Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ja tam si,e Owsiakowi nie dziwię z czegoś musi żyć co oprócz tego potrafi robić?

Opublikowano

I tu was boli że Owsiak ma większe poparcie niż obecna władza razem z tymi klechami. 

Opublikowano

Dysydent obejrzałem kawałek Michalkiewicza i w chwili gdy zaczął mówić o " wstydzie i hańbie bo nikt nie rzucił się na zamachowca i aluzji że to przez, to iż nikt broni nie miał przy sobie" przestałem. " No Way" jak to mówią przedstawiciele narodu gdzie największe strzelaniny są w szkołąch.

Opublikowano

A w Caritasie to tacy uczciwi ludzie pracują że nie biorą kasy tylko jeszcze swoje pensje przeznaczają na potrzebujących. 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, mirro napisał:

Dysydent obejrzałem kawałek Michalkiewicza i w chwili gdy zaczął mówić o " wstydzie i hańbie bo nikt nie rzucił się na zamachowca i aluzji że to przez, to iż nikt broni nie miał przy sobie" przestałem. " No Way" jak to mówią przedstawiciele narodu gdzie największe strzelaniny są w szkołąch.

To że ja kogoś cytuję niekoniecznie musi oznaczać promocję z mojej strony ;)
Często wystarczy nie przeszkadzać a krzywdę zrobi sobie sam.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Nie twierdzę że promujesz. Jednak pomimo że znana jest mi twórczość tego pana, jakichś szczególnych, porywających idei w niej nie widzę. Ma zadatki na wypracowanie " mądrości życiowej" ale chyba nie zdąży. 

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

wŁAŚNIE dlaczego na pogrzebie nie padły słowa przebaczamy i prosimy o przebaczenie a tylko oskarżenia i pretensje nie tędy droga opozycja powinna KRZYŻEM LEŻEĆ  przed trumną Adamowicza

Od zawsze wiadomo ze wszystko co złe to wina opozycji i Tuska a PIS czyni tylko dobro 

Opublikowano

Jako katolik nie możesz nie dawać , bo to wbrew ostatniemu z przykazań kościelnych.

Tu wpływy obwarowane na równi z obowiązkiem uczestniczenia we mszy i przyjmowaniem sakramentów.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Ja tam si,e Owsiakowi nie dziwię z czegoś musi żyć co oprócz tego potrafi robić?

Podobnie jak kler.
Operujemy nazwiskami a to my kreujemy te nazwiska tworząc społeczną potrzebę na różnych reprezentantów tej potrzeby.
Owsiak wypłynął na potrzebie środowisk buntowniczej młodzieży a kler na środowisku beznadziei istnienia. Handlują towarem którego tak naprawdę nie ma a kupujemy tylko własne życzenia które potrafią wyartykułować lepiej niż my sami.
W realnym życiu wartość materialna żadna bo ani kromki chleba jeden czy drudzy samodzielnie nie wytworzą ani niczego pozytywnego do kultury nie wniosą ponad nieudolne eksploatowanie kultury zastanej.
Nie żywmy ich przejmowaniem się ich wzajemnymi wojnami , ja tam nie daję na żadne fundacje ani na tacę. Płacę podatki a jesli pomagam to bezpośrednio i personalnie bez zbędnego pośrednictwa tej piany społecznej która bez nas - darczyńców - szybko by znikła jeszcze prędzej niż się pojawiła.
Do nas rolników też jest dopłacane i nawet nie jest mi z tym zbyt komfortowo. Czy po to inni nas dotują aby tego chleba nie zabrakło  abyśmy leczyli własne kompleksy fundując inaczej niż przeznaczono?
Nic lub niewiele jest na tym świecie uczciwe w naszym rozumieniu a to co napisałem może zbyt ogólne niemniej - chcesz pomóc? zrób to skutecznie, jeśli masz wątpliwości podziel sie z innymi to wzmoże nieco kontrolę a przynajmniej zmusi kwestatorów do "ostrożności"

Mirro. Za moich młodych lat tego przykazania jeszcze nie było i dopisali je w trakcie mojego życia. Złamanie przykazania to grzech przez Boga sankcjonowany czyli musieli się pewnie skontaktować jakoś z podaniem o zmianę taryfikatora.

