Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, witejus napisał:

to długo zastanawiałeś się co napisać

ponad trzy i pól kilobajta tekstu (sprawdzałem) naklikać i bez zastanawiania czasu wymaga teraz już wiem że więcej niż smażenie frytek. Dobrze że mam włączony słownik w Operze bo jeszcze korekta ortografii zajęła by drugie tyle i wtedy to pewnie strażakom bym się tłumaczył a nie tutaj :D.

Kwitnie na forum pismo obrazkowe widzę. Może to i jakaś metoda? technologia CTRL+C  CTRL+V  i szybko i chętniej czytane bo rzuca się w oczy od razu.
Tylko często drażni tam gdzie nie na to miejsce. no tutaj bardziej akceptowalne niż po plotach, barierach przy szosach czy innych miejscach gdzie oczekujemy innych widoków. 
Na prawdę drażni mnie agresywna i nachalna reklama jakakolwiek w tym i wyborcza. Często zdarzy mi się czegoś nie kupić bo mnie wkurzyła taka reklama. Nie zawsze się to uda bo może nie być innego wyboru ale raczej bywa. Utarło się że miarą profesjonalizmu jest ilość i zaawansowanie technologiczne reklamy.

Niewielu potrafi wyróżnić estetykę i to nawiązuje do mojej pisaniny wcześniejszej. Elity chyba tu nie nadążają już i za tym.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

. Właśnie jak byli u władzy to nie obiecywali, a wręcz mówili że "nie ma". Czyli nie wskazywali że w ogóle można coś dostać.  Społeczeństwo wiedziało że "nie ma" i nie myślało aby nawet tego wymagać, no może po cichu coś tam mruczało że " można by". 🤣

obiecywało , obiecywało tylko to pamięć jest zawodna .

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ja ostatnio nie mam czasu na często to zrobiłem raz a dłużej.
teraz wracam do swoich zajęć i pewnie znów nie będzie okazji może nawet do wyborów czyli to musi wystarczyć.
Obrazków szukanie bardziej czasochłonne niż pisanie a jeszcze jak bym sam miał je tworzyć to napiszę że wprawdzie i to potrafię ale już nie za darmo i wykorzystuje podobne umiejętności na o wiele wartościowsze tematy niż polityka od strony pojedynczego wyborcy.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

albo na ryby do usa o nartach nie wspominajac......o to nie ten od zyrandola tylko od wyciagow i rozwalonych limuzyn, czy nie bylo obciachem jak jezdzil po usa i ryby rolwil i po kosciolach sie z polonia spotykal a najwazniejszy polityk z ktorym sie spotkal to byl gubernator illinois- tam lezy chicago...

https://www.wprost.pl/swiat/10127338/nieoczekiwana-wyprawa-podczas-wizyty-prezydenta-w-usa-andrzej-duda-wybral-siena-ryby.html

kurna musialem rosol doprawic bo byl bez smaku przez was, normalny :budyn" wyszedl.  wy wolicie wolowy, drobiowy czy mieszany ???

pamietajcie ze taki los was czeka, hurra patrioci i turbo opozycjonisci przewaznie tak koncza - komorowski 11 listopada 1979 r, byl aresztowany i skazany przez sedziego kryze[ vice-ministra pis-u], widzicie gdzie bedziecie za nascie lat i jakie wtedy beda wasze poglady 😛

Opublikowano (edytowane)

ja napisałem że na kogo bym nie zagłosował i tak pożałuję. Co prawda nie wiem jak długo trzeba będzie ale tak pięć sześć lat zwykle wcześniej wystarczało.
Dobra.
drugich frytek nie zamierzam spalić. na ra.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
12 minut temu, jacus napisał:

albo na ryby do usa o nartach nie wspominajac......o to nie ten od zyrandola tylko od wyciagow i rozwalonych limuzyn, czy nie bylo obciachem jak jezdzil po usa i ryby rolwil i po kosciolach sie z polonia spotykal a najwazniejszy polityk z ktorym sie spotkal to byl gubernator illinois- tam lezy chicago...

https://www.wprost.pl/swiat/10127338/nieoczekiwana-wyprawa-podczas-wizyty-prezydenta-w-usa-andrzej-duda-wybral-siena-ryby.html

kurna musialem rosol doprawic bo byl bez smaku przez was, normalny :budyn" wyszedl.  wy wolicie wolowy, drobiowy czy mieszany ???

pamietajcie ze taki los was czeka, hurra patrioci i turbo opozycjonisci przewaznie tak koncza - komorowski 11 listopada 1979 r, byl aresztowany i skazany przez sedziego kryze[ vice-ministra pis-u], widzicie gdzie bedziecie za nascie lat i jakie wtedy beda wasze poglady 😛

Sędzia miał rację. Ja bym go za samą mordę na dożywocie zapuszkowal. 

