Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i nadal po omacku i pełna improwizacja. Nie tylko my mamy problem z niewydarzonymi politykami bo tym w Izraelu powinno zależeć na polskim poparciu w irańskim zagrożeniu. 
Łatwo pojąć dlaczego Żydzi zawsze tracą swoje państwo i rozpełzają się po całym świecie a później świat się z nich otrząsa jak z pcheł.
Mamy takie przysłowie - pomóż dziadowi to ten gdy odżyje cię później zabije.
W odniesieniu do tej nacji napisanie czegoś podobnego sami żydzi mnie uprawniają podobnymi rzeczami jak ichniejszy Katz i jego wypowiedzi zbyt daleko idące.
Przykro mi ale mimo najszczerszych chęci nawet ja nie mogę zaakceptować takiego zachowania oficjeli polityki żydowskiego państwa bo oni potrafią nawet wodę podpalić a do naszych mam tylko jedno - "bardzo się opłacił" szczyt antyirański już na samym początku.
I tak leży w naszym interesie istnienie silnego Izraela i wcale nie życzymy źle Żydom tam mieszkającym i tych nawet byśmy lubili, no ale skoro sami  szukają zaczepki.....

https://wiadomosci.wp.pl/polska-odwoluje-udzial-w-szczycie-v4-izrael-nie-przeprosi-6350779215214721a

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

Noooo jak Roman powołuje się na dekrety Krajowej Rady Narodowej, a Manifest PKWN pewnie wisi na ścianie, to chyba faktycznie świat się kończy.🤣

nie cytat z wiki bo jacuś ma urojenia ... 

a na ścianie a raczej na meblach postawiony jest ciężki zegar mosiężny jak wiesz co to znaczy ...😝

10 minut temu, dysydent napisał:

No i nadal po omacku i pełna improwizacja. Nie tylko my mamy problem z niewydarzonymi politykami bo tym w Izraelu powinno zależeć na polskim poparciu w irańskim zagrożeniu. 
Łatwo pojąć dlaczego Żydzi zawsze tracą swoje państwo i rozpełzają się po całym świecie a później świat się z nich otrząsa jak z pcheł.
Mamy takie przysłowie - pomóż dziadowi to ten gdy odżyje cię później zabije.
W odniesieniu do tej nacji napisanie czegoś podobnego sami żydzi mnie uprawniają podobnymi rzeczami jak ichniejszy Katz i jego wypowiedzi zbyt daleko idące.
Przykro mi ale mimo najszczerszych chęci nawet ja nie mogę zaakceptować takiego zachowania oficjeli polityki żydowskiego państwa bo oni potrafią nawet wodę podpalić a do naszych mam tylko jedno - "bardzo się opłacił" szczyt antyirański już na samym początku.
I tak leży w naszym interesie istnienie silnego Izraela i wcale nie życzymy źle Żydom tam mieszkającym i tych nawet byśmy lubili, no ale skoro sami  szukają zaczepki.....

najbardziej bulwersuje mnie od nich odmienność w czasie wojny to byli Izraelczycy czy Polacy  ?   mieli obywatelstwo polskie czy izraelskie 

czyli byli to Polacy i tacy wara od polski uważam ze sprawa zaczęła się dzięki obamowi i Komorowskiemu i słynne przemówienie o polakach i obozach polskich 

nazistach w Polsce a tępak Komorowski z Tuskiem co zrobili ano  stali po przemówieniu i zaczęli klaskać z uśmiechem a później już szło w świat dzięki Medią zachodnim 

pamiętasz artykuły dw o tym dziadku co się oburzył co piszą o polakach a on walczył o Polskie  i wygrał sprawę ale nikt nie napisał sprostowania 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

być może coś na tym szczycie poza kulisami poszło nie tak ze żydzi sie pienią . a moze nataniachu miał plan na  ,, wypowiedzenie wojny '' ale z jakiegoś powodu musiał jazorek trzymać za zebami i teraz próbują pokazać lwi pazur ,jedno jest pewne  wygralismy na szczycie pokazanie co o nas myslą w izraelu ,  bo taki jezyk nawet w kampani nie przystoi , może trzeba juz tą armie uni tworzyć zeby amerykancom pokazać srodkowy palec , ale wtedy niemcy nas zjedzą , i wten sposób znalezlismy sie pod scianą           gosciu niewygledny ale nieraz go obejrze 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

brak koncepcji ale z drugiej strony kto jak nie USA i czy faktycznie ruscy spróbowali by Polske napocząć skoro jestesmy w unni . mysle ze mamy wojska NATO i pewno by nam one wystarczyły a za wszelką cene amerykanców werbować , wtej chwili  potrzebny jest spokój i opanowanie bo jednak rzydki mają wpływy w całej europie ale stać pod scianą jeszcze gorzej .

