to tylko proletariacki PIS. Wolność uważa go za drania.   Co do 1:27 to od 2 lat zastanawiam się na czym polegał  sukces PISu. Niestety nikt cholera odpowiedzieć nie umie. 

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Nienawidzi to tylko proletariacki PIS. Wolność uważa go za drania.   Co do 1:27 to od 2 lat zastanawiam się na czym polegał  sukces PISu. Niestety nikt cholera odpowiedzieć nie umie. 

ta albo za zdrajcy narodu szubienica ??

Opublikowano

a morze coś o tvn masz do powiedzenia czytam i nie mogę uwierzyć podobnie jak wszyscy rusiny tvn wojewódzcy szczury thury hehe czy jak im tam podobne zdanie hmmm

Przed chwilą, Ulman napisał:

co?

Może wiesz na czym ten sukces polegał?

wystarczy ze nie zagłosowali każdy inny morze by zrobił więcej niż on 

Michalkiewicz ostro o umieszczeniu Tuska w gronie 100 najważniejszych intelektualistów. „To...

„Tusk sprzeniewierzył się polskim interesom. Nie zasługuje na wysokie urzędy, tak...

Tusk najwyraźniej chce, by Polska zapłonęła. Zamieścił agresywnego tweeta

Tusk jest fałszywy. To nagranie mówi wszystko [VIDEO]

„Tusk w Radzie Europejskiej to reprezentant Niemiec” – 

wwwwwwwwwwwwwooooooooooooooooowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww ulman albo jesteś fałszywy albo udajesz 

Opublikowano

co ci mam powiedzieć o TVN. To prywatna stacja i pies im morde lizał.Nie mają znaczącego wpływu na to co sie dzieje w Polsce. Natomiast PIS jest partią rządzącą krajem . Wygrali 1: 27 i nie wiem czemu jak dopytuje to unikasz tematu. Nie umiesz wyjaśnć tego sukcesu? 

Opublikowano

dla mnie to sukces ze nie zagłosowali jak i dla twojej partii i kropka 

to jest dobre ostrzeżenie przed tuskiem 

Jasnowidz Jackowski ostrzega przed powrotem Tuska do polityki. „Ludzie mogą dać się złapać” [VIDEO]

Opublikowano

Co to za sukces że zagłosowali jak chcieli i przegrali? 

Ja nie mam partii tak jak w twoim proletariackim mniemaniu potrzebne jest bezgraniczne i bezmyślne identyfikowanie się z PIS. 

Opublikowano

Wojna na taśmy. Nagrany Waldemar Pawlak mówi o gigantycznym wpływie niemieckich mediów na rząd Donalda Tuska. „Bardziej przejmuje się, że mu zrobią koło pióra niż tym, że nie przygotuje dobrych regulacji”

oooooooooooooooooo wspólne media przecież urojenia złego pisu 🤣 ??????????

Na opublikowanych właśnie taśmach Waldemar Pawlak, czyli dwukrotny premier III RP, a także wicepremier i minister gospodarki w rządzie Donalda Tuska, mówi o polskojęzycznych mediach przejętych przez Niemców, takich jak Onet, Newsweek czy Fakt.

Jeżeli pan spojrzy na taką bardzo opiniotwórczą stację, na przykład TVN, to kapitalizacja TVN jest grubo poniżej pana pomysłu np. na Azoty, i TVN w naszym kraju ma dużo większy wpływ niż wiele innych sporych całkiem firm (…) – Pawlak.

TVN nie generuje cashu [pieniędzy], panie premierze, i dlatego jest na tyle wyceniany. Tu jest jakby… – Sołowow.

Bardzo dobrze pan na to patrzy, otóż ja bym powiedział dalej, że można by sobie nawet wyobrazić, że do takiej firmy jak TVN opłaci się dopłacić, żeby mieć taki wpływ na politykę jak TVN. Niemcy sobie kupili – przez inwestycję w Axel Springer – „Fakt”, „Newsweek”, Onet. To są przykłady, gdzie ja mogę jednak powiedzieć, że na Tuska większy wpływ ma artykuł w „Fakcie” niż opinia Konfederacji Pracodawców czy Komisji Trójstronnej. (…) Dzisiaj oddziaływanie mediów, które są pod kontrolą różnych międzynarodowych koncernów, jest dużo większe na polski rząd niż wszystkich przedsiębiorców razem wziętych – Pawlak.

