Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, jarecki napisał:

pszeczytałes co napisałeś ?    Czy wy znacie realia otwierania montowni w Polsce   ?     dlaczego rzad PO przegrał z Wegrami walke o montownie jaguara ?  NIC TYLKO POGRATULOWAC   .  albo nierozumiem twojej odpowiedzi dysydent czy ty uwazasz ze Polska nie powinna dotować takich inwestycji zagranicznym firmom ?

Odróżniajmy inwestycje od usług. a dotacje to coś podobnego jak kupowanie usług. Na czym ma ta usługa polegać? na wiedzy co robić.
W branżach na których się znam mi dotacje niepotrzebne abym zarobił a dotowanie mojej wiedzy aby wyborcy mieli zatrudnienie bo sami nie wiedzą na co mogli by się przydać to przejaw pogardy dla własnych wyborców... zaczynam zbyt komplikować a święta i...
Błędne jest założenie że aby zarobić pieniądze potrzebne są pieniądze .... potrzebna jest wiedza, umiejętności i możliwości a pieniądze byle jaki durny rząd na przykład... jak nie ten to inny tylko że durny to daje byle komu ale to już inna sprawa. 

Czy zrozumiałeś? Problem tak, ale nie przesłanie mojego wpisu bo chodziło mi o efekt propagandowy podobnych publikacji a w świąteczny czas nie chce mi się zagłębiać w sens dotacji jako takich. Oczywiście są tacy którym trzeba pomóc tylko komu i czy akurat jemu?   może nie dzisiaj? bo kupa roboty do tej pierwszej gwiazdki ... :)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

o ile to nie jest jaki fotomontaż...
wpisałem w google "bruksela sobieski manifestacja" i ....https://www.google.pl/search?ei=YMQgXI-XG8LJsQHK2ruoBA&q=bruksela+sobieski+manifestacja&oq=bruksela+sobieski+manifestacja&gs_l=psy-ab.3...9532.15983..17620...0.0..0.237.1754.4j8j1......0....1..gws-wiz.......0i71j33i160j33i21.o8QBHndFuUk
coś nic nie ma na temat o.O

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Ulman napisał:

A masz może przypadkiem jakieś argumenty?

Zacznijmy od najprostszego - skąd rząd ma pieniądze?

ty jesteś jak komunista chciałbyś wszystko w stałej cenie i w dodatku za rok czy kilka jeszcze  tańsze

mają kasę bo  przecież skubie takich jak Ty co tak ciulowo zarabiają że im pozostaje tylko biadolenie

co ci jeszcze do tego masełka pod choinkę podrożało ? chlebek

Jak ci taka bida i Mopsa cie pogonili to moge ci paczkę wysłać nawet już bez loga Pis

Edytowane przez Gość
Opublikowano

ta montownia mercedesa  [silnikow ] była w 2016 dotowana i jest słabo płatną praca  na tamte czasy była potrzebna  ,za ta inwestycją idą długoletnie ulgi podatkowe , ale to nie ten rząd ztworzył takie  prawo  stref ekonomicznych    teraz mamy niskie bezrobocie to mozemy szukac inwestorow z potrzebą wykwalifikowanych pracownikow aco za tym idzie dobrze płatną . 

Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał:

ty jesteś jak komunista chciałbyś wszystko w stałej cenie i w dodatku za rok czy kilka jeszcze  tańsze

no przecież skubie takich jak Ty co tak ciulowo zarabiają że im pozostaje tylko biadolenie

Skąd ty wiesz co ja bym chciał jak ty najprostszych tematów nie pojmujesz

Może zróbmy prosty teleturniej 

Skąd rząd bierze pieniądze 

a. z mennicy

b. z podatków 

c. skądkolwiek 

Reszta argumentacji jak zwykle wybitnie błyskotliwa intelektualnie.  

Opublikowano (edytowane)

jak tak z innej strony ;) 

cos wycichła afera SKOKu i KNF za to jest śledztwo kto ujawnił kwity na te "aferke" według władzy mało znaczącą afere :D 

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Skąd ty wiesz co ja bym chciał jak ty najprostszych tematów nie pojmujesz

Może zróbmy prosty teleturniej 

Skąd rząd bierze pieniądze 

a. z mennicy

b. z podatków 

c. skądkolwiek 

Reszta argumentacji jak zwykle wybitnie błyskotliwa intelektualnie.  

