Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, 12zbyszko napisał:

Ci co należą do gabinetu cieni to są ciemni ?

Już sąd wytłumaczył 😁jak sędzia zakłada toge to już innaczej myśli i nie jest roztargniony 😉

Ulman ja domyślam się o co poszło, dlatego odpowiem.
A wyobraź sobie że można. Jak zakładałem mundur to waliła mnie ochrona życia i wartości. Miałem wykonać zadanie. Potem mogę ratować kaczuszki i kocięta. 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Ulman napisał:

O czym ty w sumie napisałeś?

Najpierw zadałem pytanie . 

O czym napisałem ?

I to jest przewagą Pis że opozycja nie myśli do przodu tylko wie ile jest 2+2 i próbują komuś ciemnotę wciskać .

Edytowane przez 12zbyszko
Opublikowano

PiS myśli do przodu ale na poziomie taktycznym (co trzeba dziś ale co z tego wyniknie już nie wiedzą, efekty dopasowuje się do prowadzonych działań). Strategicznie nie wyszli poza poziom gminy i GOPSu. Jak powiedział Neuman - reszta i tak nie wie o co kaman. Czyli strategia leży u jednych i u drugich.

Opublikowano
10 minut temu, 12zbyszko napisał:

O czym napisałem ?

I to jest przewagą Pis że opozycja nie myśli do przodu tylko wie ile jest 2+2 i próbują komuś ciemnotę wciskać .

A PIS ciemnoty nie wciskas? Od 5 do 7 mld zabiorą ludziom w wyniku likwidacji 30 krotności  ZUS. Mówi ktoś że jest to de facto zwiekszenie obciążeń podatkowych?  Jak PIS to tłumaczy? 

Opublikowano
12 minut temu, mirro napisał:

PiS myśli do przodu ale na poziomie taktycznym (co trzeba dziś ale co z tego wyniknie już nie wiedzą, efekty dopasowuje się do prowadzonych działań). Strategicznie nie wyszli poza poziom gminy i GOPSu. Jak powiedział Neuman - reszta i tak nie wie o co kaman. Czyli strategia leży u jednych i u drugich.

Jak nie spełni co obiecuje to możesz tak pisać . Zobaczymy co będzie z zwiększeniem dopłat . To będzie sprawdzian .

Ulman . Mnie Zus nie dotyczy . Pis daje najuboższym bo jest ich najwięcej ale interesuje mnie dlaczego po 10 latach dopłaty się nie zrównały jak mówiono .

Opublikowano

Znaczy mirro jeśli chodzi o celowość działań coś mi się jednak wydaje, że mają jakiś horyzont tylko nam się w pałach nie mieści co to a najlepsze, że najwięksi ich zwolennicy są tym najmniej zainteresowani. Sprawa Czartoryskich - szkoda zaczynać.

Opublikowano (edytowane)

I to jest podstawowy błąd myslowy . Każde zwekszenie obciązeń podatkowych sie na tobie odbja. To jest brak podstwaowej świadomości ekonomicznej. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

A to 4 lata było mało? A może atmosfera była nie taka? Coś świadczy o tym że mogą być wyższe dopłaty? Jak zablokują budżet to nie będzie dopłat i kropa. Wtedy dostaną pałaą przez baniaki od własnych rolników.

Opublikowano
34 minuty temu, 12zbyszko napisał:

O czym napisałem ?

2+2 dla ludu wg PO to 0, a dla nich samych kurwozjadów przynajmniej 5, więc nie ma się co dziwić że ich rządy wyglądały ściśle wg tej reguły i że na nic w tym kraju nie było. 

Oni nie planują ani do przodu ani w ogóle bo to aparatczyków poniemieckich banda i od merkelowny strategię dostają a zgadzać to im ma się kasa w kieszeni i tyle. 

I nie próbuj Ulman belkotac że było inaczej i że teraz jest tak samo bo nie jest. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

slodki- nie bierzesz juz lekow -mafia wywiozla czy co ?? zapomnialec co prezes i pinokio mowili niedawno o merkel a teraz o usuli von und zu  ??? ty lata rzadow po-psl spedziles w szpitalu czy sanatorium ??? , bo wiekszosc normalnych polakow jakos sobie zyla-nie liczac tych 2 milionow ktore za pierwszego pis-u wyjechal za granice...

nie widzieliscie jak odpowiedzial na pytanie euro-osla ,chyba slowak czy czech , o zrownaniu doplat ?? jakies okragle zdania zadnego konkretu..

stanislaw naszym pasterzem........

https://gazetakrakowska.pl/poronin-goral-zostal-skazany-za-glodzenie-swoich-koni-zdjecia/ar/c1-14475873

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

A jak tam Wojciechowski? Bedzie tym komisarzem by nam dopłaty załatwił?

Dopłaty przecie załatwił Kalinowski jak dobrze pamiętam, Pawlak gaz nam załatwił, miler miliard w czymś tam wynegocjował. Tak to wczolgalismy się do UE. Hip hip urrrraaaa...... 

Opublikowano
4 godziny temu, jacus napisał:

komorowski 11 listopada 1979 r, byl aresztowany i skazany przez sedziego kryze[ vice-ministra pis-u],

to chyba jakiś prorok ten Kryże że już wtedy go skazał za przyszłe grzechy

• Haha 2
Opublikowano
7 minut temu, Slodki66 napisał:

2+2 dla ludu wg PO to 0, a dla nich samych kurwozjadów przynajmniej 5, więc nie ma się co dziwić że ich rządy wyglądały ściśle wg tej reguły i że na nic w tym kraju nie było. 

Oni nie planują ani do przodu ani w ogóle bo to aparatczyków poniemieckich banda i od merkelowny strategię dostają a zgadzać to im ma się kasa w kieszeni i tyle. 

