Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No tak (z tym frankiem) i pewnie temat lepiej rozumiesz ode mnie ale nie jestem frankowiczem i nie wiem....
znaczy franków użyto tylko jako rodzaj przelicznika? (niekonieczna odpowiedź)

Pijanego Kwaśniewskiego niektorzy.... swój chłop, to i teraz 
Pewne kręgi potencjalnego elektoratu w myśl "w PiS-ie za kołnierz nie wylewają" :) 

List wyborczych jeszcze za wielu nie czytało i mało kto wnikał na razie to i niewiele co kto tam niebądź myśli.
Podawać będą nie raz a PiS-owskich kandydatów przyjdzie mimo woli wykuć na pamięć wszystkim użytkownikom mediów publicznych i tyle ja myślę na ten temat.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Bo Washington post jak pisze co nam pasuje to jest to prawda a jak inaczej to zdradziecko i podstepnie kłamie.

Dysydent, no ale dla PISowca Kwaśniewki i Juncker to pijaki a posłanka Kruk  już nie. Kandyduje do PE i nie ma żadnego "ale"

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
8 minut temu, jarecki napisał:

jeszcze wrócę do izraela dla mie byłoby to groteskowe jak by orban z innymi wrócili do domu , jezeli to wiarygodne to amerykanski dziennik zmienia narracje                                 https://www.tvp.info/41399976/washington-post-tysiace-polakow-ryzykowalo-zyciem-zeby-pomoc-zydom    to nie dla tego dzioennika pisze żona sikorskiego ?

A to dobre i to piszą potomkowie tych co wyrżnęli rdzennych mieszkańców najechanego kontynentu a tych co ocaleli zamknęli w rezerwatach.lol_.gif

Opublikowano

Zauważ Mirro że jest to link do tvp info i ja wolałbym artykuł opisywany (bez linka do źródla w treści) przeczytać  w oryginale (tylko jeszcze nie znalazłem :) bo muszę samodzielnie) a to co tvp info napisało traktuję jedynie jako komentarz bez źrodła.

Opublikowano

oczywiscie nie doczytaliscie linka do konca😛😕, pierwszy najechany i okupowany kraj-tyz prawda-w goralskich kategoriach gdzie austria i czechoslowacja ?????

niestety cala narracja historyczn usa,izraela,polski,niemiec itd. itp. w sumie kazdego kraju obraca sie wlasnie na pograniczu tyz i gowno prawdy...

jarecki-miales podac nazwiska tych urzednikow ktorzy z ramienia polski uczestniczyli w rozmowach w izraelu......moze byc nawet z tvp-info🤗 link.

tysiace ratowaly , miliony byly obojetne lub okazywaly skrywany zal - radosc[niepotrzebne skreslic],i tysiace wydawaly i mordowaly-tak w skrocie wyglada pierwsza wersja goralskiej prawdy....

Opublikowano

to nie jest tak ze jedzie premier czy minister na rozmowy bo całą  robote tak naprawde  wykonują pracownicy ministerstwa  a swita tylko podpisuje gotowe projekty , a urzednicy byli w izraelu kilka dni wczesniej niz zaplanowany dzień szczytu czy tam rozmów  jacus niebede szukał tych nazwisk ale uwierz mi ze tak było i rozmowy były z polskimi urzednikami .

Opublikowano

Skoro jesteśmy przy wierzeniu na słowo to ani ja wierzę tvp info ani washington post ani nikomu do końca i ciekaw jestem kontekstu (o ile taki byl) cytowanych  treści.
Po co piszą i jak inni o nas? warto wiedzieć, i tyle.

