Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@DTaras jak widzę pogoń za ziemią gdzie ludzie wjeżdżają szerokim sprzętem na małe wąskie działki to raczej stratami nikt się nie przejmuje biorąc to w dzierżawę

25 minut temu, mirro napisał:

Taaa a nasi policjanci nie boją się imigrantów i przenoszą się do policji niemieckiej. :lol: A nasi górnicy nie boją się metanu i pracują w Czechach.:lol:
Racyl - ja się nie czepiałem. Rozwój nie oznacza stałego powiększania areału. Rozwój to siła i żywotność gospodarstwa. Jeżeli masz to powiązane z przetwórstwem to to jest własnie rozwój.

Jak ktoś produkował np żywiec i spróbował przetwórstwa i zobaczy że z tego są prawdziwe pieniądze to jest pewne że da sobie spokój z hodowlą a zajmie się tylko przetwórstwem

Opublikowano

Dywersyfikacja? W zasadzie zamyka się w szerszym spectrum produkcji. A poszerzanie produkcji o nowe gatunki warzyw wymusza produkt końcowy który oferujesz. Jeżeli wchodzi się w zakres mieszanek warzywnych to faktycznie robi się tego sporo. Choć przy dobrej cenie na półfabrykat można olać mieszanki, ale z drugiej strony nie można olać skoro już masz odbiorców i chcą twojego produktu.Yyyyy namieszałem?

Racyl- jeżeli ktoś przejdzie na przetwórstwo to nie z podejściem że "jakoś się to sprzeda". Otóż się właśnie nie sprzeda i nie jakoś.:lol:

Opublikowano

3 godziny temu, racyl napisał:

widzę, rzuć okiem na to poniżej. obie formy są

https://www.olx.pl/lubelskie/q-drzewo/

Są dwie formy dla takich właśnie jełopów co nie odróżniają drewna od drzewa. 

3 godziny temu, Ropuch napisał:

Nie masz   lepszych  rzeczy  do  roboty  jak  łapanie  za słówka  ludzi  którzy  ci  nie pasują  Politycznie 

Dziwne ze gamoństwo i nieuki najczęściej reprezentują jedną opcję.

2 godziny temu, Ropuch napisał:

Ty  pewnie  z  tej  poprzedniej  ekipy  z przed 89  roku  że  te  WY  tak  podkreślasz  :( 

Ile ty miałeś lat w 89 tym?

2 godziny temu, Roman176 napisał:

masz córkę "? lepiej zeby nie miał nastolatką bo swój pierwszy raz morze przeżyć z 5 ciapa tymi 

Mocno słabe to było. Paranoiczne

1 godzinę temu, racyl napisał:

Jak tam Ulman z Twoim socjalem ? odliczyłeś już vat od karpia i choinki na święta ? 😁

Karpia mi zawsze przynoszą a choinki mam swoje. Ale odliczyłem vat od bombek, i od prezentów

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

ja jeszcze umiem czytać .... a co do migracji to ja mam swoje zdanie ....  poparte dowodami ....  

Przeleciało cie 5 ciapatych?

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

to teraz wyobraź sobie mieszkasz w mieście obok ciebie  ciapa ty odsyłam cie do mojego 1 punktu socjal ... ty idziesz spać a opinii balują cała noc krzyczą i rozrabiają na ulicy 

biją się i demolują ty nie możesz spać dzwonisz na policje a ona podjezdza i nie interweniuje bo nie może, oni idą spać a ty niewyspany do pracy co ty na to 

albo mieszkasz w domu i wchodzą na posesje i rozpierdalają ci wszystko wokół mam rozumieć ze jesteś silny i wyskoczysz na 20 chłopów ? 

Wzorzec paranoi zaczerpnięty z memów i TVPis. A może faktycznie cie ciapaci skrzywdzili?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

chyba  chodziło o zwiększenie liczby odbiorców a nie tyko uzależnienie się od jednego

3 minuty temu, Ulman napisał:

Karpia mi zawsze przynoszą a choinki mam swoje. Ale odliczyłem vat od bombek, i od prezentów

no jak na liberała przystało i od paliwa po te prezenty

nie wstydzisz się łapy wyciągać po socjal od Państwa ?

Edytowane przez Gość
Opublikowano

z prawem to jest zgodne to co jest związane z prowadzeniem działalności

a ludziom 500+ żałujesz na dzieci . wstyd 😖

Opublikowano
7 minut temu, DTaras napisał:

Mirro - nie, po prostu wylądowałeś. Jakieś wyjście awaryjne w postaci samego planu nie wpędzi w stagnację lub uzależnienie - nie zatrzyma rozwoju...

Dlatego też nie zwiększam areału. Nie ma sensu. I tak brak ludzi wymusza większą automatyzację, No kużwa przecież się nie rozdwoję.

