Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, DTaras napisał:

Racyl - ci handlarze, którzy przebieg ukrywają, to nasi krajanie. Ci muzułmanie, którzy jak napisałeś europę mordują są już tu urodzeni. Upraszczasz tę kwestię niezgpdnie z faktami. Radykalny kalifat rozprzestrzenił się z Iraku i wynika z kretyńskiego podejścia Amerykanów do sprawy a nie z braku pomysłu na życie leserów z Francji. Wcześniej wymieniliśmy kilka zdań w innej sprawie i przedstawiłeś wizję przejęcia władzy po PIS i wprowadzenia aborcji w życie nastolatek. Wizja wg scenariusza reformy sądownictwa autorstwa PIS. Gdybyś wziął pod uwagę fakt, że gmeranie przy tej ustawie rozpoczęła obecna władza a wcześniejsza (obecnie w opozycji) latami bazowała na kompromisie to być może doszedłbyś do wniosku, że Twojej wizji brak pokrycia. Podobnie jest z imigrantami z Syrii. Gdybyś zechciał lekko się otworzyć...

oj ciemnotą tu powiało. pis nie chcę ruszać kompromisu czy do ciebie to dotarło wreszcie?. takie środowiska lewicowe jak nowacka wyciągają to na nowo i chcą jej na zawołanie

Tu urodzeni i co nie docenili dobrodziejstwa europy ? ziemia obiecana nie jest obiecana ? tam gdzie dotąd mieszkali to wszystko mieli pod nos i za darmo ?

jakby tak każdy co nie ma pracy chciał mordować innych to nie byłoby gdzie tych morderców trzymać

nasi krajanie wykorzystują to że europa nie dba o dobro wszystkich obywateli nie tworząc jednolitego europejskiego systemu historii pojazdów a to tylko po to żeby nie dokładać do utylizacji tylko wysłać do innych biedniejszych krajów co wykorzystują handlarze bez względu jakiej są narodowości.

A kogo obchodzi kalifat, jak się gości zaprasza to nie po to żeby nami rządzili tylko żeby respektowali naszą cywilizację i nasze wartości

A kto o zdrowych zmysłach narażałby domowników na niebezpieczeństwo kosztem zapraszania gości

coś tu jest z tobą nie tak

28 minut temu, Ulman napisał:

Na Wiejskiej jest duże zagęszczenie a i na Woronicza z łatwością można znaleźć

w jednym czy dwóch workach tylko byś szukał

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Kupuj nowe samochody to cie handlarze nie przerobią. Swoja droga to klentami sa po prostu idioci. Jak auto ma 18 lat i przebieg 220 tys i ma silnik diesla to jest realne może w 0,1% że to prawda. 

Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, Ulman napisał:

To się nie przydarzyło w jakiś losowy sposób. To nie był Brevik który strzelał do kogo popadnie.  Tu był  zaplanowany atak na konkretną osobę w zamierzonym miejscu i czasie

Podobne ataki zdarzają się ciągle na zwykłych szarych ludzi, a to za przysłowiową miedzę, a to za zdradliwą żonę ,a to za cokolwiek innego tylko, że tu akurat sprawę nagłośniono z oczywistych powodów. 
Medialność pokrzywdzonego tylko czyni wrażenie wyjątkowości tej akurat zbrodni. Bardziej niesprawiedliwie nasze dramaty są nagłaśniane (nie nagłaśniane bo kogo to...?) niż profesjonalność służby zdrowia dawkowana nawet. 
Nasze czyli zwykłych ludzi.
Sam już nie wiem do czego zmierzałem. ? a - sam atak robi wrażenie na symbol władzy, instytucję w kontekście słów szaleńca do mikrofonu tuż po... Atak na przedstawiciela systemu i tak zaplanowany aby był jak najbardziej spektakularny.
Zabójca widzi rzeczywistość w dwóch barwach i nie wnika w rozsądną ocenę. Jego nazywamy szaleńcem, ja podobnych dostrzegam o wielu więcej dla których tylko ich punkt widzenia słuszny a reszta w błędzie kto tylko ten punkt kwestionuje. Bardzo się boję takich którzy nigdy nie mają wątpliwości. 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Kupuj nowe samochody to cie handlarze nie przerobią. Swoja droga to klentami sa po prostu idioci. Jak auto ma 18 lat i przebieg 220 tys i ma silnik diesla to jest realne może w 0,1% że to prawda. 

ja wolę krajowe

po prostu gdzieś muszą być złomowiska europy.

