Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

Co to ma wspólnego czy miał styczność czy nie? Są wyniki to są sponsorzy i ogladalność. Tak samo jest w siatkówce, czy lekkiej atletyce. Piłka ręczna była na topie jak były wyniki a teraz co? Nawet nie pokazują a jesli już to pewnie mało kto oglada. 

Co do mojego miejsca zamieszkania to ty chyba  masz jakies kompleksy. Jaśnie Pan także raczy zameszkiwac lubelskie?  Toż to straszne zadupie waćpanie. 

Co  do sygnału który dociera z predkością światła to uwierz mi że nie czyni to różnic. Co do ruskiego sygnału to mam wrażenie że powinieneś się poduczyć geografii. Rosja jest jakieś 500km ode mnie. Oczywiście z racji tego ze jestem na dalekim wschodzie dociera do mnie telewizja kazachska, chińska i czasem nawet łapię Japońską. 

Cos tam pisałeś o tym ze w biznesie bym popłyną bo chce niskich podatków. Pewnie jak dorośniesz to na to wpadniesz ale kazdy chce niskich podatkó, niskich kosztów bo na końcu klient chce niska cenę na produkt. Wiem że to ciężkie do pojęcia ale tak jest.

Ty nie masz pomysłu na nic po za niskimi podatkami. to jest powrót do starego systemu

Robi się kasę na tym na co jest zapotrzebowanie bez względu na podatki

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Roman176 napisał:

i jastrzębski węgiel 

wiekszą uciechę ma z ciebie axel springer i bauer media 

a oglądałeś polsat news ? sam solorz domaga się przeprosin od tvn axial i gw za materiał kompromitujący że polsat wspiera ówczesne władze przed każdym info leciał list ostatnio go cytowałem 

Newsweek Polska” ujawnił w tym tygodniu, że premier Mateusz Morawiecki i Zygmunt Solorz spotkali się 31 października br. na terenie Świątyni Opatrzności Bożej na warszawskim Wilanowie. Znajduje się tam siedziba fundacji związanej z tą świątynią, kierowanej przez Piotra Gawła, który od stycznia br. jest członkiem zarządu Polkomtelu należącego do grupy kapitałowej Cyfrowy Polsat. Według „Newsweeka” to Gaweł zaaranżował rozmowę premiera z biznesmenem.

„GW” łączy spotkanie Solorza i Morawieckiego z wnioskiem spółki Cyfrowego Polsatu o płatność w ratach za pasmo do LTE

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/plus-bank-zygmunt-solorz-afera-knf-dementi-ws-planow-wobec-idea-bank-i-getin-noble-bank-leszka-czarneckiego

jacuś pis zły pis beee pis zawsze robi źle 

gdzie kod ???????

Jak się skręca w stronę miłościwie panujących, to trzeba liczyć się z tym, że ktoś to zauważy. A jak się spotyka z miłościwie panującymi to trzeba się liczyć z różnymi domysłami. Tym bardziej że do niedawna było się jednym z największych wrogów. Czyli albo interesy, albo lizanie dupska.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

kasa misiu kasa-taka zasada kieruje panem krokiem od czasu, kiedy zostal agentem sb az do dzisiaj, gw opisala droge zyciowa zygi a temu jego wlasna biografia sie nie spodobala☺️,

dobrze ze mamy jeszcze wolne media amerykanskie[gw,tvn] i niemieckie[fakt] wiec mozna pisac prawde....gdyby nie to to prezes poszedlby droga urbana pardon-orbana i zrobil to co on niedawno- prawie wszystkie media ich prywatni wlasciciele przekazali nieodplatnie do panstwowej fundacji..

https://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/586582,nyt-viktor-orban-media-propaganda-polska.html

w jednym roman ma racje pis jest zly .pis jest beee☺️

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Uważasz że dobrobyt bierze się opodatkowania? Lewicowa teoriaxD  

Ty wolał byś mieć niskie podatki czy wysokie?

przede wszystkim jakie to są te niskie i co możemy mieć za te niskie ?

wydaje mi się że z opodatkowania  mamy zapewnione to co jest minimum

dobrobyt się bierze z tego co mamy głowie. niskie podatki to taki sam socjal jak 500+ z tym że większy i z większymi skutkami ubocznymi