I nie próbuj Ulman belkotac że było inaczej i że teraz jest tak samo bo nie jest. 

Oj jaka typowa narodowa prostacka nienawiść sę wylewa. Propaganda wyuczyła dobrze , oj dobrze.

A co znowu jest tak inaczej? Urżedasów coraz wiecej, głupia wiekszość rządzi, podatki rosną. Amerykanom robią lłaskę jeszce bardziej, na Rosje boczą się też bardziej. Do tego obrażeni na wszystkich dokołą. Inwestycje jak u Barei. Różnica jest taka że ciemnemu ludowi fundują igrzyska w TVPis i daje socjal na chleb. Od czasów starozytnych jest to sprawdzone i nadal działa.

Opublikowano
13 minut temu, witejus napisał:

to chyba jakiś prorok ten Kryże że już wtedy go skazał za przyszłe grzechy

dobrze ze nie trafil na jego ojca- bo dawno by wachal kwiatki od spodu ,jak wielu wiezniow politycznych prl.

wiec uwazasz ze komorowski jest podobnym idiota jak ci co dzisiaj na ulicach warszawy swietuja odzyskanie niepodleglosci ???? przez grzecznosc nie zaprzecze😛

Opublikowano
51 minut temu, Ulman napisał:

A PIS ciemnoty nie wciskas? Od 5 do 7 mld zabiorą ludziom w wyniku likwidacji 30 krotności  ZUS. Mówi ktoś że jest to de facto zwiekszenie obciążeń podatkowych?  Jak PIS to tłumaczy? 

32 minuty temu, Ulman napisał:

I to jest podstawowy błąd myslowy . Każde zwekszenie obciązeń podatkowych sie na tobie odbja. To jest brak podstwaowej świadomości ekonomicznej. 

ja piernicze Ulman zlituj się , ja sie poddaje nawet nie odpisze.

Opublikowano

W 2011 roku PO przedstawiło 21 priorytetów:

1. Wynegocjowanie ponad 300 mld złotych w budżecie UE na lata 2014–2020 na nasz program inteligentnego rozwoju, który wesprzemy kolejnymi 100 mld złotych środków własnych.
2. Płace sfery budżetowej, zamrożone ze względu na kryzys, zaczną ponownie rosnąć. Podobnie jak konsekwentnie zwiększyliśmy płace nauczycieli, będziemy sukcesywnie podnosić wynagrodzenia innych ważnych społecznie grup zawodowych, zaczynając od nauczycieli akademickich i policjantów.
3. Do 2013 roku wprowadzenie rozwiązań gwarantujących Polsce wysokie przychody z wydobycia gazu łupkowego, które przeznaczone będą na bezpieczeństwo przyszłych emerytur.
4. Na podobieństwo 1800 Orlików budowa 1000 Świetlików – centrów kultury i bibliotek gminnych, które będą wspierać kreatywność i budować umiejętność pracy zespołowej.
5. Zwiększenie wydatków na Uniwersytety Trzeciego Wieku i grupowe zajęcia zdrowotne dla seniorów.
6. W Polsce rodzi się coraz mniej dzieci. Żeby temu zaradzić będzie radykalnie zwiększona ulga rodzinna na trzecie i kolejne dziecko.
7. W ramach programu „Koperniki” w każdym województwie do 2020 roku będą tworzone „Centra Nauki”, których zadaniem będzie inspirowanie młodzieży do nauki i innowacyjności.
8. Likwidacja formularzy podatkowych PIT.
9. Obniżenie zasadniczej stawki VAT do 22% w 2014 roku, kiedy światowy kryzys gospodarczy powinien ustąpić fazie ożywienia.
10. Zwiększenie ulg podatkowych dla oszczędzających na emeryturę, by motywować skłonność do długookresowego oszczędzania.
11. Dostęp do szerokopasmowego Internetu w każdej gminie.
12. Do 2015 roku wprowadzenie do szkół e-podręcznik.
13. Polacy będą mieli prawo wyboru, komu przekażą swoją składkę zdrowotną, wprowadzając konkurencję dla NFZ.
14. Wprowadzenie do kodeksu pracy odnawialnych umów sezonowych dla pracowników, co zwiększy stabilność zatrudnienia wśród młodych.
15. Likwidacja obowiązku noszenia przez kierowcę przy sobie dowodu rejestracyjnego swojego pojazdu i prawa jazdy, które policja i inne służby będą mogły skontrolować, łącząc się elektronicznie z odpowiednim urzędem.
16. Radykalne ograniczenie dostępu służb specjalnych i policyjnych do bilingów obywateli oraz zwiększenie kontroli nad wykorzystywaniem podsłuchów.
17. Skrócenie terminu wydawania pozwoleń na budowę z około 300 do 100 dni, a liczbę procedur z ponad 30 do 15. Skrócenie termin oczekiwania przez obywatela na rozstrzygnięcie jego sprawy w sądzie o 1/3.
18. Dążenie do zrównoważonego budżetu przed końcem kadencji. Obniżenie relacji długu do PKB do 48% w 2015 roku i do 40% w 2018 roku, dzięki czemu będziemy mieli niższe stopy procentowe i szybszy wzrost gospodarczy.
19. Wprowadzenie przepisów gwarantujących kobietom „równą płacę za równą pracę”, eliminując dyskryminację kobiet w miejscu pracy.
20. Stypendia naukowe dla najlepszych maturzystów już od pierwszego roku studiów.
21. Miliard złotych ze środków unijnych na „Fundusz Przedsiębiorczości na Wsi”.

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

ja piernicze Ulman zlituj się , ja sie poddaje nawet nie odpisze.

Jarecki bądź człowiekiem on nie litości potrzebuje tylko pomocy psychiatrycznej. 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v