Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, mirro napisał:

Czyli skręcił.

to się da oglądać i jest dla zwykłych ludzi

z tvp powyrzucali to lewactwo z wybiórczej to jest aż przesłodzone. ale dobrze zrobili bo tego było aż nad to. co program to prowadzący redaktorek z wybiórczej

Edytowane przez Gość
Opublikowano

wałęsa swoim ubiorem okazał totalny brak szacunku dla zmarłego i jego bliskich, objawiający się próbą skierowania uwagi na siebie przy tak wyjątkowej okazji jak pogrzeb, dopóki będą ludzie, którzy będą takie zachowania usprawiedliwiać/trywializować (czyli zachowywać się również niegodnie) zamiast skrytykować (wykazać się choćby minimalną odwagą) dopóty w takim społeczeństwie będzie postępować gangrena

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

5mln Ulman powiadasz? No to musza pozamykać sporo sadowników. Teraz byle buda  na jabłka z chłodzeniem albo kontrolowana atmosferą to taka bańka jak nic,

W odpowiedzi na paranoje wymysliłem jeszcze większy absurd. Niestety ludzie prosci mają to  do siebie że jak sami nie umiom to widzom wszendzie układy. Zapewne skala twojego biznesu też dla niejednego sąsiada jest podejrzana. Tak samo jest z  prostym ludem który nie wyobraża sobie jak można do takich pieniędzy dojść a że na liscie forbsa  nie są anonimowi to można wskazać palcem. 5 mln  majątku w rolnictwie to jest bardzo niewiele. 

4 minuty temu, racyl napisał:

o kurcze to już pis ma wpływ na polsat, tvn, wyborczą, wirtualną, onet, newsweek, interie, gazetę.pl 

Nawet się Jarkowi nie śniło że ma tyle mediów reżimowych 😄

To wyborcza, tvn newsweek zadają władzy ustalone z góry pytania? skąd ta wiedza?

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

To wyborcza, tvn newsweek zadają władzy ustalone z góry pytania? skąd ta wiedza?

tvp znienawidzona bo nie pozwalają gadać głupot totalsom  przez półprogramu

wczęsniej przyszedł totals to gadał co chciał a kijoskiego to się bali zapytać o alimenty byle go tylko nie urazić

Opublikowano (edytowane)

Teraz gada  Gosiewska, Tarczyński, caryca czy inny Sasin i też im nikt nie śmie przeszkodzić. Widzisz jakąś różnicę?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Teraz gada  Gosiewska, Tarczyński, caryca czy inny Sasin i też im nikt nie śmie przeszkodzić. Widzisz jakąś różnicę?

strzelasz sobie w stopę. nigdy nie ma 3 pisowców na raz

w każdym programie jest tylko jedna osoba z Pisu i czasem ktoś od gowina + reszta

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, nie napisał:

wałęsa swoim ubiorem okazał totalny brak szacunku dla zmarłego i jego bliskich, objawiający się próbą skierowania uwagi na siebie przy tak wyjątkowej okazji jak pogrzeb, dopóki będą ludzie, którzy będą takie zachowania usprawiedliwiać/trywializować (czyli zachowywać się również niegodnie) zamiast skrytykować (wykazać się choćby minimalną odwagą) dopóty w takim społeczeństwie będzie postępować gangrena

No. Prezydent Duda nawet go "podrzucił po drodze" czyli że też?....
Nie jest proste w praktyce narzucić jak się kto ma ubierać aby samemu jeszcze gorszej gangreny przymusu nie wywołać.
Się uprze taki i co? siłą w uniform przepakować? Nie puścić czyli silą zatrzymać? To jawna prowokacja takie zachowanie i właśnie prowokatorowi o przymus wobec niego chodzi. Właśnie zignorowanie prowokacji większym wyrazem pogardy niż na nią reakcja o ile oczywiście prowokacja nie zagraża porządkowi publicznemu ale w tym przypadku...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Tylko pytania i narracja pod potrzeby PISu więc co to za róznica? Za PO pisowców do studia nie wpuszczali?

peowców też wpuszczają teraz  do telewizji tylko nie chca przychodzić.

wcześniej TVP było zdominowane prowadzącymi z gazety wyborczej oni tez mieli narrację pod liberałów

Do puki PO nie zaczeło straszyć pisem to można było ich posłuchać, po 2015 to kompletnie odjechali.

