Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

Niestety polityka ma na to zycie wplyw az nazbyt wielki i nie uda sie od niej calkowicie uciec. Chcac nie chcac i tak jestesmy czescia organizacji politycznej - spoleczenstwa. Jeden z nas zaplacil za wysoka cene co nie znaczy ze nawiet znajac ryzyko by z tej polityki zrezygnowal. Potrzebni nam jednak politycy i oby byli jak najlepsi a miara ich wartosci jest fakt ze ta tragedia wszystkich polaczyla i sa wartosci ktore nawet naszych politykow nie dziela.
Jednak zle wiesci dzisiaj byly dla nas wszystkich i co do tego chyba nikt sie nie odwazy zaprzeczyc.

(pod tym linuksem z ktorego pisze polskich czcionek brak. przepraszam)

Już połączyła po śmierci papieża i po katastrofie smoleńskiej .

To były większe tragedie i nikogo to na dłuższą metę to nie zmieniło

Nie bądż naiwny człowiek jest stworzony aby grzeszyć i się podnosić i tak w kółko

Opublikowano

Powiem tak bardzo przykro z tego powodu że człowiek nie żyje Prezydent . Ale to mogło spotkać każdego . Tylko kwestie tego zabezpieczenia imprezy . Naprawde u nas zwykłe festyny mają lepszą ochronę scena odgrodzona takimi bramami stoją z trzy metry od sceny a w tej przestrzeni ochroniarze . Tak jest na imprezach w Działdowie Lidzbarku takich małych misateczkach a tu taka bimba i co nic ? Byłem na WOŚP w naszej gminie nawet tam była lepsza ochrona że nikt by nie wbiegł.. Kolejna kwestia nazywanie tego mordem politycznym ? Chyba ktoś za duża ćpa. I ostatnia sprawa oby każdego obywatela tak ratowana jak tego Pana Adamowicza tego życzę sobie i Wam wszystkim . Niech spoczywa w spokoju .

Opublikowano (edytowane)

Śmierć Papieża zdaje się naturalną była, chyba że miał 200 lat zakontraktowane. Cykl życia i śmierci zdaje się wpisany w nasze istnienie. Katastrofa Smoleńska to wypadek choć ofiar dużo, 
Po kiego grzyba łączyć się po śmierci? Na czas żałoby tylko? Co to udowadnia? Ano tyle że wcześniej trwaliśmy tylko w własnej durnocie.
Zabezpieczenie imprez powiadasz? Kiedyś pisałem że źle się skończy ogłaszanie iż w kraju jest bezpiecznie bo nie przyjeliśmy imigrantów.  To już chyba jest najwyższa pora aby przedefiniować zagrożenia i zapytać kogoś o kija tu chodzi.

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, zkordalski napisał:

Powiem tak bardzo przykro z tego powodu że człowiek nie żyje Prezydent . Ale to mogło spotkać każdego . Tylko kwestie tego zabezpieczenia imprezy . Naprawde u nas zwykłe festyny mają lepszą ochronę scena odgrodzona takimi bramami stoją z trzy metry od sceny a w tej przestrzeni ochroniarze . Tak jest na imprezach w Działdowie Lidzbarku takich małych misateczkach a tu taka bimba i co nic ? Byłem na WOŚP w naszej gminie nawet tam była lepsza ochrona że nikt by nie wbiegł.. Kolejna kwestia nazywanie tego mordem politycznym ? Chyba ktoś za duża ćpa. I ostatnia sprawa oby każdego obywatela tak ratowana jak tego Pana Adamowicza tego życzę sobie i Wam wszystkim . Niech spoczywa w spokoju .

ciekawe na czyje życzenie ten mord polityczny jak nawet PO się od niego odcieła przed ostatnimi wyborami bo nie chciał ustąpić miejsca jarkowi wałęsie.

Zapomnij nikt o życie zwykłych ludzi tak nie będzie walczył

Opublikowano
Przed chwilą, racyl napisał:

Już połączyła po śmierci papieża i po katastrofie smoleńskiej .

To były większe tragedie i nikogo na dłuższą metę to nie zmieniło

Nie bądż naiwny człowiek jest stworzony aby grzeszyć i się podnosić i tak w kółko

Pisząc ten wpis zapewne nie czytałeś mojego ostatniego bo byś pewnie "naiwność" pominął :) 

Muszę wystąpić w obronie lekarzy bo znam przypadki gdy tzw zwykłym ludziom ratowano życie z nie mniejszym profesjonalizmem a przykłady mam z własnego otoczenia. Powiem nawet że ze szczęśliwszym finałem. 

