Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

a ile gadających ławek?

Czekałem na prawdziwych Polaków lepszego sortu, ale widać wspomnienie jednego z największych synów ojczyzny im nie przystoi.Za wiki"16 października 1978 na zwołanym po śmierci Jana Pawła I drugim konklawe w ósmym głosowaniu kard. Karol Wojtyła został wybrany na papieża i przybrał imię Jana Pawła II. Według szacunków jego kandydaturę poparło 103 kardynałów na 111 głosujących. Wynik wyboru ogłoszono o godzinie 18:44". 

Wiara na pokaz to dewocja, a patriotyzm na pokaz to---?

Edytowane przez agromatik
Opublikowano

No i nie wytrzymałem i  100 stron  przeczytane  

niebezpieczne-zwiazki-donalda-tuska.jpg

Opublikowano (edytowane)

farmer - No i po co ? Ja bym ci streścił . Według książki , Tusk to złodziej i powinien siedzieć . Nawet czytać nie muszę . 🤣

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Nie Zetorki, to nie taka książka. Tu opisują związki Tuska z kobietami i innymi takimi, może nawet pojawi się element szantażu. Pewnie okaże się że małżeństwo i dzieci to tylko przykrywka. :polowanie:

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

No i to jest niezmiernie ważna kwestia. Należy powołać instytucje która je wyedukuje ze nie ma sensu lecieć gdzieś za Białystok a potem taki kawał drogi wracać. Niech dolatują. nie dalej jak do Częstochowy a żeby miały odpowiednie żerowiska to rozkopie się Wartę by rozlała się jak najbardziej albo wykopie w ogóle nowe koryto w formie szlaczka i tym samym linia brzegowa się znacznie wydłuży a jak wiadomo ptaszyska lubią się w błocie taplać  Tak samo powinno się rozkopać Sań i Wieprz a Narew zwęzić brzegi zabetonować i splawiac barkami drewno z wycinki puszczy Białowieskiej oraz kartacze i sękacze

Najpierw trzeba zacząć od audytu bocianiej trasy przelotowej, no i koniecznie powołać komisję śledcza po jakiego tam je nosi.

Opublikowano

O to, to. Szczególny nacisk położyłbym na działania w Iranie ,Syrii i okolicach. Dobrze byłoby zjednać sobie tubylców którzy jednak mają zwyczaj traktować bociana jak my "chickena". Pan Suski idealnie na takiego mediatora by się nadawał.:brawo:

Opublikowano (edytowane)

No i miał by rzut beretem z Radomia. By ciąć koszty to paralotnia mu wystarczy.

A tak na poważnie to przykre jest że takich idiotów musimy wybierać. 

Edytowane przez agromatik
Opublikowano

W zasadzie tak, bo to wycieczka w jedną stronę. Może po latach nakręcono by film z cyklu"Missing in action"?

Przykre jest to że mimo wszystko Oni wracają i żyją w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku.

Opublikowano

Latają dranie z krajów arabskich i nie wiadomo jakie intencje mają . W 2001 jak araby latali nad NY to się to słabo skończyło. Może niech OT je jakoś pilnuje i sprawdza? Do tego powinni się nadawać

Cały czas myslę o tym "carycy" Suskim i zastanawiam się czy miał zapaść intelektualną czy ma taki debilny elektorat że takimi tekstami ich raczy.Jakieś maleńkie lotnisko w małym miescie.  Czartery do Turcji, Grecji, Egiptu to samoloty czesto po 150-180 miejsc i już całkiem spore. Ruch turystyczny jest tak naprawdę duży co widać doskonale  nawet spoglądając na rozkłąd lotów na Okęciu. Jesli odciążymy warszawskie lotnisko to po jaka cholerę CPK? No albo skoro juz ma powstać CPK to po co niecałe 100km dalej małe  lotnisko które ma latać na południe ?  Nie ma w tym za grosz logiki. Ale zaraz , zaraz, ch...j tam z logiką i rozsadkiem. Mamy kampanie samorządową. Niech tłuszcza  czuje ze Radom ważny jest. Że budujom i robiom mimo ze nikt nie wie po co. Wazne by się działo a potem jakos to będzie. Z Radomia zrobi się  metropolię i osrodek przemysłowy a nawet wybuduje stocznie by ludziom dać robote. Za komuny wymyslili cukrownię w Glinojecku a teraz duże lotnisko w Radomiu. Historia sie powtarza

Opublikowano

U mnie lokalsi z prawa i lewa w kampanijnym amoku naobiecywali tyle, że nawet Aladyn ze swoją lampą i dżinem  to pikuś i to wyleniały

2 minuty temu, mirro napisał:

Ulman pamiętaj. Liczy się zawsze otwarcie obiektu. Na zamknięcie już nikt nie przyjeżdża.