Opublikowano (edytowane)

Netanjahu zrezygnował  z wojennych zapędów bo był w Polsce? Żartowniś z ciebie

masz natomiast racje ze jesteśmy pod ścianą. Niemcy i Rosją zła Europą zepsuta UE wroga Węgry się wypieły V4 może się posypać Żydzi z roszczeniami a USA się wypnie jak nas wydoi. Grunt ze wstaliśmy z kolan i mamy pińcet plus

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
33 minuty temu, Ulman napisał:

Netanjahu zrezygnował  z wojennych zapędów bo był w Polsce? Żartowniś z ciebie

a ktoś  pisał ze nataniachu wypowie wojne iranowi na konferencji bo był jakiś tam  przeciek  do mediów  ,wiem ze to nie ty Ulman .a moze ktoś puscił wtedy przed konferencją wiesci o wojnie  aby wybadać teren i reakcje na ile izrael moze sobie pozwolic .

Opublikowano

Izrael ma to w życi i badanie sytuacji również. Tym bardziej że nasze dyplomatołki były ostrzegane iż to się tak skończy. Podstawa udanej kampanii w Izraelu jest zaprezentować odpowiednio swoje nastawienie antypolskie. Ostatnie kampanie tego dowodzą. Co ugrał BIbi? Ano kolejny argument i punkciki przed spotkaniem z Putinem.
Co teraz powinniśmy zrobić? Ano piznąć ręką w stół, tak w stosunku do Izraela jak i USA. A dlaczego? Bo najemnicy nas nie obronią. A na widok pierwszych czołgów przekraczających nasze granice ewakuują się zgodnie z ćwiczonym planem. 

Opublikowano (edytowane)

Wyjaśnij o co w tym "ćwiczebnym planie" chodziło, że takie ćwiczenia były to prawda. 
Ja tylko słyszałem że gdzieś dzwonią ale nie znam konkretów.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Nie ma szans aby jednostki które są u nas stanęły ramię w ramię z naszymi w ciągu tych 72 godzin. Jak komuś się wydaje że wyjadą z bazy wprost na wskazane przez nas rubieże to się z ch*jem na baniaki pozamieniał. Żeby tak się stało musieliby mieć pod ręka choćby zapasy amunicji na trzy pierwsze doby walki. To co będzie u nas i tak zostanie wycofane a wejdą jednostki z terenu Niemiec. 

Jedyne co nas ratuje to baza w rejonie Świętoszowa. Leopardy i tak przewieźli na wschód. Dać im tą lokalizację i niech montują wszystko z logistyką.
Tym bardziej że obecność rotacyjna to też możliwość lecenia w ciula.

Opublikowano

pewnie nie wiecie ze byl taki czas ze wojska carskiej rosji okupowaly francje- wiec troche dalej musieli by uciekac,pewnie dunkierka znowu by sie przydala..😛

romus jak zwykle bredzi, nawet dobrze historii wlasnej okolicy nie zna....takie pytanie na jego poziomie-zeby zrozumial- skad gustlik znalazl sie nad oka-oka nie odra😉 ?????????

Opublikowano

Ze Śląska się znalazł . Co wygrałem ? No i i zauważ że to tylko fikcyjna postać . Jaki przekaz miał za tym iść ?

Opublikowano (edytowane)

Przekaz taki że zachodnie ziemie polskie są polskie bo je sobie takie miejscowe Gustliki wywalczyli.
W tym zestawieniu film "Sami swoi" był nawet politycznie niepoprawny przedstawiając pusty kraj poniemiecki z pojedynczymi tubylcami o polskim rodowodzie.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ale to zawsze byli ci co polskość w sercu nosili z utęsknieniem czekali na powrót do macierzy. Oczywiści w międzyczasie knuli jak tu zaszkodzić okupantowi.

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Co teraz powinniśmy zrobić? Ano piznąć ręką w stół, tak w stosunku do Izraela jak i USA. A dlaczego? Bo najemnicy nas nie obronią. A na widok pierwszych czołgów przekraczających nasze granice ewakuują się zgodnie z ćwiczonym planem. 

No ale tego nie zrobią bo już wszyscy beda be. I tak oto sami wykreowaliśmy sytuację  w której jesteśmy zupełnie zdani na USrael bo już nikt inny nam nie został. Jaka mamy alternatywę dla USA /Izraela? Kto stanowi przeciwwage? Ano nikt, i dlatego wiedząc że nie mamy innej opcji bedą nas tresować tak jak zechcą.

Opublikowano

wy znacie historie podobnie jak izraelscy politycy............

https://pl.wikipedia.org/wiki/Polacy_w_Wehrmachcie

to w koncu bedzie to spotkanie w izraelu czy nie ??? dzisiaj mialo sie zaczac 

a tak realnie myslac-biorac pod uwage tysiac lat historii -to po co nam sojusznicy, jesli zawsze nas zdradzali ???? wiele zawierano paktow o pokoju, pomocy i zawsze byly zrywane w dogodnej chwili. zreszta mysmy czynili podobnie..........

Opublikowano

Żagań i Świętoszów to gotowa baza i już na trójkącie bermudzkim Żary-Żagań-Świntuchów sporo wojska oparte było. Miało to wrócić ale jeden Antoni wymyślił inaczej. Niemal gotowa to baza była.