Opublikowano (edytowane)

Co ty znowu za cuda tworzysz? Jak wszystko załatwiaja urzednicy to po co spotykaja sie premierzy, ministrowie  i o czym gadają?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

jezeli to do mie dysydent to wkleiłem link po to by pokazać ze coś moze byc na rzeczy bo ta gazeta jest nastawiona anty do trumpa , mogła nic nie pisać a jednak zdecydowała sie na taki komentarz ,a to dowód ze rzydzi w usa są krytycznie nastawieni do tego typu wypowiedzi ze strony izraelskiego rządu . a to na dłuższą  mete moze być dobre dla polski 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Nie ma reguł ale wiele z oficjalnych "imprez" polityków ze świecznika to gra pod publikę a o czym tam sobie prywatnie pogadają najczęściej male ma znaczenie praktyczne bo większośc jest uzgadniana na niższych szczeblach ....
poczytam sobie nieco z zewnątrz (m in i od Mirro) a i alt mi się zacina tak że ograniczę pisanie na dzisiaj i poszukam jakiej innej klawiatury do lapka czy jaka gdzie mi nie zostala? (polskie znaki i już mam dziurę w klawiszu na alcie :D )

To ostatnie bez jakichkolwiek podtekstów czy skojarzeń bo rzeczywiście przetarł mi się "alt gr" na wylot i trzeba klawisz wymienić a to już próba innej klawiatury sprzed dwudziestu lat. no może mniej bo z 1999r. jak widać działa dobrze.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

co do linków tvp to jak macie w miare obiektywne  portale informacyjne   to podajcie tu na forum link , dla mie nie ma portalu który obiektywnie pisze i podaje informacje bo kazdy popiera którąś ze stron , niestety te podziały w polsce są i jeszcze bedą dopóki obecni politycy z obydwu stron  barykady nie odejdą . i czytam badz przegladam najpopularniejsze strony info w jezyku polskim , i te portale publikują informacje które im pasują i do której grupy społecznej są przeznaczone .

Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał:

jezeli to do mie dysydent to wkleiłem link po to by pokazać ze coś moze byc na rzeczy bo ta gazeta jest nastawiona anty do trumpa , mogła nic nie pisać a jednak zdecydowała sie na taki komentarz ,a to dowód ze rzydzi w usa są krytycznie nastawieni do tego typu wypowiedzi ze strony izraelskiego rządu . a to na dłuższą  mete moze być dobre dla polski 

To jest gazeta sympatyzujaca z demokratami wiec Donalda krytykuje. Nie wiem skąd ty bierzesz takie wywody logiczne na temat tej sytuacji. Żydzi z USA i Izraela mają wspólne interesy  bo oto właśnie wspólnota stanowi o ich sile i pozwoliła im przetwać przez wieki. Amerykańskie środowiska polityczne, dziennikarskie niejednokrotnie wyrażały taka opinie jak teraz Izrael . O ile mnie pamięć nie myli to właśnie amerykańscy politycy naciskali na zmianę ustawy o IPN rok temu a nie zaprzeczysz że to była administracja Trumpa która jest zydowska,  włącznie z jego zięciem. No a ostatnio sekretarz stanu USA pouczył nas że trzeba żydowskie roszczenia zaspokoić.

Opublikowano (edytowane)

Marzenie tylko obiektywnych źródeł czyli idealnych :) 
Nikt nie jest do końca obiektywny no może opracowania czysto naukowe bywają najmniej subiektywne (te najlepsze tyko) ale te z kolei strasznie nudne :D 
Trzeba balansować między wieloma źródłami informacji a obiektywizm sobie samemu tylko w zamiarach można postanowić co i tak się nie uda do końca.
Sam własnemu obiektywizmowi nie wierzę i często udaje się komuś mnie przekonać do mojego błędu ale i tak sporo prawdy w stwierdzeniu - kto pyta błądzi z innymi - to nie moje bo ja bym sprecyzował - kto pyta i wierzy bezkrytycznie w odpowiedzi.... -.

Żydzi opanowali sztukę uznania prawa do błędu bo wśród nich są zarówno ateiści (to ze środowisk żydowskich wywodzi się ideologia komunizmu ateistycznego) jak i fundamentaliści wyznaniowi ale jest u nich granica tożsamości której wobec siebie nie przekraczają tak jak wiele innych nacji w tym nasza. Choć prawdopodobne że żyd żyda zdradzi ale mniej prawdopodobne niż .....

