Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

Z mojego punktu widzenia (nieco i informatyka) troche to inaczej wygląda bo reset do ustawień fabrycznych lub wgranie systemu od nowa ale to już kwestie techniczne i nie na to forum. 
Rolnik jeszcze informatykiem nie był no to.... do tego przyszło

tutaj tak to nie działa. za kązdym razem nie uzdrawiasz maszyny wgraniem nowego systemu bo go po prostu niema i trudno zdobyć

odłaczaniem czy resetem można inne funkcje wyłączyć

Opublikowano

Czasami system jest w ROM i wtedy wymiana chipu ratuje ale uszkodzić chip przestawianiem parametrów czy resetem ustawień  raczej trudno.
Dużo jest w tym polityki firm które utrudniają samodzielny serwis najróżniejszymi sposobami w czym przodują Chińczycy stąd ten wcześniej opisany "substytut" JD bardzo podejrzany.

Opublikowano (edytowane)

zrobić sieczkę w mapie można ale wgranie od  nowa to trzeba mieć z czego wgrać i tu akurat  jd chroni i ceni sobie tą przyjemność 

Edytowane przez marko-kolo
  • Thanks 1
Opublikowano

w Polsce taką wiedzą nikt się powszechnie nie dzieli. zdobyć opis czy wsad na polskim forum to ciężka sprawa

A jak już ktoś dotrze do tej wiedzy to jej nie udostępnia bo zaraz myśli ile to na tym zarobi

Opublikowano (edytowane)

Bo się o "innowacyjności" od polityków nasłuchał .... pomijając dalsze komentarze.
No może jeden - licencjonowanie to finansowanie innowacyjności u innych a taki delikwent co pewnie jeszcze na licencji freeware ma jakie sterowniki czy programidła sądzi że może być licencjobiorcą.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, marekfarmer napisał:

47288756_1938849876424098_30224786091566

to zapisz się armii europejskiej jak tak ci szkoda ukrainy 😄

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze by tego brakowało aby Ukraińcy już wtedy "zmądrzeli".
Jest nawet prawdopodobne że bylibyśmy dziś w ukraińsko-białoruskiej strefie wpływów a wizy to by były potrzebne .. w Zgorzelcu.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Może oni wcale nie są tacy głupi🤨 Unia znowu dała im niezły zastrzyk kasiorki, doją zachód i nas pośrednio. Kur... a na wyrównanie dopłat kasy nie ma tak😎

Edytowane przez GRZES1545
Gość marekfarmer
Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał:

to zapisz się armii europejskiej jak tak ci szkoda ukrainy 😄

1271966469_by_Madziula321_600.jpg

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Może oni wcale nie są tacy głupi🤨 Unia znowu dała im niezły zastrzyk kasiorki, doją zachód i nas pośrednio. Kur... a na wyrównanie dopłat kasy nie ma tak😎

Tylko że teraz mogą jedynie prosić o te dotacje a tak by nie omieszkali się niejednego zażądać.
Dobra bo "czort wie" kto to jeszcze czyta. ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
18 minut temu, dysydent napisał:

Bo się o "innowacyjności" od polityków nasłuchał .... pomijając dalsze komentarze.
No może jeden - licencjonowanie to finansowanie innowacyjności u innych a taki delikwent co pewnie jeszcze na licencji freeware ma jakie sterowniki czy programidła sądzi że może być licencjobiorcą.

Hermetyzacja rynku, marki serwisu, Prawda jest taka, firmy dobrze o tym wiedzą, że jak stanie rolnikowi maszyna w sezonie i za dużą kasę, to i kasa za uruchomienie jest dużo wyższa. W zasadzie ogranicza mechanika tylko jego przyzwoitość. 

Gość marekfarmer
Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał:

Tylko że teraz mogą jedynie prosić o te dotacje a tak by nie omieszkali się niejednego zażądać.
Dobra bo "czort wie" kto to jeszcze czyta. ;)

Boisz  się  czarnej  wołgi  ????