Zaczeli straszyć po tym jak nie zrealizowali tego co obiecali więc wymyslili że trzeba ich popierać bo znowu wróci ten zły PIS

PO nic innego nie powtarza jak straszenie Pis i że Pis chce wyprowadzic polskę z UE.

Nawet to PSL ma jakiś pomysł emerytura bez podatku a ci nic kompletnie

Opublikowano (edytowane)

PO-wcy w tvp są stronniczo traktowani przez nieobiektywny personel. Dziennikarz ma informować a nie komentować. Też bym nie przyszedł.
Trochę szkoda bo niewiele przekonującego i ci PO-wcy mają do powiedzenia a tak wygląda że nie mogą.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 minut temu, racyl napisał:

peowców też wpuszczają teraz  do telewizji tylko nie chca przychodzić.

wcześniej TVP było zdominowane prowadzącymi z gazety wyborczej oni tez mieli narrację pod liberałów

Do puki PO nie zaczeło straszyć pisem to można było ich posłuchać, po 2015 to kompletnie odjechali.

Zaczeli straszyć po tym jak nie zrealizowali tego co obiecali więc wymyslili że trzeba ich popierać bo znowu wróci ten zły PIS

PO nic innego nie powtarza jak straszenie Pis i że Pis chce wyprowadzic polskę z UE.

Nawet to PSL ma jakiś pomysł emerytura bez podatku a ci nic kompletnie

PO miało swoich dziennikarzy PIS ma swoich. Gdzie ty znajdujesz różnice?

PO po 2015 odjechała tak samo jak PIS który przez ponad 3 lata  wkółko gada o PO - PSL oraz Tusku. Wydaje mi sie że cięzko byłoby znaleźć wypowiedź członka PIS w której nie odwoływał by się do poprzedników. 

PO straszy?  A PIS mówiąc o tym że jak PO wróciło by do władzy to doprowadzi kraj do ruiny? To jedno i to samo draństwo jak nie raz pisałem

Opublikowano
10 minut temu, dysydent napisał:

No. Prezydent Duda nawet go "podrzucił po drodze" czyli że też?....
Nie jest proste w praktyce narzucić jak się kto ma ubierać aby samemu jeszcze gorszej gangreny przymusu nie wywołać.
Się uprze taki i co? siłą w uniform przepakować? Nie puścić czyli silą zatrzymać? To jawna prowokacja takie zachowanie i właśnie prowokatorowi o przymus wobec niego chodzi. Właśnie zignorowanie prowokacji większym wyrazem pogardy niż na nią reakcja o ile oczywiście prowokacja nie zagraża porządkowi publicznemu ale w tym przypadku...

On żyje jeszcze dawnymi czasami teraz nawet nie zauważył że jest demokracja i żeby rządzić trzeba wygrać wybory

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał:

Jakoś saudyjczykom nikt nie miał za złe że byli na biało.

a saudyjczycy używają w kulturze garniaków ? dziwi mnie ze jeszcze nie napisałeś ze żydy obrażają cały świat bo chodzą w kapeluszach nawet ich nie zdejmują 

Turban czyli nasz odpowiednik garniaka 

polska dziennikarka założyła na pogrzeb Omenaa Mensah to nie obraza 

gdyby wałęsa saudyjczykiem założyłby na turban koszulkę konstytucja 🤣

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

Gdybyż to z tymi wyborami była prawda....  wygrali a rządzi Bruksela. Przykłady chyba zbędne.
Chyba jednak gomułkowskie - aby politykę robić trzeba się na niej znać - nadal aktualne mimo że sam Gomułka był mizernym wykonawcą swego zalecenia.

Hę. Choinka mi jakaś co i raz wyskakuje ta przynajmniej ubrana "po swojemu" w reklamy.
Ale fajne bo z życzeniami po najechaniu myszą na bańkę o. https://www.agrofoto.pl/choinka

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

PO miało swoich dziennikarzy PIS ma swoich. Gdzie ty znajdujesz różnice?

PO po 2015 odjechała tak samo jak PIS który przez ponad 3 lata  wkółko gada o PO - PSL oraz Tusku. Wydaje mi sie że cięzko byłoby znaleźć wypowiedź członka PIS w której nie odwoływał by się do poprzedników. 

PO straszy?  A PIS mówiąc o tym że jak PO wróciło by do władzy to doprowadzi kraj do ruiny? To jedno i to samo draństwo jak nie raz pisałem

nie pasuje mi tvp bo za słodko to przełączam na inny kanał.  wcześniej było na każdym to samo.

Owszem gadają o PO ale i sporo zrobił co obiecali.

