Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

E e. Musiałbyś zajebiście dużo ciepła dostarczyć a z powietrza to tak sobie. Turbinę gazową zatrudnią a jeszcze prądu narobi. Tyle, że zamiast zajebistej francuskiej będzie zapewne jakiś amerykański spad. Tyle lat z tymi czołgami zwlekali zamiast brać hiszpańskie leo póki chcieli oddać i zrobić modernizację to teraz będą klepać T72 nawet bez modernizacji automatu ładującego na nową amunicję. Patrząc z takiej perspektywy to masz jednak szansę...

Opublikowano

Ja już na ten cyrk patrzę tylko z takiej perspektywy.🤣 A było, było parę batalionów Leopardów do wzięcia. I to nawet niedaleko. Bo u Niemca. Ale nasi zamiast po cichu przyklepać kontrakt zaczeli wrzeszczeć że się Bundeswera rozbraja a my Niemców bronić nie będziemy. No i ktoś tam policzył ustrojstwo w garażach stwierdzając iż faktycznie mało, a na Leosia kolejnej generacji szybko się nie zanosi,  " no i cały misterny plan w pizdu".🤣
Najlepsze to że nasi chcą wyciągać pojazdy z Agencji Mienia Wojskowego. To jest dopiero szrot.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Według ciebie to PIS robi tylko i wyłącznie dobre posunięcia. 24 lata to  bardzo długie związanie sobie rak i uzaleznienie od innego państwa. To jest okres w którym może się zmienic 6 prezydentów a i relacje UE - USA mogą iść w bardzo różnych kierunkach. 

nie nierobi tylko dobrych posunieć , ale kontrakty długo terminowe na gaz czy na rope są dobre , to nie jest na 100 % zapotrzebowania kraju  , nic nie stoi na przeszkodzie żeby dalej brać gaz z rosji tylko nie 70 % zapotrzebowania a 25 % , zapotrzebowanie na gaz rosnie , i rosło bedzie wiec trzeba jakoś sie zabezpieczyć . a według ciebie to jest błąd , każdy niech uważa    jak chce , ale nawet Pawlak rozumiał ze umowy długo terminowe są niezbedne .                  co do czołgów to sie nie znam 

Opublikowano

Jarecki - zawsze jest minimum. Nikt nie napodpisuje kontraktów bez pewności realizacji. Chociaż patrząc na np elektromobilność czy prom to jednak ktoś taki jest.

Opublikowano
30 minut temu, jarecki napisał:

, ale nawet Pawlak rozumiał ze umowy długo terminowe są niezbedne .                  co do czołgów to sie nie znam 

Iiiii właśnie to był największy zarzut w stosunku do Pawlaka.🤣 Podobno na zbyt długo nas uzależnił długoterminowym kontraktem. Ale skoro takie umowy są niezbędne, to o co "kaman" z tym Pawlakiem? Czyli po długim tentegowaniu w głowie wróciliśmy do sprawdzonych długoterminowych kontraktów. I to z jaką pokorą!

• Like 1
Opublikowano

Ale jaja . Pół Wiadomości o Durczoku . Normalnie jak by to był jaki prezydent . Ciekawe co trzeba "zakrzyczeć" ? Czyżby wstyd z latania lekkomyślnego marszałka ? 🤔

Opublikowano
21 godzin temu, zetorki12 napisał:

Mądrze gadasz . 👍

No ale czasami mam wrażenie że niektórym to na mózg się rzuciło z tym uwielbieniem do PiS .

Kurde, chyba nie długi i mi się na mózg rzuci od uwielbienia. Słyszałeś że gość ma oddać kasę za latanie z rodziną?

No no, coraz bardziej ten pis mi się podoba.

12 godzin temu, DTaras napisał:

damian - skąd wiesz, że mniej kradną? Cofnijcie się Panowie do tego, co dysydent zaznaczył...

Ja tam się nie znam, ale za PO ludzie nie mieli tyle kasy co za pisu. Niby wszystko drożeje a ludzi wydających kasę jest wszędzie mnogo.