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Taaa a nasi policjanci nie boją się imigrantów i przenoszą się do policji niemieckiej. 

a jak by rządziła po i by wydała taki dekret bo chyba nie uważasz ze niemiecka policja boją się od tak ?

1 godzinę temu, mirro napisał:

A nasi górnicy nie boją się metanu i pracują w Czechach.:lol:

mieć 4 a 15 tyś chyba dobrzy są w matematyce 

Opublikowano
28 minut temu, Ulman napisał:

Są dwie formy dla takich właśnie jełopów co nie odróżniają drewna od drzewa. 

sam jesteś jełop ty masz firmę ci handlarze według ciebie wszyscy jełopy ... 

29 minut temu, Ulman napisał:

Dziwne ze gamoństwo i nieuki najczęściej reprezentują jedną opcję.

no własnie ulman platfusie 

30 minut temu, Ulman napisał:

Mocno słabe to było. Paranoiczne

niestety prawdziwe 

30 minut temu, Ulman napisał:

Karpia mi zawsze przynoszą a choinki mam swoje.

powoli ulman bo się mat-łasz ty masz swoje albo ci przynoszą ? czy zle zony z dziegciami traktujesz ? 

32 minuty temu, Ulman napisał:

Wzorzec paranoi zaczerpnięty z memów i TVPis. A może faktycznie cie ciapaci skrzywdzili?

lepszy wzorzec niz program tvn to dopiero paranoja  tylko przybłęda nic nie widzi  ... jeszcze im brakuje do tych pięknych tvn i gw polować siebie na czarni i wejść w marsz i pokazać patrzcie jacy Polacy są be 

no ale ulman jest gościem polskim a nie polakiem wiec wszystko mu jedno 

2 godziny temu, Roman176 napisał:

patrzcie samo zaoranie 😂

podaj dalej 

3 minuty temu, jacus napisał:

🤣

płatne trolstwo ?

Opublikowano

smiechu nigdy nie za duzo- nie tylko z ciebie mamy ubaw-ani na matematyce,ani na polskim,ani na rolnictwie sie nie znasz[az boje sie zapytac sprechen sie deutsch ??] ,wiec ciesz sie jak smiejemy sie z innych.....

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, racyl napisał:

z prawem to jest zgodne to co jest związane z prowadzeniem działalności

a ludziom 500+ żałujesz na dzieci . wstyd 😖

Bombki mnie relaksują a prezenty poprawiają samopoczucie które przekłąda się na poprawienie wydajności i innowacyjności biznesu. I co mi zrobisz? 

Ludzie niech sobue 500+ na dzieci sami zarobią . Jak umieli narobić to teraz niech utrzymują. 

23 minuty temu, Roman176 napisał:

1. sam jesteś jełop ty masz firmę ci handlarze według ciebie wszyscy jełopy ... 

2. powoli ulman bo się mat-łasz ty masz swoje albo ci przynoszą ? czy zle zony z dziegciami traktujesz ? 

3. lepszy wzorzec niz program tvn to dopiero paranoja  tylko przybłęda nic nie widzi  ... jeszcze im brakuje do tych pięknych tvn i gw polować siebie na czarni i wejść w marsz i pokazać patrzcie jacy Polacy są be 

4. no ale ulman jest gościem polskim a nie polakiem wiec wszystko mu jedno 

1. Ty nawet najprostszego zdania nie potrafisz pojąć. Napisałem "Są dwie formy dla takich właśnie jełopów co nie odróżniają drewna od drzewa. " W sposób oczywisty odnosi się to do klientów korzystających z tych ogłoszeń. Jełop to też klient więc dla nich jest drzewo kominkowe.

2. Jak można tego nie zrozumieć? -"Karpia mi zawsze przynoszą a choinki mam swoje"  ? Tłumacze i objaśniam -  karpia przynoszą mi znajomi a choinki mam swoje bo rosną sobie u mnie w ogrodzie. Wybierasz taką która ci pasuje i piłą wycinasz.   Czego tu nie pojmujesz? O.o

3. ale że co?

4. a jakoś inteligentnie odpowiedzieć się nie dało? Tak jak za komuny - kto nie znami ten pewnie jest jakiś inny. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

zemnie ubaw hmm tylko dostaje najwięcej łapek a ty co masz do zaoferowania 

z drugiej strony tylko patoli cieszy takie coś bardzo śmieszne jak ojce dz trzyma syna i wiesza bobki chyba normalne ? 