To nie jest tak żę naobiecywali i nic nie zrobili. takich co coś próbują robić trzeba doceniać

8 lat PO to sporo czasu i nie da sie tak zapomnieć. sporo było tych afer i robienia inaczej niż się obiecało

Sienkiewicz to doskonale podsumował jak wtedy polska wygladała.

PO  boli to że pisowi dużo rzeczy się udało

Jak jest draństwo w PIS to wyjdzie to wcześniej czy póżniej

Opublikowano

kundelki urosly -teraz chca walesie obszczac koszulke, nogawki im juz nie wystarcza, jednego tylko nie rozumie czemu wyraz  a u t o obraza pisuarow- przypomina im te miliony elektrycznych aut ktore maja niedlugo jezdzic po nowogrodzkiej?????????????

racyl-ty chyba nie ogladasz tvp-info-tam zwykle jest 3 pisowcow-jeden z pis-u ,drugi z nie-porozumienia lub solidarnego zera, do tego jakis polityczny plankton typu wolni i solidarni w glosowaniu na dwie rece .

pamietajcie ze ci "dziennikarze" sa zwyklymi przedsiebiorcami-jako jednoosobowe firmy podpisuja miesieczne umowy na 40-50 tys zl brutto, jesli podpadna -jak nie przymierzajac bosonogi impotent -to gdzie beda zarabiac w trwam czy republice ??

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, jacus napisał:

racyl-ty chyba nie ogladasz tvp-info-tam zwykle jest 3 pisowcow-jeden z pis-u ,drugi z nie-porozumienia lub solidarnego zera, do tego jakis polityczny plankton typu wolni i solidarni w glosowaniu na dwie rece .

pamietajcie ze ci "dziennikarze" sa zwyklymi przedsiebiorcami-jako jednoosobowe firmy podpisuja miesieczne umowy na 40-50 tys zl brutto, jesli podpadna -jak nie przymierzajac bosonogi impotent -to gdzie beda zarabiac w trwam czy republice ??

co jak co ale sb olejniczak i wyzyskiwaczy milionów nie zatrudniają jak tvn 

przypominam ci kto i po co dał i stworzył tvn wiesz ?? no właśnie 

według ciebie co się stało z polsatem ?? bliżej mu do tvp a potem długo długo  nic i tvn   jak śmieszny program o uchodźcach widziałeś wczoraj ???  tylko tvn 

20 minut temu, jacus napisał:

kundelki urosly -teraz chca walesie obszczac koszulke, nogawki im juz nie wystarcza,

jak 80% ludzi w tym kraju za warunki pracy dowód poczytaj jakiś artykuł i wklej komentarze obojętnie kogo 