Powiem ci szczerze że byłem w pod Tatrami jakieś 7 lat temu i wtedy ceny jak to ceny, trochę wyższe niż w knajpie u nas na wsi ale do przyjęcia. I kolejek było brak. Teraz byłem w czerwcu, jak otworzyłem kartę na Gubałówce to omal co nie spadłem na sam dół. Byle obiad 40zł wzwyż. A zamów sobie stek z pewnie HF na dobiciu minimum 60 zł + dodatki. I co gorsza czas oczekiwania 40 min O.o bo przed tobą całe chary ,,Marcinów z Katarzynami,, i ich dziećmi.

Więc na mój prosty chłopski rozum, że skoro teraz jest drożej a mimo to zwykłych prostych etatowych ludzi jeszcze więcej to może oznaczać jedno. Żyje się im lepiej. A dlaczego, bo może ktoś mniej ich okrada. A może okrada ich tak samo co poprzednicy, tylko później oddaje?

Nie wiem nie znam się, piszę to co widzę.

Opublikowano

A już oficjalnie Durczok czy nadal informacje od dziennikarza co to był na miejscu. Bo niewiem. Coś niedobrego się dzieje skoro wiadomości na pewniaka idą a sprawa byłaby nie do końca jasna. Faktycznie, codziennie łapie się mnóstwo takich naprutych gnoi. Wiadomości by musiały mieć ze trzy godziny. Siedzę teraz w Czechach. Od stycznia złotówa straciła na wartości ot co.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, damianzbr napisał:

Słyszałeś że gość ma oddać kasę za latanie z rodziną?

Tylko dlatego że powiedziano mu że to beee ? To ma być niemal najważniejsza osoba w Polsce ? Wstyd mi za takich !

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
10 minut temu, zetorki12 napisał:

Tylko dlatego że powiedziano mu że to beee ? To ma być niemal najważniejsza osoba w Polsce ? Wstyd mi za takich !

Czemu edytowałeś?

Pierwsza wersja była o niebo lepsza.

Wstyd ci było gdy notorycznie robili to POpaprańcy za swoich rządów?

A czy kiedyś oddali później ze swojej kieszeni?

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Pewnie i tak złodziej.😭

Po co aż tak ? Po prostu "się im należy " .

Opublikowano
2 minuty temu, damianzbr napisał:

Wstyd ci było gdy notorycznie robili to POpaprańcy za swoich rządów?

Zawsze jest niesmak , Ja nie utożsamiam się z żadnymi , Mówię jedynie co mi się nie podoba ,

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

nie nierobi tylko dobrych posunieć , ale kontrakty długo terminowe na gaz czy na rope są dobre , to nie jest na 100 % zapotrzebowania kraju  , nic nie stoi na przeszkodzie żeby dalej brać gaz z rosji tylko nie 70 % zapotrzebowania a 25 % , zapotrzebowanie na gaz rosnie , i rosło bedzie wiec trzeba jakoś sie zabezpieczyć . a według ciebie to jest błąd , każdy niech uważa    jak chce , ale nawet Pawlak rozumiał ze umowy długo terminowe są niezbedne .                  co do czołgów to sie nie znam 

Z Rosją była umowa długoterminowa i PISowcy  darli ryło że tak się nie robi i to jest źle. Teraz umowa na 24 lata jest bardzo dobra. Możesz to wytłumaczyć? Wiadomo moze jakie mamy ceny na ten gaz?

Trump bazuje na naszym zidioceniu co do ponoć agresywnej Rosji. Za tzw Fort Trump PIS kupi od nich wszystko co chca sprzedać i jeszcze im zrobi to o czym mówił Sikorski

Wie juz ktoś na czym polega ten skandal z Durczokiem?