Opublikowano
22 minuty temu, dysydent napisał:

Obrazków szukanie bardziej czasochłonne niż pisanie a jeszcze jak bym sam miał je tworzyć to napiszę że wprawdzie i to potrafię ale już nie za darmo i wykorzystuje podobne umiejętności na o wiele wartościowsze tematy niż polityka od strony pojedynczego wyborcy.

Obrazki propaganda i frustraci dla frustratów tworzą . O resztę nie trzeba się martwić bo sami rozprzestrzenią w necie. Elektorat PIS szczególnie przyzwyczajony do PISma obrazkowego i krótkich haseł. Spraktykowane za komuny. 

Racyl , o ile się nie mylę to niedawno miałeś fazę na pedalenie a teraz jakaś mania obrazkowa. Co będzie następne ?

Opublikowano
42 minuty temu, jarecki napisał:

obiecywało , obiecywało tylko to pamięć jest zawodna .

Widocznie obiecywało nie na tych polach co PiS, inaczej nie mogli by nic już dodać.:brawo:

Opublikowano (edytowane)

Postulaty wyborcze Platformy Obywatelskiej z 2005 roku:

– zmiana konstytucji,
– realizacja postulatów z akcji „4 x tak”: zmniejszenie liczby posłów o połowę, wprowadzenie JOW, zniesienie immunitetu poselskiego, likwidacja Senatu,
– podwyższona odpowiedzialność funkcjonariuszy państwa,
– rozszerzenie kompetencji Trybunału Stanu,
ograniczenie przywilejów władzy,
likwidacja finansowania partii z budżetu państwa,
ograniczenie nadmiernie rozbudowanego aparatu władzy,
– sankcje dla łamiących prawo wysokich urzędników,
– zmniejszenie administracji centralnej o 20%,
– stworzenie jednego Urzędu Regulacyjnego, który nie ulegając interesom branżowym będzie dbał o systematyczne obniżanie na rynku cen np: na energię elektryczną czy usługi telekomunikacyjne,
jednolita stawka 3×15% dla PIT, CIT i VAT,
– uproszczenie systemu podatkowego, który uniemożliwi oszustwa i zablokuje różnorodność w interpretacji przepisów,
– uproszczenie formularza PIT, a następnie jego likwidacja,
– wprowadzenie dla przedsiębiorstw rocznej sprawozdawczości podatkowej,
obniżenie kosztów pracy,
– likwidacja opłat i parapodatków nakładanych na przedsiębiorców i obywateli,
– ograniczenie monopoli,
– wyrównanie szans w dostępie do nauki,
– wprowadzenie bonów oświatowych, które wywołają w szkołach zdrową konkurencję,
– ujednolicenie godzin nauki wszystkich dzieci w szkołach podstawowych w godzinach przedpołudniowych,
– uporządkowanie służby zdrowia,
decentralizacja NFZ,
– utworzenie Rejestru Usług Medycznych,
– dopuszczenie konkurencyjnych prywatnych ubezpieczeń i zezwolenie na prywatne inwestycje w szpitalach,
– 48 godzinne sądy dla chuliganów,
– przeniesienie co najmniej 20% policjantów wykonujących pracę urzędniczą do bezpośredniej walki z przestępcami,
– zmiana organizacji budowy autostrad, tak aby były budowane szybko i znacznie taniej,
– w ramach reformy administracji uproszczenie regulacji rynku transportowego, odpolitycznienie i odbiurokratyzowanie administracji transportu,
– uproszczenie i usprawnienie procedury finansowania, aby przetargi i kwestie finansowe związane z budową drogi nie trwały długo i by pieniądze płacone przez podatników w cenie paliwa były realnie przeznaczane na budowę dróg,
– wsparcie kolei poprzez dopłaty do przewozów pasażerskich,
– wzmocnienie funkcjonowania nadzoru budowlanego dla egzekwowania standardów i norm na polskich drogach,
– reforma Wspólnej Polityki Rolnej tak, aby była ona korzystna dla polskiej wsi,
– regionalizacja polityki rozwoju obszarów wiejskich,
– przeprowadzenie reformy ryku cukru tak, aby reforma tego rynku nie osłabiła pozycji polskich rolników i cukrowni na europejskim i światowym rynku,
– wprowadzenie podatku dochodowego w miejsce podatku rolnego,
– ograniczenie ilości agencji i instytucji rolnych oraz usprawnienie ich działania,
– narodowy program budowy grup producenckich, który obejmował będzie identyfikację rolników, którzy są chcą tworzyć grupy, szkolenia dla tych rolników i pomoc prawno-administracyjną w zakładaniu i prowadzeniu grup oraz promocję produktów rolnych w kraju i poza nim,
– stworzenie trwałych rozwiązań podatkowych pozwalających na realizowanie unijnych zasad wprowadzania biopaliw na rynek bez skomplikowanych, korupcyjnych procedur, zezwoleń i koncesji.

