Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Wszystko fajnie tylko czemu trend spadku wydobycia się utrzymuje? Kiedy wydobycie zacznie rosnąć? Jakie są plany rządu w tym temacie.

A co ma za znaczenie ile w 1950 roku było kopalń. Wydobycie to wydobycie a przecież teraz mamy takie wspaniałe technologie. 

No i oprócz tego że wszystko co pisze jest głupie to masz coś do napisania. Byle coś mądrego

Opublikowano

wydobycie stale spada bo prawdziwi pis-owcy patryjoci ze wschodu polski nie chca kupowac polskiego wegla-takie prawdziwki w slowach..........pis nie likwiduje kopaln -on je wygasza za ciezkie miliardy pozyczone od niemcow,  w 50 r bylo pewnie ponad 200 kopaln, teraz zostalo niewiele ponad 70 i stale ubywa, zreszta za ok.20 lat wiekszosc oplacalnych pokladow sie skonczy, zostana tylko kopalnie w zachodniej malopolsce ,ktorych budowa jest w zaawansowanych planach ale jakos nie moze sie zaczac.........w polsce zostal chyba tylko jeden wielki piec hutniczy w krakowie.

marek dostal przekaz dnia o the sun z dziennika telewizyjnego, za chwile przypomni sobie o swoim idolu -petru, teraz ryska pokazuja 😅

Opublikowano

Jakie dupowłazy i barany muszą w obecnej  TVPis pracować.  Ze strachu żeby dobrego imienia prezesa Kurskiego nie pokalano  , jakiś gamoń wyciął z materiału jak Smarzowski zrobił sobie całkiem inteligentny żart. Strach przed prezesem okazał się silniejszy od zdrowego rozsądku i teraz narobił się taki smród że być może Kurski go wyrzuci. Za jednym podejsciem zrobili z siebie idiotów i rozreklamowali film 

Gość marekfarmer
Opublikowano

Coś  tam  o  ,,szczurze ,, słyszałem   ponoć  jakiegoś  ,,profesura,,  tak nazwali  czy  coś  

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Wszystko fajnie tylko czemu trend spadku wydobycia się utrzymuje? Kiedy wydobycie zacznie rosnąć?

zbyt małe inwestycje .
Przez wiele lat finansowaliśmy zamykanie kopalń, a nie inwestowaliśmy w nowe złoża. Dlatego wzrastał import węgla, głównie ze Wschodu – przekroczył już 7 mln ton rocznie, a jeszcze dwa – trzy lata temu były to 3 – 4 mln ton.

http://www.pap.pl/aktualnosci/gospodarka/news,1171414,jsw-zaklada-zwiekszenie-wydobycia-wegla-do-ponad-18-mln-ton-w-2030-r.html

1 godzinę temu, Ulman napisał:

A co ma za znaczenie ile w 1950 roku było kopalń. Wydobycie to wydobycie a przecież teraz mamy takie wspaniałe technologie. 

500tyś górników a 70tyś to różnica ?? 

45 minut temu, Ulman napisał:

Jakie dupowłazy i barany muszą w obecnej  TVPis pracować.  Ze strachu żeby dobrego imienia prezesa Kurskiego nie pokalano  , jakiś gamoń wyciął z materiału jak Smarzowski zrobił sobie całkiem inteligentny żart. Strach przed prezesem okazał się silniejszy od zdrowego rozsądku i teraz narobił się taki smród że być może Kurski go wyrzuci.

czyli hejtowanie publiczne to ok ??

1 godzinę temu, jacus napisał:

wydobycie stale spada bo prawdziwi pis-owcy patryjoci ze wschodu polski nie chca kupowac polskiego wegla-takie prawdziwki w slowach..........

oj jacuś zdziwiłbyś się... no ale masz racje w składzie lepiej kupić węgiel  po 400 a sprzedać w cenie polskiego pamiętasz profesura jak miał otwierać składy w całej polsce po cenie kopalń ?  i  wschód polski woli brać z kopalni bez pośrednika  składają sie 3/4 rodziny i najmują  całą wane dlatego ppg otwarła sklep internetowy  

https://pgg.pl/sklep

ja kiedyś miałem ruski i dziekuje ... 

1 godzinę temu, jacus napisał:

w polsce zostal chyba tylko jeden wielki piec hutniczy w krakowie.

warszawa mistal 

Opublikowano

No i co z tego że 500 tys górników czy 70 tys górników? Wydobycie jest  obecnie takie jak 5 lat po wojnie a my chcemy opierać gospodarkę na węglu? 

Smarzowski hejtował publicznie? 

Opublikowano
45 minut temu, Ulman napisał:

Smarzowski hejtował publicznie?

no o kurskim 

Hejt
Upvote 14 Downvote
Negatywna opinia na tematy związane z wyglądem osoby, zachowaniem danej osoby lub grupy, jej pracą i twórczością, wydarzeniami.
1 minutę temu, daron64 napisał:

Co to jest nieodpowiadanie glupot

opowiadanie o'czymś czego nie widziałeś i nie miałeś z tym styczności...  

