Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I to pokazuje, że w temacie nie jestem. Tak się zastanawiam. Ruskie wyrzutnie są w stanie osiągnąć cel 400 km od siebie. Gdzie ów gawron i jemu podobne miałby stacjonować? Widzę temat rostela wchodzi. Tam wszystko bolsze. Opinie są takie jak o ruskich zegarkach. Wiecie czemu najlepsze? Bo najszybsze.

Opublikowano

Fajne rzeczy Romanie widziałem. Składak ale z markowych podzespołów. Nawet pasy dają Gatesa. Pogrzebałem w hydraulice - też OK. To takie zboczenie bo wszystko co zbiera mam na hydrostacie .  Co do samego użytkowania to dużo nie powiem bo akurat temat zbóż nie jest mi bliski, więc jakieś niuanse co do możliwości w trakcie koszenia nie są moim konikiem. Powiem tyle że nie wygląda to źle. Jak wpadnę do Korbanków  po części to może poproszę o jakąś opinię chłpaków z serwisu. Lubią mnie tam , to może da się coś więcej wyciągnąć.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, DTaras napisał:

Roman - prowadzenie biznesu to ciągłe kombinowanie co nie znaczy, że robi się coś nielegalnego.

jakie się nie ma pomysłu to się zaczyna koszty ciąć jeszcze bardziej i bardziej. A później nie ma już z czego i trzeba się zwinąć

9 godzin temu, Ulman napisał:

Mały sklepik i koncern działają w takich samych realiach gospodarczych więc maj atakie same problemy a inna ich skalę. Każdy chce płacić mniejsze podatki ale z tego co piszesz to jest złe i cała ludzkość od zarania jest w błędzie. Kombinowanie na czym mozna więcej zarobić i jak pałcić mniejsze podatki to jedno i to samo bo sprowadza się do chęci podniesienia zysków z działalności. Kiedy się to udaje firma ma więcej środków i może inwestować w nowe pomysły i technologie. Wysokie podatki hamują rozwój i jest to wiedza absolutnie oczywista nawet na poziomie szkoły średniej, Nie wiem czemu to podważasz

to że ktoś zapłaci mniejsze podatki to nie jest żadna gwarancja że on zaraz zacznie stosować nowe technologie i będzie się dalej rozwijał

równie dobrze może zyski skonsumować i  kupić kilka nowych rezydencji czy więcej samochodów

nawet jakby płacił 5% to za jakiś czas powie że to jest nawet za dużo żeby się rozwijać

To jakaś utopia dla ludzi nie zaradnych bo jakoś w tych obecnych realiach ci co działają potrafią funkcjonować i się rozwijać

Nie uwzględniająca zapotrzebowania i ceny za jaką się sprzedaje produkt czy wyrób

PODATKI  symboliczne tylko za co zbudować drogi żeby dojechać do tych firm ?, za co wykształcić pracowników do firm ?

9 godzin temu, DTaras napisał:

We francji średnio raz na trzy lata zadymy. Ja bym się tam nie przejmował. Zawsze to jest po sezonie turystycznym.

Jak się naobiecywało i się nic z tego nie realizuje a wręcz się idzie w drugą stronę to tak się kończy jak we francji.

Po coś tego macrona wybrali

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ciąć koszty powiadasz? I szukać pomysłu? A no to poczytaj swoje posty z wczoraj na temat niepewności wdrażania produkcji kryształów azotku galu i zastanów się o co Ci właściwie chodzi.😄

Opublikowano
54 minuty temu, mirro napisał:

Ciąć koszty powiadasz? I szukać pomysłu? A no to poczytaj swoje posty z wczoraj na temat niepewności wdrażania produkcji kryształów azotku galu i zastanów się o co Ci właściwie chodzi.😄

jak się jest ne udolnym to się narzeka na podatki

Idz powiedz producentom środków ochrony roślin że są za drogie i przez to nie możesz się rozwijać i kupować nowych maszyn

Spróbuj szczęścia zobacyzmy czy cie nie wyśmieją

Państwo za te podatki musi realizować takie rzeczy jak budowa dróg, utrzymanie administracji, zapewnienie bezpieczęństwa, utryzmanie szkół i inne

Opublikowano

Jakoś dzisiaj cichutko siedzą te bidoki co nie maja kasy na polski węgiel i muszą ruskim palić

cała wieś wdzięczna putinowi pewnie dała za niego na Msze św

Opublikowano
31 minut temu, DTaras napisał:

Racyl - gdyby nie było choć kulawej ale jednak konkurencji to inaczej być teraz śpiewał.

I co putin na kominie się pokazuje ?

gdzie jak gdzie ale przy węglu tego nie można nazwać konkurencją. kilka procent dziadostwa nie jest konkurencją

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Roman - link wkleiłeś bo?

z ciekawości ... Administrator sie bawisz  ?

43 minuty temu, racyl napisał:

gdzie jak gdzie ale przy węglu tego nie można nazwać konkurencją. kilka procent dziadostwa nie jest konkurencją

dzisiaj byłem w casto 9/10 wegiel polski i jeden ruski kupiłem ten ruski z ciekawości o 24 go wrzuce ale jak zawsze ciekawość mnie zawiodła opinie na stronę castro

Nie polecam. W kotłowni śmierdzi plastikiem, jakby to był klejony miał. Przy paleniu miękkim ekogroszkiem mam kupę sadzy, a przy tym badziewu piec czysty i mam problem z podgrzaniem instalacji do 50 stopni, czyli zawartość węgla w węglu podejrzana. Objętość wyraźnie niższa niż przy ekogroszku miękkim. Jeszcze raz nie polecam.