Opublikowano (edytowane)

Ostatni krajowy to był chyba jakiś Polonez (?)
Tak to z naszym postępem gospodarczym było. Jeśli jeden z sąsiadów ma kurną chatę drewnianą pod strzechą a od drugiego mu nieco kamieni z przebudowy pałacu podrzucą za płot to ten pierwszy ma postęp bo se chodnik wybrukował i już ma coś murowanego czyli epokowy ten postęp.
Niestety zachodni złom dla naszej gospodarki niedościgły jeszcze technologicznie i stąd czym mamy zarobić na nowe samochody?
Albo używane albo... qń.

Roman pisze niżej że ostatni maluch. Nie upieram się bo zwyczajnie nie wiem. Nawet miałem poszukać w necie jakich statystyk ale przyznacie? Po co? Waść zatem zakończył zanim zaczął bo cokolwiek by znalazł to i tak obciach.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Konstytucja to książeczka wielkości zeszytu z przedszkola. Kilkanaście kartek. A "wielki trybunał" potrzebuje nieraz kilka miesięcy na wydanie wyroku (a to podobno ineligentne jednostki) a Ty chcesz aby całe prawo spisane kto znał choćby był sędzią i to jakimś rejonowym?
Nie wiem czy jest ktoś kto wie ile jest na sztuki wszystkich obowiązujących paragrafów a co mówić o ich treści. Współczsne prawo to kpina z rozumu. Nie ma takiego kujona...
Nawet gdyby kto twierdził że zna całe prawo to łgarz cwany bo wie że nie znajdzie drugiego który by go sprawdził.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Adrian_K_90 napisał:

Żadna z celebrytek czy innych showmanów nie ma wiedzy na temat  neonikotynoidów. Ktoś kto pisał ustawę u ich zakazie podpierał się ekspertyzami ludzi z branży, lub lobbingiem. Stosowanie takiego, a nie innego związku po prostu nie jest medialne. Wycinka świerków jest dużo bardziej medialna, ale Szyszko i tak miał gdzieś wszelkie apele gwiazdek telewizji. Zakończenie przyniosło dopiero stanowisko Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej. Oni też się raczej nie przejmowali stanowiskiem pani Rusin. Widzisz, ogólnie nie każdy kto się z tobą nie zgadza jest lewakiem o liberalnych poglądach. 

jeszcze powiedz że kornik polski ma prawo żyć a niemiecki nie 😁

niemiecki dzik gorszy od polskiego bo nie ma prawa żyć 😁

przecież to dyskryminacja 😥

czym się rożni dzik polski od niemieckiego ?. po prostu w niemczech jak oni mówią jest dorosła demokracja i poprawność polityczna gdzie taki jeden z drugim nie pomyślałby przeciwstawić się interesowi państwa

Taki naiwny jesteś myśląc że chodzi o poszanowanie prawa w europie ? 😥

jakby tak było to francja już  powinna  tłumaczyć się timeransowi

Tam chodzi o kasę a nie o sprawiedliwość

Nikt z KE nie zakaże odstrzału dzików bo gdzieś te prosiaki z dani czy innych krajów muszą trafiać.

29 minut temu, dysydent napisał:

Konstytucja to książeczka wielkości zeszytu z przedszkola. Kilkanaście kartek. A "wielki trybunał" potrzebuje nieraz kilka miesięcy na wydanie wyroku (a to podobno ineligentne jednostki) a Ty chcesz aby całe prawo spisane kto znał choćby był sędzią i to jakimś rejonowym?
Nie wiem czy jest ktoś kto wie ile jest na sztuki wszystkich obowiązujących paragrafów a co mówić o ich treści. Współczsne prawo to kpina z rozumu. Nie ma takiego kujona...

Sorry ale taki sędzia bierzę za to kasę. można zrozumieć nieuctwo na początku kariery a nie po przepracowani paru lat

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Bardziej chyba żeby na amunicji zaoszczędzić jak polskie dziki pójdą dalej na zachód gdy im się tu za ciasno zrobi.