I dalej Waldemar Pawlak wyjaśnia Sołowowi, jak duży wpływ w Polsce ma największa stacja telewizyjna, czyli TVN: Niech pan wrzuci sobie statystykę – w ilu przypadkach TVN zaatakowało międzynarodowe globalne koncerny, a w ilu przypadkach zaatakowało w dużych programach polskich przedsiębiorców, to pan zobaczy. To nie jest tak, że dziennikarze to jest takie bezhołowie i bezmózgowie. Niech pan sobie wyobrazi, że w Polsacie jakiemuś dziennikarzowi zachciałoby się skrytykować inwestycje Solorza, Polkomtel czy jakieś inne….

Były wicepremier zupełnie szczerze mówi też o tym, jak wygląda polityka w demokracji. Ówczesny premier Donald Tusk miał bardziej przejmować się artykułem w Fakcie czy materiałem w Faktach, niż opinią Komisji Trójstronnej, albo Konfederacji Przedsiębiorców.

Nieproporcjonalnie duży wpływ mają aktywa stosunkowo nieduże na kształtowanie tych warunków, w których żyjemy. Premier się bardziej przejmuje, że mu zrobią koło pióra w gazecie czy w telewizji niż tym, że na przykład nie przygotuje dobrych regulacji – mówi Pawlak.

ja o tym wiem a ty ???????

1 minutę temu, Ulman napisał:

Co to za sukces że zagłosowali jak chcieli i przegrali? 

a co to było by jak by zagłosowali ano własnie twoi nazwali by ich sprzedawczykami 

2 minuty temu, Ulman napisał:

Ja nie mam partii tak jak w twoim proletariackim mniemaniu potrzebne jest bezgraniczne i bezmyślne identyfikowanie się z PIS. 

niee kukiz pis wolność od kiedy połączyli sie z narodowcami 

• Like 1
Opublikowano

Dziwne żeś się teraz dopiero połapał że jest  taka siła mediów. Właśnie dlatego co się dało PIS swoimi ludźmi obsadził. Nimniej jednak zajebiaszczo się cieszę że już wiesz.

Roman pieronie  skup się - na czym polega sukces gdy wynik głosowanie wynosi 1: 27 na niekorzyść i wysuwany kandydat przegrywa.. I nie pisz mi że jakby tak to strak i ktoś by coś pomyślał lub powiedział.

Ty i Wolność ? Buuuucchhaaachaaaaa!!!   Masz jakieś zaburzenia tożsamości?  

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Ulman napisał:

Dziwne żeś się teraz dopiero połapał że jest  taka siła mediów. Właśnie dlatego co się dało PIS swoimi ludźmi obsadził. Nimniej jednak zajebiaszczo się cieszę że już wiesz.

ja ? ciągle mam wrażenia ze ty jeszcze się nie połapałeś 

Roman pieronie  skup się - na czym polega sukces gdy wynik głosowanie wynosi 1: 27 na niekorzyść i wysuwany kandydat przegrywa.. I nie pisz mi że jakby tak to strak i ktoś by coś pomyślał lub powiedział.

ale ulmanku dla kogo jest sukces dla Niemca dla nas porażka , i dobrze ze zagłosowaliśmy przeciw niemu tak ?? 

gdy głosowali na tuska cała lewica głosowała ...a od tego czasu się zmieniło Austria włochy itp uważasz ze też by zagłosowali ??

Ty i Wolność ? Buuuucchhaaachaaaaa!!!   Masz jakieś zaburzenia tożsamości?  

podobne do twoich na po 😛 uzasadnij mi czemu nie ?? dlaczego niby ja nie 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

No to jak dla nas porażka to dlaczego PIS twierdzi że to sukces? Właśnie nikt nie potrafi wytłumacztć jak przegrywając 1:27 i gdy kandydat nie zostaje wybrany, można osiągnąć sukces?  Na czym on polega ?  

Pisałem ci 

1 godzinę temu, Ulman napisał:

I nie pisz mi że jakby tak to strak i ktoś by coś pomyślał lub powiedział.

a ty  nadal pierniczysz i cuda wymyślasz 

37 minut temu, Roman176 napisał:

ale ulmanku dla kogo jest sukces dla Niemca dla nas porażka , i dobrze ze zagłosowaliśmy przeciw niemu tak ?? 

gdy głosowali na tuska cała lewica głosowała ...a od tego czasu się zmieniło Austria włochy itp uważasz ze też by zagłosowali ??

