Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Ulman napisał:

Szkodzą słabym i bezmyślnym jednostkom wpychając im pod beret pierdoły a kasę wyciągają ze skarbu państwa czyli od nas. 

Nic nie bój !  powróci cysorz na białym koniu i wszystko wróci jak było 🤑

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

jak by isc droga co niektórzy na forum sugerują to czy prokuratora oskarzającego  kogoś o zabójstwo można podciągnąć pod mowe nienawisci  ? przeciez w swietle prawa on oskarża osobe niewinną na którą wygłasz wykład . w jaki spośb TVP przyczyniła sie do uformowania postawy stefana z gdanska   . odrazu dodam ze TVP nie wstawia wiadomosci  podprogowych 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

Ale o czym ty chłopie piszesz . Jaki to ma zwiazek że kazdy ma na siebie zarobić z tym ze gość zadźgał Adamowicza? A może chciał okraść Adamowicza na scenie?  PISowskie załozenie że napewno był nienormalny jest najwygodniejszym rozwiazaniem i wytłumaczeniem. Tak jak ty , tak i inni bezrefleksyjnie stwierdzają bez zastanowienia że gość jest psychiczny i załatwione.  No a jakby kiedyś powiedział coś niewygodnego dla PISu to z góry wiadomo że wariat i z głowy.

To że pisali lub nie pisali że z nozem latał  lub nie to jakie ma znaczenie?  Generalnie uznajesz że nie mógł mieć jakiejkolwiek motywacji tylko jest nienormalny i koniec. Bardzo to proste by nie rzec prostackie.

Motywacje to TY możesz mieć do wyrzucania gnoju z obory 😎

Jakby chciał go okraść to by poszedł na jego chate bo wtedy pusta była

Stefanowi chodziło o sławę a nie o proste przestępstwo gdzie może ktoś by go i nie znalazł. Chęć właśnie sławy w taki sposób pozwala myśleć że jest chory psychicznie

Opublikowano

Parodia z tym Adamowiczem.Najlepsze ,że żonka ma pretensje teraz i jak to w strachu żyli rzekomo.Rzad zrobił cały pogrzeb,samolot państwowy po nią poleciał i tak winny wszystkiemu obecny rząd.Smiechu warte to i lalunia żyła widać jak pączek w maśle,nie wiedząc skąd kasę ma na to wszystko.

• Like 2
Opublikowano

co tam Anula zazdrościsz że jej chłopa pochowali na koszt państwa ? na bardzo ludzkie odruchy masz ;)

toć to nie dawno był''' złodziej , bandyta'' i nie wiadomo kto ? ..a tu proszę państwo jakie szczodre teraz nagle 

a kto nagonkę robił i przestępcę z niego do tej pory ? ...krasnale ? 

Opublikowano

Jarecki - prokurator przed sądem mówi wszystko po słowie: "oskarżam" a nie: "wg. mnie należy dziada posadzić za". Na sali sądowej ponadto jest oskarżony bo już wcześniej usłyszał to co sędzia ma usłyszeć. Czy jest niewinny to już kwestia późniejsza.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

jak by isc droga co niektórzy na forum sugerują to czy prokuratora oskarzającego  kogoś o zabójstwo można podciągnąć pod mowe nienawisci  ? przeciez w swietle prawa on oskarża osobe niewinną na którą wygłasz wykład . w jaki spośb TVP przyczyniła sie do uformowania postawy stefana z gdanska   . odrazu dodam ze TVP nie wstawia wiadomosci  podprogowych 

Podprogowych może i nie. Za to uwłaczające inteligencji dawkuje szczodrze. Widocznie inteligencji Stefana nie uwłaczały, dlatego przyjął jak swoje. 😃

Opublikowano

zgadzam sie z DTaras tylko zeby ta mowa nienawisci nie przerodziła się w jakiś obłed bo zaraz wszyscy bedą sie zastanawiać czy pan x mówiąc ze pan y nic niezrobił jego nie obraża . to może być cienka linia przez jakś czas którą kazdy bedzie negował wypowiedzi oponentów  .    Mogł bym prosic o jakies linki mirro tych wypowiedzi w tvp uwłaczających w godnosc tylko po co ? zarówno ty podwazyć mozesz moje linki a ja podważyc moge twoje linkI , być może ja mam charakter iz twardo stąpam po ziemi i trudno  mie wyprowadzić z rónowagi  stąd moja opinnia ze tvp nie ma takiej mocy ., a jak ma to zarówno obie strony  tvn tez jest dosc skrajną telewizją  i wypowiedzi zony  adamowicza były uzyte wjednym celu .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

być może masz charakter ale tu widać co innego ..więc udawaj że go masz 

co ty tam wiesz kto co i dla czego mówił ? wciskasz po prostu '''swoją'' opinię  którą zasłyszałeś w obłudnej i skrajnej ....