https://imgur.com/JBSCOec

LIST OTWARTY ŚP. ANNY WALENTYNOWICZ DO LECHA WAŁĘSY, KANDYDATA NA PREZYDENTA RP Całość listu: Na naszych oczach przeszłość ulega zakłamaniu i manipulacji. Aby ocalić prawdę, ktoś musi zapytać o fakty. Dopóki jeszcze żyją ich świadkowie. Lata wspólnej działalności nakładają na mnie obowiązek zadania kandydatowi na urząd Prezydenta RP – Lechowi Wałęsie kilku pytań. Oświadczam, że biorę odpowiedzialność za treść pytań i zawarte w nich sugestie. Życzę sobie przeprowadzenia dowodu prawdy przedsądem. 1/ Czy pamiętasz jak w styczniu 1971 r. przyznałeś, że na zadanie SB dokonywałeś identyfikacji uczestników zajść grudniowych z fotografii i filmu? Czy teraz możesz podać powody tych działań? 2/ Dlaczego okłamałeś wszystkich mówiąc o przeskoczeniu płotu, podczas gdy na strajk 14.08.1980r. zostałeś dowieziony motorówką z Dowództwa Marynarki Wojennej z Gdyni? 3/ Jak godziłeś swoją katolicka moralność z głośnymi przygodami, o które żona robiła Ci publiczne awantury w 1980 r.? 4/ 9 grudnia 1980 r. przyznano „Solidarności” pierwszą nagrodę – 30 tys. USD. Co z tymi pieniędzmi? 5/ Co zrobiłeś z 60 tys. USD nagrody szwedzkiej prasy, którą miałeś przekazać na Panoramę Racławicką, lecz nigdy nie przekazałeś? 6/ Czy mieszkanie przy ul. Polanki 52 kupiłeś, czy otrzymałeś w darze i od kogo? 7/ W jakiej kwocie Bagsik i inni biznesmeni finansowali Twoją pierwszą kampanię wyborczą? 8/ Czy uważasz za właściwe, że głowa państwa lokuje pieniądze w bankach zagranicznych, wbrew polskiemu prawu? 9/ Czy w 1981 r. byłeś informowany przez Prezydium MKZ, że M. Wachowski jest kapitanem? 10/ Czy Wachowski posiada Twoje zdjęcia ze wspólnych orgii i dlatego nie zareagowałeś na jego poczynania? 11/ Czy SB szantażowała Cię ujawnieniem wszczętych postępowań karnych o kradzieże przed sądem dla nieletnich i sądem rejonowym, wymuszając pełną współpracę? 12/ Za jakie zasługi w obozie w Arłamowie przyznano Ci prawo polowania z Kiszczakiem i 5- tygodniowy pobyt z całą rodziną, gdy innym odmawiano zwykłych widzeń? 13/ Czy pamiętasz swoją wypowiedź na Kongresie w USA „lokujcie swoje kapitały w Polsce, bo na nędzy i głupocie można najlepiej zarobić”, czy nadal tak sądzisz? 14/ Z jakiej obietnicy wyborczej się wywiązałeś? 15/ Czy teraz potrafisz odpowiedzieć na pytanie Andrzeja Gwiazdy z I zjazdu „Solidarności”, jak wygląda dogadanie się Polaka z Polakiem, gdy jeden jest zdrajcą? 16/ Kiedy spełnisz publiczną obietnicę rozliczenia się z majątku i wskażesz jego prawdziwe źródła, bo Twoje książki przyniosły straty? Podobnie z obietnicą wyjaśnienia stosunków z SB? 17/ Czy nie dość już kłamstw, krętactw, niekompetencji, pazerności, czy Ty naprawdę nie boisz się Boga, Lechu? Anna Walentynowicz PS. Nigdy nie doczekała się odpowiedzi na list.

Edytowane przez Roman176
  • Like 1
Opublikowano
38 minut temu, Roman176 napisał:

a saudyjczycy używają w kulturze garniaków ? dziwi mnie ze jeszcze nie napisałeś ze żydy obrażają cały świat bo chodzą w kapeluszach nawet ich nie zdejmują 

Turban czyli nasz odpowiednik garniaka 

polska dziennikarka założyła na pogrzeb Omenaa Mensah to nie obraza 

gdyby wałęsa saudyjczykiem założyłby na turban koszulkę konstytucja 🤣

Piłem  do ustalonego koloru żałoby. W islamie to akurat kolor biały, według Ciebie na  naszym gruncie nieakceptowalny. Dlatego liczyłem że zreflektujesz się iż nic do konca nie jest takie, na jakie wygląda. 😉

Opublikowano
14 minut temu, jacus napisał:

kundelki urosly -teraz chca walesie obszczac koszulke, nogawki im juz nie wystarcza, jednego tylko nie rozumie czemu wyraz  a u t o obraza pisuarow- przypomina im te miliony elektrycznych aut ktore maja niedlugo jezdzic po nowogrodzkiej?????????????

Oglądam info często. jak nie chcą przyjść totalsi to zapraszają tych z mniejszych ugrupowań.

przyjdzie pisowiec + od gowina + byli kukizowcy jest równoważne PO+PSL+.N

I co ci się nie zgadza jest po równo. a to że ktoś z PO i N nie chcę przyjść w niedziele na woronicza to zapraszają SLD i IKonowicza

Chyba bardzo tęsknisz za czasami PO

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Piłem  do ustalonego koloru żałoby. W islamie to akurat kolor biały, według Ciebie na  naszym gruncie nieakceptowalny. Dlatego liczyłem że zreflektujesz się iż nic do konca nie jest takie, na jakie wygląda. 😉

aha  ty mnie nie podpuszczaj ...😛

tak propo już grudzień na 845 ludzi oskarżonych o soki między innymi tajny współpracownik służb specjalnych wsi 

czyli pis miał rację że zamieszany jest komorowski ??

neumann zarzutami o korupcję i załatwianie przetargów  podkreślam nie podejrzany !!!

włoska firma nie zapłaci podwykonawcom zapłacili rządzący pamiętacie jak było za po bankructwa polskich firm 

wiec pis lepszy jest rządzącym niż po 

Opublikowano

ja najbardziej tesknie za czasami komuny-wtedy bylem piekny i mlody😍.

