Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przechowalnie marchwi to faktycznie wyzwanie. Nawet układy chłodzenia muszą być glikolowe, aby ograniczyć wysuszanie. Dlatego odpuściłem świeży rynek.

Jakoś w tym tygodniu chyba Ulman włóczyłem się w Twoich stronach. Miejscowość nazywała się chyba Hostynne. Piękne ziemie a na polach pryzmy marchewki, myślałem że to buraki bo troszkę było na nich śniegu. Chyba troszkę ją złapało?

Opublikowano (edytowane)

Pewnie Husynne u Pana P To nie tak znowu blisko ale w dużym uproszczeniu można uznać że to moje rejony. Było -10, -12 jednej nocy a tak to niewielki mróz mieliśmy.więc jakiś większych problemów chyba nie będzie. Aż tak uważnie obecnej sytuacji nie śledzę co do marchewki. Slyszałem że strasznie narzekali na suszę podczas zbiorów.

Oglądam w reżimówce zjazd  PIS i wychodzi na to że prezes się w rzeczywistości połapał i teraz będzie udowadniał że PIS rózni się od PO😷 Ciekawe po co bedzie to robił skoro to  przecież takie oczywiste.

Swoją drogą to słabowicie Jarosław wygląda.

Edytowane przez Ulman
Gość marekfarmer
Opublikowano

Jakieś  nagranie  tych  słów  posiadasz  czy tylko  relacje   tłumacza  wałęsy  ??

Kargul  skomentuje  to  trafnie 

Opublikowano (edytowane)

A już miałem napisać że zaraz któryś odpowie że media kłamią i się sprawdziło.

To najpierw z Dudą się witali czy z Wałęsą? 

Mirro,  dziwnym wydał mi się komunikat że będą udowadniać że różnią się od PO i jest to dla nich bardzo ważne.  Zastanawiam się czy nie jest to wyprzedzenie narracji partii Rydzyka który może takie komunikaty wypuszczać jak PIS nie będzie posłuszne.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

https://www.wsj.com/articles/state-funeral-for-president-george-h-w-bush-suggests-its-possible-to-unite-as-well-as-divide-1544048342?mod=searchresults&page=1&pos=1
Jakoś nazwiska Duda tu nie widzę, Za to Wałęsa tak. 
"Elsewhere, the former leader of Poland, Lech Walesa, who joined Mr. Bush in helping bring an end to the Soviet Union, sat not far from the likely future king of England, Prince Charles. Off to one side, Democratic and Republican senators mingled easily."
Przy okazji tak to widzą za oceanem.

Opublikowano
6 minut temu, marekfarmer napisał:

Jakieś  nagranie  tych  słów  posiadasz  czy tylko  relacje   tłumacza  wałęsy  ??

Kargul  skomentuje  to  trafnie 

Ale trudno wam PISiorkom przełknąć to że Obama pominą resztę przywódców żeby przywitać się z Wałęsą. 

Opublikowano

Oba ma jest bardzo zorientowany że Bolek to Lech który teraz bryluje w sądach  więc słusznie powiedział że musi się przywitać   " z tym człowiekiem" :)   sam nie wiedział czy ma mówić Bolek, Lech W. to powiedział ten człowiek .Przywitali się jak równy z równym  noblista na zachętę i agent posiadający nobla w pokoju  :) . Z drugiej strony każdy chce mieć zdjęcie z pajacem , który wyróżnia się z tłumu :)

Gość marekfarmer
Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

Ale trudno wam PISiorkom przełknąć to że Obama pominą resztę przywódców żeby przywitać się z Wałęsą. 

Ty  jako POwczyk     czujesz  się  dumny    xD  xD    

Potrafisz  to jakoś udowodnić   czy   nie  jakieś nagranie  ???

A wiesz  może  czy  już  przeprosił   wałęsa     Jarosława  Kaczyńskiego   czy  nie  wykona wyroku  sądu  ???

Opublikowano (edytowane)

Żal wam du*y ściska że pominą gwiazdę polskiej sceny politycznej. 

@marekfarmer powiedz mi szczerze dlaczego sądzisz że ja z PO sympatyzuje? 