No i nawet jakby teraz kolejne 5 państw zagłosowało jak my to co by to zmieniło. I tak by go wybrali.

Uzasadnić ci czemu ty i Wolność to sprzeczności? Bo jesteś kompletnym lewicowcem wielbicielem socjalu srawiedliwości społecznej, rozdawnictwa interwencjonizmu państwa i jego własności, osłon socjalnych dla nierobów, regulowania wszystkiego co się da przez państwo , zwolennikiem wysokich podatków by państwo miało duzo pieniędzy, Do tego wielbicielem mas robotniczych jako przewodniej siły narodu, orędownikiem  głupot takich jak płot asf, przekop mierzei czy CPK,  Uważasz socjalizm i wysokie podatki jako szczytowe osiągnięcie cywilizacji a normalną konkurencję i wolny rynek za szkodliwy bo wtedy ci którym sie pracować nie chce będą bedę klepać.. Wspólną z Wolnością to możesz  mieć niechęc do UE tyle że z innych powodów.No i przecież nienawidzisz liberałów więc jakim cudem ty mozesz mieć jakiekolwiek sympatie polityczne do takich ugrupowań jak Wolnosć?  

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

No to jak dla nas porażka to dlaczego PIS twierdzi że to sukces? Właśnie nikt nie potrafi wytłumacztć jak przegrywając 1:27 i gdy kandydat nie zostaje wybrany, można osiągnąć sukces?  Na czym on polega ?  

Pisałem ci 

1 godzinę temu, Ulman napisał:

I nie pisz mi że jakby tak to strak i ktoś by coś pomyślał lub powiedział.

a ty  nadal pierniczysz i cuda wymyślasz 

tak by było i kropka zaraz pisem by jechali ... udowodnić ci pamiętasz jak Paweł Kukiz przybił 5 z petru tak by to wyglądało 

własnie tak

http://www.fronda.pl/a/jak-kukiz-z-petru-sie-zbratal-czyli-hucpa-w-sejmie,69845.html

13 minut temu, Ulman napisał:

Uzasadnić ci czemu ty i Wolność to sprzeczności? Bo jesteś kompletnym lewicowcem wielbicielem socjalu srawiedliwości społecznej, rozdawnictwa interwencjonizmu państwa i jego własności, osłon socjalnych dla nierobów, regulowania wszystkiego co się da przez państwo , zwolennikiem wysokich podatków by państwo miało duzo pieniędzy, Do tego wielbicielem mas robotniczych jako przewodniej siły narodu

zagalopowałeś się i przesadziłeś 

nie rób i masa robotnicza ?? wrzuciłeś do jednego worka pracujesz masz taka zasada 

osłon socjalnych dla nierobów ? tylko dla dzieci pod warunkiem małych opłat i kosztów utrzymania  

15 minut temu, Ulman napisał:

głupot takich jak płot asf

odstrzał Niemiec Czech Litwy  odgrodzenie od Ukrainy i skąd miał by przychodzić schorowane dziki jak w dani   

Opublikowano

To są pierdoły i wymówki a ja się pytam co jest sukcesem w przegranej i dalej nie umiesz tego wytłumaczyć tylko jakies urojenia co by było albo nie było. Od kiedy PIS tak sie liczy z opinią publiczną? Oni  ciemnocie wmówią wszystko co zechcą  więc  przestań snuć jakieś teorie o ich poprawności politycznej. Nie umiesz chłopie najprostszej rzeczy wytłumaczyć a powtarzałeś ją z uporem przez 2 lata. Widzisz jak cie propaganda ukształtowała? Na tym to właśnie polega że wpaja się ludziom bzdury które łykają bez zastanowienia a potem idą i głosują na coś o czym nie mają pojecia

Opublikowano (edytowane)

socjal zostawi ze względu na brauna rn Liroy coś mi się obiło ze najbogatszym zabiorą 

6 minut temu, Ulman napisał:

