Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie że go lubili  masa ludzi robiła z nim niezłe interesy teraz się ukruci bo Nowy będzie chciał dać zarobić swoim............

Opublikowano (edytowane)

Nadużywanie określenia "lewactwo" to jakiś kompleks lub dowód.
Skoro lewactwo ma być ekstremizmem to najczęściej będzie negowane przez przeciwny ekstremizm.
Lewactwo to nic innego jak uznanie wszystkich ludzi za równych w predyspozycjach i prawach i trudno kwestionować powyższe aby nie wyjść na bydlaka chociaż ta równość to oczywista bzdura logiczna.
Prawicowość (bo "prawactwo" termin raczej niepowszechny) to z kolei sztuczne wartościowanie jednostek po kryteriach uznaniowych. Wartościowanie po narodowości, rasie, po religii, stanie majątkowym (monarchia) czy z racji urodzenia (feudalizm) a nawet przypadku (niewolnictwo).

Jedno warte drugiego bo przegrywają przemiennie z rzeczywistością gdzie jedynym kryterium jest przeżywalność, skuteczność.
Gdyby efektywniejsze w przyrodzie było działanie samotnicze ..... większa skuteczność dla przeżywalności w grupach i to jest powodem nieustającej wojny o sposób organizacji tej grupy a selekcja decyduje eliminując grupy najgorzej zorganizowane.
Sztuką jest wyeksponować najefektywniejsze cechy najlepszych osobników w grupie czy wręcz podebranie takich osobników grupom konkurencyjnym.

Czy to co teraz dzieje się wokół nas da nam więcej siły czy słabości wobec innych?

Sorry Staszku że nie na temat Ci "wskoczyłem"
Nawet nie oczekuję odpowiedzi a bardziej zastanowienia czy służąc jednej opcji bezkrytycznie nie osłabiamy całości.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Tobie odtego oglądania TVN całkiem beret zryło powtarzam uroczystości niemiały charakteru Państwowego NA JAKIEJ PODSTAWIE  MARYNARKA  BYŁA tam? Czy to prwtna formacja Adamowicza?

A gdzie niby leży Gdańsk ?

W przeciwieństwie do ciebie to nie odlądam pralni mózgów i TVPropagandy. 

11 minut temu, staszek131415 napisał:

Pewnie że go lubili  masa ludzi robiła z nim niezłe interesy teraz się ukruci bo Nowy będzie chciał dać zarobić swoim............

Jeśli pisiorki go nie lubili to czemu rządził miastem 20 lat może dlatego że głosowali na człowieka a nie na partię jak ty. 

Opublikowano

Hmmmm to teraz wiem dlaczego Putin jest prezydentem Rosji poprostu rosjanie bardzo go lubią i cenią 🤣

Opublikowano (edytowane)

Tak jak Ty Dudę i Kaczusię.😎

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, staszek131415 napisał:

Tobie odtego oglądania TVN całkiem beret zryło powtarzam uroczystości niemiały charakteru Państwowego NA JAKIEJ PODSTAWIE  MARYNARKA  BYŁA tam? Czy to prwtna formacja Adamowicza?

Na tej samej podstawie poleciał samolot rządowy do Londynu. Jeżeli była to asysta z jednostek stacjonujących w Gdańsku to zadzwoń do komendanta garnizonu a on już Ci wyjaśni. Jeżeli asystę wystawiała Kompania Reprezentacyjna Wojska Polskiego to adres warszawski.

Wojsko samo z siebie nigdy nie wystawia asysty, zawsze idzie za tym czyjeś polecenie ślad w rozkazie dziennym. Tym razem wnioskującym mógł być samorząd.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

Argument jakoby samo oglądanie propagandy na umysł szkodziło?.... co najwyżej na taki któremu nic już bardziej zaszkodzić nie może niż jego własna ułomność.
Nie da się udowodnić że Elvis żyje lub nie żyje (no może po DNA) i tylko ten stara się to udowadniać komu to potrzebne gdy innych argumentów nie ma przeciwko twierdzeniu że są lepsi piosenkarze od Elvisa a nie on sam im piosenki pisze stąd tacy dobrzy.
To tak jak z lewactwem. To że nazwą kogoś lewakiem to już ma wystarczyć na dyskredytację. 
Ciekaw jestem i co TVN i TVP i wszyscy inni nadają i wszystkich po trochu dla równowagi a wcale bezkrytycznie żadnej z tych stacji nie wierzę. 
Należy właśnie słuchać wszystkich stron aby chociaż przed samym sobą być obiektywnym a i przy okazji niejedną manipulację łatwiej zrozumieć.
Jedyny to też sposób aby skuteczność manipulacji na innych ograniczyć ze źródeł z którymi się nie zgadzam.
Przyjaciół znać wypada, wrogów konieczność.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Ale to już było dawno i nie prawda. 😉

@mirro nie ty jedyny. 

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
5 minut temu, PRIMO napisał:

Ale to już było dawno i nie prawda. 😉

@mirro nie ty jedyny. 

Opublikowano

Ja zawisłem nad kartą. Pomyślałem jak Pawlak: lichy ale swój, na własnej krwi wychodowany. Zagłosowałem na Bronisława "mdłego" Komorowskiego. Też mam kaca... Ciekawostka: gmerają przy pincet. Nie żeby tam ograniczali tylko analizują kryterium dochodowe. Jeszcze niedawno Pani Minister klarowała jak to wszystko jest prawidłowo. Teraz zmiana stanowiska. Coś mnie się widzi, że wybory idą.