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

Potrzebują produktu na poziomie jak najtaniej. Nikt nie zastanawia się jak to będzie najtaniej, w przyszłym roku kiedy prąd dla firm skoczy o 50-60%. Dla niektórych większych może to być i 2-3mln złotych rocznie więcej. Myślisz że konsumenta albo sieć będzie to obchodziło? Nie, ponieważ żywność nie może skoczyć 60% w górę. A jak się nie podoba to przyjedzie tańsza. Producenci rolni jeszcze nie wiedzą jaki będzie cyrk po nowym roku. Problem tylko w tym że zniszczymy sobie zaplecze surowcowe taka polityką. Bo po kija szarpać się z warzywami kiedy pszenica albo kukurydza na tym samym poziomie? 

mirro nie boj sie bd wydobywał wiecej wegla i bd taniej 😛

Gość marekfarmer
Opublikowano

To  jak  przeprosi   czy  nie  ????

Faktycznie  zaszczyt   jak  nie wiem co  uścisk  murzyna 

Opublikowano (edytowane)

Typowe dla PISowskiego prostactwa - jak muzyn z nami to dobry a jak przeciw to zły. Tak samo z Piotrowiczem - nasz komunista dobry a inni źli.

Marek ,a ty masz jakiś film który potwierdzi twoją wersję?

Czy Wałęsa przeprosi ? Nie wiem , zapytaj jego rzecznikaxD

Miro, ja dziś wklejałem link do Associated Press https://www.apnews.com/51266ab4a3dc4433b0c25d1637cad0e8

Też inaczej to widzą 

The founder of Poland’s anti-communist Solidarity movement attended President George H.W. Bush’s state funeral in Washington wearing a T-shirt bearing the word “Konstytucja” (Constitution), a symbol of a political struggle in his homeland against the populist government.

He and other critics accuse the national-conservative ruling party, in power since 2015, of eroding the very democracy Walesa helped achieve, mainly by eroding the independence of the judiciary.

Edytowane przez Ulman
Gość marekfarmer
Opublikowano

Gazeta  Wyborcza  i    Tok FM  TVN  też   to inaczej widzą 

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Miro, ja dziś wklejałem link do Associated Press https://www.apnews.com/51266ab4a3dc4433b0c25d1637cad0e8

Też inaczej to widzą 

znów wyszłeś  na debila czy to ta pani co pisała o marszach 

•  
  •  
  •  

W związku z nieprawdziwymi informacjami rozpowszechnianymi przez zachodnie media, w których Polacy uczestniczący w Marszu Niepodległości zostali nazwani faszystami, nazistami i ksenofobami, Reduta Dobrego Imienia przygotowała petycję do agencji Associated Press i dziennikarki, Vanessy Gery, która napisała zmanipulowaną depeszę z Polski (z dn. 10.11.2017), a także z dn. 11.11.2017, obie dotyczące Marszu Niepodległości (11.11.2017). Link do petycj

on wszystko pisze na odwrót o polsce do tego twoja ulubiona żydówka 

Opublikowano

https://www.washingtonpost.com/politics/the-state-funeral-for-george-hw-bush-mourners-to-include-all-living-us-presidents/2018/12/05/952dcc72-f87f
 A nie, przepraszam. Tu już mówi się o Prezydencie Dudzie, też się  mówi.
"The list of guests also include many foreign dignitaries, including Prince Charles, the heir to the British throne; King Abdullah II of Jordan; German Chancellor Angela Merkel; Polish President Andrzej Duda; former Polish president Lech Walesa and former British prime minister John Major".

Opublikowano

Jak ja wyszłem to na kogo ty wyszłeś. Ty w ogóle masz pojecie co tam jest napisane?  W czym tym razem skłamała? Dziwne ze CNN i Reuters  nawet tego skandalu nad skandale nie zauważyli. Ale on też pewnie kłamia i są w zmowie z wrogami władzy ludowej

Gość marekfarmer
Opublikowano

Widać  to  mało  istotna postać  z tego nie zauważyli   :)  

Opublikowano

Tak szczerze mówiąc to ta Pani z AP i tak dość oględnie i oszczędnie opisała całą sytuację. Mnie to bardziej wygląda na tonowanie całego cyrku.

Gość marekfarmer
Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał:

Chyba jednak trzeba wklejać tłumaczenie tekstów. 

Ale po co  jak   przeglądarka  sama tłumaczy 

A po drugie  ja znam Amerykański   co  prawda nie tak dobrze  jak  germański. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v