Opublikowano

Wszystko kiedyś się kończy i pakta przeróżne również. Przewrotnie można by nawet uznać że w drugiej wojnie światowej tylko Niemcy nas nie zdradziły bo żadnego paktu nie było. Obiecały agresję i ....

A szczyt V4 czy odwołano? Nazwę tak, ale pozostali i tak sobie pogadają z Izraelem ale już bez nazwy.

Ja tutaj przy okazji ciekawostki która jednak ma polityczne podłoże https://www.google.pl/search?q=Tylko+u+nas!+Südzucker+zamyka+Cukrownię+Strzyżów&oq=Tylko+u+nas!+Südzucker+zamyka+Cukrownię+Strzyżów&aqs=chrome..69i57j69i60&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Kilka lat temu od znajomych z Cukrowni Werbkowice słyszałem iż interesują się jej zakupem jacyś niemieccy przedstawiciele i to właśnie o niej wspomniano w artykule do wyszukania jako o "większym konkurencie".
Nie jest tajemnicą że toruńska lokalizacja zarządu KSC i toruński "Ojciec Dyrektor" ma blisko nie tylko terytorialnie i jest rzecznikiem obrony interesów tej spółki.
Po wygranych przez PiS wyborach tylko trzech lat trzeba było na takie coś co tu znalazłem.Gdyby nie wygrana PiS mniej prawdopodobne były by takie rewelacje.

Czasem trzeba i pochwalić jeśli jest za co.

Opublikowano (edytowane)

niemcy wygaszają produkcje cukru w rumuni lub bułgari ,w niemczech tez likwidują https://www.agrofoto.pl/articles/buraki-cukrowe/sudzucker-zamyka-cukrownie-w-niemczech-francji-i-w-polsce/    takze w temacie cukru . natomiast ameryka też może stracić głównego sojusznika jakim są niemcy  jak narazie tramp nie jest przewidywalny , i niewiadomo za bardzo o co mu chodzi czy tylko używa polski do ugrania coś w niemczech czy faktycznie ma szczere plany  https://www.pb.pl/niemcy-zamykaja-cukrownie-w-rumunii-bo-w-polsce-produkcja-jest-tansza-903207

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Uważasz ze mają taka siłę? Czy ja wiem........ Jesli sie okaze że KSC kupi te cukrownie tak jak kolejke na Kasprowy to moze uwierzę że to była zamierzona akcja. 

54 minuty temu, mirro napisał:

A tu poniżej całkowite odmóżdżenie Pani Mazurek. Chyba tam już nikt nie panuje nad przekazem, a raczej jego zgodnością z prawdą.
https://mobile.twitter.com/beatamk/status/1097481216062865409?fbclid=IwAR24wCNyW7LZ1NSd5u63Br0H7toRtsKawkirEU9dmjQP_YRfMRupXfhkkbg

To jest niezły odjazd. Muszą mieć niezwykle niskie mniemanie o poziomie intelektu swoich wyborców i generalnie suwerena, a zarazem przekonanie ze są tak ubezwłasnowolnieni i nieswiadomi otaczającej rzeczywistości, że łykną wszystko. Tak czy inaczej mamy kolejny sukces!!! 

W pewien sposób PIS padł ofiarą swojego generalizowania.  Niemcy byli wyłącznie źli, Polacy tylko dobrzy. Członkowie PZPR SB, UB tylko i wyłącznie źli  PO PSL czyniła wyłącznie zło PIS czyni wyłacznie dobro itd. Żydzi robia dokładnie to samo -  bazując na precedensach formułują opinię że Polacy mordowali żydów. Nie mówia czy to był margines , incydenty a po prostu mówią. Operują półprawdami tak samo jak robi to PIS. 

Opublikowano

No ale przecież kolejkę na Kasprowy kupili ku uciesze Prezesa. Po tym jak kiedyś im powiedział że jak był bajtlem zawsze chciał pobawić się kolejką. :lol:
To co? Teraz kupią cukrownię bo Prezes zawsze chciał uprawiać buraki?:lol:

Opublikowano

Szalę przeważył nie fakt mówienia o kolaboracji Polaków z Niemcami bo tu się dogadali. Komentarz przyczyn polskiego antysemityzmu niejako wrodzonego u Polaków przekracza granice nawet komentarzy w byle szmatławcu a co dopiero w polityce.
Polscy antysemici winni podziękować za coś takiego bo tylko im przysporzy "współwyznawców" a przyczyną antysemityzmu wszelakich nacji są właśnie tacy Żydzi którzy nie znają granic. Oczywiście że nikt im nie zabrania ani nie nakazuje niczego bo tylko świniom w ryja druty wsadzano by nie ryły, ludzie winni znać granice taktu i dopuszczalności zwłaszcza w tak drażliwych tematach.

Cukrowni Strzyżów nie ma sensu kupować nikt bo inne są już standardy logistyki transportowej jak i nowocześniejsze technologie zwiększają wydajność istniejących a i rzeczywiście spada spożycie cukru .... konsolidacja rynku jednym słowem i dobrze że tym razem wypadł nie polski podmiot bo rządy się będą zmieniać a to zostanie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v