Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nic nowego niwymyslił macierewicz , to ze ruscy mogą tak działać kto to wie , amerykanie w wietnami czy tam gdzies tez z samoltów zrzucali jakieś kartki w celu roz powszechniania  wiadomosci  dla siebie wygodnych dzisiaj jest net.  i nikt nie wątpi w istnienie troli internetowych opłacanych przez zainteresowane osoby 

Opublikowano (edytowane)

Czyli nasz szanowny pan Antoni  gdyby nie został politykiem mógł też być niezłym pisarzem science fiction. Człowiek renesansu jak nic i wcale tego złośliwie nie piszę bo osobowość to jest wyrazista. Co Jego świadomość kształtowało i jak to oceniam to już "mniej wyrazista" sprawa ale wątpię aby to były lekcje Logiki.
Kształtowanie świadomości społecznej najróżniejszymi metodami sięga historią początków społeczeństwa  a fałszywy może być co najmniej odbiór czy ocena tej świadomości bo ona sama jest faktem rzeczywistym. Można powiedzieć - zła świadomość społeczna lub patologiczna ale bez względu na jej ocenę ona jest jak najbardziej prawdziwa.
Świadomość roszczeniowa na pewno zła ale na dziś jest faktem jak najbardziej prawdziwym.
Niewiedza stan negatywny i mogę sobie tylko pomarzyć że jest fałszywy.

No i odjechałem od tematu bo od chorego mózgu się zaczęło. Jest różnica między; chory mózg a chora świadomość i najczęstszą chorobą świadomości jest ideologia czyli namiastka wiedzy a mózg może być okazem zdrowia.

41 minut temu, mirro napisał:

Dziecko jak dziecko Może dziadka mu brakuje? ale posłanka to przypadek lizusowstwa "metodą na wnuczka"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Świadomość roszczeniowa to będzie za chwilę, jak przyjdą związkowcy ze Świdnika z żądaniem aby teraz u nich kupić śmigłowce dla Marynarki Wojennej.lol_.gif
A będziemy to zawdzięczali Panu Antoniemu i Pani Szydło, którzy patrząc głęboko związkowcom w oczy roztaczali wizję zakupów. A tu okazało się że zwycięzca jest jeden i musi być właśnie ten,lol_.gif

Dysydent- To by znaczyło że Antonii "firewalla" nie subskrybował na czas i zalęgło się coś , albo mu zaszczepili?lol_.gif

Dynastia Kimów pewnie przyznałaby jakąś nagrodę babci.

Opublikowano

Cyber rzeczywistość tworzona przez ruskich to  świetny patent na fanów Rydzyka. W znakomitej wiekszości zapewne maja bardzo mgliste pojęcie o cyberprzestrzeni więc sprawa jest prosta. PIS mówi prawdę a jesli ktos mówi inaczej to zapewne jest ruskim trolem albo kimś inspirowanym przez Rosyjską propagandę lub złudną i kłamliwą cyber rzeczywistość.  Każde słowo PISu to swiętość bo jeśli ktoś mysli inaczej to może być zmanipulowany i zyć w matriksie. Niezły patent.

To jest mocne https://wiadomosci.wp.pl/prawnik-nbp-tlumaczy-wysokosc-honorarium-oto-z-czego-wynikal-rachunek-na-26-tys-zl-6342653262018689a

Opublikowano (edytowane)

To nie straszenie tylko obrona interesu narodowego. Czy oni nie mają nikogo normalnego od PR?

Może właśnie po to  są w PISie przekazy dnia? W NBP chyba każdy mówi co mu slina na język przyniesie i wygląda to jak pożar w burdelu.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Znając media na nic by takie straszenie się nie zdało a że nieco "przycichło" w temacie to nie wynik strachu co bardziej rozsądku tychże bo ten problem jest problemem nas wszystkich i nie mamy interesu robienia złej prasy własnym instytucjom finansowym gdzie czasami grypa w zarządzie firmy owocuje spadkami akcji.
Sprawy delikatne a rozwiązywane w iście słoniowy sposób. Przynajmniej prawnikom się dostało za chciwość no i temu "normalnemu" kto fakturę za te usługi wystawił.