kto normalny będzie takie wywody robił ? powiedziała to co czuła bo takie były fakty że była ciągła nagonka i atak i oni to czuli bo są ludźmi 

możesz to negować i zmyślać nie wiadomo co ...ale każdy normalny nie uwikłany i nie ogłupiony w politykę tak jak ty  rozumie co jest grane i tyle 

więc ani ty a ni kurwizja nie ma wpływu  i siły tego zmienić i  tu masz rację ...tylko trzeba mieć ten charakter ,  dystans i odciąć się od skrajność ....czego nie potrafisz żeby to zauważyć bo ewidentnie bredzisz i powtarzasz podane na tacy brednie 

ps ...Andrzeju parodia to jest jak baba chłopa udaje :D...więc już przestań 

Edytowane przez marko1970
  • Haha 2
Opublikowano

Tu nie chodzi o jakieś linki do wypowiedzi tego czy innego Pana, albo Pani z okienka TVP. Tu chodzi o podtrzymywanie a raczej filozofię przedstawiania obecnych wydarzeń na kanwie opinii iż państwo nasze istnieje od trzech lat a przed tym to tylko złodzieje malwersanci albo współpracownicy UB.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, marko1970 napisał:

być może masz charakter ale tu widać co innego ..więc udawaj że go masz 

co ty tam wiesz kto co i dla czego mówił ? wciskasz po prostu '''swoją'' opinię  którą zasłyszałeś w obłudnej i skrajnej ....

kto normalny będzie takie wywody robił ? powiedziała to co czuła bo takie były fakty że była ciągła nagonka i atak i oni to czuli bo są ludźmi 

możesz to negować i zmyślać nie wiadomo co ...ale każdy normalny nie uwikłany i nie ogłupiony w politykę tak jak ty  rozumie co jest grane i tyle 

więc ani ty a ni kurwizja nie ma wpływu  i siły tego zmienić i  tu masz rację ...tylko trzeba mieć ten charakter ,  dystans i odciąć się od skrajność ....czego nie potrafisz żeby to zauważyć bo ewidentnie bredzisz i powtarzasz podane na tacy brednie 

ps ...Andrzeju parodia to jest jak baba chłopa udaje :D...więc już przestań 

To najlepiej świętej krowy trzeba było nie ruszać bo ona z wolnego miasta  gdańska

nagonka a podżeganie to nie jest to samo co próbujesz nam wmówić

Idąc twoim tokiem myślenia po tym co obserwujemy jak jeżdżą po PIS w większości mediów to kilku pisowców też by już nie było

56 minut temu, mirro napisał:

Tu nie chodzi o jakieś linki do wypowiedzi tego czy innego Pana, albo Pani z okienka TVP. Tu chodzi o podtrzymywanie a raczej filozofię przedstawiania obecnych wydarzeń na kanwie opinii iż państwo nasze istnieje od trzech lat a przed tym to tylko złodzieje malwersanci albo współpracownicy UB.

chciał nie chciał trochę się zmieniło. np już nie ma po kilkanaście ofert sprzedaży paliwa w ogłoszeniach po dobrej cenie. sylwkowi nikt nie wydziera laptopa z rąk, budek nie podpalają, nacjonaliści są grzeczniejsi aż musieli do lasu pouciekać

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

.... kontynuując wpis poprzedni;
Afera z KNF-em robi wrażenie podrasowania statystyk aby były bardziej wiarygodne.

Z zadowoleniem dostrzegam podobnie do mnie odbierających rzeczywistość wśród nowych na tym temacie.
Nie mam czasu "wytykać" cytowaniem ale parę wpisów z dwu ostatnich dni uspokaja mnie że jeszcze nie jest z nami tak źle.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, marko1970 napisał:

nie no nie żartuj ... obecna władza wykorzystuje wszystkie możliwe służby aby swoim włos z głowy nie spadł ;)

a wczęśniej to niby wolne były : sądy, media, prokuratura. budki nikt nie podpalał, nikogo nie pałowano, do nikogo nie strzelano

Opublikowano (edytowane)

Jeśli by odnieść wpis cytowany nie tylko do "wcześniej" ale do zawsze to jest z grubsza słuszny.
Ten sam policjant, pracownik prokuratury czy sędzia inaczej zareaguje na przypadek "politycznych aktów zgonu" teraz a inaczej za rządów bardziej z lewej ideologicznie strony.
Ten przykład pierwszy z brzegu a nie abym chciał akurat temat durnych pomysłów na polityczne zagrywki rozpoczynać.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Racyl - uważasz, że jest to wynik lepszej pracy służb czy ukierunkowanej pracy służb? Był czas, że Pan Macierewicz likwidował pewną instytucję. Fiemowane to było wieloma prawymi i sprawiedliwymi aegumentami. Ja uważam, że tylko zrobiono miejsce. To tak jak z opryskami. Niszcząc jedną ekosystemową zależność dajesz miejsce dla rozprzestrzenienia się drugiej.