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

Ten drugi link do Washington Post, daje obraz zbieżności celów tak Izraela jak i USA w stosunku do Europy. Stany starają się dokopać Niemcom zaś Izrael szefowej Unijnej dyplomacji za krytykę w sprawie przeniesienia stolicy i ambasad do  Jerozolimy. Rezolucję zablokowały właśnie Węgry Czechy i Rumunia.
To co pisze gazeta zdaje się potwierdzać ten materiał.
https://www.pism.pl/publikacje/biuletyn/nr-83-1656
Przepraszam za przynudzanie:gent:

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

i ja  cały czas o tym pisałem mirro w jakim celu była konferencja  w warszawie i zarówno niemcy jak i minister spraw zagranicznych UE o tym wiedzieli i dlatego ich zabrakło w warszawie , i jeszcze napisałem czy usa tylko posługuja sie Polską do uzyskania celu czy mają plany na dłuższą mete . dysydent oglądałem film ,,cała prawda o rybach '' i osoba która chciała napisac opracowanie naukowe o produkcji łososia norweskiego straciła prace ,

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

Czyli nie powstało jeszcze jedno opracowanie o rybach a czy było by obiektywne?
Producenci łososia podejrzewali że; mogło by być wiarygodne przez spory obiektywizm.
Prawdopodobne też (choć mniej) że niedoszłego naukowca wykosili miłośnicy łososiowego mięsa, 

Mirro.
nie wiem co w moim systemie czy przeglądarce nie tak ale na oba linki mam odpowiedź tłum z ang. - "przepraszamy ale nie możemy znaleźć  czego szukasz" - i najlepsze - "weź głęboki oddech, wszystko będzie dobrze"
To im automat wyrzuca zamiast komunikatu "error 404" i sporo mówi mi to wszystko do kogo adresowane to całe washington post.
Znalazłem i tak artykuł cytowany w tvp info i tym razem rzeczywiście nie można tu mówić o manipulacji z którejkolwiek strony oprócz półprawd o których słusznie wspomniał Jacus.
To tak moim subiektywnym zdaniem :) 

P.s, musi tu mój subiektywizm wystarczyć bo pod artykułem napisali - 
Copyright 2019 The Associated Press. Wszelkie prawa zastrzeżone. Ten materiał nie może być publikowany, rozpowszechniany, przepisywany lub redystrybuowany.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

To tak jak z jednym Panem Majorem co podejrzewał że nie powinno się stać za celowniczym RPG podczas strzału. Obiektywnie rzecz biorąc miał rację. Praktycznie - resztki tulei papierowej ładunku miotającego wyciągane operacyjnie z nogi. Doświadczenie- bezcenne.lol_.gif

No znowu mi się skojarzyło.

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, mirro napisał:

Muszę zacytować, choć  to wbrew regulaminowi. Roman a to zdjęcie poniżej to spotkanie kolesi przy kawie? Odbyły się spotkania i kij w oko Polsce. 

5 godzin temu, jarecki napisał:

przecież w izraelu  na spotkaniach byli przedstawiciele Polskiego rządu i mieli miec rozmowy tylko nie na najwyzszym szczeblu , formalnie spotkanie v4 zostało odwołane i co Orban z resztą mieli do domu wrócić ? 

oczywiscie tak jak jarecki miruś a tak na chłopski rozum gdyby te kraje nie odwołały szczytu ... to @jacus od rana do wieczora wklejał linki niemieckie 

orban sprzedał Kaczyńskiego polska została sam itp idt czysz nie ?? 

6 godzin temu, Ulman napisał:

Oj Roman chyba flacha do obiadu była ....

Mozesz normalnie napisać o co ci chodzi zamiast tej deliry intelektualnej?

wyjdź do ludzi .. spotykaj się z ludźmi to bd na czasie wiedział o co Kaman

bo skoczysz jak Japończyk nieżywy przed kompem  

Edytowane przez Roman176
  • Like 1
Opublikowano

Ale co ty znowu jakies abstarkcje tworzysz? Ja się ciebie pytałem więc po cholere mi ludzie? Oni będą wiedzieć o co tobue kaman?

Mnie po prostu niezmiernie zaintrygowała twoja surrealistyczna wypowiedz i dopytywałem o jej sens. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v