44 minuty temu, mirro napisał:

Dysydent- To by znaczyło że Antonii "firewalla" nie subskrybował na czas i zalęgło się coś , albo mu zaszczepili?

bardziej się obawiam że forsuje nam firewalla zaserwować z karalnym brakiem aktualizacji. Właściwie to nawet i sama aplikacja jest płatna abonamentem rtv

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 godzin temu, jarecki napisał:

teraz to troche zapużno pierwszy przekaz wyborczej poszedł ze to tvp miał wpływ na stefana z gdanska i mało kogo to juz bedzie obchodziło narracja była kłamliwa i tyle trzeba czekać jak kurski pozwie za wałszywe oskarzenia wyborczą , zawsze kto pierwszy ten lepszy , ale teraz to co by niemówili to i tak zostanie ze to kurwizja nawet niektórzy na forum są przekonani do tej pory ze to przekaz pis do tego doprowadził , nikt nie bierze pod uwage choroby bo sie z nią mało kto zetknął i niewie jakie są objawy i jak ludzki mózg moze być nieprzewidywalny .  teraz to juz nawet ludzi ten temat  z gdanskiem nie  interesuje

„Profesor” siedział w celi ze Stefanem W. Oglądali TVN, Polsat i „M jak Miłość”. Czytali „Wyborczą”

https://niezalezna.pl/255818-profesor-siedzial-w-celi-ze-stefanem-w-ogladali-tvn-polsat-i-m-jak-milosc-czytali-wyborcza

poszukaj jak wałęsa atakuje jak jego syn a dzisiaj najlepsi przyjaciele 

to samo Schetyna  

26 minut temu, PRIMO napisał:

Miałem 😏 a bo co o.O

tamten ładny był 4514 5314 ?

Opublikowano

Mirro - cztery (4) sztuki kupili i to sukces? Czy mi się wydaje? A tak wogóle to jest zwykła taczka i jak kongres da zgodę na wyposażenie to tylko zapewne pod warunkiem unifikacji bowiem pełnego dostępu za uja co pogrzebie podejrzewam np. TOPAZ że o Jaśminach a nawet Liwcach nie wspomnę. Tak może na wyrost i bez zastanowienia ale tym mi to śmierdzi.

Opublikowano
27 minut temu, Ulman napisał:

ponad mld jsw w pierwszym kwartale 2018 źle ??

W pierwszym półroczu 2018 roku kopalnie PGG wydobyły 14,8 mln ton węgla - to ok. 800 tys. ton więcej niż w tym samym czasie rok wcześniej

Do połowy roku spółka wydała na inwestycje ponad 1,1 mld zł wobec całorocznego planu powyżej 2,6 mld zł - 

pierwszego półrocza minionego roku zysk netto wzrósł o 287 mln 

źle ??

Opublikowano (edytowane)

Nie pamiętam gdzie słyszałem o powracających deputatach węglowych i wprawdzie za bardzo nie wiem szczegółów ale ja to wszystko gdzieś już słyszałem w identycznej kolejności. Presja na wysokość zarobków pracowniczych wcześniej niż później zaowocuje protestami górników a po takich nie rządy a systemy potrafiły upadać. Pomysł PO na wygaszanie górnictwa bardziej z takich obaw wynikał niż ekonomicznych. Jest to spory problem społeczny a i polityczny gdy jedna grupa zawodowa jest zbyt liczna (silna) aby ją można było ignorować politycznie. Koszty dotowania energetyki (bo czym innym jest utrzymanie na siłę cen en el?) obciążenia gospodarki ulgowym traktowaniem górnictwa dotowanie rolnictwa, cała plejada wydatków budżetowych koniecznych z ciągłymi podwyżkami wynagrodzeń, To wszystko po stronie strat a co po stronie zysków? Jakże to wszystko jest kruche i niewiele wystarczy aby się rozsypało.