Opublikowano
14 godzin temu, Ulman napisał:

Szkodzą słabym i bezmyślnym jednostkom wpychając im pod beret pierdoły a kasę wyciągają ze skarbu państwa czyli od nas. 

Dobrze że to zauważyłeś  w końcu wiadomo że nikt kasy darmo Owsiakowi nie da my wszyscy zapłacimy z naszej kieszeni i to z nawiązką

a potem będą w telewizji TVN pokazywać sprzęt z serduszkim i chore dzieci nic nie działa lepiej...............

6 godzin temu, Andrzej28 napisał:

Parodia z tym Adamowiczem.Najlepsze ,że żonka ma pretensje teraz i jak to w strachu żyli rzekomo.Rzad zrobił cały pogrzeb,samolot państwowy po nią poleciał i tak winny wszystkiemu obecny rząd.Smiechu warte to i lalunia żyła widać jak pączek w maśle,nie wiedząc skąd kasę ma na to wszystko.

A może zabójcę wynajął zazdrosny kochanek? 🤣

Opublikowano
16 minut temu, mirro napisał:

A ja dałem za darmo i jeszcze życzyłem wszystkiego najlepszego. :lol:

to to owsiaczyzm !!!!😁

Opublikowano
5 godzin temu, mirro napisał:

znam czesciowo temat upadłego banku w Wołominie nie chodzi mi o skok , to mówie ze stara gwardia Wołomina miała problemy w uzyskaniu  ,,dobrego kredytu '' mało tego było kilka zawałow serca i to niezółmieżyki taka srednia półka ferajny    takze służby jakieś palce miały umoczone  może nawet jakieś obce nie obarczam również PO bo mogła nic wspólnego z tym niemieć  ,ale dawne gangi działały za zgodą słuzb specjalnych 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Dobrze że to zauważyłeś  w końcu wiadomo że nikt kasy darmo Owsiakowi nie da my wszyscy zapłacimy z naszej kieszeni i to z nawiązką

a potem będą w telewizji TVN pokazywać sprzęt z serduszkim i chore dzieci nic nie działa lepiej...............

A może zabójcę wynajął zazdrosny kochanek? 🤣

Przynajmniej TVNienawiść ma odwagę pokazać to co Owsiak robi w przeciwieństwie do KURWIZJI. 

No na pewno ty najwięcej dajesz z własnej kieszeni ale cudzych. 

Opublikowano

Chciał nie chciał ale to dzięki tvp Owsiak wypłynął na szerokie wody. Łatwo przejąć świetnie prosperującą organizację jak ktoś ją wcześniej wypromował

To że ostatnie 3 finały odbyły się w tvn to nie należy przekreślać tvp bo gbyby nie było wcześniej tvp to i owsiaka by nie było

Jakby miał trochę odpowiedzialności w sobie to by zrezygnował na dobre z prezesowania. ciekawe czy jak bedzie miał 70 lat to też będzie prezesem ?

kiedyś  była sytuacja podobna w więzieniu i ćwiąkalski musiał zrezygnować z ministra sprawiedliwości

miasto wynajeło sobie do ochrony firmę co jej szef ma problemy z prawem a winna oczywiście jest tvp

Opublikowano

Jak by nie Owsiak to by nie było WOŚP a TVP byłaby podrzędną stacją TV. 

Jakby PIS szopek nie odstawiał w TVP to mogłaby się chełpić sukcesami WOŚP. 

To samo pytanie można by zadać wszechpanującemu Jarkowi. 

?

?

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Ale jaja. pierdolnołeś po całości

wośp jest w jednym dniu pokazywany, pózniej wspominają w serwisach przez parę dni  a ty porównujesz go do np programu cotygodniowego.  gdzie tu logika

Policz sobie koszty całego wośp to zobaczysz czy to takie perpetum mobile

Jedna czy druga telewizja musi dołożyć kasy do tej zbiórki

Opublikowano
55 minut temu, PRIMO napisał:

?

?

A jaki to sukces WOŚP odniosła ? Ubyło chorych w szpitalach ,skróciły się kolejki do specjalistów......zupełnie odwrotnie coś chyba poszło nie tak?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v