Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

No Jacuś , szacun. Nieczęsto mi się takie obrazki podobają.

1 godzinę temu, 12zbyszko napisał:

Głupota to stracony głos . Ja bym to nazwał strategią . 

Strategia by nie głosowac zgodnie z pogladami a tak jak cała tłuszcza i przeciw komuś. I ty to nazywasz strategią? To jakiś dramat zagubionego intelektu. Robisz dokładnie to co chca żebyś robił. 

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Na impotencję obrazki nie pomogą 🤣

Opublikowano

500+ i inne tego typu idą z naszych kieszeni to nie ma dwóch zdań. Najważniejsze że wkońcu trafiają do nas a nie do kieszeni najbogatszych złodzieji co wułudzali vat to była furtka otwarta i nikt z tym nic nie robił. Setki miliardów złotych wystarczyło uszczelnić dziure i naczynie zaczeło sie napełniać. To nic że dają sobie nagrody i pensje o których zwykły człowiek pomarzyć moze ale szacun za to że robią.

• Like 4
Opublikowano (edytowane)

damianku z wlasnego doswiadczenia to wiesz ????? ja akurat lecze sie na cos innego ale ty taki mlody i nawet nie zaczales i juz skonczyles ??? naprawde ci wspolczuje....

benny- szacun przekupuja cie twoimi wlasnymi pieniedzmi a ty jestes zadowolony-naprawde idealny wyborca pis-u.

no jeszcze zapominasz o drobny szczegole-dlug publiczny codziennie zwieksza sie o drobne 100 mln zl-iel by to bylo 500 + ??

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)

Jacuś my wiemy na co ty się leczysz, aby w białym kaftanie nie musiano cię przykuwać do łóżka terapia jest wymagana w twoim przypadku, pogódź się z tym xD

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano (edytowane)

damian niedawno pisal ze na ukraine sprzedaje kukurydze po 700 zl i to juz swiadczy o jego stanie umyslu.. dziadkowi odebrali ube-cka emeryture i chlopak musi na wschodzie dorabiac- wszyscy normalni ukraincy wyjechali na zachod wiec miejsce dla niego sie zwolnilo, dziennie kosil setki hektarow wiec teraz ma wolne i znowu zaczal sie udzielac.

bialy kaftan to tylko dla wyborcow pis-u -jaki tam u was jest szpital to znajde ci wyniki wyborow bo sam moze nie potrafisz.

Edytowane przez jacus
Opublikowano
17 minut temu, BENNY82 napisał:

500+ i inne tego typu idą z naszych kieszeni to nie ma dwóch zdań. Najważniejsze że wkońcu trafiają do nas a nie do kieszeni najbogatszych złodzieji co wułudzali vat to była furtka otwarta i nikt z tym nic nie robił. Setki miliardów złotych wystarczyło uszczelnić dziure i naczynie zaczeło sie napełniać. To nic że dają sobie nagrody i pensje o których zwykły człowiek pomarzyć moze ale szacun za to że robią.

k**wa człowieku twierdzisz, że dają ci Twoje własne pieniądze i się jeszcze z tego cieszysz. A myślisz, że na nagrody to z czyich idzie? Pewnie swoje wykładają. 

• Thanks 2
Opublikowano

Zabiorą i dadzą, a zabiorą i nie dadzą (sobie wezmą).Wybieram pierwszą opcję .

Opublikowano (edytowane)

I tak właśnie działa polityka PISowskiego socjalu na obywatela. Dostaje i głosuje.

Skoro sobue brali  nie dawali to czemu ich jeszce niepozamykali?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

A wieżysz ze zabierać przestaną, nie ma takiej opcji. Tanie państwo, niskie podatki?  Tylko gdyby polski wegięl się w złoto zamienił

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Zapracowany napisał:

A wieżysz ze zabierać przestaną, nie ma takiej opcji. Tanie państwo, niskie podatki?  Tylko gdyby polski wegięl się w złoto zamienił

Jak sie na socjalistów bedzie głosowac to będa zabierac wiecej i wiecej. Politycy ich rodziny znajome urzedasy mnoża się jak króliki i napasaja za nasze pieniadze a ty uważasz że tak musi być bo nic innego sie w głowie nie mieści.  Państwo nie powinno nic dawać oprócz tworzenia przyjaznych , prostych warunków do pracy i przedsiebiorczości. Wszelki socjal dawany nie daj Boże za nic to degeneracja społeczeństwa.  Niestety jak powiedział jakiś klasyk - wystarczy wprowadzić demokracje a ludzie sami wybiora socjalizm. Tak jak rozumujesz , mysli znakomita wiekszość - głosować na tych którzy dają. Reszta nie jest  ważna.