Opublikowano

Ja zrobiłem retrospekcję w kwestii działań Komorowskiego jako MONa. To był najgorszy i najgłodniejszy okres w życiu armii. Tak więc stwierdziłem że tu już podziękuję.

Opublikowano (edytowane)

Zaraz gdzie to było?...po edycji
Braun (ten brodaty) obiecuje że wojsko by na rękach nosił. Czy tylko kryterium armii wystarczy?  
a przy okazji i temat Iranu całkiem rozsądnie tylko na razie nie ma jeszcze "tematu Iranu" tak naprawdę bo nie wiemy jak rząd się zachowa ostatecznie.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Do takich obietnic należy podchodzić bardzo ostrożnie. Wojsku nie potrzeba noszących na rękach. Tam tylko trzeba gościa który wie gdzie przebiega granica jego kompetencji i gdzie lepiej posłuchać tych w mundurach. 

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, mirro napisał:

Ja zrobiłem retrospekcję w kwestii działań Komorowskiego jako MONa. To był najgorszy i najgłodniejszy okres w życiu armii. Tak więc stwierdziłem że tu już podziękuję.

komorowski były prezydent jest najlepszym przykładem na to ze szlachectwo trzeba wyssać z mlekiem matki , a on swoim zachowaniem zbezczesicił szlachecki ród rodziny KOMOROWSKICH jak wiadomo swoje nazwisko jego dziadek wraz z dworkiem KOMOROWSKICH przejął po niewyjasnionej smierci rodziny KOMOROWSKICH  adziadek bronka był ruskiem  wypowiedziami typu szogun oraz  załatwianiu spraw deską udowodnił ze w jego krwi niema ani kropli krwi  szlacheckiego rodu KOMOROWSKICH 

Edytowane przez jarecki
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

wypisz wymaluj MAX KOLONKO  według mie durczok wzioł pomysł maxa kolonko   tylko w drugą strone  złodziej krótko  powiedziawszy                           sorka zaten link ale niemogłem sie powstrzymać http://telewizjarepublika.pl/lis-w-amoku-polsat-pokochal-pis-tvn24-jak-pis24-najbardziej-pis-owskim-medium-jest-pudelek,75312.html  nie ma co oglądać TVN  przeszedł na ciemną strone mocy :D

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

I dobrze! 

Przynajmniej mówi wprost i wytyka błędy ciulowej zmiany. 

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Ja głosowałem na Pana Dudę  i teraz mam kaca.

to co dopiero mogłeś mieć jak wcześniej na bronka zagłosowałeś ?

poczułeś sie że szlachcica wybrałeś ?

4 minuty temu, PRIMO napisał:

I dobrze! 

Przynajmniej mówi wprost i wytyka błędy ciulowej zmiany. 

dobra czy nie dobra ale kto pierwszy zaczął po pogrzebie adamowicza bluzgać na przeciwników  ?

Opublikowano

K. Durczok tak nieco dla równowagi po Michalkiewiczu tylko tamten dowcipniejszy stąd równowagi nie ma bo tu się nie ma z czego śmiać.
Radykalizm Durczoka to też zapewne pokłosie Jego osobistych doświadczeń z chorobą gdzie tylko radykalne metody twardej ingerencji w organizm uratowały Mu życie.
Prymitywów wszędzie pełno, bez względu na guru których wyznają i rzeczywiście chamstwo coraz powszechniejszą metodą w polityce w imię wolności słowa.

Na szczęście Durczok ma rację co do procenta chamów aktywnych w przestrzeni publicznej bo większość głównie postawy - u mnie w domu wszyscy zdrowi.
Pora by jednak nieco przestraszyć prostaków jakim ostrzejszym potraktowaniem kilku dla przykładu za coraz prymitywniejsze metody bo to może być zakaźne i niekoniecznie nawet we własnym domu to zdrowie ocalimy.

Możecie sobie wierzyć w co chcecie i nawet głosić to ale są nieprzekraczalne normy zachowań których wspólnie winniśmy bronić bo zamienimy się.....

Opublikowano
18 godzin temu, mirro napisał:

Organizator ma ocenić zagrożenie i dobrać ochronę. Jeżeli zaś ryzyko przekracza pewne granice to i tak nie dostanie pozwolenia. Zauważ że organizator taki jak WOŚP nie ma żadnych możliwości do oceny zagrożenia terrorystycznego. ... 

Wstyd! Jechałam do Gdańska  jesienią na imprezę masową (wielka hala stoczniowa), po drodzę myślę sobie muszę zostawić nóż i gaz w aucie przed wyjście.

Wchodzę, bramka, bilet i OCHRONIARZ prosi, abym pokazała torebkę. I wtedy przypomniało mi się, że zapomniałam....

Tłumacząc się😯 to i owo.....powiedział: 'nie ma sprawy, oddamy Pani przy wyjściu 😉'

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

Pamiętacie "trójcę" założycielską PO? Też na początku jak "łyse konie" dobranej paczki robili wrażenie.
Ciekawe który z tej trójki.....? 

Ale to było coś !. mieli program, postulaty.  Tak powinna wyglądać właśnie PO  jak wtedy

Chciało się ich oglądać

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v