Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Nie wiadomo czy to by stanowiło dla niego jakiś problem. 

Trochę się dziwię że zawinął chłopaczyna pare złoty i do aresztu poszedł a taki Tusk Balcerowicz, Rostowski zniszczyli kraj miliardy ukradli  i nasza władza może im co najwyżej obrobić tyłek w TVPis.  Ot taki paradoks.

Opublikowano (edytowane)

Żeby chociaż ukradli. Zwyczajnie zmarnowali przez nieudolność i własne kompleksy. Kradli ci którzy byli wokół nich. Złodziej na piedestał się nie pcha i wielu przetrzymało zmianę rządzących i doskonale sobie poczyna nadal.
Miśki ofiarne zawsze się znajdą. To ci których ambicja na szczyt pchała tylko im się nie udało dojść szczytu ale wyszli na światło dzienne.
Politycy na świecznikach się zmieniają a lobbujący (czy jak ich tam zwał) ci sami.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Pewnie masz rację. Ja jedynie bazując na narracji ostatnich trzech lat, zastanawiam się  czemu władza zamiast wybaczyć  Misiewiczowi  nie zamknię Tuska i całej PO za zrabowanie 250 mld z vatu i inne . Lud by przecież zrozumiał. Teraz nikogo nie dziwi że PIS poprzez różne spółki, fundacje stowarzyszenia i inne obraca potężną forsą i porywa się na inwestycje za setki milionów jesli nie miliard złotych.

Opublikowano

to wiezienie to  troche taki symbol-z niego wyslano pierwszy transport do auschwitz- jakos wszyscy zapomnieli o rocznicy wyzwolenia .... nawet adrian sie nie pofatygowal choc byl na slasku, moze to i lepiej ze w tym roku cisza- znowu pis musialby pelzac przed amerykanskim i izraelskim panem...

jak ci kod-ziarze mogli atakowac zone tw macieja przeciez to ich srodowisko..................kto sieje wiatr-zbiera burze....... ile to minelo od finalu wosp ???????

Opublikowano (edytowane)

Władza jak wszystko ma swoje ograniczenia. Nie zamkną bo nie mogą. Nikt rozważny nie zaostrzy zbytnio zasad którym sam podlega.
Wszyscy członkowie PZPR, ZSL i SD winni byli zdrady Polski na rzecz ZSRR. Czy komu przyszło do głowy aby ich wszystkich bodaj oskarżyć formalnie o zdradę?
Zasady ustalamy my wszyscy tylko większość tego nie rozumie. Zasady są pochodną potrzeb a nie odwrotnie często źle rozpoznanych potrzeb. Takie będzie prawo jakie sami sobie uznamy za słuszne lub zaakceptujemy narzucone a władzę najdłużej utrzymuje ten kto najtrafniej potrzeby zestawi z możliwościami.
Nie ma potrzeby aby niszczyć za odmienne poglądy a nawet nie ma takiego przyzwolenia w tym miejscu i czasie to i nic Tuskowi i wielu innym nie grozi a druga strona  w to wierzy że im też na przyszłość. Jest udowodnione błędne zarządzanie państwem ale nie odważy się nikt oskarżyć że celowo niekorzystne bo i sam może być o to oskarżony. 
Jeśli już zbyt jednoznaczna owa celowość działań w powszechnym uznaniu złych to wtedy jak najbardziej za łeb ciągają i jedni i drudzy.
Obecna moda na komisje to przejaw niepewności co uznać za złe z zamiaru a co tylko z ludzkiej ułomności.

Utrzymanie CBA tylko potwierdza tworzenie fikcyjnych wartości gdzie podpis na kawałku papieru więcej korzyści daje  niż np. piekarni niż jej półroczna produkcja.
Konieczność utrzymania CBA jest przyznaniem się do tworzenia uznaniowości urzędniczej czyli korupcjogennego sposobu sprawowania władzy.
Jeśliście tak uczciwi to po co bat na nieuczciwość kręcicie? Pochodne fraszki J. Kochanowskiego "Na Nabożną" Skroście święci poco wam konfesjonały?

Sorry Jacus bo nie o taki kierunek dyskusji Ci zapewne chodziło ale nim skończyłem pisać i wysłałem... :)

Zbytnie uproszczenie zasad wiele odbiera władzy i jeśli siłą tego nie wymusimy chyba żaden z kacyków dobrowolnie tego nawet nie rozważy.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

tak samo mozna by było do policji podejsc ze ,,nie potrzebna '' tylko ze CBA ma inne uprawnienia  .  słowo ,, niegospodarnosc '' co oznacza  to ze ktos nie potrafi zarzadzać czyimś majatkiem a ktoś drugi to wykorzystuje , tylko ze najczesciej jest tak i było obie osoby to wykorzystują u jednych bedzie kasa w łapówkach a drugiego wczasy badz sex to odnosnie miska  . a i jeszcze dlaczego tusk nie siedzi to do Ulman  bo te afery były sztucznie ustawiane a ,,  kamieni kupa  '' to pozastałosc z polowan na dinozaury 

Opublikowano

To jak już jesteśmy przy słowie pisanym, ja bym to jednak zilustrował bajką Krasickiego. To takie memento dla tych co obecnie czują się względnie bezpieczni.