1 godzinę temu, damianzbr napisał:

Powiem ci szczerze że byłem w pod Tatrami jakieś 7 lat temu i wtedy ceny jak to ceny, trochę wyższe niż w knajpie u nas na wsi ale do przyjęcia. I kolejek było brak. Teraz byłem w czerwcu, jak otworzyłem kartę na Gubałówce to omal co nie spadłem na sam dół. Byle obiad 40zł wzwyż. A zamów sobie stek z pewnie HF na dobiciu minimum 60 zł + dodatki. I co gorsza czas oczekiwania 40 min O.o bo przed tobą całe chary ,,Marcinów z Katarzynami,, i ich dziećmi.

Więc na mój prosty chłopski rozum, że skoro teraz jest drożej a mimo to zwykłych prostych etatowych ludzi jeszcze więcej to może oznaczać jedno. Żyje się im lepiej. A dlaczego, bo może ktoś mniej ich okrada. A może okrada ich tak samo co poprzednicy, tylko później oddaje?

Nie wiem nie znam się, piszę to co widzę.

To tylko świadczy o tym jak wzrosły koszty które wpływaja na ostateczną cenę produktu.  

W 2012 średnie zarobki były coś ok 3,7  tys teraz ok 5 tys. Jak wtedy obiad był za 40 pln to za średnią mogłes kupić ich 92 . Teraz kosztuje 60 a za średnia pensje możesz ich kupic 83. Gdzie ten dobrobyt?

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Wie juz ktoś na czym polega ten skandal z Durczokiem?

No pijany jechał i najechał na inny pojazd . Normalnie nie spotykane . Naganne , ale dlaczego to taki nius to ja nie wiem .

Opublikowano

Tu chyba też nikt nie wie tylko bezmyślnie wklejali co im propaganda zapodała. Faktycznie lepiej nich sie zajmą taka pierdołą a nie krzyworyjstwem marszałka. 

Ciagle jestem ciekawy czy ktos swoimi słowami bedzie umiał wyjasnić co go tak zgorszyło w pijanym Durczoku. 

Opublikowano
19 minut temu, Ulman napisał:

To tylko świadczy o tym jak wzrosły koszty które wpływaja na ostateczną cenę produktu.  

W 2012 średnie zarobki były coś ok 3,7  tys teraz ok 5 tys. Jak wtedy obiad był za 40 pln to za średnią mogłes kupić ich 92 . Teraz kosztuje 60 a za średnia pensje możesz ich kupic 83. Gdzie ten dobrobyt?

Nie tak napisałem jak odczytałeś... Teraz zjadłem za 4 dychy, a za sześć to był jakiś pewnie śmierdzący stek.

Kiedyś pewnie za 2 dychy by się najadł.

Gdzie dobrobyt? No jak to gdzie, przecież piszę że na Gubałówce... Czytaj ze zrozumieniem. Nie spodziewałem się że zastanę tam takie tłumy, wiec dobrobyt jest że mimo drożyzny turystów ciągle więcej i więcej.

Tak znam twoją odp, powiesz że noszą z sobą konserwy z biedronki.

Opublikowano (edytowane)

Wiecie co nie lubię kremla i Putina ale Rosja to studnia bez dna na nasze produkty i tak czasem myślę ze nasze rolnictwo nie wte stronę idzie co trzeba.

A jak Kwaśniewski się naj ..bał co w tym złego jak tak się po słowiańsku sprawy załatwia.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Nawet podobno niema spełnionej definicji kolizji w zakresie pojazd - pojazd. Dopierdzielić kierowcy z kodeksu i skończyć temat. Ot co. Damian - napisałeś: "Ja tam się nie znam, ale za PO ludzie nie mieli tyle kasy co za pisu. Niby wszystko drożeje a ludzi wydających kasę jest wszędzie mnogo." Jak bezpośrednio dowodzi to, że: "kradną mniej"? Wiesio - skoro w stanach uprawiają pustynię to przy łagodniejszym obecnie klimacie w Rosji żadna to studnia.

Opublikowano

Taaa . łatwo przyszło . łatwo poszło .

To tylko takie prywatne odczucie że mają więcej , czy poparte informacjami TVPis ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v