Poczytaj paragrafa w jakimkolwiek temacie to po znalezieniu tylu sprzeczności odechce Ci się uczenia m.in i takich bzdur.
Ja tam ich rozumiem. Niech się "papuga" martwi wyszukiwaniem paragrafów które akurat mu (temu papudze) podpasują za a prokurator niech szuka paragrafów przeciw. Wątpisz że obaj znajdą odpowiednie dla własnego punktu widzenia?
co najwyżej głupszy znajdzie mniej :D 

Wiem że śmiejesz się z tych dzików bardziej niż "papugi" to może protestującym w obronie "dziczego żywota" zaproponować nagonkę aby pogonili te dziki w dowolnie wybranym kierunku aby je uratować przed lufami wrażych myśliwych. Choćby i na zachód, oczywiście tego kierunku KE na pewno nie zaakceptuje.

To z nagonką ja dla jaj, jakby któremu... bo jak przypomnę pomysł z płotem to wszystko możliwe.

A i jeszcze tak niby nie na temat ale rok 2019 w.g chińskiego kalendarza jest rokiem świni (naprawdę) to jak nie na temat jeśli nawet by się zgadzało.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ciemnotą powiało powiadasz... PIS nie chce ruszać? Październik 2016 coś Ci mówi? Kogo obchodzi kalifat? Jeżeli stwarza się warunki do radykalizacji to ona nastąpi. Jeżeli w społeczeństwie miliona osobników 3 posłucha z powodów zdrowia psychicznego, wrażenia wykluczenia czy ogólnego niezadowolenia to stworzy się grupa niebezpiecznych ludzi. Powinieneś najpierw dowiedzieć się z jakich kierunków przed 21 wiekiem przybyli do europy imigranci.

Opublikowano
6 godzin temu, racyl napisał:

jeszcze powiedz że kornik polski ma prawo żyć a niemiecki nie 😁

niemiecki dzik gorszy od polskiego bo nie ma prawa żyć 😁

przecież to dyskryminacja 😥

czym się rożni dzik polski od niemieckiego ?. po prostu w niemczech jak oni mówią jest dorosła demokracja i poprawność polityczna gdzie taki jeden z drugim nie pomyślałby przeciwstawić się interesowi państwa

Taki naiwny jesteś myśląc że chodzi o poszanowanie prawa w europie ? 😥

Nie che mi się już, ale jeszcze CI odpiszę.

Co do dzików, to przecież chciałem, Ci tylko wytłumaczy przez jakie mechanizmy rząd złagadza stanowisko w sprawie odstrzału. Pomimo, że ta cała niemiecka Unia go do niego zachęca, i ma wszelkie argumenty za jego prowadzeniem. Nie ma tu nic do rzeczy prawo w Europie czy Polsce. 

Co do kornika, to z tego co wiem to w Polsce wszędzie gdzie występuje leśnicy szybko problem rozwiązują, i bez ceregieli wycina się zainfekowane świerki. Cały konflikt oparł się tylko o lasy położone koło Białowieży. 

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, DTaras napisał:

Ciemnotą powiało powiadasz... PIS nie chce ruszać? Październik 2016 coś Ci mówi? Kogo obchodzi kalifat? Jeżeli stwarza się warunki do radykalizacji to ona nastąpi. Jeżeli w społeczeństwie miliona osobników 3 posłucha z powodów zdrowia psychicznego, wrażenia wykluczenia czy ogólnego niezadowolenia to stworzy się grupa niebezpiecznych ludzi. Powinieneś najpierw dowiedzieć się z jakich kierunków przed 21 wiekiem przybyli do europy imigranci.

2016r  to już przeszłość tak trudno to zauważyć że jest 3 lata po i pis wie żę nie ma co wracać do tego tematu. jedynie nowacka może chcieć coś zmieniać

A za czym nimi przybyli ? . Za pieniędzmi, lepszym życiem przybyli i jakby to dostali to w d*pie mieliby swojego guru.

Ci co normalnie przybywają do różnych krajów umieją się wykształcić, znajść pracę i dostosować do otoczenia.

Jak sie masowo na siłę sprowadza takie grupy to się przyciaga ludzi bez ambicji, nie wykształconych  i mniej zaradnych życiowo .

Jak nie mają zajęcia to tym bardziej mają czas na takie glupoty.

