Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
12 minut temu, Ulman napisał:

Jaki kawał o Kurskim opowiadał?  

ze nagrodę wręczy kurski 

2 minuty temu, daron64 napisał:

Ty nawet nicku nie potrafisz przepisać.. 

oj przepraszam już poprawiam 

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

I co w tym obraźliwego? To jest według ciebie hejt?

reżyser filmu antychrześcijańskiego nawiązuje do gościa z partii konserwatywno chrześcijańskiej ... w sumie nic  ....

ale gdyby film był obraźliwy dla żyda i zawołał byś jakiegoś żyda łoł albo muzułmanów 

a gdy ja bym był reżyserem filmu jaka twoja rodzina zła i wywołał bym cię myślałem że dasz mi nagrodę 

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Nie masz wątpliwości że to był hejt? 

nie oto chodzi ale nie lubię takiego prowokowania albo szczucie jednych na drugich 

2 minuty temu, Ulman napisał:

Dla PIS wszystko co im nie pasuje jest obraźliwe

i w drugom strone to samo 

Jarosław z Tczewa dobija TVN24! ,,Powstała za skradzione pieniądze!” – Jeśli nie, to sprostujcie

http://www.telewizjaopolskie.pl/wiadomosci/1169,widz-dzwoni-do-tvn-i-zdradza-kulisy-powstania-stac

Opublikowano (edytowane)

Jak nie lubisz szczucia jednych na drugich to jak ty możesz popierać PIS i ogladać TVPis? Jak uważasz wypowiedż Smarzowskiego za hejt który należało wyciąć to z TVP 1 i  TVP 2 trzeba by skasować wszystkie programy  informacyjne i publicystykę a TVPinfo zamknąć zupełnie.😃

Smarzowski nie powiedział niczego co  mogłoby dotknąć normalnego człowieka a tym bardziej takiego kmiota jak Kurski.  Widzisz Romanie, nie potrafisz jasno okreslić co tam niestosownego i obraźliwego było, ale musisz bronić bo tak propaganda rzecze. Smutne to i straszne

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Jak nie lubisz szczucia jednych na drugich to jak ty możesz popierać PIS i ogladać TVPis?

nie oglądam  bo dziecko ogląda akurat o'tej porze teletubisie ... 

6 minut temu, Ulman napisał:

propaganda rzecze. Smutne to i straszne

niby nie powinny bo widzowie sami oceniają 

Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał:

reżyser filmu antychrześcijańskiego nawiązuje do gościa z partii konserwatywno chrześcijańskiej ... w sumie nic  ....

ale gdyby film był obraźliwy dla żyda i zawołał byś jakiegoś żyda łoł albo muzułmanów 

a gdy ja bym był reżyserem filmu jaka twoja rodzina zła i wywołał bym cię myślałem że dasz mi nagrodę 

Sprawa pierwsza. To nie jest film antychrześcijański. To film piętnujący patologię pewnych ludzi kryjących się za fasadą kościoła. Równie dobrze nógłbyś czepić się "Prawdziwej historii Borgia". Ci ludzie mogą robić takie rzeczy i uchodzi im to na sucho, właśnie dlatego iż wmówiono pozostałym że są nietykalni. Pomijam fakt składania przea nich ślubowań, przysiąg itp. Zrozum że jeżeli dopuszczają się takich rzeczy to sami wykluczają się z tej społeczności i tylko żle pojęta solidarność kleru nie pozwala aby dać im kopa w zadek.

Sprawa druga to czy coś jest oraźliwe dla Żyda czy Muzułmanina. A to już jego problem. Problemem zaś moim jest to aby mu wytłumaczyć iż normy współżycia w społeczeństwie są ważniejsze niż jego niesmak. To i tak poszło zbyt daleko, czego przykładem jest reakcja ambasador USA i naszego dzielnego PAD, na wybicie szyby w synagodze. Niestety moje obawy co do tego że w USA rządzi już tylko opcja izraelska i Stary Testament zdają się sprawdzać po całośći. Ale czego można oczekiwać po rządach ojca, kiedy córka Ivanka przeszła konwersję na Judaizm i jako gorliwa neofitka trzęsie całością. Taka ambasador będzie siłą rzeczy starała się złapać jakieś punkty.

Opublikowano

hejt?
"Roger Waters nie zna się na polityce mimo że mistrzem w muzyce"; słyszałem po tym jak coś tam "chlapnął"
Widziałem skrót "Roztańczony PGE Narodowy" transmitowany w głównym kanale telewizji publicznej
o gustach się nie dyskutuje, przynajmniej niektórych się nie gratuluje tylko tv publiczna ma edukować
teledysk w niektórych krajach zabroniony
u nas to nie grozi bo zainteresowani nie dostrzegą w tym całym wpisie żadnego hejtu a Ci którzy dostrzegą - zaręczam - nie doniosą. 

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, marekfarmer napisał:

42487070_1907169942925425_74549864560800

Chcieć to sobie możesz. Czesi, Słowacy, czy Chorwaci wiedzą że to utopijna bzdura wymyslona przez naszych megalomanów. Wolą blisko współpracować z UE i czerpać ile się da zamiast szarpaniny która nic nie da. Orban dogaduje sie z Putinem i z UE na zmianę i jak mu wygodnie to popiera od czasu do czasu PIS ale zażyłości nie ma. Litwa , Łotwa i Estonia? Ktoś z nich zgłaszał chęć choćby rozmowy o tym projekcie?