Mnie  już tu jeden straszył  że  jak  oni  wygrają wybory  to  tacy  jak ja będziemy  się  chować  jak szczury   za krytykę  jaśnie  panujący  w latach 2007-2015  xD  xD  xD  

Opublikowano
3 minuty temu, marekfarmer napisał:

Boisz  się  czarnej  wołgi  ????

Mnie  już tu jeden straszył  że  jak  oni  wygrają wybory  to  tacy  jak ja będziemy  się  chować  jak szczury   za krytykę  jaśnie  panujący  w latach 2007-2015  xD  xD  xD  

Niech Jarek ustanowi cenę urzędową pszenicy 1000zl brutto i będę ko kochał aż do śmierci

Opublikowano

Jeśli Polska nie będzie monitować za bezpieczeństwem  Ukrainy u panów zEuropy to Europa bedzie milczała jak kiedyś na wyczyny adolka i wyszło co wyszło Ukraina jest naszym przedpolem  i jeśli zostanie  wchłonieta to kto nastepny  ? a żaden helmut za nas karku nie nastawi .

U

Gość marekfarmer
Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

Niech Jarek ustanowi cenę urzędową pszenicy 1000zl brutto i będę ko kochał aż do śmierci

Nie  pisz takich  rzeczy  bo  cie  zaraz  okrzykną   ,,komunistą,, 

Opublikowano

@wiesiek63zmc nawet ukraińcy wiedzą że w europie liczą się tylko niemcy a niemcy maja interesy z rosją no to co mają krzyczeć na rosje

Opublikowano
1 minutę temu, marekfarmer napisał:

Nie  pisz takich  rzeczy  bo  cie  zaraz  okrzykną   ,,komunistą,, 

Ja bardziej jestem pisowcem niż  komunistą, lewakiem czy platfusem

Opublikowano

Polska ma gdzieś nawet własne bezpieczeństwo, więc jej monity raczej na zasadzie darcia japy niż działania. 
Czego możemy być gwarantem zapraszając obce wojska do zapewnienia nam bezpieczeństwa i lejąc na własną obronność?

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

Polska ma gdzieś nawet własne bezpieczeństwo, więc jej monity raczej na zasadzie darcia japy niż działania. 
Czego możemy być gwarantem zapraszając obce wojska do zapewnienia nam bezpieczeństwa i lejąc na własną obronność?

wszyscy w całej europie sobie gadają, wzywają, sankcje nakładają a Putin robi swoje bo wie że mają z nim interesy

Nawet poroszenko ma swoje fabryki cukierków w rosji

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, mirro napisał:

,,Rosyjski dziennik "RBK-daily", powołując się na szefa polskiego MSZ Radosława Sikorskiego podał we wtorek, że Polska gotowa jest przyznać Rosji prawo do stałego monitorowania obiektów tarczy antyrakietowej.,,

https://www.gazetaprawna.pl/amp/20361,rzecznik-msz-zgodzimy-sie-na-regularny-dostep-rosjan-do-obiektow-tarczy.html

https://gs24.pl/minister-sikorski-zgadza-sie-na-warunki-rosjan-w-sprawie-tarczy/ar/5316968

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
Przed chwilą, marekfarmer napisał:

,,Rosyjski dziennik "RBK-daily", powołując się na szefa polskiego MSZ Radosława Sikorskiego podał we wtorek, że Polska gotowa jest przyznać Rosji prawo do stałego monitorowania obiektów tarczy antyrakietowej.,,

https://www.gazetaprawna.pl/amp/20361,rzecznik-msz-zgodzimy-sie-na-regularny-dostep-rosjan-do-obiektow-tarczy.html

Ja to znam i wiem ze rosja nie jest dobra ale jak już kiedyś zaczeli bronić ukrainy to się zaczeły jabłka w Polsce za bez cen robić

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v