Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oddajemy  do  sklepu  z powrotem  aby  kwit  dostać  aby   zatkać    unijnym pacholentą  ryj 

3 minuty temu, mirro napisał:

Nooooo i paszport w depozycie!

Co kto  ???

,,profesur,,  taki zacny opozycjonista  zatrzymany na gorącym uczynku     był    a  paszport  dostał   przecież  więc  jak  w depozycie  ???

Opublikowano

Co roku mam kontrole z PIORIN  i  jeszcze nigdy  nie chcieli  kwitów  za butelki 

Opublikowano

Co roku ??? No ma ktoś tak jeszcze ? Ja miałem jedną od chwili wstąpienia do Dobrej Unii .

Opublikowano
4 minuty temu, marekfarmer napisał:

Przed  UE  nikt nie zakzywał wywozu obornika  w listopadzie  czy grudniu

Lub  ubijania świniaka  czy  bydlaka  w gospodarstwie  

Bądź  wypalania ścierniska   czy słomy  na polu  

Więc  pod  żelazną kurtyną  było  więcej  wolności  jak  pod  Unijną  kurtyną  mamy 

Problem z jechaniem za granice, materiały budowlane, traktory maszyny na przydziały, kartki na zarcie czy paliwo,,  nekanie prywaciazy  problematyczny dostęp do wszelkich dóbr. Było za***iście.  

4 minuty temu, marekfarmer napisał:

Oddajemy  do  sklepu  z powrotem  aby  kwit  dostać  aby   zatkać    unijnym pacholentą  ryj 

No a jak w ramach wolności nie oddał byś do sklepu to co byś z nimi zrobił?  Ognisko?

To jakas ujma jak zwracasz i za darmo przyjmują? Ja się cieszę że mi odbiorą opakowania i nie musze ich magazynować ani płacić za ich wywóz jako normalne smieci. Mam wrażenie że ty na złość unii będziesz smiecił i palił wszelki syf.

Prosty lud taki już jest że próbowali nauczyć porzadku za komuny, próbowali po 89 próbowali, w UE  ptóbują ale jjak się trafi na brudasa i dziada od pokoleń to pokoleń potrzeba zeby to zmienić.

Opublikowano

Jak tata był działaczem partyjnym , to co miał narzekać . To jemu łapówki dawali , żeby sznurek do snopowiązałki dostać ... ŻYĆ NIE UMIERAĆ . Jak nie tęsknić ?

Opublikowano

Ja z piorunujące nie miałem jeszcze ani jednej. Chyba kiedyś do ojca przyjechali, to się czepiał tylko o to że naklejka nie była na opryskiwaczy,  tylko w domu leżała.  O żadne banki,  kwity itp nie pytali.  Ale to dawno, z 8 lat temu było. 

Dla ciebie marek, ktoś kto przychodzi do ciebie na kontrol to unijne pacholeta, którym trzeba zatkac ryj? 

Opublikowano

Łatwiejszą uprawę . Też szlak mnie trafiał jak w TV tłumaczyli , ze rolnik , to taki debil i wypala , bo myśli że zwieksza zasobność gleby .

3 minuty temu, mirro napisał:

A to wypalanie ścierniska to co ma celu? To jakiś obrzęd?

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

A to wypalanie ścierniska to co ma celu? To jakiś obrzęd?

Właśnie dlatego że zabronione to Marek by chciał to robić.🤣 Tak samo z obornikiem- akurat wtedy gdy zabronione by najwięcej rozrzucał. od wiosny do jesieni nie rozrzuca bo pola zajete a potem musi rożrzucać  w zime na zaorane pola

Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Właśnie dlatego że zabronione to Marek by chciał to robić.🤣 Tak samo z obornikiem- akurat wtedy gdy zabronione by najwięcej rozrzucał. od wiosny do jesieni nie rozrzuca bo pola zajete a potem musi rożrzucać  w zime na zaorane pola

To trochę takie naginanie bo łatwo kogoś ud***ć niewinnego przez te kary

Opublikowano
52 minuty temu, marekfarmer napisał:

Przed  UE  nikt nie zakzywał wywozu obornika  w listopadzie  czy grudniu

Lub  ubijania świniaka  czy  bydlaka  w gospodarstwie  

Bądź  wypalania ścierniska   czy słomy  na polu  

Więc  pod  żelazną kurtyną  było  więcej  wolności  jak  pod  Unijną  kurtyną  mamy 

Mylisz się ścierniska ani słomy nie wolno było nawet przed wejściem do UE wypalać

Opublikowano

Żeby się nie pchało . Tak sytuacja . Kupę lat temu położyło mi się pszenżyto z końca w koniec . By nie zapałki po oboraniu dookoła to za cholerę tego by nie ruszył .

Opublikowano

Ano właśnie w jakim celu wobraz sobie że jakiś sąsiad ma z Tobą na pieńku chce Ci dokopać ,podpali Ci ściernisko i żegnajcie dopłaty.................

Opublikowano
18 godzin temu, DTaras napisał:

Ulman - byli tacy co dawali ziemie w Bieszczadach...

troche wczesniej II rp dawala weteranom wojennym ziemie na wolyniu i podolu- bo w sumie niczym innym nie mogla ich wynagrodzic-dla dziesiatek tysiecy z nich 20 lat pozniej ten podarek okazal sie pocalunkiem smierci...........

wlasnie dzis mija 100 lat od chwili gdy lud wielkiego ksiestwa krakowskiego pogonil zoldakow cesarsko-krolewskich[w liczbie kilkudziesieciu] i po 120 latach jazma austryjackiego odzyskal wolnosc-tak w sumie to wyszedl na tym jak zblocki na mydle😃, zabor austryjacki byl opresyjny ze 20 lat,potem niczym sie nie roznil od podobnych w swiecie, poziom rozwoju gospodarczego dogonil ten z c-k czasow dopiero w 1938 r, przez wieksza czesc II rp to byl faszystowski rezim, gineli robotnicy ,chlopi, zabijano i wieziono politykow, bieda byla ta ze istnialy gangi ktore kradly odziez, najpopularniejszy zawod w warszawie to byly prostytutki, palono koscioly i dokonywano pogromow...........

smog-jaki smok ?? w krakowie i okolicach ??? ktos z nim walczy ??? 

pinokio-mowil prawde...... zarcik taki,walczy sie podobnie jak don kichote z wiatrakami😂, cos tam sie robi ale jest jedyny problem- polozenie geograficzne, krakow znajduje sie w kotlinie... sandomierskiej i tego sie nie zmieni...........

Opublikowano
22 godziny temu, Ulman napisał:

Ledwie do nas przyszedł kryzys w 2009 roku a od razu rozpoczeła się trwajaca do 2011 hossa.? 😷Weź się zdecyduj.

a z prywatyzacji majątku to nie hossa ??

22 godziny temu, Ulman napisał:

Jakby się te tereny się do czegoś nadawały to juz dawno byłyby zagospodarowane. Albo sa takimi idiotami jak nasi że porywaja się na inwestycje niemozliwe, wbrew naturze i logice, albo są sprytni i dają cos co jest nic nie warte ale takie rozdawnictwo łechce proletariat i się gamonie cieszą.

gamoniu tak podobnie było w czechach zeby było coś prywatnego  .... z pomocą państwa 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v