Jak to nikt nie przyjeżdża? A dłużnicy i komornik to krasnale?

Opublikowano
piszesz o tym dworcu co marszałek z PO otwierał w piątek a w sobotę zamknęli by dalej remontować
Opublikowano

marekfarmer , możesz jeszcze raz przypomnieć tytuł tej książki o Tusku , bo zapomniałem .

Opublikowano

a po co -to pierdoly jak kazda taka ksiazka-przeczytalem kiszczakowej szkoda czasu..........

w tym roku w mediach trabili ze z polski wschodniej nawet bociany spieprzyly-jak czytam wasze posty to mnie to nie dziwi😎

wojtyla zostal papiezem tylko dla tego ze bylo dwoch silnych kandydatow wlochow i on byl kompromisowym kandydatem.

Opublikowano

Najwazniejsze ze w tytule jest Tusk. Samo to już rozjusza PISowca

Ciekawa jest sprawa ze skupem interwencyjnym jabłek. Powinny być juz odbierane i za ok 2-3 tygodnie zakończona cała akcja z jabłkiem przemysłowym. Taki owoc jest zawsze słabszej jakości, uszkodzony czy z jakimś robalem więc jest nietrwały i powinno sie go zebrać spod drzewa i jak najszybciej dostarczyć do przetwórni. Dzielne ministerstwo wymysliło że skup odbędzie sie dopiero w listopadzie i grudniu.  Ciekawe ile z tego towaru zgnije przez ten czas.

Za koordynacje całego procesu odpowiada firma Eskimos. Mirro, znasz trochę świat przetwórstwa więc i i tych panów. Nie wydaje ci sie że bedzie niezły burdel?

Opublikowano
15 godzin temu, Ulman napisał:

A tak krytykowałeś Bułgarię i  chwaliłeś swoich lewicowców. A tu niespodzianka - twoi idole dopier.... ci rak samo jak zła prawica Bułgarii 

co udajesz czy serio ??  to nie pis prywatyzował ..a nie ma jak kupować taniego prądu od polskich elektrowni i sprzedawać o 70% drożej pkp 

Opublikowano (edytowane)

PIS jest dobry w odkupowaniu przepłacajac więc niech  PKP energetykę kupi i bedzie  tani prąd dla proletariatu.

No ale Romanek powiedz czy to też przez PKP energetyka? https://superbiz.se.pl/wiadomosci/gigantyczne-podwyzki-cen-pradu-nawet-o-66-procent-aa-XePe-cQZp-7tWP.html

Energia bardzo podrozeje bo spólki energetyczne musza sobie powetować kasę utopioną w fikcyjna dochodowość kopalni.  Rzad na razie się zaklina ze nic nie pójdzie w góre ale jak to mówił przed wyborami inny kalsyk po wyborach to benzyna/prąd moze kosztować i 7PLN/+50%. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Energia bardzo podrozeje bo spólki energetyczne musza sobie powetować kasę utopioną w fikcyjna dochodowość kopalni.  Rzad na razie się zaklina ze nic nie pójdzie w góre ale jak to mówił przed wyborami inny kalsyk po wyborach to benzyna/prąd moze kosztować i 7PLN/+50%. 

hahah ale ty tepy 

Na cenę energii wpływają światowe stawki węgla, z którego produkujemy aż 80 proc. energii elektrycznej. Wzrosły także koszty emisji CO2 i zielone certyfikaty

ja tobie sie nie dziwie że twoja żona prowadzi działalność a nie ty  

5 minut temu, Ulman napisał:

PIS jest dobry w odkupowaniu przepłacajac. No ale Romanek powiedz czy to też przez PKP energetyka? https://superbiz.se.pl/wiadomosci/gigantyczne-podwyzki-cen-pradu-nawet-o-66-procent-aa-XePe-cQZp-7tWP.html

jakiś konkret ??

bo jach chodziłeś do szkoły to wyciągniesz wnioski ... to zrozumiesz 

jacyś eksperci przewidują .... bo drożeje na świecie 

powołujemy się gazeta prawna czyli gówno wyborcze jak widać jedno z drugim powiązane   ...

po pierwsze mamy swój wegiel ... i my  dyktujemy warunki a po drugie twoja ekonomia sie ma nijak jak robisz pasze to lepiej kupić zboże czy mieć własne 

poezja dla uszu peowca takie artykuły 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v