To prawda że robią zamachy dzieci tych co wczęśniej przybyli głównie no ale co się dziwić jak wpuszczano ich i myślano że jakoś to będzie i wyszło to co mamy

Dzieci tych ludzi widzą że rodzicom się nie udało to i im tym bardziej nie wyjdzie.

to jest dopiero początek zobaczysz kiedyś jak dorosną dzieci tych co przybyli w ostatnich falach emigracji. to będzie dopiero radykalizm na masową skalę

11 minut temu, Adrian_K_90 napisał:

Nie che mi się już, ale jeszcze CI odpiszę.

Co do dzików, to przecież chciałem, Ci tylko wytłumaczy przez jakie mechanizmy rząd złagadza stanowisko w sprawie odstrzału. Pomimo, że ta cała niemiecka Unia go do niego zachęca, i ma wszelkie argumenty za jego prowadzeniem. Nie ma tu nic do rzeczy prawo w Europie czy Polsce. 

Co do kornika, to z tego co wiem to w Polsce wszędzie gdzie występuje leśnicy szybko problem rozwiązują, i bez ceregieli wycina się zainfekowane świerki. Cały konflikt oparł się tylko o lasy położone koło Białowieży. 

teraz zachęca bo wypowiedziała się komisja, jakby nie zajeła stanowiska  to darli by ryje ze zdwojoną siła

no to tych lasów koło białowieży nie można chronić tylko zostawić na samozniszczenie

Edytowane przez Gość
Opublikowano

No widzisz. A Szyszko poszedł krok dalej i wywnioskował że większy import węgla z Rosji jest właśnie wynikiem zaprzestania wycinki puszczy. Według niego , ludność z tych terenów pozbawiona możliwości palenia drewnem z wycinki zaczęła sprowadzać masowo tańszy rosyjski węgiel. I co ty na taką głęboką analizę przyczynowo skutkową? 😎

A co do kalifatu to powinieneś jednak trochę się go obawiać. To już nie luźne grupki zradykalizowanych do szpiku kości muzułmanów. To ujęta w ramy i działająca metodycznie , na danym terenie machina. Ta machina ma też dłuuuuugie macki. Dorzuca się do tego często wahabitów i salafitów ale to grzeczne dzieci w porównaniu z tą ekipą. 

Opublikowano

odniose sie jeszcze do Adamowicza  w Polsce takie atakowanie wczesniej nie miało miejsca impreza była dla ludzi ze srodowiska mozna powiedziec swojego , a co zatym idzie czujnosc była uspiona a sam prezydent czuł sie pewnie w swoim miescie stad ta nikła ochrona ,  2 - w Polsce jest dużo osób różnej narodowosci problem z emigrantami polega natym ze jak bedzie ich grupa to sie robiął  niebespieczni , brat cioteczny opowiadał jak w monachium wchodzili do marketu i brali co chcieli bez zadnej reakcji wczesniej kasjerka zaaragowała to była hospitalizowana . mowienie ze uzywanie neonikadydynow jest 100 % pewne , skad ta pewnosc  skoro glifosat jes wykrywalny w zywnosci 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Mirro - to chyba niema sensu. 2016 dla niego to zamierzchła przeszłość jak dla piętnastolatka. Co dopiero ubiegły wiek.

Ty to jeden z takich co by poszedł, złapał się z Angelą, Tuskiem i Macronem za ręce myśląc że to zatrzyma terroryzm.

tu trzeba radykalnych działań, robicie zadymy to was nie wpuszczamy i deportujemy a nie pozwalamy i tworzymy specjalne dzielnice gdzie policja nawet boi się tam zajrzeć.

I taki stan ma się sam rozwiązać ?

Europa niech się zajmie respektowaniem swoich wartości i prawa a także dbaniem o dobro swoich rdzennych mieszkańców

Po cholere się wgłebiać w kalifaty i inne pierdoły jak się nie rozumie nawet własnego kraju .

To myślisz że PIS nie umie się uczyć ?.jakby tak było to nie wygrałby kilku wyborów po 2015. ONi umieją wyciągać wnioski i doskonale wiedzą że nie wrócą już do aborcji bo to co obowiązuje jest powszechnie akceptowane.