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Śmierć Papieża zdaje się naturalną była, chyba że miał 200 lat zakontraktowane. Cykl życia i śmierci zdaje się wpisany w nasze istnienie. Katastrofa Smoleńska to wypadek choć ofiar dużo, 
Po kiego grzyba łączyć się po śmierci? Na czas żałoby tylko? Co to udowadnia? Ano tyle że wcześniej trwaliśmy tylko w własnej durnocie.
Zabezpieczenie imprez powiadasz? Kiedyś pisałem że źle się skończy ogłaszanie iż w kraju jest bezpiecznie bo nie przyjeliśmy imigrantów.  To już chyba jest najwyższa pora aby przedefiniować zagrożenia i zapytać kogoś o kija tu chodzi.

chodzi o to że nie wiem jakby sie bratali na kilka dni to i tak potem będzie jak było dotąd. dysydent twierdzi że to coś zmieni a ja że będzie jak było

Jakby byli imigranci to takich marszów, dni żałoby byłoby nie porównywalnie więcej

2 minuty temu, mirro napisał:

Czyli Wałęsa oszukał przeznaczenie. W innym przypadku na nekrologu byłoby jego nazwisko.

płażyński miał więcej od wałesy to nie jest powiedziane że mógłby wygrać

Opublikowano (edytowane)

Nie twierdzę że to coś zmieni a bardziej że wiele zmieniać nie trzeba bo i tak się nie da a ponad taką tragedią jak ta niczym wydają się podziały polityków sądząc po ich reakcjach (przynajmniej oficjalnych). A nawet przez jakiś czas pewnie będą się wzajem nieco bardziej szanować.
Tylko sprawdzę czy dzisiaj miałbym szansę na takiego screena jak wczoraj czy już pozdejmowali a sam się przekonam czy mam rację.

pierwsze co napotkałem https://wiadomosci.wp.pl/jerzy-owsiak-zlozyl-rezygnacje-z-kierowania-wosp-tuz-po-smierci-pawla-adamowicza-6338456764254337a

Sorry że edytuję ocenionegio posta ale dzisiaj bym już nie zrobił screena. Pozdejmowali to i ja tego obrazka nie opublikuję.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

A ja myślę że będzie wręcz gorzej. Narodowcy już powinni rozglądać się za krajem z którym nie mamy umowy o ekstradycji. Zakładam że poświęca ich w imię pokazania że coś się robi w kwestii bezpieczeństwa.  
A tak odbiegając od tematu. To chyba w naszym ministerstwie sprawiedliwości znalazły się serwery od Huawei. Ciekawe co teraz?

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

A ja myślę że będzie wręcz gorzej. Narodowcy już powinni rozglądać się za krajem z którym nie mamy umowy o ekstradycji. Zakładam że poświęca ich w imię pokazania że coś się robi w kwestii bezpieczeństwa.  
A tak odbiegając od tematu. To chyba w naszym ministerstwie sprawiedliwości znalazły się serwery od Huawei. Ciekawe co teraz?

co się uczepił narodowców to normalni ludzie, nikogo nie biją ani nie mordują

Opublikowano (edytowane)

Źle zrozumiałeś. Mają złą prasę i są idealnym kozłem ofiarnym. Tyle chciałem powiedzieć. 
Post do Racyla

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

nie ma sprawy zaraz skoczę na tę stronę
Ludzi z Syrii nie przyjmować właśnie dlatego że to nie są wariaci. Mogą się okazać lepszymi od nas.
I nie wiem czy to sarkazm, kompleks czy pragmatyzm?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

z lotniska w radomiu blizej....

condona zawiesili-popatrzcie za glupie 200 euro-kaczek mozna stracic 48 tys miesiecznie niestety[dla niego] brutto.....

tak ogladam sobie tvp-info i sie zastanawiam czy ten adamowicz to ten, co go niedawno[w czasie kampani samorzadowej] tygodniami nazywano zlodziejem, oszustem, lapowkarzem,klamca, bandyta, co chcial pol gdanska wytruc ???? to ten sam czy zbierznosc nazwisk przypadkowa ???

oglada ktos zagraniczne media- mowia cos tam o katolickich nozownikach ?? zadaja deportacji wszystkich do polski ???? obrazaja religie katolicka ???

Opublikowano
56 minut temu, DTaras napisał:

To ciekawe. Jak ludzi z Syrii przyjąć to nie, gdyż sami to terroryści. Jakaż to teraz mądrość bije od niektórych - wariata można wszędzie spotkać - coś podobnego.

Ludzi z syrii to tak samo nie da sie zindentyfikować jak przebiegu sprawadzanych aut do polski. chociaż mamy tworzyć wspólnotę a nabijają nas handlarze jednocześnie rozwiązując problem kasacji takich aut.

wg ciebie no tak same wariaty wyznawców islamu przybyły do europy w ostanich latach  i ją mordują.

Tych ludzi zaproszono i im nic nie zaoferowano po za mieszkaniem  w slamskich dzielnicach a oni nie tego się spodziewali i się mszczą

chcieli mieć więcej rąk do pracy a wyszło drożej niż miało być

6 minut temu, jacus napisał:

z lotniska w radomiu blizej....

condona zawiesili-popatrzcie za glupie 200 euro-kaczek mozna stracic 48 tys miesiecznie niestety[dla niego] brutto.....

tak ogladam sobie tvp-info i sie zastanawiam czy ten adamowicz to ten, co go niedawno[w czasie kampani samorzadowej] tygodniami nazywano zlodziejem, oszustem, lapowkarzem,klamca, bandyta, co chcial pol gdanska wytruc ???? to ten sam czy zbierznosc nazwisk przypadkowa ???

oglada ktos zagraniczne media- mowia cos tam o katolickich nozownikach ?? zadaja deportacji wszystkich do polski ???? obrazaja religie katolicka ???