"Lew, ażeby dał dowód, jak wielce łaskawy,

Przypuszczał konfidentów do swojej zabawy.

Polowali z nim razem, a na znak miłości

On jadł mięso, kompanom ustępował kości.

Gdy się więc dobroć taka rozgłosiła wszędy,

Chcąc im jawnie pokazać większe jeszcze względy,

Ażeby się na jego łasce nie zawiedli,

Pozwolił, by jednego spośród siebie zjedli.

Po pierwszym poszedł drugi i trzeci, i czwarty.

Widząc, że się podpaśli, lew, choć nieobżarty,

Żeby ująć drapieży, a sobie zakału,

Dla kary, dla przykładu, zjadł wszystkich pomału".

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Prokuratura , policja, sąd według zasad ujętych w prawie, zasad możliwie najprostszych gdzie uznaniowość ograniczona na ile to możliwe.
Czy policja jest nie wystarczająca aby jeszcze dublować jej zadania?
Policja na zwykłą zwierzynę a CBA na tygrysy co lwa by chciały pogonić?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

przeciez oni uderzali w miejsca malo bolesne dla auta .............

stasiu-dziecko specjalnej troski[co udawadniasz w innych tematach] masz na to jakies dowody ze to owsiak ich naslal ?????

• Like 1
Opublikowano

Oczywiście mieli serduszka w klapach powinni na mózgach sobie przykleić może objął by ich ten program pomocy co promuje to chorzy ludzie nikt normalny tak się  nie zachowuje powinni być przymusowo leczeni gdyż są zagrożeniem dla społeczeństwa

4 minuty temu, jacus napisał:

przeciez oni uderzali w miejsca malo bolesne dla auta .............

stasiu-dziecko specjalnej troski[co udawadniasz w innych tematach] masz na to jakies dowody ze to owsiak ich naslal ?????

.

Opublikowano

A może dlatego nie reagowali? W końcu to podwaliny systemowe PiS, najtwardszy elektorat. :lol:
comment_HULikyeVz86B9BQsI77jzw87w5mZ11WJ,w400.jpg

No chyba że to ustawka i PiS kreuje się na prześladowanych. A dla dziennikarza wpis w CV że prześladowany to dopiero gratka.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Pani Ogórek nie wiem czyj elektorat? Oni pewnie też nie wiedzieli.
Ją samą jak by zapytał to trzeba Jej dać dużo czasu na odpowiedź.

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

Samo że okleili się tymi serduszkami. to powinien już się odnieść Owsiak do tej sytuacji. Ci co tam byli i dokuczali tej kruchej kobiecie dla mnie powinni od razu być na dołeczku i na drugi dzień w góry z łopatami śnieg napier... jak im się nudzi.

Smerfy jak zwykle pokazali że tam gdzie trzeba to nie potrafią stanowczo interweniować.

Opublikowano

Dysydent-Kiedyś słyszałem jak precyzyjnie pewien sierżant stawiał zadanie żołnierzowi obsługującemu WKM. " Rozwal wszystko co wylezie z za tamtej kupy kamieni". Tak mogło być i tym razem. Przeciwnikiem byli wszyscy wychodzący z budynku. A że nikt znaczniejszy się nie pojawił, to dostało się pierwszej z brzegu.
Skojarzenia to chyba moje przekleństwo.

• Haha 1
Opublikowano

Często pożyteczne te skojarzenia tak że nic złego.
Policjanty mają rowerzystów za taką kupę kamieni.
No mnie rowerem na przestrzeni dziesięciu kilometrów dwukrotnie na trzeźwość sprawdzali. Jak się ma setkę kilometrów  za sobą można wyglądać podejrzanie.
Rutyna zawodowa.

Opublikowano

Ja jestem wariat stary rowerzysta i co jakiś czas sobie wycieczki robię. Miejscowi mnie już znają ale gdy dalej odjadę to średnio co druga eskapada ma policyjny nadzór. Bezsprzecznie mają jakieś wytyczne.
Dobra. odjechałem od tematu...

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, dysydent napisał:

Często pożyteczne te skojarzenia tak że nic złego.
Policjanty mają rowerzystów za taką kupę kamieni.
No mnie rowerem na przestrzeni dziesięciu kilometrów dwukrotnie na trzeźwość sprawdzali. Jak się ma setkę kilometrów  za sobą można wyglądać podejrzanie.
Rutyna zawodowa.

ciekawe dlaczego cie wytypowali pewno podejarzany jakis byłeś :ph34r:  ,zdjecie poglądowe ze by nie było Znalezione obrazy dla zapytania pijany rowerzysta

Edytowane przez jarecki
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Po tym ze zdjęcia więcej niż setkę widać i wcale nie kilometrów.
No na poniższym ujęciu mogę wyglądać podejrzanie ale czy niski lot na miotle może być karalny?... no chyba że nie nad właściwym pasem.
20181021_145603A.mp4_snapshot_02_31_784.thumb.jpg.c3b8099c32979ee00d79ee1d4a1a48e4.jpg

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v