Już wiem gdzie słyszałem. W wiadomościach tvp, słyszałem też tam prezesa Kaczyńskiego w słowach "... my potrafimy rządzić".
A no to się dopiero okaże w ciągu najbliższych co najmniej pięciu lat. Jeszcze nie ujawniły się pełne wyniki tych rządów bo dotychczas to tylko eksploatowanie stanu zastanego. Są spore różnice do okresu gierkowskiego i czy one wystarczą? bo podobieństw też sporo w tych rządach.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
21 minut temu, dysydent napisał:

Nie pamiętam gdzie słyszałem o powracających deputatach węglowych i wprawdzie za bardzo nie wiem szczegółów ale ja to wszystko gdzieś już słyszałem w identycznej kolejności.

plotka jak podaj dalej a w zeszłym roku co dostali odszkodowania 10 tyś i podpisali ze zrzekają się do koca życia 

23 minuty temu, dysydent napisał:

Presja na wysokość zarobków pracowniczych wcześniej niż później zaowocuje protestami górników a po takich nie rządy a systemy potrafiły upadać. Pomysł PO na wygaszanie górnictwa bardziej z takich obaw wynikał niż ekonomicznych. Jest to spory problem społeczny a i polityczny gdy jedna grupa zawodowa jest zbyt liczna (silna) aby ją można było ignorować politycznie.

górnictwo pójdzie samo w zapomnienie nie chce nikt pracować nawet ukraińcy popracowali miesiąc ... bd konsolidacja coraz mniej kwk  coraz większy eksport dochodzący do 100mln ton i tak dalej 

27 minut temu, dysydent napisał:

Koszty dotowania energetyki (bo czym innym jest utrzymanie na siłę cen en el?) obciążenia gospodarki ulgowym traktowaniem górnictwa dotowanie rolnictwa, cała plejada wydatków budżetowych koniecznych z ciągłymi podwyżkami wynagrodzeń, To wszystko po stronie strat a co po stronie zysków? Jakże to wszystko jest kruche i niewiele wystarczy aby się rozsypało.

pierwsze im zabrano zeby później częściowo oddać ... a dotowanie elektryczności ?? hmm tylko zmniejszyli akcyzy i inne czy li co obciążenia państwowe 

• Thanks 1
Opublikowano

Czyli kto by nie rządził wyżej tyłka nie podskoczy. Jeśli mamy zbudować gospodarkę na wzór zachodniej Europy to górnictwo zostanie zmarginalizowane?
No to co złego w imporcie choćby i z Rosji? Jeśli taniej....

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, dysydent napisał:

No to co złego w imporcie choćby i z Rosji? Jeśli taniej....

to co z gazem podskoczyliśmy i mamy najdroższy w eu lepiej na łasce panie kogoś ??   marzą ci się czasy szlachty ??

taniej nie jest bo taki wegiel sprzedaje się po cenne  cennika z giełdy ...  w głupim kierunku zmierzasz bo taniej hmmm tak nie zostawmy to dla siebie ...

Rosja swoje cenniki podatki ... i innne 

polska w eu akcyza za to na to koszt taki siaki itp podatek od co2  podatek klimatyczny itp 

tym samym tokiem bo co gospodarzyć w Polsce jak Ukraina da taniej bez dopłat 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Gazu swojego nie mamy to i łaska pańska a tylko pana sobie możemy wybrać. Jeśli "pan" dowolny nam ceny węgla zbyt zawyży to wtedy nasz się opłaci. Na razie z resztą się opłaca ale to nie powód aby nie dość przepłacać za ruski gaz to jeszcze i za polski węgiel.
I po za tematem bo czytam w międzyczasie co nieco
Nawozy drożeją na rynkach światowych najbardziej fosforowe i azotowe a te drugie to właśnie gaz bo synteza amoniaku gazochłonna.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v