Trzeba się skupiać na ostatnich miesiacach a nie wspominać "tamte prywatki ". Ewentulna wygrana nowackiej czy jakieś kolalicji to jest realizacja takich obietnic nowackiej z kilku miesięcy

Nie rozumiec tego to prawdziwa ułomność umysłowa

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Bosz - jak Ty wszystko wiesz. Gdyby PIS potrafił się uczyć wykorzystałby całe swoje doświadczenie lat poprzednich i nie ruszałby tematu w 2016 roku. Teraz to krąży i krążyć będzie a do tego chwiać na każdą zainteresowaną stronę... Mieli plan gospodarczy a ruszyli coś zgoła innego. Jeżeli jesteś zaangażowany to oświeć mnie, matoła, dokąd to wszystko prowadzi szczególnie, że gospodarka Niemiec dała ostro po hamulcach. Ewentualna wygrana w wyborach nigdy nie gwarantuje realizacji obietnic więc warto chyba zaczerpnąć świerzego powietrza, co?

Opublikowano
16 godzin temu, Ulman napisał:

Dasz sobie rekę obciąć że był niepoczytalny?  Objawy schizofrenii nie świadczą o tym ze nie wiedział co robi. Popatrz jak się przygotował, wybrał miejsce i czas bardzo precyzyjnie. 

Ja nie wiem czy był czy nie był więc poddaje to w watpliwośc dopóki się sprawa nie wyjaśni. Część środowisk dla których wygodna jest wersja o niepoczytalności taka wersje juz forsuje bo jest im wygodna. 

Tak to był zamach ........ nawet Kaczyński tak napisał  , dla mnie to było zabójstwo no ale każdy ma prawo uważać jak chce

Opublikowano (edytowane)

Nie zawsze zamach kończy się zabójstwem.  No ale wypadek to chyba nie był. Może bardziej tu chodzi o planowanie i konsekwentne wykonanie zamiaru pozbawienia życia niż o kwestię semantyki. Samo zaś pozbawienie życia było wynikiem zamachu na życie tej osoby. Kwestia otoczki i powoływania się na animozje polityczne to już tylko ewentualna linia obrony i okoliczności łagodzących.  
Teraz tylko czekać pozostało komu sie oberwie.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Czy ja wiem Owsiak podgrzał atmosferę że ludzie nawet nie wiedzieli co się dzieje to on odpowiadał za bezpieczeństwo dlatego zrezygnował ,,,,,,

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, mirro napisał:

Nie zawsze zamach kończy się zabójstwem.  No ale wypadek to chyba nie był. Może bardziej tu chodzi o planowanie i konsekwentne wykonanie zamiaru pozbawienia życia niż o kwestię semantyki. Samo zaś pozbawienie życia było wynikiem zamachu na życie tej osoby. Kwestia otoczki i powoływania się na animozje polityczne to już tylko ewentualna linia obrony i okoliczności łagodzących.  
Teraz tylko czekać pozostało komu sie oberwie.

nie trzeba czekac , jakis peowiec powiedział ze to Ziobro pszyczynił sie bo kazał sprawdzac ponownie oswiadczenie majatkowe adamowicza , chyba peowcy by chcieli zeby zamknąć wszystkie sledztwa bo to prowadzi do niecheci do ich osobnikow .,moge stwierdzic ze już posługują sie smiercia adamowicza to swoich celow politycznych                                http://telewizjarepublika.pl/misilo-straszy-politykow-pis-nie-uciekniecie-od-politycznej-odpowiedzialnosci,75021.html                                                                                                     http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2019-01-14/smierc-pawla-adamowicza-wydarzenia-i-opinie-w-polsat-news-od-1915/      nawet nie czekają do pogrzebu           OWSIAK  prowadzi tyle lat orkietre ze ma prawo byc zmeczony , 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Tu nie chodzi oto że oberwie polityk. Ja stawiam na ostrą jazdę po różnych grupach, dość radykalnych,  aby pokazać kilka aresztowań jakieś znalezione gadżety. Potem oczywiście ogłoszą że właśnie zapobieglizamachowi bo aresztowali gościa co się uzewnętrzniał na FB i że właśnie jest już dobrze. Przy okazji nada się kolejne uprawnienia służbom i tak oto zakończy się ten cyrk.

No i wypadałoby kupić więcej broni, większego kalibru dla straży marszałkowskiej. No i wyższy płot przed sejmem bo jak widać suweren się zbroi.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v