mam swoje lata i widze ze, dzisiaj wiadomosci niewiele roznia sie od dziennika telewizyjnego-chyba tylko jednym szczegolem, mundurow jeszcze brak....

sprawdz statystyki ile razy sa zapraszani do programow  politycy obozy wladzy a ile opozycji i wtedy mozemy podyskutowan o neutralnosci, porownaj z tymi z czasow po-psl a wnioski wyciagnij sobie sam..........

komentarze dziennikarzy-chyba masz swiadomosc ze jeden jest oplacany przez kaczynskiego -spolka srebrna. a drugi przez skok-i  senatora biereckiego, a jak sie trafi trzeci to z jakiegos medium o ktorym malo kto slyszal,     to ma byc niezalezny komentarz.............sprawdz kto stoi za gazeta polska,niezalezna czy innymi takimi mediami.

romus - telewizja polska zatrudnia za moje pieniadze a tvn za amerykanskie, to taka roznica jak z kubica- pinokio zalowal 40 mln hiszpanskich a 100 mln polskich[w tym moich,bo tankuje na orlenie] mu nie jest zal.

• Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, racyl napisał:

Oglądam info często. jak nie chcą przyjść totalsi to zapraszają tych z mniejszych ugrupowań.

przyjdzie pisowiec + od gowina + byli kukizowcy jest równoważne PO+PSL+.N

I co ci się nie zgadza jest po równo. a to że ktoś z PO i N nie chcę przyjść w niedziele na woronicza to zapraszają SLD i IKonowicza

Chyba bardzo tęsknisz za czasami PO

Czyli tak samo jak za poprzednich rzadów. Przychodził PSL z PO a dla równowagi PIS z Ziobra albo jakimś innym Gowinem i też było po równo. Co się zmieniło? 

Coś słyszałem że Tadeusz z Torunia ma partie polityczną zakłądać bo mu sie PIS wypalił? Może Marek się zapisze?

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

ja najbardziej tesknie za czasami komuny-wtedy bylem piekny i mlody😍.

mam swoje lata i widze ze, dzisiaj wiadomosci niewiele roznia sie od dziennika telewizyjnego-chyba tylko jednym szczegolem, mundurow jeszcze brak....

sprawdz statystyki ile razy sa zapraszani do programow  politycy obozy wladzy a ile opozycji i wtedy mozemy podyskutowan o neutralnosci, porownaj z tymi z czasow po-psl a wnioski wyciagnij sobie sam..........

eeeeee tam mi sie podobały te programy szczegulnie te rolnicze jak sznurka brakowało gdzie jak   żniwaa 

3 minuty temu, jacus napisał:

komentarze dziennikarzy-chyba masz swiadomosc ze jeden jest oplacany przez kaczynskiego -spolka srebrna. a drugi przez skok-i  senatora biereckiego, a jak sie trafi trzeci to z jakiegos medium o ktorym malo kto slyszal,     to ma byc niezalezny komentarz.............sprawdz kto stoi za gazeta polska,niezalezna czy innymi takimi mediami.

akurat o wsi to kowalski chojnicki  ktoś tam jeszcze ... po co mi ja wiem  .. ale ci gorsi są za granicy zobacz kto ma więcej fake newsów a w nagraniach o przychylności tuska niemieckiej pracy miało taki cel neutralny ?? 

6 minut temu, jacus napisał:

romus - telewizja polska zatrudnia za moje pieniadze a tvn za amerykanskie, to taka roznica jak z kubica- pinokio zalowal 40 mln hiszpanskich a 100 mln polskich[w tym moich,bo tankuje na orlenie] mu nie jest zal.

nie oglądaj polityki mają dobre filmy i koncerty seriale tureckie które mln polek ogląda bez reklam za po było gorzej bo jedno szambo na wszystkim tylko co kanał inne pogody  

3 minuty temu, Ulman napisał:

Czyli tak samo jak za poprzednich rzadów. Przychodził PSL z PO a dla równowagi PIS z Ziobra albo jakimś innym Gowinem i też było po równo. Co się zmieniło? 

no dalej nie widzisz roznicy czy udajesz głupiego  podobno socjalista z ciebie żaden to za tamtych czasu mogli włączyć tvp bo to samo co tvn 

teraz jest równowaga 

4 minuty temu, Ulman napisał:

Coś słyszałem że Tadeusz z Torunia ma partie polityczną zakłądać bo mu sie PIS wypalił? Może Marek się zapisze?

a ja słyszałem ze partia teraz na ciebie czeka 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v