Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marekfarmer
Opublikowano
11 minut temu, racyl napisał:

oprócz tych 500zł nie wiele się zmieniło na wsi

Wiele  się  zmieniło  na lepsze  

Chociażby  sprzedaż  bezpośrednia

Dzierżawa  ziemi  z KOWR

U nas  odkupili  Elewator  z powrotem  i  zmieniło  się    na lepsze.  Bo jak był  prywatny  to   Pszenica   rzadko  kiedy łapała parametry  konsumpcyjne  a teraz  bez  większych problemów.  Z  Rzepakiem podobnie  zanieczyszczenie  zawsze  było  większe  dziwnym trafem.  

6 minut temu, Ulman napisał:

Jak nie ma żadnej bandy darmozjadow i wszyscy pracują  to wprowadzenie wymogu pracy by dostać pincet nie powinno być kłopotem . Nie rozumiem czemu jesteś przeciw takiemu rozwiązaniu 

a gdzie  ja napisałem że  jestem  przeciwny  ???

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Tak się kończą biznesy wspierane przez państwo. 

trzeba umieć tym zarządzać bez względu czy państwowe czy prywatne

prosty przykład reklamy lidla i biedronki od rana do wieczora w telewizji to gdzie ludzie lecą na zakupy łowić promocje ?

Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał:

są też klienci z mniejszymi wymaganiami, którzy nie wiedzą do końca czego chcą . potrzebują ciągniki do zastapienia starych ursusów

jakby to promowali to by i znależli klientów na to.

Moim największym wymaganiem było aby w ciągu tygodnia wyjechać maszyną. Nic co chciałem nie jest technologią kosmiczną. 
A co było największym problemem. Ano to że chciałem aby sterowanie tuz nie blokowało mi gniazd hydrauliki, czyli dodatkową parę gniazd. 

Opublikowano
2 minuty temu, marekfarmer napisał:

Dzierżawa  ziemi  z KOWR

U nas  odkupili  Elewator  z powrotem  i  zmieniło  się    na lepsze.  Bo jak był  prywatny  to   Pszenica   rzadko  kiedy łapała parametry  konsumpcyjne  a teraz  bez  większych problemów.  Z  Rzepakiem podobnie  zanieczyszczenie  zawsze  było  większe  dziwnym trafem.  

spróbuj pojechać do miasta i handlować jakmś produktem w nie dozwolonym miejscu to zabaczysz czy cie straż miejska nie pogoni .

Do sprzedaży potrzebne jest też miejsce do handlowania.

w całej polsce nie ma elewatorów odkupionych. i tak ci dadzą cenę rynkową

Opublikowano

@mirroto i u mnie był z tym problem bo chciałem tura wpiąć w układ ach co to były za kosmiczne kombinacje

6 minut temu, marekfarmer napisał:

Dzierżawa  ziemi  z KOWR

Dzierżawa z KOWR-ha ha ha

Ciekawe czy dzierżawiłeś albo chociaż w przetargu stawałeś??

NIc sie nie zmieniło dalej walą wałki

Opublikowano
42 minuty temu, racyl napisał:

Tak jak można zrobić generyki leków, środków ochrony roślin tak można i maszyn rolniczych

I wtedy masz tańszy produkt

mowisz masz generyk  traktora  http://www.agrofoto.pl/technika-rolnicza/maszyny-rolnicze/jotodeer-chinska-kopia-john-deere-a,82422.html

Gość marekfarmer
Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał:

spróbuj pojechać do miasta i handlować jakmś produktem w nie dozwolonym miejscu to zabaczysz czy cie straż miejska nie pogoni .

Do sprzedaży potrzebne jest też miejsce do handlowania.

w całej polsce nie ma elewatorów odkupionych. i tak ci dadzą cenę rynkową

w  każdym  mieście  raczej  są targowiska   a możesz  i z domu  sprzedawać  legalnie .

Wszystkiego  co  POprzenicy  zniszczyli   nie  da  się  odbudować  w krótkim czasie   sprzedawało  się  im  szybko  a odkupić  to  już  tak  prosto nie jest.

Cena  rynkowa  ale  nie  walą  cie  na parametrach  

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

mowisz masz generyk  traktora  http://www.agrofoto.pl/technika-rolnicza/maszyny-rolnicze/jotodeer-chinska-kopia-john-deere-a,82422.html

jeżeli już to tak https://www.google.pl/search?q=technika-rolnicza%2Fmaszyny-rolnicze%2Fjotodeer-chinska-kopia-john-deere-a%2C82422.html&oq=technika-rolnicza%2Fmaszyny-rolnicze%2Fjotodeer-chinska-kopia-john-deere-a%2C82422.html&aqs=chrome..69i57j69i58.7899j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Tam w komentarzach ktoś napisał że teraz to Chińczycy konkurują już sami z sobą bo i ten oryginalny to też produkowane w Chinach

Opublikowano

A za których rządów zabroniono prosiaków sprzedawać na targowiskach ?