święty to on nie był. po coś miał te 20 kilka kont bankowych. nawet nie wiedział ile czego ma do końca

po śmierci wiadomo jakoś z godnością trzeba się zachować. to jest kanał informacyjny a ten temat jest pierwszorzędny na kilka dni.

nikt nie opowiada tam że to był złoty chłopak i mąż stanu. spotkała go nagła śmierć i trzeba o tym mówić

Opublikowano

Racyl - ci handlarze, którzy przebieg ukrywają, to nasi krajanie. Ci muzułmanie, którzy jak napisałeś europę mordują są już tu urodzeni. Upraszczasz tę kwestię niezgpdnie z faktami. Radykalny kalifat rozprzestrzenił się z Iraku i wynika z kretyńskiego podejścia Amerykanów do sprawy a nie z braku pomysłu na życie leserów z Francji. Wcześniej wymieniliśmy kilka zdań w innej sprawie i przedstawiłeś wizję przejęcia władzy po PIS i wprowadzenia aborcji w życie nastolatek. Wizja wg scenariusza reformy sądownictwa autorstwa PIS. Gdybyś wziął pod uwagę fakt, że gmeranie przy tej ustawie rozpoczęła obecna władza a wcześniejsza (obecnie w opozycji) latami bazowała na kompromisie to być może doszedłbyś do wniosku, że Twojej wizji brak pokrycia. Podobnie jest z imigrantami z Syrii. Gdybyś zechciał lekko się otworzyć...

Opublikowano
16 godzin temu, DTaras napisał:

Racyl - dla jednych po hasłem aborcja mieści się swobodny dostęp do usuwania każdej ciąży i samo zamrożenie zarodków. Dla drugich to są jedynie konkretne w tym postulaty. Twoje uproszczenie wprowadza zamęt bowiem różnica ta wykorzystywana jest propagandowo. To jest proste do oceny tylko dla zamkniętego śwoatopoglądowo człowieka.

jaki zamęt te same osoby te same karygodne zachowania fakty 

Opublikowano
3 godziny temu, racyl napisał:

wszędzie nie cytuje się rolników tylko celebrytów co potrafią zrobić szum i zadymę tak żeby cała Polska o tym mówiła.

co do pszczelarzy to jest chore że nie można było używać zaprawy do rzepaku i trzeba było żebrać o pozwolenie czasowe. rzepak zanim zakwitnie to już nawet nie będzie śladu po tej substancji.

Podobna sytuacja jest przy zaprawianiu ziemniaków od stonki też od tego roku została wycofana bo też ma truć te pszczółki które nawet nie siadają na ziemniakach

Żadna z celebrytek czy innych showmanów nie ma wiedzy na temat  neonikotynoidów. Ktoś kto pisał ustawę u ich zakazie podpierał się ekspertyzami ludzi z branży, lub lobbingiem. Stosowanie takiego, a nie innego związku po prostu nie jest medialne. Wycinka świerków jest dużo bardziej medialna, ale Szyszko i tak miał gdzieś wszelkie apele gwiazdek telewizji. Zakończenie przyniosło dopiero stanowisko Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej. Oni też się raczej nie przejmowali stanowiskiem pani Rusin. Widzisz, ogólnie nie każdy kto się z tobą nie zgadza jest lewakiem o liberalnych poglądach. 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, staszek131415 napisał:

No szkoda alejest coś co ludzi do polityki ciągnie i na pewno nie jest  to chęć służenia obywatelom

Najchętniej służą spółkom skarbu państwa albo NBP

2 godziny temu, racyl napisał:

Stasio dobrze gada. 😀

szaleńca można wszędzie spotkać

Na Wiejskiej jest duże zagęszczenie a i na Woronicza z łatwością można znaleźć

2 godziny temu, dysydent napisał:

Kazdemu z nas moze sie takie "spotkanie" przytrafic. To tez jest miara rownosci. 
Niestety szaleniec tez jest jednym z nas i nalezy pamietac ze nie ostatni on taki.

(dobra przelacze na jaki inny system bo mnie samego ten niepolski alfabet razi :) 

To się nie przydarzyło w jakiś losowy sposób. To nie był Brevik który strzelał do kogo popadnie.  Tu był  zaplanowany atak na konkretną osobę w zamierzonym miejscu i czasie

53 minuty temu, jacus napisał:

O tym samym mówią . Zaprzańcy

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
3 godziny temu, Andrzej28 napisał:

FB_IMG_1547489434018.jpg

powoli acta 2 po

transport dobijanie po w parlamencie 

URSUS BUS S.A. (jednostka zależna)

Wspólnikami ww. Spółki zostali Emitent, który objął 60% akcji

wiec ursusu sprzedał kule u nogi  i nie był właścicielem tylko miał 40% 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v