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, jacus napisał:

kasa misiu kasa-taka zasada kieruje panem krokiem od czasu, kiedy zostal agentem sb az do dzisiaj, gw opisala droge zyciowa zygi a temu jego wlasna biografia sie nie spodobala☺️,

dobrze ze mamy jeszcze wolne media amerykanskie[gw,tvn] i niemieckie[fakt] wiec mozna pisac prawde....gdyby nie to to prezes poszedlby droga urbana pardon-orbana i zrobil to co on niedawno- prawie wszystkie media ich prywatni wlasciciele przekazali nieodplatnie do panstwowej fundacji..

https://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/586582,nyt-viktor-orban-media-propaganda-polska.html

w jednym roman ma racje pis jest zly .pis jest beee☺️

powiedz to niemcom żeby pozwolili aby jakieś ich media były w obcych rękach i nawalały na ich kraj.

masz wolne media co na siłę szukają  faszyzmu w polskich lasach

kto bez rozumu to myśli że tvnn, wybiórcza, faktt, newsweek są wolne

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

stoją w kolejce po dopłaty za zalesienie
Solorz niby się dopłat zrzeka i na gajowego startuje 

Po wyborach (tych co PiS..) pamiętam powiedział coś w stylu że liczy na dalsze prowadzenie interesów w Polsce i PiS nie będzie Mu przeszkadzać.
Nie wiem jeszcze jak rozumieć tamto i to teraz i nawet zbytnio mnie to.... ot tylko jako ciekawostka co z tego wyjdzie?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Nauka poszła w las, media poszły w las i faszyści poszli w las. To ja się pytam a gdzie leśniczy i partyzanci?

no bo tyle tych faszystów że ciężko ich uchwycić w kamerze 😁

Opublikowano
17 minut temu, racyl napisał:

przede wszystkim jakie to są te niskie i co możemy mieć za te niskie ?

wydaje mi się że z opodatkowania  mamy zapewnione to co jest minimum

dobrobyt się bierze z tego co mamy głowie. niskie podatki to taki sam socjal jak 500+ z tym że większy i z większymi skutkami ubocznymi

W porównaniu do tego co jest to niskie oceniał bym na poziomie  max 50%  tego co jest. Co możesz mieć za niskie? Dużo wiecej kasy w portfelu. 

Masz zapewnione minimum? Co to jest minimum? 

Jak dobrobyt jest z tego co w głowie to nie chce cie martwić ale będziesz klepał biedę. Niskie podatki to socjal? To chyba potwierdzenie tego co napisałem zdanie wcześniej.  Socjal to redystrybucja dóbr w imie lewicowej srawiedliwości społecznej. Oczywiście by móc rozdzielać trzeba zabrac. Przy niskich podatkach nie ma żadnej redystrybucji bo nikt obywatelowi nie zabiera i na powrót nie daje po uważaniu. 

Opublikowano
14 minut temu, dysydent napisał:

stoją w kolejce po dopłaty za zalesienie
Solorz niby się dopłat zrzeka i na gajowego startuje 

Po wyborach (tych co PiS..) pamiętam powiedział coś w stylu że liczy na dalsze prowadzenie interesów w Polsce i PiS nie będzie Mu przeszkadzać.
Nie wiem jeszcze jak rozumieć tamto i to teraz i nawet zbytnio mnie to.... ot tylko jako ciekawostka co z tego wyjdzie?

Łyknięcie takiej spółki jak Solorza przez państwo raczej w sferze marzeń. Ja bym jednak stawiał na rozmowy nt. aspektów związanych z bezpieczeństwem kraju, bo chyba trochę akcji  zmieniło właściciela. A być może kogoś swędzą paluszki do Polkomtela? 

Opublikowano (edytowane)

Jak by nie patrzeć Polsat jest polską firmą bardziej niż inne z mediów niepaństwowych i skoro rządzący deklarują repolonizację to właśnie usłyszeli - sprawdzam.