Opublikowano
Przed chwilą, marekfarmer napisał:

w  każdym  mieście  raczej  są targowiska   a możesz  i z domu  sprzedawać  legalnie .

Wszystkiego  co  POprzenicy  zniszczyli   nie  da  się  odbudować  w krótkim czasie   sprzedawało  się  im  szybko  a odkupić  to  już  tak  prosto nie jest.

Cena  rynkowa  ale  nie  walą  cie  na parametrach  

żeby była jasność nie lubie PO i nie lubiłem. handluje cały czas to wiem co to sprzedaż bezpośrednia

sprzedaż bezpośrednia to była kiedyś jak nie było marketów, ludzie musieli to przychodzili na targowiska. teraz to ludzi markety odciągają z targowisk staniesz byle gdzie to mandat

może markety pozamykali ?

Opublikowano
2 minuty temu, zetorki12 napisał:

A za których rządów zabroniono prosiaków sprzedawać na targowiskach ?

jeśli mnie pamięć nie myli to te same co nakazały robić kursy żeby kabana w domu zarżnąć

Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

ta

w teorii może i można ale spróbuj w praktyce wyroby z mięsa sprzedać legalnie

Zapraszam do nas, możesz kupić wyroby tradycyjne i to nie od jednego producenta rolnego, wędlinki domowe co prawda cena ok30zł kg ale wolę mniej prawdziwego mięsa jak chemię z marketu.

Opublikowano (edytowane)

nigdy mi nie wychodzi link z farmera cos blokują  ,.  chociaż nielubie  koalicji PO-PSL to jednak oni zpoczątkowali program  ,, moj rynek'' i do kazdego targowiska skłonni byli  dofinansowac rozbudowe kwotą 1 milion zł . sołtys 48 rodzice do tej pory handlowali miesem na targowisku bez problemu od roku 1991  takze bardziej hodzi o lekarza powiatowego jak do tego podchodzi .  GRZES1545  NA TARGOWISKACH JEST POkilku co robia wedliny  kiełbaska 22 zł szynka - baleron 25 zł

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Linki z niektórych konkurencyjnych portali są podmieniane na af i robi to automat generatora postów. Dobrych programistów mają na af (skubańcy)
Pod względem nakazów/zakazów eu upodabnia się do Chin na drugim biegunie są; Rosja, Ameryka Łacińska a nawet USA.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Panowie jakbym z mięsem pojechał na targ to pieniędzy za mięso by brakło na kary

3 minuty temu, zetorki12 napisał:

Ciekawe czy marecek wie które to ?

Wie ale nie powie bo ma foch i naszych postów nie czyta;)

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

nigdy mi nie wychodzi link z farmera cos blokują  ,.  chociaż nielubie  koalicji PO-PSL to jednak oni zpoczątkowali program  ,, moj rynek'' i do kazdego targowiska skłonni byli  dofinansowac rozbudowe kwotą 1 milion zł . sołtys 48 rodzice do tej pory handlowali miesem na targowisku bez problemu od roku 1991  takze bardziej hodzi o lekarza powiatowego jak do tego podchodzi . 

tylko że targowisk mało albo stawiane w beznadziejnych miejscach.

Gość marekfarmer
Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał:

nigdy mi nie wychodzi link z farmera cos blokują  ,.  chociaż nielubie  koalicji PO-PSL to jednak oni zpoczątkowali program  ,, moj rynek'' i do kazdego targowiska skłonni byli  dofinansowac rozbudowe kwotą 1 milion zł . sołtys 48 rodzice do tej pory handlowali miesem na targowisku bez problemu od roku 1991  takze bardziej hodzi o lekarza powiatowego jak do tego podchodzi . 

Za  Po-PSL   mówiło  że  sprzedaż  bezpośrednia  jest  niemożliwa bo  Prawo UE  zabrania  i  robili  to  rolnicy  nielegalnie   np  sprzedaż  mięsa  czy  masła  sera   itp.

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Panowie jakbym z mięsem pojechał na targ to pieniędzy za mięso by brakło na kary

Czyta , czyta . Najlepsze było jego stwierdzenie że - po co go pytają , jak on tego nie widzi . Ciekawe jak wpadł na to , że ktoś pyta ? :P

Opublikowano

targowiskach

Przed chwilą, marekfarmer napisał:

Za  Po-PSL   mówiło  że  sprzedaż  bezpośrednia  jest  niemożliwa bo  Prawo UE  zabrania  i  robili  to  rolnicy  nielegalnie   np  sprzedaż  mięsa  czy  masła  sera   itp.

człowieku prostymi warzywami z marketami wygrać a Ty chcesz ich w maśle czy wędlinie przegonić

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

ja mieszkam w powiecie Wołominskim  i zapewniam cie ze warunki spokojnie bys zorganizował bez problemu  na przerob 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v