Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, dysydent napisał:

Czyżbyś z rodziną z imigracji...? to gdzie żyli rodzice, w Chicago?
Entuzjastycznie do komuny praktycznie wszyscy Polacy nie byli wówczas nastawieni bo i nawet komuniści polscy aktywnie rozmontowywali to monstrum choćby przy pomocy "śrubokręta" Bolka (PiS najwięcej to wykazuje nawet niefortunnie dla siebie bo rozmontować PO jakoś się im nie udało) tak że z absurdem tamtych czasów raczej niewielu dyskutuje. To właśnie o fakcie wyprowadzenia śmiertelnego ciosu komunie właśnie z Polski powinno dawać nam poczucie dowartościowania a nie kompleksu niższości za tamto pokolenie.
Spróbujcie dzisiaj tak skutecznie zastopować patologię jednonarodowej supremacji Niemiec w unii tak jak tamtym udało się rozpieprzyć w pył sowieckie imperium to będziecie mogli oceniać  bo na razie wy też "bolki" .. cienkie... przy tamtych czasach

w sensie że nikogo nie pobili, nikt nie siadział. nie jakaś tam zaraz zagranica

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Kurla , przegapiłem ten sukces , to pewno i to "dobrze" przegapię .

Opublikowano (edytowane)

Pewnie o tym że ,,rolnicy muszą się zrzeszać, tworzyć grupy bo inaczej upadać gospodarstwa będą'' słyszałem tą wypowiedź od niego w agrobiznesie chyba w czwartek. Zaraz po wyborach pamiętam jak to mieli wspierać mniejsze ekologiczne zdrowe gospodarstwa🙄

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

Pewno o Jego sukcesach i o tym że rolnicy są sami sobie winni . No bo kto ?

Opublikowano
21 minut temu, marulekk napisał:

WY o tej polityce tutaj  tyle juz najebaliście , że z powodzeniem prace doktorską bym napisał , było  by tylko ctrl+c > ctrl+v :D 

Szok, jak potwierdzi każdy specjalista, prowadzi do stresu pourazowego. Stres pourazowy - do zaprzeczenia rzeczywistości. Ludzie, którzy na przykład stracili kogoś bliskiego, potrafią ponoć ratować się przed szaleństwem wmawianiem sobie, że ten ktoś wciąż żyje, wyjechał, jest w Pernambuco, skąd niebawem wróci albo zadzwoni. Podobnie zachowują się teraz osierocone lemingi, po szoku.Gdzieś tam, jako najczarniejszy scenariusz, mieściło się jeszcze lemingom w głowach, że ewentualnie dojść może w lemingradzie do demobilizacji, że lepsi się rozejdą, zniechęcą, a gorsi zmobilizują, no i to też będzie tragedia, ale jeszcze nie aż taka.

Opublikowano

Alamo , ten opis pasuje do ciebie jak ulał . Nie dość , że w koło jedno pierdzielisz , to jeszcze nie swoimi słowami . :P

Opublikowano
3 minuty temu, zetorki12 napisał:

Pewno o Jego sukcesach i o tym że rolnicy są sami sobie winni . No bo kto ?

No i o tym że chłopy zamiast się wspierać i jednoczyć to rywalizują ze sobą. No ale o tym to i na af można poczytać jak jeden przed drugim rżnie gieroja, czyj kuń mocniejszy😁😁😁

• Like 1
Opublikowano

Przyznam że i mnie zaczęło denerwować te ciągłe podsumowania raz rządów 3 z lat, teraz podsumowanie roku i same sukcesy, co włączę wiadomości na okrągło to samo.

Nie poruszają nic nowych tematów, czy innych problemów.

Opublikowano (edytowane)

No przecie poruszył że będzie walczył z tuczem nakładczym.

No powinni opodatkować 23% tego co sprzedaje prosiaki, ten co kupuje powinien zapłacić 23% wzbogacenia, potem jak sprzeda to 23% . 

Edytowane przez Rolnik1973
Litera
Opublikowano
41 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Dziś w tygodniu ministrer od roli dobrze gadał, KURŁA ale będzie dobrze.

PS. KURŁA

c180486c6c88dd0f6d3367e99017a6ae.jpg

Zamiast  do  kościoła  to  ty telewizje oglądasz  

WSTYD  WSTYD  WSTYD 

Opublikowano

Msze w różnych godzinach są , a o sukcesach należy wiedzieć . Skąd by kto wiedział jakby w TV nie wysłuchał ?

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Kiedy ta ksiądz piniędzy zarabia, a w niedzielę zarabiać to grzech, więc wolę nie patrzeć na rozpustę.

wejściówek nie ma. jak mu nic nie dasz to za darmo będzie robił 😁

Opublikowano
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Kiedy ta ksiądz piniędzy zarabia, a w niedzielę zarabiać to grzech, więc wolę nie patrzeć na rozpustę.

A ty  co  Biskup   czy  jak  

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, mirro napisał:

Piąte przykazanie kościelne.
- Troszczyć się o potrzeby wspólnoty kościoła.😎 

dasz 2zł na miesiąc i też będzie przykazanie spełnione

A jak nimosz tych 2zł możesz pozamiatać koło kościoła i też będzie 😁

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

To szerokie pojęcie więc zmieszczą się w nim i datki i wszelkie inne sprawy. Można sie nawet alkocholizować w składzie rady parafialnej, pod warunkiem omawiania waznych dla parafii spraw .😄

Edytowane przez mirro
Opublikowano
13 minut temu, zetorki12 napisał:

Alamo , ten opis pasuje do ciebie jak ulał . Nie dość , że w koło jedno pierdzielisz , to jeszcze nie swoimi słowami . :P

Elitę lll RP i jej konfitury cechuje mentalność totalniacka.Oni tacy właśnie są, gęby pełne demokracji, ale demokracja jest tylko wtedy, gdy rządzą niepodzielnie. Nie wystarczy im nawet mieć przewagę - muszą mieć wszystko. Nie będą z nikim ucierać poglądów, negocjować, zawierać kompromisów - bo faszyście, talibowi, pisiorowi, narodowemu socjaliście ,czy jak tam cię akurat nazwą, skoro nie jesteś od nich, nie podaje się ręki. Epicentrum totalniactwa stanowią tzw. elity III RP iysadzone z siodła. A dziś, gdy przegrały, daje to objawy naprawdę paskudne. Dziś, gdy przegrały usiłują z całą Polską zrobić to co swego czasu z SDP - stworzyć własną choćby malutką enklawę, i otoczyć ją zasiekami oraz rowami-linią maginota aby nie wdarła się do niej zaraza "nie-naszości". Właśnie tym, a nie żadnym spontanicznym oddolnym ruchem jest KOD i KOD-media,tam jak i tu są wyznawcy jedynie słusznej narracji.Ja z takimi jeremiadami nie zamierzam wchodzić w dysputę,oni nadają się na leczenie.

Opublikowano (edytowane)

Jak chcesz  @mirro się nawalić to nie musisz iść do kościoła no chyba że tam za darmo dają

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Alamo , Każdemu koryta szkoda .

Edytowane przez zetorki12
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v