Przecież z daleka widać że Kościół to jeszcze jedna organizacja polityczna. Kontestując Kościół nie koniecznie występujesz przeciwko Bogu. Wręcz się może okazać że w Jego imieniu a obydwu interesie.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

w niedziele dalem owsiakowi a w poniedzialek wikaremu- i to po rowno , co komu, do tego komu i ile daje swoich pieniedzy ???? na caritac tez daje-kupuje swieczke, na rozne zbiorki wysylam sms-y ..

niestety to problem prawie kazdej charytatywnej organizacji- koszty zbiorki i zarzadzania czasami sa niewiele mniejsze niz kwoty zebrane,    gdzies w internecie sa sprawozdania organizacji charytatywnych- dla wielu osob to sposob na zycie,...czy dla owsiaka tez  ?? pewnie z czasem tak sie zrobilo ale pamietam ,ze on jest dziennikarzem i swoja kariere zaczynal jeszcze w "na przelaj " dla mnie hasla -uwolnic slonia czy towarzystwo przyjaciol chinskich recznikow[w latach 80 to dziwnie brzmialo] znane sa od dziecka. do tego jest tworca witrazy koscielnych😛

Opublikowano (edytowane)

To dawaj komu chcesz ale czy musisz się tym chwalić a jeżeli tak to dlaczego?
Zatrzask własnego sumienia i wrażliwości u mnie też z resztą nieraz sprawia że takie organizacje charytatywne mają przyszłość mimo swej nieefektywności. To ich błąd i strata jeśli się zaczynają źreć miedzy sobą. Dla nas otrzeźwienie i nauka tak że - niech się żrą. Przynajmniej nie będą mi się wtrącać tak bardzo w kwestie techniczne typu czy ekologiczne jest dać dziesięć kilo saletry na hektar mniej czy więcej.
Czy ma myśliwy ustrzelić tego dzika czy nie choć pewnie i tak by ten dzik zdechł jeśli choroba przyjmie postać pandemii tylko zdechnie "ekologicznie" a myśliwego polowanie to już nie.
Pewien typ ludzi lubi zarządzać nieswoim a do nich zaliczają się kwestatorzy, ekolodzy i podobne "powołania" co nawet zamierzam sprawdzić w praktyce bo najczęściej to jedni i ci sami.

Czasami af na edycji posta lub pisaniu nowego się przytnie a procek na setkę. Wystarczy zamknąć portal w przeglądarce i otworzyć od nowa.
Kilka razy jak i teraz u mnie pomogło.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Miłosierdzie boże to miłosierdzie boże. Spowiedź ma być poprzedzona rachunkiem sumienia a wynikiem spowiedzi wola poprawy i szczery żal za grzechy. Samodoskonalenie. Spowiedź w inny sposób jest nieważna a ponieważ kłamstwo nie istnieje w kościele ma to wszystko działać. W naturalny sposób wyłącza to spowiedź raz lub dwa do roku. Tak po krótce. Ciekawe co o swoim udziale w życiu kościoła mają coniektórzy do powiedzenia... Jeżeli chodzi o działanie CO na człowieka to napiszę tylko tyle, że jest to łaskawy zabójca. Jeden z polskich lotników z D 303 po zestrzeleniu nad kanałem dryfował 3 dni w lodowatej wodzie. Spisując na kołnierzyku testament napisał coś w stylu: tak trudno jest umierać długo. Uratowali go w ostatniej chwili. To tak jaby w pożarze ginął od temperatury. To są różnice Panowie.

Opublikowano (edytowane)

Od nagłej a niespodziewanej śmierci ..... modlitwa czasem bywa wysłuchana. Masz odwleczoną i spodziewaną śmierć.
Czym różni się świadomość nieuleczalnej śmiertelnej choroby od tego lotnika? Dramaty istoty z wyobraźnią bywają na każdym kroku a ich traumatyzm zniechęca do zgłębiania przez tych którzy w obliczu tego bezsilni. Lepiej politycznie odejść od tematu na wyzywanie wzajemne niż rzeczywiście zrozumieć jak jest naprawdę.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Co do CO2 i jego łaskawości to pewnie niedługo będziemy mieli okazję sprawdzić to na realnych przykładach. Powód , ano przechodzenie w klimie i chłodnictwie na CO2 jako czynnik w instalacjach. Tu byle nieszczelność może spowodować w markecie podobne efekty co w kurniku zarażonym ptasią grypą. 

Opublikowano (edytowane)

Dwutlenek węgla jest tylko w instalacji chłodzącej wymiennika a wymiennik ciepła pobiera normalne powietrze i takie pompuje do obbiektu tak że raczej mało prawdopodobne aby stężenie CO2 w obiekcie chłodzonym zbliżyło się do poziomów krytycznych dla życia tlenowców
Gorzej w komorach chłodniczych bo tam rury chłodzące bez wymiennika i zagrożenie co najwyżej dla personelu.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Sieci marketów przechodzą na ten czynnik. Nowe obiekty powstają już z takimi instalacjami. W instalacji musi być zbiornik z ciekłym CO2. Maszynownie powstają jako bezobsługowe. Ja tam bez aparatu bym nie wszedł.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

sieci marketow nowe mają miec odzysk ciepła i chyba dobrze skoro rolnikowi do zbiornika do mleka opłacalne jest zamontowanie odzysku to w marketach w takich chłodniach tym bardziej  , bez paniki panowie .ostatno chyba biedronka modernizuje i montuje odzyski ciepła z lad chłodniczych 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v