Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
11 minut temu, jarecki napisał:

nie trzeba czekac , jakis peowiec powiedział ze to Ziobro pszyczynił sie bo kazał sprawdzac ponownie oswiadczenie majatkowe adamowicza , chyba peowcy by chcieli zeby zamknąć wszystkie sledztwa bo to prowadzi do niecheci do ich osobnikow .,moge stwierdzic ze już posługują sie smiercia adamowicza to swoich celow politycznych                                http://telewizjarepublika.pl/misilo-straszy-politykow-pis-nie-uciekniecie-od-politycznej-odpowiedzialnosci,75021.html                                                                                                     http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2019-01-14/smierc-pawla-adamowicza-wydarzenia-i-opinie-w-polsat-news-od-1915/      nawet nie czekają do pogrzebu           OWSIAK  prowadzi tyle lat orkietre ze ma prawo byc zmeczony , 

Wszelkiej maści fundacje to patologia. Uczciwy człowiek normalnie pracuje, a nie żeruje całe życie na darczyńcach. Jego "pensja" to zabrana komuś pomoc. Inna sprawa, że jest demokracja i jak ktoś dając kasę jest świadomy co się z nią dalej dzieje to jego wolna wola.

Opublikowano
9 minut temu, mirro napisał:

Tu nie chodzi oto że oberwie polityk. Ja stawiam na ostrą jazdę po różnych grupach, dość radykalnych,  aby pokazać kilka aresztowań jakieś znalezione gadżety. Potem oczywiście ogłoszą że właśnie zapobieglizamachowi bo aresztowali gościa co się uzewnętrzniał na FB i że właśnie jest już dobrze. Przy okazji nada się kolejne uprawnienia służbom i tak oto zakończy się ten cyrk.

No i wypadałoby kupić więcej broni, większego kalibru dla straży marszałkowskiej. No i wyższy płot przed sejmem bo jak widać suweren się zbroi.

z kosami chodzi sporo osób , jak by gosc nalezał gdzie kolwiek do kibiców lechi gdansk , albo do kółka gospodyn wiejskich mogli by zrobić szum , atak to co zrobią , rowerzystów  po piwie znów zaczną zatrzymywac . Czekajmy na rozwój sledztwa , moze gosc nawet kolegow niemiał . normalny człowiek nie zdaje sobie sprawy badz niechce wiedziec co sie dzieje ,wczoraj matka zaatakowała 11 letnią córkę nożem i ta jak zaczeła kszyczec to rodzenstwo przybiegło i jej pomogło . ataki psycholi są co tydzien . we wszystkich fundacjach i z KARITASEM  powinna byc transparentnosc  , swieca 3 zł a 50 gr na caritas  

Opublikowano

troche mie niezrozumiałes , u adomowicza fakt tak jak piszesz to był z zimną krwią wybrany nóż ,ale młodych ludzi ze szkół zawodowych badz z ,, trudnych miejsc '' ma noze ze sobą , ba nawet jest sporo przypadkow ugodzenia w udo , badz brzuch ale z zamiarem byc moze nastraszenia , badz akceptacji środowiska . natomiast tu zamiar był morderstwa ,  

Opublikowano

Z nożem to różnie bywa i trzeba głęboko zastanowić się zanim się go wyciągnie. Może się okazać że przegrasz konfrontację z kulą, bo kto wie co kto ze sobą nosi. Tym bardziej jeśli masz pecha i trafisz na policjanta w cywilu. Jeśli widzisz nóż to kończy się przepychanka. Nikt nie będzie ryzykował i zgrywał bohatera aby ten nóż odebrać. Natomiast użyje wszelkich dostępnych środków aby się obronić. Noszenie zaś noża ukrytego to już cecha skrytobójców. Zawsze widok "szturmana' przypiętego do kamizelki taktycznej wzbudzał mniej emocji niż puste miejsce po nim.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Zdarzy się spotkać osobnika u którego po kilku minutach rozmowy można zauważyć ponadprzeciętną agresję i wielu takich. Większość nigdy tej agresji nie ujawni w radykalnym działaniu często dzięki opresyjności systemu a często dzięki pozycji społecznej którą osobnik taki utraci jeśli agresję ujawni. 
W sytuacjach gdy ktoś nie ma wiele do stracenia a niewielkie lub żadne szanse na poprawienie swojej pozycji społecznej jest bardziej podatny na impuls agresji który przeradza się w czyn a czasem choćby i zbędne słowo. Beznadzieja na nieadekwatność możliwości do aspiracji jest jednym z głównych doradców gdzie pozornie zwykły człowiek przekracza granice szaleństwa. Cała geneza współczesnego terroryzmu.
Polityczny zamach to nie był (przekonali mnie niektórzy nawet z tego forum) choć polityczny był zamiar w umyśle zamachowca, ale terrorystyczny tak. No chyba że miał zamachowiec jakieś prywatne koneksje ze ś.p. Prezydentem ale nikt i nic tego nie potwierdza.
Najwięcej dostanie się organizatorom WOŚP ....
No i parę kilo papieru przepisów na organizację imprez masowych dopiszą jak by mało starych było 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