2 minuty temu, Ulman napisał:

1. Ty nawet najprostszego zdania nie potrafisz pojąć. Napisałem "Są dwie formy dla takich właśnie jełopów co nie odróżniają drewna od drzewa. " W sposób oczywisty odnosi się to do klientów korzystających z tych ogłoszeń. Jełop to też klient więc dla nich jest drzewo kominkowe.

masz racje 😛

3 minuty temu, Ulman napisał:

2. Jak można tego nie zrozumieć? -"Karpia mi zawsze przynoszą a choinki mam swoje"  ? Tłumacze i objaśniam -  karpia przynoszą mi znajomi a choinki mam swoje bo rosną sobie u mnie w ogrodzie. Wybierasz taką która ci pasuje i piłą wycinasz.   Czego tu nie pojmujesz? O.o

przynoszą jak miłościwie partyjnemu a pan wpisz na coś kartkę ...   choinki w ogrodzie nie bardzo ... i do tego wycinka 

6 minut temu, Ulman napisał:

4. a jakoś inteligentnie odpowiedzieć się nie dało? Tak jak za komuny - kto nie znami ten pewnie jest jakiś inny. 

do komuny to wałęsa poleciał się reprezentować każdej propagandowej stacji Rosji 

Opublikowano (edytowane)

PISowskie towarzystwo jest opętane syndromem obleżenia więc samo sobie wzajemnie daje lajki. 

No przynoszą bo czasem coś im doradze albo podpowiem. Nie spotkało cie nic takiego w życiu?  

Mam zasadzone kilkadziesiąt świerków i jodeł  w ogrodzie. i mogę je wycinać jak mi się tylko podoba. Czemu nie bardzo choinki w ogrodzie? A co byś chciał? Kury które gdaczą grzebią i srają?

Czemu uważasz że w Rosji jest komuna?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
25 minut temu, Ulman napisał:

PISowskie towarzystwo jest opętane syndromem obleżenia więc samo sobie wzajemnie daje lajki. 

to się nazywa wyższa inteligencja nie pojęta dla ciebie 

26 minut temu, Ulman napisał:

No przynoszą bo czasem coś im doradze albo podpowiem

jakiej sprawie 

27 minut temu, Ulman napisał:

Nie spotkało cie nic takiego w życiu? 

spotkało ale ja z dala od dobrych relacji dobroci gratisów , w zamian coś oczekują chętnie jakoś maszynę by pożyczyli absolutnie nie  

28 minut temu, Ulman napisał:

Mam zasadzone kilkadziesiąt świerków i jodeł  w ogrodzie. i mogę je wycinać jak mi się tylko podoba. Czemu nie bardzo choinki w ogrodzie? A co byś chciał? Kury które gdaczą grzebią i srają?

robią dużo brudu też tak miałem ale miałem kiedyś jodłę niebieską ok 15 m nawałnica wyrwała z korzeniami na płot poleciała sąsiadom po za tym ja mam dość duży ogród bez świerków i jodeł tylko zamiana na tuje przy płocie ozdoby i wysepki skalne 

31 minut temu, Ulman napisał:

Czemu uważasz że w Rosji jest komuna?

a nie jest komuna wywodzi się z Rosji 

1 godzinę temu, jacus napisał:

smiechu nigdy nie za duzo- nie tylko z ciebie mamy ubaw-ani na matematyce,ani na polskim,ani na rolnictwie sie nie znasz[az boje sie zapytac sprechen sie deutsch ??] ,wiec ciesz sie jak smiejemy sie z innych.....

tu masz śmiech czarno na białym 

@ulman a tu coś dla ciebie wbrew co sam piszesz 

Opublikowano

Chyba yntylygyncja  socjalistycznych frustratów. 

Podpowiadam w tematach śor, odmian, agrotechniki itp  Widzisz Roman , do ciebie przychodzą po rzeczy materialne (maszyny) a do mnie po intelektualne. Do mnie z wdzieczności że pomogłem a do ciebie by coś wyrwać.

Zaczątek komunizmu poczyniło dwóch Niemców - Marks i Engels. Czy tak jak pisałeś uwazasz że obecnie w Rosji jest komuna?

Opublikowano

Tak sobie poczytałem i powiem - nudny koniec roku w polityce mamy obecnie, nie to co rok temu kiedy biesiady w parlamencie protestacyjne, jakieś zamachy stanu i różne zadymy po ulicach, ze świeczkami łapanki na kamery a dzisiaj? poodwracało się pocofało co nieco i tylko jakieś drobne ekscesiki niegodne uwagi,
Jednym przewrót nie wyszedł drugim przyszło się cofać z szumnych reform , rok minął i niewiele się zmieniło.
Nawet ceny prądu zamrożone na po wyborach. Cisza i spokój. Przed burzą? czy 2019-y zanosi się lepszy? mi wystarczy niegorszy od mijającego bo w sumie podoba mi się tegoroczna nuda świąteczna.
Niestety przyszły rok jest wyborczy i iluż to durnot nam przyjdzie nasłuchać zanim to się przewali. Ja już jestem zdegustowany 