Kupiłem go w końcu września ale palić nim zacząłem w końcu października. Leżał miesiąc w ciepłym garażu i mimo to po otwarciu worków był bardzo mokry. Granulacja według producenta 8-25 jest totalną bzdurą w moich workach a miałem ich10szt.granulacja wynosi 1-10 przy czym ponad połowa ma granulację miału kwalifikowanego a nie ekogroszku.Spalaniu towarzyszą potężne spieki które w skrajnych wypadkach blokują palnik i nic tu nie da zmiana ustawień. Palę ekogroszkiem 3sezony miałem z różnych żródeł ,ale tak kiepskiego jeszcze nie miałem.Gdybym mieszkał bliżej oddał bym go. Gwiazdkę ,którą daję to za ładne wzornictwo worka. Pozdrawiam

jutro napisze co i jak 

Racyl - gdyby nie było choć kulawej ale jednak konkurencji to inaczej być teraz śpiewał.

a ja słysze w internecie cały czas pierdolenie a wegiel tańszy jak w zeszłym roku i co ty na to ??

mam rozumieć ze masz piec 5 klasy z podajnikiem sypiesz ruski i raz w tygodniu oglądasz ??

Opublikowano
9 godzin temu, Roman176 napisał:
Ministerstwo Finansów
Zatrudnieni:   2 223

PO LIKWIDACJACH ministerstw 

Ministerstwo finansów tez zlikwidowali ? 

57 minut temu, racyl napisał:

Importu w tym roku będzie z Rosji moze nawet ok 12mln ton bo w 2017 było sporo ponad 9. Przy wydobyciu 60 mln ton tylko Rosja ma na naszym rynku 20% udziału a pewnie kolejne 10% z innych kierunków. Oczywiście jest to dziadostwo i nie jest konkurencja ale nie wiadomo czemu co roku kupujemy go wiecej😷

Roman - link wkleiłeś bo?

Zasadzkę intelektualna na nas zastawia

Roman , po co kupiłes ten ruski wegiel skoro wiesz ze to dziadostwo?  Zachowanie kompletnie nieracjonalne i bezsensowne.  Trzeba było sie zapytać racyla to by ci od razu wyklarował że polski dobry a ruski nawet jak taki sam to nie dobry

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Roman , po co kupiłes ten ruski wegiel skoro wiesz ze to dziadostwo?  Zachowanie kompletnie nieracjonalne i bezsensowne.  Trzeba było sie zapytać racyla to by ci od razu wyklarował że polski dobry a ruski nawet jak taki sam to nie dobry

tak tylko pis wprowadził normę jakości  i masę certyfikatów dostałem ale uważam ze brawo dla pis kiedyś było większość brunatnego brykietów z mułu brunatnego 

4 minuty temu, Ulman napisał:

daje do myślenia sterowania jak by to byliśmy  to my 🤐   

w zasadzie zastanawia mnie że nikt w francji jeszcze niezwrucił uwagi uczniowie ludzie ??

Opublikowano

pamietacie ze ten co zlecil nagrania u sowy mial firme ktora zaczela na duzo skale sprowadzac ze wschodu wegiel- sklady wegla sie to nazywalo, gdy zajely sie nim sluzby i zlikwidowali mu biznes, to nagral kwiat polskiego narodu.......

pis boi sie zatrzymac import z rosji, bo moga na przyklad wyplynac nagrania typu-ladoj dziadu. 

Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Ministerstwo finansów tez zlikwidowali ? 

i ty niewiesz ..

1 minutę temu, jacus napisał:

pis boi sie zatrzymac import z rosji, bo moga na przyklad wyplynac nagrania typu-ladoj dziadu. 

ja uważam że to drugie brakuje węgla do tego wprowadzili zakaz słabych opału czyli czeskiego widziałeś gdzieś ?

Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

daje do myślenia sterowania jak by to byliśmy  to my 🤐   

w zasadzie zastanawia mnie że nikt w francji jeszcze niezwrucił uwagi uczniowie ludzie ??

Zasadzka intelektualna i to jeszcze o pdwyższonym poziomie abstarkcji

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

pamietacie ze ten co zlecil nagrania u sowy mial firme ktora zaczela na duzo skale sprowadzac ze wschodu wegiel- sklady wegla sie to nazywalo, gdy zajely sie nim sluzby i zlikwidowali mu biznes, to nagral kwiat polskiego narodu.......

jacuś a teraz obrócę się w ciebie podobno pis sprowadzał tak z rosji a za po znaleźli kozła ofiarnego  i też poinformuje cię wiesz kto zaczął największy rekord sprowadzania węgla na masową skalę w 2011 ?  zapytaj brezy i budki i do dzisiaj nie został pobity a te koszykarze najgłośniej krzyczą co mają za uszami 

4 minuty temu, Ulman napisał:

Zasadzka intelektualna i to jeszcze o pdwyższonym poziomie abstarkcji

14471565486719.jpg

podobnie myślisz ??

6 minut temu, DTaras napisał:

Ja używam miału. Wcale nie jest tańszy, certyfikacja dla mnie żadna nowość.

to się ciesz chwilą miał kosztował na kopalni 280zł 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v