Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Plan awaryjny to są tańsze nawozy z zagranicy. Bo jeśli mój rząd ma mnie szantażować zwyżką cen nawozów ze względu na coś tam, coś tam , to mam gdzieś jego tłumaczeni.

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Najważniejszy jest parametr o którym tu nie ma mowy. Po transferze z OFE  , realny pieniądz wpadł do ZUSu węc maja sporo grosza na taklie harce. Na kontach i tak w efekcie będą środki wirtualne. W związku z zastrzykiem z OFE nie ma potrzeby by  budzet dokładał kilkanaście miliardów do ZUS. No i w efekcie  mamy sukces bo budzet sie zbilansuje. Niestety będzie to kosztem przeżerania realnych pieniędzy zakoszonych z OFE.

Tusk jak zajebał z OFE to nawet nie przezarł ani budżetu nie zbilansowal choć polska była zielona wyspą podobno tylko h*j wie co z tym zrobił. Chyba że się mylę i powiesz mi co tuskos  z kasą z OFE uczynił dla budżetu państwa. 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

A cuuuuda on ci uczynił ta kasą, tak jak i obecni. Tylko tam chodziło chyba bardziej utrzymanie narzuconego limitu deficytu.

Chyba o utrzymanie się przy władzy bo budżet rozpływał się jak woda z durszlaka a pany z po i PSL patrzyły gdzie by tu jeszcze dziurkę wywiercic. 

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

myslicie że ten niedobry PSL który zawsze jest u władzy dogada sie z pis w senacie ?

A po co z PSL się dogadywać jak taniej będzie niezależnych przerobić, znaczy zależnych od kasy i stolka. 

1 minutę temu, jarecki napisał:

myslicie że ten niedobry PSL który zawsze jest u władzy dogada sie z pis w senacie ?

A po co z PSL się dogadywać jak taniej będzie niezależnych przerobić, znaczy zależnych od kasy i stolka. 

1 minutę temu, mirro napisał:

Od wiercenia i kopania dziur w ziemi to chyba są obecni miłościwie panujący?:lol:

No masz rację bo poprzednicy oprócz dziurawienia budżetu niczym więcej się nie interesowali. 

Co do Senatu RP to PiS potrzebuje 3 senatorów a taniej będzie urobic niezależnych niż handlować z leśnymi dziadami z PSL. 

Opublikowano
10 minut temu, mirro napisał:

To jak obecni wykopią dziurę to zakleją budżet?:lol:

Chyba ślepy nie jesteś i widzisz  różnice. Oceny raitngowe TVP nie robi tylko zagraniczne agencje. 

Opublikowano
21 minut temu, Slodki66 napisał:

No masz rację bo poprzednicy oprócz dziurawienia budżetu niczym więcej się nie interesowali. 

Co do Senatu RP to PiS potrzebuje 3 senatorów a taniej będzie urobic niezależnych niż handlować z leśnymi dziadami z PSL. 

A to ten dumny  partiotyczne , stojący w prawdzie i brzydzący się korupcja PIS , będzie kupował senatorów? Czy tak się godzi?

kiedy za to dziurawienie budżetu ich pozamykają ?

Opublikowano

Coś ostatnio ratingi pogroziły paluszkiem. Czy mirro jest ślepy? raczej widzi dalej. Bo jeśli miarą zamożności ma być redystrybucja czy "dzielenie się" to ja podziękuję. Pieniądze bez namysłu to sześciolatek umie wydawać.

Opublikowano

jak by isc miarą rozsądnosci i patriotyzmu i  dopłaty powinny być zabrane a pieniądze przeznaczone na ,, jarkowe '' i 500 plus . kiedyś czytałem ale nie wiem ile w tym prawdy że suma dopłat besposrednich zostaje wytransferowana poza granice polski w maszynach , ŚOR . materiale siewnym i jeszcze były jakies pozycje natomiast 500 plus i  jarkowe  w wiekszisci zostało wpompowane w gospodarke .

• Like 1
Opublikowano

No pewnie - 500+ i jarkowe  wydadzą tylko na polskie telewzory , polskie samochody kupią tylko polskie meble i zroba zakupy tylko w polskich sieciach handlowych. A ile jest wytransferowane na ruski wegiel i zagraniczny gaz , niemieckie limuzyny dla rządu , i amerykańskie Boeingi? Nie wspomne już o tym ile transferujemy do USA na jakies tam uzbrojenie.

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, DTaras napisał:

Coś ostatnio ratingi pogroziły paluszkiem. Czy mirro jest ślepy? raczej widzi dalej. Bo jeśli miarą zamożności ma być redystrybucja czy "dzielenie się" to ja podziękuję. Pieniądze bez namysłu to sześciolatek umie wydawać.

Czemu służy gospodarka danego państwa? 

Moody's: Perspektywy polskiej gospodarki solidne pomimo wyzwań instytucjonalnych

Edytowane przez Slodki66
Opublikowano

Słodki - no czemu? No i co to znaczy? Że rząd jest świetny? Dla mnie znaczy to tyle, że kondycja firm w Polsce jakoś to zniesie pomimo szerokiego gestu. Czytaj dalej bo z fitchem się raczej zgadzają.

Opublikowano
35 minut temu, Slodki66 napisał:

Chyba ślepy nie jesteś i widzisz  różnice. Oceny raitngowe TVP nie robi tylko zagraniczne agencje. 

Prawdziwy leming zaneguje wszystko co pochodzi od nie naszości

• Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, DTaras napisał:

Słodki - no czemu? No i co to znaczy? Że rząd jest świetny? Dla mnie znaczy to tyle, że kondycja firm w Polsce jakoś to zniesie pomimo szerokiego gestu. Czytaj dalej bo z fitchem się raczej zgadzają.

Ja wiem ty się pochwal czemu służy wg Ciebie. 

Opublikowano

Jak wiesz to mozesz nas oswiecić. Nie krępuj się

Alamo - nie martw się . Może się okazać że PSL jest waszością. jak PIS za wszelką cenę będzie sę chciał do koryta senackiego dobrać.

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Jak wiesz to mozesz nas oswiecić. Nie krępuj się

Alamo - nie martw się . Może się okazać że PSL jest waszością. jak PIS za wszelką cenę będzie sę chciał do koryta senackiego dobrać.

Ciebie Ulman to nawet rozbłysk po wybuchu atomowym nie oświeci więc daruj sobie a jak jesteś taki dociekliwy to se po googlaj tylko przeczytaj to co znajdziesz ze zrozumieniem. 

Opublikowano

gospodarka powinna służyć swoim obywatelom , a czy służyła ?   reformy w 90 latach powinny być inaczej przeprowadzane , a zostały zrobione jak zostały , polska była krajem w którym   inwestycje obcego kapitału  były robione ze wzgledu na niskie koszta a nie ze wzgledu na cheć wspomagania kraju . 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v