żeby coś było to i muszą od kogoś te pieniądze brać. jakby tak każdy chciał sobie płacić ile mu się podoba to by już dawno było bankructwo państwa

zobaczyłbyś ile wtedy darmozjadów, złodziei się ujawniło

Podaj adres to butle z gazem ci wyślę pod choinkę

Opublikowano

O czym ty konkretnie piszesz? 

To ty masz jeszcze gaz z butli?  W takiej metropolii? U mnie butli się nie wymienia tylko tankuje. Mam taką jedną wiekszą w ogródku

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Ulman napisał:

O czym ty konkretnie piszesz? 

To ty masz jeszcze gaz z butli?  W takiej metropolii? U mnie butli się nie wymienia tylko tankuje. Mam taką jedną wiekszą w ogródku

no to żeś całkiem cudak pomylić ceny gazu ziemnego od putina z gazem propan-butan 😁

Edytowane przez Gość
Opublikowano

A to o mnie była dyskusja?  Sorry zapomniałem że ceny propan butan są absolutnie niezależne od cen gazu ziemnego. Ale mnie złapałeś na nieścisłości. Bystrzacha z ciebiexD Można nawet powiedzieć że wybitnie yntylygyntny

Pewnie w butli byś mi przysłał gaz ziemny?

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

Taaaaa a w gratisie dołożyłby jeszce 5kg gwoździ i zapalnik.🤣

niech tam sobie żyje i patrzy jak pis wygrywa kolejne wybory

jak dzieciom pomagaja przetrwać zimę to czemu mam bidakowi nic nie wysłać

Opublikowano

Z mopsa go przegonili to trzeba mu jakoś pomóc

Przed chwilą, Ulman napisał:

No cłhłopy, wszelakiego najlepszego na Święta.

Spokoju , zdrowia , radości,   rodzinnej ciepłej atmosfery i Mikołaja z wielkim worem 

A prezenty niby bez vatu

to zostaje tylko spirynt i fajki

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Spokoju , zdrowia , radości,   rodzinnej ciepłej atmosfery i Mikołaja z wielkim worem 

Piszesz socjal beee a od Mikołaja to byś brał :D In .a wzajem 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, wiesiek63zmc napisał:

Piszesz socjal beee a od Mikołaja to byś brał :D In .a wzajem 

bo to wybraniec narodu jak jemu dają to jest ok a jak innym to bee

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, DTaras napisał:

Eeee a ten propan i butan to w wyniku czego się uzyskuje i kto nam niby dostarcza?

A to Mikołaj nie przynosi jak laskęęę zrobi putinowi ?

bardziej to zależy od ceny ropy naftowej kolego

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

znowu przeszedłeś pranie mózgu ?  wybacz twojemu gurowi Tuskowi 

Interfax podał zestawienie za lata 2013-2014 oraz ceny, jakie płacono za 1000 m3 gazu. Odpowiednio było to:
- Polska 429 (2013 r.) i 379 USD (2014 r.);
- Niemcy 366 i 323 USD; 
- Słowacja 438 i 308 USD; 
- Austria 402 i 329 USD; 
- Węgry 418 i 338 USD; 
- Włochy 399 i 341 USD;
- Francja 404 i 338 USD.

Przez rząd Tuska porozumienie to było uznane za wielki sukces. Miał to być dowód na rewelacyjne relacje z Rosją. Donald Tusk zapewnił nam wtedy dostawy rosyjskiego gazu do 2022 roku. Gdyby nie sprzeciw PiS, Gazprom zaopatrywałby nas do 2037 r. Na takich "rewelacyjnych" warunkach.

Ds1FdR8WkAEtw2-.jpg

a niem uwiłem stara zagrywka od 10 lat to samo zobaczycie co bd po nowym roku 

Ds18vC7XgAACfJA.jpg

ale to już było czym lewica nas jeszcze zaskoczy 

Ds2YnCKXcAAe6C5.jpg

Ds2pRinXQAAOpTs.jpg

TVN, stacja telewizyjna, którą trudno posądzać o sympatię do partii rządzącej, przeprowadził sondaż i zapytał Polaków o Donalda Tuska. Wyniki chyba musiały zaskoczyć telewizję...

