Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Nie podejmuj, bo wyrabianie sobie zdania na podstawie dwu przeciwstawnych telewizji gdzie zakładamy od razu że jedna kłamie, albo chce nas okłamać to raczej watpliwy pomysł.

wapliwy pomysł jak na koniec reportażu krzyczą fakty to ludzie jak mogą im nie wierzyć 😁

Najlepiej  powierzyć ocene np timermansowi on będzie  obiektywny 😁

Opublikowano
2 minuty temu, wiesiek63zmc napisał:

Komu  ta stronka służy ,na pewno nie rolnikom Kupa frustratów wylewa swoje żale gdzie moderator Czy ja tu zrozumiem kto chce dla mnie dobrze ,jaka partia .AF ma brać udział w tych psychoanalizach ,co to ma wspólnego z rolnictwem.

przecież masz od cholery tematów na stronie głównej a ten jest jednym z nich

Opublikowano (edytowane)

"Obecna sytuacja polityczna w Polsce"; tytuł tematu jednoznaczny. Rolnicy to też i wyborcy a niekoniecznie w decyzjach wyborczych muszą się polityką wyłącznie rolną kierować. Trochę też taka stronka daje obraz przekroju poglądów i frustracji w środowisku deklarującym się za rolnicze.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

No to trzeba będzie zmienić nazwę tematu . Np " Wpływ nawożenia pogłównego azotem na obecną sytuację polityczną kraju".

hmm brak nowozenia zboża  azotem spowoduje dużą znizke plonu a  zwyzke cen a co zatym idzi niespokoje społeczne :D wiec mirro chciałes inaczej a wyszło w sumie powiązanie 

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Eeeeeee Dysydent, że tak zapytam jaka polityką rolną?

Bodaj unijną bo polska polityka rolna.... no trzeba by pomyśleć na czym 'polskość" polegać by miała w tym co na codzień jako producent doświadczam.
Chemia mechanizacja handel nasiennictwo a najlepsza polityka w stosunku do ASF gdzie nakazy zakazy kwarantanny i pierwej polscy producenci trzody niż świnie domowe od tej choroby wyginą.
Ale jabłka przemysłowe można już sprzedać po ponad 40groszy za kg czyli też nie bardzo jestem ekspert aby na to pytanie odpowiedzieć.

Opublikowano (edytowane)

Właśnie stąd to wiem bo znajomy jak się zdecyduje to właśnie w załadunku deserowych na przemysł będę mu pomocny.
Po prawdzie to bardziej że mu nieco zwiędły ale rzeczywiście zniknie nieco tego sortu z rynku co i pozostałym na pewno cenowo pomoże w rynku deserowych.
Tylko czy to efekt polityki państwa czy naturalne zachowanie rynku?
no i tutaj z kolei moderator mógłby zażądać przeniesienia posta do tematu o sadownictwie.
Na af na szczęście wiedzą że jeszcze się taki nie urodził....

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Nowy rok, nowe plany, nowe otwarcie. Łatwiej teraz kupić po 40 groszy małe ilości a potem można powiedzieć że zaczeliśmy sezon z wyższego poziomu cenowego. Nie będzie argumentu o zaniżeniu ceny. 
Tu nie ma żadnej polityki państwa. Ja tylko czekam na ofertę sprzedaży tego koncentratu co go niedawno tłoczyli, Popcorn już kupiłem, może być fajne widowisko.
A widziałeś tu sensowny temat o sadownictwie?

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

No organizuj . Czyżby ich propaganda nie przeszkadzała ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

chyba nikt tu nie oglada tv trwam i slucha radia maryja- tam co chwile sa apele o wplaty, podawane sa numery kont w europie i usa ......

o wplywie nawozenia azotem na af- niedlugo -znaczy 1 marca jak zaczniecie wypelniac karty pola,robic plany nawozenia, badac ilosci azotu dostepnego w glebie i przeliczac na zuzyte nawozy to nie bedziecie miec czasu na siedzenie przed kompem.😛

https://wiadomosci.onet.pl/opinie/jak-tvp-opowiadala-o-pawle-adamowiczu-analiza/hlfgq82?utm_source=detal_viasg&utm_medium=synergy&utm_campaign=allonet_detal_popularne&srcc=ucs&utm_v=2

dzisiaj w sejmie dyskutowano o wprowadzeniu 23 % procent vat-u na napoje i soki owocowe to obnizka z 5 %-tak tlumaczyl urzednik

Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Dziwne że dopiero teraz. PRL to przy tym cienizna

oj ty kłamco jak tam jkm zacytuj go czy nie masz nic do powiedzenia ?

4 godziny temu, staszek131415 napisał:

obywatele rp ok 40 osób 

dziki nie zabijać ciężarnych      moja brożka moja sprawa aborcja czyli szacunek i kultura sama w siebie 

walka z kościołem przekleństwo pastwa katolickiego   śmierć Adamowicza pierwszy żadach stoją z zniczem i proszą o modlitwę i modlą się w katedrze

czyli ten prawdziwy co wypisujecie obraz katolika a raczej katolika platformowa  

do tego zastanawia mnie normalni ludzie chudzą do pracy  i nie mają czasu rozbijać namiotów miasteczek manifestujących  jeździć po całej Polsce na protesty hucpy itp 

moje pytanie brzmi za co ???    was też stać nie pracować i rozbijać się po całej Polsce ??? no morze jak ulman żony pracują na nich 

3 godziny temu, zetorki12 napisał:

No organizuj . Czyżby ich propaganda nie przeszkadzała ?

masz na tyle wolnego czasu i kasy odsyłam cie do mojego ostatniego pytania 

• Like 3
Opublikowano

Urlopy może pobrali. Ja na przykład czasem biorę urlop, aby innemu pomóc. Niegdyś PO straszyło PISem na co z uśmiechem mówiłem: przeżyjemy. Teraz dla niektórych widać liberalna polityka oznacza walkę z kościołem. Zacytuję tylko: "Był las - nie było nas. Będzie las - nie będzie nas". Nie jestem radykałem dla mnie jedno nie wyklucza drugiego. Wszak istnieją i katoliccy terroryści.

Opublikowano

To wina obiżenia wieku emerytalnego. Tyle kudzi z tego skorzystało że teraz mają czas na takie akcje. A wiadomo że społeczeństwo starzeje się, więc protesty mogą być co roku bardziej liczne. 🤣  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v