DTaras, komuna siedzi w naszym narodzie niezmiernie głeboko a szczególnie teraz gdy masom wmawia się jak sa ważne, uczciwe i cnotliwe a klasa średnia , przedsiębiorcy sa z założenia podejżani. Nawet niedawno prezes w swym marksistowskim widzie stwierdził że biznes należy prowadzić po to by dawać udziom prace i sie o nich troszczyć bo tak mówi srawiedliwość społeczna. Neokomuna. w prawicowej panierce.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
8 godzin temu, thor1984 napisał:

k**wa człowieku twierdzisz, że dają ci Twoje własne pieniądze i się jeszcze z tego cieszysz. A myślisz, że na nagrody to z czyich idzie? Pewnie swoje wykładają. 

Jak bierzesz dopłaty z uni to czyje dają ? 😁😁😁twoje czy nie🤔

8 godzin temu, Ulman napisał:

Strategia by nie głosowac zgodnie z pogladami a tak jak cała tłuszcza i przeciw komuś. I ty to nazywasz strategią? To jakiś dramat zagubionego intelektu. Robisz dokładnie to co chca żebyś robił. 

Chcesz mi udowodnić że czarne to białe . Nasze głosy nie pujdą na darmo bo ostatni sądaż wskazuje na 99% że PO 🤣🤣🤣

A ja myślę że ty wcale nie jesteś za JKM tylko twoim zadaniem jest rozbicie wyborców Pis aby ich głosy poszły na marne głosując na tych którzy nie mają szans .

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Ulman napisał:

To jest właśnie fenomen że ludzie się bardziej cieszą jak im zabiorą i dadzą nż wtedy gdyby po prostu nie zabierali

ale przecież pis nie zwiekszył podatków że wiecej zabiera od PO . To jest własnie obraz polaka z linku Mirro  który ma twirdzić że  pis wiecej zabiera ale dane mówią że obciązenia maleją  -  dzień wolnosci podatkowej - 

10 godzin temu, DTaras napisał:

Jarecki - wszak WP to Wirtualna Polska zatem dane wirtualne? Jest grafika z objaśnieniem... Ale wyjaw co Ty wiesz i kto Ci powiedział to o czym my nie mamy pojęcia. Wyedytowałeś. Artykuł przyjacielu traktuje o Polakach. Analizuje się tu motywy wyborcze. Czekam nadal na to o czym niewiem.

sorka utraciłem mysl ,   ale w to nie wieże 

Bogaty płaci, ja pobieram – tak zdaje się myśli ćwierć Polski.

Na tym jednak nie koniec. Co dziesiąty Polak jest przekonany, że rząd dysponuje swoimi pieniędzmi. I to nimi się dzieli w ramach programu. Co trzydziesty Polak wierzy, że to nie rząd, a Prawo i Sprawiedliwość dzieli się swoimi pieniędzmi.

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

jarecki - podsumowując. Wynika z tego oraz struktury budżetu, że podatek VAT powinien zostać nie tylko przywrócony ale i obniżony. O ile za nieprzetworzoną i nisko przetworzoną żywność wzrósł najwięcej bo z 3 do 5 % i tam niema z czego obniżać to stawkę 8 chyba trzebaby zlikwidować i przenieść do pierwszej a z 23 zrobić 19. Tylko na VAT nikt nie zagłosuje. Mogłem przesadzić tak teraz patrzę ale niech zostanie. Pincet w tej postaci nie byłoby potrzebne a do roboty rąk przecież brakuje. Bazuję na strukturze obrotów sklepu spożywczo - przemysłowego. Czy racja jest po stronie Ulmana? Nie całkiem ale fragmentarycznie trzeba przyznać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v