Z badania dla TVN24 i "Faktów" TVN wynika, że 37 proc. respondentów oczekuje powrotu na stałe Donalda Tuska do Polski i zaangażowania się w krajową politykę, ale... 51 proc. nie ma takich oczekiwań i nie chce, żeby Tusk wrócił do kraju – 27 proc. wskazało na odpowiedź "zdecydowanie nie", a 24 proc. na "raczej nie".

10 godzin temu, Ulman napisał:

wzajemnie 

a tak propo to zwierzęta nawet w święta przemówią ludzkim głosem 

12 godzin temu, dysydent napisał:

0_1_92838_Mikolaj_matelusz_przez_Sadol*.
najbardziej antypisowska publikacja jaką w tym roku widziałem i nie ma tu znaczenia czy to manipulacja i nawet to że te sumy to grosze.
Jacus ma u mnie suba (jubileuszowego bo dwusetnego w kolekcji) za znalezienie a teraz czy ktoś dorówna czymś równie skutecznym w drugą stronę?
Reszty wpisów za dokładnie nie czytałem czego wcale nie żałuję i nie obiecuję poprawy do końca świąt :)

1364634,789553,9.jpg

Edytowane przez Roman176
  • Like 1
Opublikowano
14 godzin temu, DTaras napisał:

Eeee a ten propan i butan to w wyniku czego się uzyskuje i kto nam niby dostarcza?

oczywiscie rosja dostarcza najwiecej ,jest tez polski -z platform wydobywczych na baltyku. to jest odpad przy produkcji paliw z ropy naftowej-temu jest taki tani, gaz w butlach jest identyczny jak do samochodow czyli to lpg,   gaz ziemny tez mozna zabutlowac-autobusy mpk  u nas na takim jezdza.

rzad dobrej zmiany wprowadzil specjalne strefy ekonomiczne na terenie calego kraju 

spora czesc pieniedzy ktorymi obracamy po prostu nie istnieje, realnej gotowki w banknotach i monetach jest gdzies 200 mld reszta to zapis w komputerze.....

Opublikowano

Pomimo świątecznej atmosfery pokazało się takie coś.
https://www.defence24.pl/blaszczak-nie-ma-w-polsce-miejsca-na-trzecia-fabryke-smiglowcow
"Mamy dwie fabryki - w Świdniku, jest to fabryka Leonardo produkująca śmigłowce, w Mielcu to fabryka Sikorskiego, teraz właścicielem jest Lockheed Martin produkująca śmigłowce. Nie ma w Polsce miejsca na trzecią fabrykę, czy też montownię, gdyż wprowadzenie tego trzeciego podmiotu oznaczałoby zamknięcie czy to Świdnika czy to Mielca, więc zlikwidowanie miejsc pracy"
I teraz wychodzi na wierzch cała prawda na temat tańca wokół śmigłowców.  Tym bardziej że to "My" to obce koncerny które trzyma tu tylko grawitacja. A tak wogóle to będąc ministrem wypadałoby zastanowić się co się gada. Bo sama wypowiedź pomimo że szczera to jednak jest kretyńska.

Opublikowano
Dnia 25.12.2018 o 12:33, jacus napisał:

oczywiscie rosja dostarcza najwiecej ,jest tez polski -z platform wydobywczych na baltyku. to jest odpad przy produkcji paliw z ropy naftowej-temu jest taki tani, gaz w butlach jest identyczny jak do samochodow czyli to lpg,   gaz ziemny tez mozna zabutlowac-autobusy mpk  u nas na takim jezdza.

rzad dobrej zmiany wprowadzil specjalne strefy ekonomiczne na terenie calego kraju 

spora czesc pieniedzy ktorymi obracamy po prostu nie istnieje, realnej gotowki w banknotach i monetach jest gdzies 200 mld reszta to zapis w komputerze.....

Współczuję  ci  z całego serca  nawet  w święta  się  nie powstrzymałeś   :(  

Opublikowano
6 minut temu, Ropuch napisał:

Współczuję  ci  z całego serca  nawet  w święta  się  nie powstrzymałeś   :(  

Fakty TVN też w Boże narodzenie, temat nr 2 jak to rząd przyjął a prezydent podpisał ustawę wdrożającą postanowienie tsue i cała otoczka wypowiedzi

tak jakby to kogoś obchodziło w święta że przez te 2-3 dni to już kraj sie zawali

Ale idioci mówia że TVP, polsat  jest upolitycznione a tvn skąd że znowu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v