To nie była impreza masowa , wiadomo o co chodziło..........

To był recydywista po latach w więzieniu często taka osoba nie potrafi odnalezć się na wolności

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, staszek131415 napisał:

To nie była impreza masowa , wiadomo o co chodziło..........

To był recydywista po latach w więzieniu często taka osoba nie potrafi odnalezć się na wolności

a powiem ze osoba w gminie co roku robiła jakąs głupote by przezimowac  w wiezieniu .ato szybe wybiła i policje  ,,obraziła ''http://telewizjarepublika.pl/do-sadu-apelacyjnego-w-gdansku-wszedl-mezczyzna-z-nozem-policja-uspokaja-obieral-jablko,75023.html  

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

No msza to też nie była choć i tu i tam z tacą latają. 
Jak najbardziej masowa bo każdy mógł na nią przyjść w przeciwnym przypadku była by zamknięta a że nie impreza to co?

Ale nie była zgłoszona  by obejść przepisy

Opublikowano

Nie no teraz zastanawiaj się czy to była impreza masowa, czy nie. Impreza trwa tyle lat, jest co roku mniej więcej w tym samym czasie, termin znany jest tak jak setnej rocznicy odzyskania niepodległości. I co? Ano państwo nie wie że będzie i nie wie jak ją zaklasyfikować. Zamiast traktować ją jak dopust Boży i przyklaskiwać to rozbija gówno na atomy.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, staszek131415 napisał:

Jak zwykle poszlo o kasę

Co najwyżej na utrzymanie we więźniu kolejnego recydywisty o ile nie będzie kolejnego podejrzanego samobójstwa czy czego podobnego w zakładzie jeszcze nie wiadomo czy karnym czy psychiatrycznym.
Tak taki mam szacunek dla tego systemu.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

https://www.youtube.com/watch?v=yBrZTldsnrE&index=8&list=PLBBfwHHf_WT922vp4nfD3j-Gwk77W-Xsz

8 minut temu, dysydent napisał:

Co najwyżej na utrzymanie we więźniu kolejnego recydywisty o ile nie będzie kolejnego podejrzanego samobójstwa z zakładzie jeszcze nie wiadomo czy karnym czy psychiatrycznym.
Tak taki mam szacunek dla tego systemu.

W więzieniu nie jest zle co najwyżej trochę nudno .... ale i na to są sposoby

https://www.youtube.com/watch?v=bD8XRo1XUME&list=PLBBfwHHf_WT922vp4nfD3j-Gwk77W-Xsz&index=10

https://www.youtube.com/watch?v=yBrZTldsnrE&index=8&list=PLBBfwHHf_WT922vp4nfD3j-Gwk77W-Xsz

Edytowane przez staszek131415
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, staszek131415 napisał:

Jak na razie to On się zachował najbardziej ze wszystkich odpowiedzialnie. Uznał nieodwracalność czasu minionego. Przeszłości nie da się poprawić a konsekwencje bywają niewspółmierne co nie znaczy że można się od nich uchylić.
Reszty ani chcę ani mam czas poruszać 
Dzięki za południową pogawędkę i
"na razie"
Staszku wpisz tam cokolwiek w następnym po tym poscie bo na af nie lubią pustych wpisów (wyczytałem gdzieś w regulaminie)

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v