J. Kaczyński; Jego marzeniem aby PiS było partią marzeń wszystkich Polaków . z wczorajszych wiadomości tvp.
Partia marzeń wszystkich ; to już nie śmieszne bo jeszcze uwierzą że coś takiego możliwe.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

jak na razie to media wolne są w USA  , ALE są tam 2 opcje medialne jedne za republikanami , drugie za demokratami  i coby niebyło to swój kierunek utrzymuja  i pytanie czy mówią prawde  , tak jak TVN ,TVP  . TVP POPIERA  ,KONSERWATYSTOW , TVN popiera liberałow . ani jedna opcja ani druga niegada na ,,swoich''   . natomiast media w Niemczech są za rządem chociaz tam jedna opcja tyle lat rządzi  to i media sie ukieronkowały w odpowiednią strone .      takze puki co w polsce mozemy usłyszec to co chcemy . chcemy   usłyszec o dobrym ,skutecznym  rządzie , oglądamy TVP .    Chcemy rządu oszustow , cwaniakow kturzy nas okradają OGLĄDAMY  TVN   . 

Edytowane przez jarecki
  • Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, Ulman napisał:

W porównaniu do tego co jest to niskie oceniał bym na poziomie  max 50%  tego co jest. Co możesz mieć za niskie? Dużo wiecej kasy w portfelu. 

Masz zapewnione minimum? Co to jest minimum? 

Jak dobrobyt jest z tego co w głowie to nie chce cie martwić ale będziesz klepał biedę. Niskie podatki to socjal? To chyba potwierdzenie tego co napisałem zdanie wcześniej.  Socjal to redystrybucja dóbr w imie lewicowej srawiedliwości społecznej. Oczywiście by móc rozdzielać trzeba zabrac. Przy niskich podatkach nie ma żadnej redystrybucji bo nikt obywatelowi nie zabiera i na powrót nie daje po uważaniu. 

niski podatek to taki sam socjal bo zamiast w kieszeni państwa jest transferowana(zostaje) do twojej

komu podziękować : urzędnikom, policji, straży, służbie zdrowia, zrezygnować z jakiej kolwiek refundacji leków

A skąd się zaczyna pomysł na biznes jak nie z głowy. co z tego że będziesz miał niski podatek jak nie będziesz wiedział jak zarobić wiekszą kasę niż ta na etacie.

Wystarczy że komuś z takim myśleniem jak twoje przydarzy się poważny wypadek to wtedy przejrzy na oczy to nawet z niskimi podatkami nie będzie go stać na nic

Opublikowano

Ciary mnie przeszły na takie dictum.

9 minut temu, dysydent napisał:

J. Kaczyński; Jego marzeniem aby PiS było partią marzeń wszystkich Polaków . z wczorajszych wiadomości tvp.
Partia marzeń wszystkich ; to już nie śmieszne bo jeszcze uwierzą że coś takiego możliwe.

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Ciary mnie przeszły na takie dictum.

wyeliminuje kilku kontrowejsyjnych posłów i więcej wyborców przybędzie

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, jarecki napisał:

jak na razie to media wolne są w USA  , ALE są tam 2 opcje medialne jedne za republikanami , drugie za demokratami  i coby niebyło to swój kierunek utrzymuja  i pytanie czy mówią prawde  , tak jak TVN ,TVP  . TVP POPIERA  ,KONSERWATYSTOW , TVN popiera liberałow . ani jedna opcja ani druga niegada na ,,swoich''   . natomiast media w Niemczech są za rządem chociaz tam jedna opcja tyle lat rządzi  to i media sie ukieronkowały w odpowiednią strone .      takze puki co w polsce mozemy usłyszec to co chcemy . chcemy dobrego ,skutecznego rządu , oglądamy TVP .    Chcemy rządu oszustow , cwaniakow kturzy nas okradają OGLĄDAMY  TVN  

w tvn , ttv  wszystkie programy nastawione są na życie w stylu wielkomiejskim. to nie jest telewizja do każdej grupy skierowana

w tvn zawsze jest narracja końca polski pod rządami pis

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Eliminacja posłów, to fantastyczne widowisko będzie. Popcorn może być niezbędny. A to ma być eliminacja chwilowa czy eksterminacja, bo jakby co.....

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, mirro napisał:

Dysydent, to tak jak podchodzi do Ciebie gość z uśmiechem na gębie, ale jakimś takim innym. A potem okazuje się że w ręce za plecami ma nóż.

taki fanatyk PO to poszedł już do pisowców i jednego zabił

Edytowane przez Gość
Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał:

w tvn , ttv  wszystkie programy nastawione są na życie w stylu wielkomiejskim. to nie jest telewizja do każdej grupy skierowana

w tvn zawsze jest narracja końca polski pod rządami pis

TVN  jest skierowane do ekstremistow do których suche fakty niedocieraja .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v