Wałęsy ocena Putina że mądry? z dwóch agentów pokomunistycznych który dłużej u władzy? Jeden nieprzerwanie a drugi? jedną kadencję, to co chłopina miał powiedzieć a że z Polski do Moskwy bliżej niż do Waszyngtonu? w kilometrach na pewno. 
W wiadomościach tvp robienie wielkiego problemu z tego wywiadu Wałęsy to głupota już samej sprawy nagłaśnianie bo niejeden pomyślał że nieco ten Wałęsa miał racji bo ani rozumu Putinowi odmówić nie można a i lekcje geografii większość pewnie pamięta.
Szczęśliwie mało to istotne i problem największy z bieżących to że na "Sylwestra" będzie najpewniej chlapa i dobrze że większych nie mamy i oby tak jak najdłużej.

Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

Bombki mnie relaksują a prezenty poprawiają samopoczucie które przekłąda się na poprawienie wydajności i innowacyjności biznesu. I co mi zrobisz? 

Ludzie niech sobue 500+ na dzieci sami zarobią . Jak umieli narobić to teraz niech utrzymują. 

pomięszało ci sie we łbie od tej darmowej nie dopilnowanej przez Państwo kasy

słyszałem że TY na tyle bezczelny że za wymianę opon w prywatnym samochodzie tez bierzesz fakture

wstyd tak łapy wyciągać po nie swoje 😁

Opublikowano
9 godzin temu, mirro napisał:

Taaa a nasi policjanci nie boją się imigrantów i przenoszą się do policji niemieckiej. :lol: A nasi górnicy nie boją się metanu i pracują w Czechach.:lol:
Racyl - ja się nie czepiałem. Rozwój nie oznacza stałego powiększania areału. Rozwój to siła i żywotność gospodarstwa. Jeżeli masz to powiązane z przetwórstwem to to jest własnie rozwój.

Żarty  sobie  robisz  z  tragedii  górników   ty  się  dobrze  czujesz   ???

Rozwój  też może oznaczać  emerytura  z SB  albo  z  LWP  i wtedy gospodarz  że ho ho 

Opublikowano
6 godzin temu, Ulman napisał:

Chyba yntylygyncja  socjalistycznych frustratów. 

Podpowiadam w tematach śor, odmian, agrotechniki itp  Widzisz Roman , do ciebie przychodzą po rzeczy materialne (maszyny) a do mnie po intelektualne. Do mnie z wdzieczności że pomogłem a do ciebie by coś wyrwać.

Zaczątek komunizmu poczyniło dwóch Niemców - Marks i Engels. Czy tak jak pisałeś uwazasz że obecnie w Rosji jest komuna?

zachodzą pewnie tacy to im piątaka brakuje do pełnej

Opublikowano
10 godzin temu, mirro napisał:

rozwoj zawsze oznacza jedno zdobywanie , powiekszanie nawet jezeli zywotnosc gospodarstwa bedziesz miał  na wysokim poziomie a le powiekszała sie niebedzie to to niebedzie rozwój a stagnacja .                                                                                                                                                                                                                                                                  otakim  czyms była mowa kiedys o promocji swojej  ,, firmy ''      http://braciasadownicy.pl/#jablka

Opublikowano
41 minut temu, racyl napisał:

pomięszało ci sie we łbie od tej darmowej nie dopilnowanej przez Państwo kasy

słyszałem że TY na tyle bezczelny że za wymianę opon w prywatnym samochodzie tez bierzesz fakture

wstyd tak łapy wyciągać po nie swoje 😁

Auto wciągasz do rejestru środków stałych w gospodarstwie i odliczasz połowę Vatu od zakupu, paliwa , opon, oleju a nawet żaróweczki. Oczywiście auto jest niezbędne do prowadzenia działalności. Jest to zupełnie zgodne z obecnymi przepisami a że w twojej chłopsko - robotniczej  głowie się to nie mieści to nie dziwne bo strzasznie ona ciasna.  Pewnie jako gołodupiec i niedouk z przerostem ego ,  wszędzie widzisz sPISek bo smemu nie chciało się ruszyć głową ale to jest absolutne abc jakiejkolwiek działalności. Widać jaki byzmesmen z ciebie..

33 minuty temu, racyl napisał:

zachodzą pewnie tacy to im piątaka brakuje do pełnej

Nie mierz innych swoją miarą.

Tobie mogę poradzić co nastepuje -  2 metry  polifoski przed sianiem, potem na wiosne chwastox i 2 metry saletrzaku . Na koniec meter saletry i bedzie  extra pszenica.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v