To są pierdoły i wymówki a ja się pytam co jest sukcesem w przegranej i dalej nie umiesz tego wytłumaczyć tylko jakies urojenia co by było albo nie było. Od kiedy PIS tak sie liczy z opinią publiczną? Oni  ciemnocie wmówią wszystko co zechcą  więc  przestań snuć jakieś teorie o ich poprawności politycznej. Nie umiesz chłopie najprostszej rzeczy wytłumaczyć a powtarzałeś ją z uporem przez 2 lata. Widzisz jak cie propaganda ukształtowała? Na tym to właśnie polega że wpaja się ludziom bzdury które łykają bez zastanowienia a potem idą i głosują na coś o czym nie mają pojecia

ulmanku ty nie straciłeś pracy .. nic ci nie ukradli pola z pod nosa nie ukradli zakładu nie rozdupcyli .. itp itd ci wyborcy zagłosowali za pis wyobraź sobie co by było gdyby zagłosowali na t i amen 

daj linka ze pis zrobił z tego sukces ja ci tam setki propagandy ze ośmieszyli się ze nie zagłosowali 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1697384,1,zwyciestwo-premier-beaty-szydlo-w-brukseli-przejdzie-do-historii-a-jakie-ono-jest-kazdy-widzi.read://

www.wprost.pl/kraj/10061829/saryusz-wolski-moja-szarza-przeciwko-tuskowi-byla-sukcesem-zatrzymalem-procedure-wobec-polski.html 

https://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/544687,beata-szydlo-premier-szczyt-ue-jaroslaw-kaczynski-bruksela-pis-rzad-donald-tusk.html

ok. 4.40 min Pani Premier oznajmia z całą odpowiedzialnościa że to sukces.

27 przywódców namieszało i czuje absmak a na dodatek UE poniosła porazkę więc PIS wygrał.

Oficjalnie rządzący uznali to jak widać za sukces. Dopytuje na czym on polegał i nikt nie wie. Może oni po prostu kłamią i mamią ciemnote?

Braun za socjalem a Liroy chce zwiększyć podatki? Masz jakieś źródło?

Kto miał mi ukraść pole i zakłąd rozdupcyć?  I co w związku z tym? Pewnie konieczna jest opieka i interwencjonizm państwa?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

To dobrze? czy źle? Od czasu wprowadzenia programu jednym z głównych argumentów na NIE, było waśnie rzekome kłamstwo i manipulacja rządzących. Jakoby miało być na każde, a nie było, rzekomo jakieś dzielenie na gorszych z jednym dzieckiem itp.

Opublikowano

Biniek , kazdy socjal jest nienormalny i rodzi patologie . Nie powinno być tego wcale tylko normalna sytuacja - nie pracuje  - noech biede klepie a nie żyje na koszt pracujących .

Podsumowując

łapówka dla emerytów - 13-tka wypłacona do maja czyli w sam raz by pamiętali do wyborów PE. Emeryty muszą mieć na świeżo w pamięci bo nie można stracić nawet części elektoratu z demencją. 

500 + od lipca by tłuszcza miała za co wypić  flachę w wakacje i w październiku zagłosowała z wdzięczności za ten socjal Obstawiam że będą  dodatkowe  warunki na pierwsze dziecko ale to będzie zależeć od determinacji i pozycji w sondażach.

Chęć przejęcia części młodego elektoratu - niższy PIT dla nich czy jakoś tak. 

Pewne rzeczy jednak się nie zmieniają. Lud za pare kilo kiełbachy i flachę zagłosuje jak trzeba.

Opublikowano

Taaa i powinny być Chiny, żyj sobie człowieczku w tym urojonym świecie. Niemniej jednak w całym cywilizowanym świecie jakiś mniejszy,lub większy socjal istnieje. Ciekawe dlaczego tak chętnie przypływają do nas uchodźcy z tego raju bez jakiegokolwiek socjalu. Toż to tam kwintesencja kapitalizmu :)

• Like 1
Opublikowano

Jakie wzrosty PKB są w krajach o rozwiniętym socjalu w porównaniu do Chin?

Przypływają bo jest dla nich korzystna patologia normalnie niespotykana - nic nie robią a im płaćą. Oni nie do pracy o czym każdy wie. 

Opublikowano

Pytanie zasadnicze PKB  są dala ludzi? czy ludzie dla PKB?

No ale  u nich nie ma tej patologi, u nich jest najczystsza forma kapitalizmu, jeden opasły watażka dymie tysiące innych - Ulman czyż to nie wspaniałe? 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v