Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Co sądzicie o panu Gwiazdowskim. ?Właśnie słuchałem wywiadu na rmf.  Dobrze gada. Takie trochę połączenie Korwina i petru zanim stał się idiotą. Czyli dużo dobrowolności  w zyciu i prostoty w gospodarce.  Tworzy swoją partię. Chce startować do UE i paralenu PL jak będzie dobrze szło. Mam nadzieję że to nie jest tani hłyt matetingowy żeby się dostać do koryta U € 

Opublikowano

Każda kampania to hłyt żeby do koryta się dostać. A opozycja na antypisie będzie jechać na poziomie sondaży bez zmian czyli na wygraną szansy nie widzę i jeszcze to jak wychodzi Schetyna i mówi "zróbmy wszystko by odebrać pisowi władze" a pomysłu i propozycji dla obywatela brak raz 500+ zrujnuje budżet a następnym razem propozycja 5 stów na każde także trochę to mało poważne 

• Like 3
Opublikowano

wybory do UE są wyborami w okregach jednomandatowych tak jak do senatu . wchodzi ten który ma najwiecej besposrednio głosow , ciezko bedzie komuś wyjechać do brukseli bez wsparcia partyjnego bo czesc wyborców zagłosuje na partie a nie na ludzi . wybory do sejmu są inaczej zliczane mandaty , dlatego opozycja sie łączy bo tylko tak ma szanse na większą ilosc mandatów w brukseli .

Opublikowano (edytowane)

trzeba tak robić zeby samemu  zostać beneficjentem :D    .   taka mysl mi się nasuneła iż ci którzy powszechnie uznawani są za ,,głupich '' całe zycie się opierdalają  a ci  ,,mądrzy '' całe zycie za***rdalalają  to wrescie kto jest mądry a kto głupi ZdjÄcie przedstawia posÅankÄ PiS, KrystynÄ PawÅowicz, która robi zakupy z posÅankÄ POKO, KatarzynÄ Lubnauer â Tak wÅaÅnie wyglÄda "walka" zwaÅnionych stron poza scenÄ politycznÄ, na której w Åwietle kamer sÄ w stanie skoczyÄ sobie do gardeÅ. CaÅy ten teatr po to, żeby zrobiÄ ciemny lud z obywateli i utrzymaÄ magdalenkowy duopol wÅadzy

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

małe przypomnienie 

37-letni Paweł Kulczak o życie walczył 11 dni. Zmarł 21.2.2018, pozostawiając żonę i 3 dzieci, w tym półtoraroczne. Zginął w samym centrum Warszawy tylko dlatego, że stanął na drodze nożownika owładniętego szaleńczą nienawiścią do PiS.

Magdalena Adamowicz #FaktyPoFaktach: nie czuję nienawiści do tego człowieka, który zabił Pawła, ani nienawiści do jego rodziny. Ja mam ból w sercu, cierpienie, żal, ale wiem, że to zachowanie człowieka, który siedział w więzieniu i był indoktrynowany reżimową telewizją.

pokazała znowu kim jest, chyba liczy na wybory do ue?

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

że ja biorę??

doisz sołtys doisz 😄

Opublikowano (edytowane)

Tak wszyscy byli poruszeni, współczuli w jej cierpieniu a ta najchętniej to by napisała do dudy prośbę o ułaskawienie Stefana.W

1 minutę temu, soltys48 napisał:

Nawet grosza

Mam jedną córkę i nigdy żadnego socjala poza becikowym nie dostaliśmy na nią

to już jesteś po za wiekiem produkcyjnym 🤑

Edytowane przez Gość
Opublikowano

sołtys Ty nie lataj tylko po polu tylko bierz się za robotę bo 500zl co miesiąc ucieka

Opublikowano

co to jest ten info-planszowy ??? caly dzien w info chodzi taki tweet sluzby wieziennej w ktorym sa podane stacje ktore ogladal stefan w. i tej stacji nie moge rozszyfrowac....w temacie dzieci w pierdlu naprawde ogladaja nickelodeon ???? hardkor[dla niezorientowanych,tych bez 500+ ,to dla dzieci ,choc dla elektoratu pis-u tez sie nada, bajki nie wieksze niz w dzienniku]

tak wyglada propaganda tvp-info -nawet w najtanszym abonamencie orange za 9,9 [mam taki, te programy sa z niego] jest prawie cala kurwizja.

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, jacus napisał:

co to jest ten info-planszowy ??? caly dzien w info chodzi taki tweet sluzby wieziennej w ktorym sa podane stacje ktore ogladal stefan w. i tej stacji nie moge rozszyfrowac....w temacie dzieci w pierdlu naprawde ogladaja nickelodeon ???? hardkor[dla niezorientowanych,tych bez 500+ ,to dla dzieci ,choc dla elektoratu pis-u tez sie nada, bajki nie wieksze niz w dzienniku]

tak wyglada propaganda tvp-info -nawet w najtanszym abonamencie orange za 9,9 [mam taki, te programy sa z niego] jest prawie cala kurwizja.

napisz jeszcze że w TvP weryfikują i szkolą takich stefanów.W

czyli w innym medium powiedzieli że stefana wysłali pisiory ?

34 minuty temu, mirro napisał:

Racyl na nienawiść przyjdzie czas później. Obawiam się że TVP i ludzie tam rządzący właśnie dostali wroga. I to co najmniej w dwu pokoleniach. 

dostali ? a kto pierwszy w  śmierci człowieka doszukiwał się polityki ?

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v