I tak na koniec. Ukraina w wiekszości na czerwono czyli rozumiem że pod wpływem ruskich ale cześć w strefie międzymorza. Tak samo jakoś dziwnie podzielona Rumunia jakby w wiekszości była muzłumańska. Grecja pod wpływem Rosji?  Najlepszy jest jednak przygraniczny kawałek Niemiec wcielony w inicjatywę miedzymorza. Pewnie ten sam baran który pisał ten tekst również narysował te kolorki na mapie . Może włączyć w tą inicjatywę także San Escobar?

Dysydent , roztańczony PGE narodowy to prostacka rozrywka dla ciemnoty. Dico polo z playbacku, jakieś importowane  gwiazdy jednego przeboju sprzed 30 lat zreszta tez z playbacku. Skakanie jak małpa i udawanie że się śpiewa  jest mocno słabe ale jest to oczywiście sukces.

U nas w Zamosciu od 4 lat mamy za prezydenta prostaka z PIS. Inwestycje staneły, a przez całe lato na rynku disco polo, śietkówka plażowa stragany z jakimś kolorowym badziewiem a przede wszystkim harmider i bałagan. Miasto piekne ale nie da się spokojnie i w ciszy zjeść obiadu na rynku nie mówiąc o spokionym zwiedzaniu. Restauratorzy wkurzeni, turysci z zagranicy zawiedzeni, i wszędzie mniejszy ruch i zyski z turystyki.  Poprzednio prezydentem był Marcin Zamojski (z tych Zamojskich) i tyle co w Zamościu zrobił to tylko podziwiać. Był porządek i ład a teraz mamy dobrą zmianę - nic się nie dzieje syf i  bałagan.  Nie każdy rozumie ze jak jest prostakiem to innym sie musi podobac to co jemu i tak samo jest z rozrywką w TVP

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Zawsze kiedy planowano mi poligon wrzesień albo czerwiec to wiedziałem że nie postrzelam. Paliło się zawsze i zawsze trzeba było gasić. Jednak jakoś te zaplanowane strzelania trzeba było odbyć, bo nikogo niska wilgotność nie interesowała. Komenda poligonu zawsze podawała wilgotność i ograniczenia w użyciu danej amunicji. Antonii nie ma tu nic do powiedzenia. A spróbowałbyś na jakimś ćwiczeniu gdzie trybuna dla gości była zapełniona oficjelami powiedzieć że nie będziesz strzelał bo się pali. Takiego odważnego jeszcze nie spotkałem. Ot taki to folklor żołnierski. Ale przyznam że raz na Nowej Dębie podczas gaszenia piznął niewybuch moździerzowy i tylko dzięki temu że pomiędzy nami a ogniem stał Star 266 nic się nie stało. Star był potem potajemnie leczony bo jednak przyjął co nieco na siebie. Wtedy też okazało się że wbrew opinii przełożonych plandeka Stara nie chroni przed odłamkami. 

Opublikowano
15 godzin temu, mirro napisał:

Sprawa pierwsza. To nie jest film antychrześcijański. To film piętnujący patologię pewnych ludzi kryjących się za fasadą kościoła. Równie dobrze nógłbyś czepić się "Prawdziwej historii Borgia". Ci ludzie mogą robić takie rzeczy i uchodzi im to na sucho, właśnie dlatego iż wmówiono pozostałym że są nietykalni. Pomijam fakt składania przea nich ślubowań, przysiąg itp. Zrozum że jeżeli dopuszczają się takich rzeczy to sami wykluczają się z tej społeczności i tylko żle pojęta solidarność kleru nie pozwala aby dać im kopa w zadek.

widziałeś film ??

Opublikowano

Patologii wśród księzy jest mnóstwo . Jesli co chwilę słychać o molestowaniu to ijaki jest to % całości?  Ilu ksiezy ma problem z wódą hazardem i nieslubnymi dziecmi? Wiara w Boga nie jest tozsama z wielbieniem księzy. Patologia wśród sędziów moze być a wśród księzy nie?

Opublikowano

trzeba być zaślepionym lub głupcem, żeby mówić/udawać, że to nie jest film antyklerykalny, jego celem nie jest pokazanie patologii tylko chęć  dokopania nielubianym księżom i zarobienia pieniędzy na taniej prowokacji

jak dla mnie, jak ktoś chce kręcić takie filmy (i za oglądanie takich płacić) to niech kręci jego wybór

• Like 1
Opublikowano

Jeszce nie widziałem, ale chciałbym jak najszybciej nadrobić ten brak. Zdaję sobie sprawę że pewne sytuacje mogą "w pale się nie mieścić" ale życie zaskakuje nas cały czas.
Roman nie do końca nawet jestem w stanie sobie wyobrazić scenariusz, fabułę filmu antychrześcijańskiego. Może gdyby ewangelistów przedstawiono jako pijanych typów piszących o zyciu i śmierci Jezusa pod dyktando wkurwionych Rzymian. Może gdyby zakwestionowano cały system wartości prezentowanej przez chrześcijan tzn, że np. dalej składali krwawe ofiary Bogu, albo że tentego właśnie od nich żądał.

Opublikowano

W zasadzie to nawet nie jest film antyklerykalny. Gdyby hierarchowie kościelni sami walczyli z patologią nikt nie robiłby z tego sensacji, na zasadzie że przecież są przekrojem społeczeństwa, a w nim różne osobniki mogą się zdażyć. Niestety idą w zaparte. Pedofila przenoszą między parafiami, próbują tłumaczyć że facet był prowokowany przez dziewczynki. Czas aby ktoś uderzył się w piersi i przyznał że byc może błądzimy. Sam Papież nie da rady. Jeżeli odsiew  seminariach nie jest w stanie wyłapać tych najgorszych przypadłości, bo kazdy z powołaniem na wagę złota, to jakich mechanizmów kontroli można się potem spodziewać?

A ta szyba , to może ta imienia ambasador USA i Prezydenta RP?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v