Edytowane przez racyl
Opublikowano
2 godziny temu, Slodki66 napisał:

Mirro nie zapędząj się bo sugerujesz a raczej twierdzisz że te społeczeństwa same sobie zgotowały taki los. Absurdem jest taki pogląd i brakiem zdrowego rozsądku. 

Społeczeństwa zgotowały sobie taki los ale nie można je obwiniać. Wskazano tylko kolejno wrogów i konsekwentnie się z nimi rozprawiano. jednak przy masowym eliminowaniu szybko się skończyli. Społeczeństwo klaskało bo eliminowano wyzyskiwaczy, fabrykantów, kułaków i tych co chcieli żeby było jak było. Nikt jednak nie brał pod uwagę że machina terroru musi się stale żywić krwią, więc kolejka przyszła i na zadowolony lud. A wtedy lud przestał być zadowolony, ale było za późno. Rewolucja wszamała własne dzieci.

Opublikowano

EGICKdEWwAAbIkL.jpg:large

Jak wynika z wypowiedzi Dojmanna - Platforma Obywatelska to  organizacja przestępcza o charakterze mafijnym, która  nadzwyczajną aPOlityczną kastę ma na swoich usługach i czuje się bezkarna. Kto zagłosuje 13 X na Targowice II, jest albo postkomuchem z ubeckimi korzeniami, albo sowieckim chazarem z miotu 1945, ewentualnie  złodziejem lub  zwykłym POżytecznym idiotą . 

• Like 1
  • Thanks 6
Opublikowano

Po 4 latach intensywnej naprawy, sądy działają jak wcześniej. Widocznie obecnym, potencjalnym ,klientom nie zależy na zrobieniu czegokolwiek ze sprawnością działania. W końcu można ukręcić bat także na własne dupsko. Z tego miejsca pragnę pozdrowić jedną z "apelacji " na południu naszego kraju. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Obrazki propaganda i frustraci dla frustratów tworzą . O resztę nie trzeba się martwić bo sami rozprzestrzenią w necie. Elektorat PIS szczególnie przyzwyczajony do PISma obrazkowego i krótkich haseł. Spraktykowane za komuny. 

Racyl , o ile się nie mylę to niedawno miałeś fazę na pedalenie a teraz jakaś mania obrazkowa. Co będzie następne ?

pot Twoją nieobecnosc toczył sie wątek który dotyczył tytułu   komentarzu tzn trzeba dać tytuł dobry i obrazek , nie chciałem sie wtedy wcinać ale to chyba w polsce onet wprowadził tytuł który przyciągnie przeglądającego serwis do klkikniecia artykułu  , a dziś znalazłem oto takie coś  https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/bezpieczenstwo/news-polska-panstwem-policyjnym-bo-radiowozy-moga-stac-gdzie-popa,nId,3258521      i jeżeli ktoś może mi podać coś podobnego ze strony serwisu prawicowego , tzn . tytuł który przeczy artykołowi .                                idąc dalej tokiem rozumowania i wczorajszych wypowiedzi jacusia na temat śp . kornela morawieckie jak ktoś ma ochote to można poczytać wypowiedzi bolka , to ten sam styl .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Jarecki w tytule postawiono pewien znak tj "pytajnik" aby zaciekawić a jednocześnie nie było takich wątpliwości jak Twoje. Pierwsze zdanie artykułu to od razu sarkazm a potem już z górki. Drą łacha ze zwrotu "państwo policyjne" i tyle. Artykuł wręcz chwali policję i mówi że zmiany są dobre bo zapobiegną dotychczasowej głupiźnie. 
 A jak będą stać na pasach wyłączonych i ruski TiR rozjedzie załogę radiowozu to szybko zrobi się nowelizację żeby tam nie stali.

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, dddddddddddddddddd napisał:

EGICKdEWwAAbIkL.jpg:large

Jak wynika z wypowiedzi Dojmanna - Platforma Obywatelska to  organizacja przestępcza o charakterze mafijnym, która  nadzwyczajną aPOlityczną kastę ma na swoich usługach i czuje się bezkarna. Kto zagłosuje 13 X na Targowice II, jest albo postkomuchem z ubeckimi korzeniami, albo sowieckim chazarem z miotu 1945, ewentualnie  złodziejem lub  zwykłym POżytecznym idiotą . 

Nadzwyczajna kasta, to jedyna nadzieja na przeżycie dla PostkOmuny i ich resortowej PrOgenitury, dlatego tak wściekle walczą, nawet w UE aby było tak jak było.

• Like 1
  • Thanks 4
Opublikowano

racyl napisał:  Przecież jasno z rozmowy wynika, że nie o mieszkańcach a działaczach mówi. Ale dajcie sobie dalej zwoje prostować po pierwsze w sprawie powyższej a po drugie, iż Wasi idole są odmienni w tej materii. Podobnie w tekście o sądach - mówił w kontekście czasu. Skończyło mdlić po Szefernakerze i zaczyna na plakaty. Zasrany czas kampanii.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v