46 minut temu, Ulman napisał:

Wydobycie jest  obecnie takie jak 5 lat po wojnie a my chcemy opierać gospodarkę na węglu?

eeeeee wydobycie było tak duże ze nawet nie było notowane wszystko szło do rus zamian ropa i gaz 

Opublikowano

Daron, miałeś zamysł powiedzenia głupoty ale jej nie powiedziałeś. To takie osądzanie czynów niedokonanych- w PISie powszechne

Roman, gdzie w zdaniu " W swojej pysze myślałem, że może nagrodę wręczy mi prezes TVP " jest hejt? 

Opublikowano

4 godziny temu, Ulman napisał:

Jak nasza władza nie umi sobie węgla wydobyć bo się związkocom nie chce pracować to trzeba kupować od ruskich

10 minut temu, daron64 napisał:

Całkowicie już odplywasz. Jak nie widziałem. Toc to twoje slowa

"twoja głupota i jednostronność przyświeca prawdziwym faktom"

4 godziny temu, Ulman napisał:

Po 2015 wyprzedawali zapasy i zaczeły im wychodzić zyski w kopalniach bo koszty poniesionow w poprzednich latach. Jak sie zapasy skończyły , wydobycie spada to import rośnie. Zabawne jest że przez pierwsze półrocze sprowadzili więcej niż w 2015 czy 2016 W ubiegłym roku prawie 15% węgla dostarczyli ruscy a w 2018 jak dobrze pójdzie będą mieli eksport do nas na poziome 20% naszego całego wydobycia..

Dron64 wy tak wszyscy popierających po dużo pisać  a mało kojarzyć ? 

ulman siedzi w branży górniczej i wszystko wie 

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

Daron, miałeś zamysł powiedzenia głupoty ale jej nie powiedziałeś. To takie osądzanie czynów niedokonanych- w PISie powszechne

Przed chwilą, daron64 napisał:

Człowieku, chodzi mi o to,  że w ojczystym języku nie potrafisz poprawnie złożyć zdania,  które byłoby zrozumiałe dla kogokolwiek innego niż ty. 

którego zdania nie zrozumiałeś ??

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

Dron64 wy tak wszyscy popierających po dużo pisać  a mało kojarzyć ? 

ulman siedzi w branży górniczej i wszystko wie 

Pewne rzeczy widać od razu z daleka o ile sie mysli i kojarzy podstawowe fakty. Współczuje ze ten dar cie ominął i zapewne dlatego nie rozumiesz o czym piszesz więc nie może to miec sensu.  Proste hasła to ty jeszcze łapiesz ale kilka informacji  powiazać w całość i jeszcze własne wnioski  wyciagnąć to już przerasta twoje mozliwosci. 

No to gdzie ten Smarzowski hejtował jaśnie prezesa Kurskiego? Ciekaw jestem gdzie ty to wypatrzyłeś? A  może poprostu tak bezmyślnie palnałeś jak to zwykle bywa?

Daron,   Roman po prostu sprowadził cie do swojego poziomu i pokonał doświadczeniem😋

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Pewne rzeczy widać od razu z daleka o ile sie mysli i kojarzy podstawowe fakty. Współczuje ze ten dar cie ominął i zapewne dlatego nie rozumiesz o czym piszesz więc nie może to miec sensu.  Proste hasła to ty jeszcze łapiesz ale kilka informacji  powiazać w całość i jeszcze własne wnioski  wyciagnąć to już przerasta twoje mozliwosci. 

widzisz czy czytasz i ktoś nadaje ci temat bełkotu ??

Opublikowano (edytowane)

Jakbyś był inteligentny, w miarę wykształcony i generalnie myślący to byś rozumiał Niestety jest jak jest więc  odbierasz to jako bełkot. No co z tym hejtem? Był czy coś sobie wydumałeś?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

No to gdzie ten Smarzowski hejtował jaśnie prezesa Kurskiego? Ciekaw jestem gdzie ty to wypatrzyłeś? A  może poprostu tak bezmyślnie palnałeś jak to zwykle bywa?

bez sensu opowiadał kawał o kurskim  tu jest twój przykład prawdomówności i samodzielnego myślenia bo pis .... czyli ty w ogóle nie myślisz za ciebie niemieckie brukowce myślą 

1498475515_wqurqf_600.jpg

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Ulman napisał:

Jakbyś był inteligentny, w miarę wykształcony i generalnie myślący to byś rozumiał

tak mi wmawiaj .. to sie nazywa starych już niczego nie nauczysz bo myślą że są pępkiem... 

a z drugiej strony jak ładnie rozumiesz a ten daron64 coś nie kumaty 

Edytowane przez Roman176
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v