Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Ulman napisał:

Co ty pieprzysz? Co ma do tego zamykanie liceów czy inne pierdoły . W 2019 maja przyjąć 2x tyle uczniów jak w poprzednich latach. Jak to  zrobią? I nie pisz że jakoś to będzie bo gdzies kiedyś za górami za lasami był wyż demograficzny i wtedy jakoś się udało. Kiedy miałes ostatni wyż demograficzny?  15 lat temu?  Do tego pezyjmij do wiadomości że szkoły maja określoną organizacj ę i nie chcą w tym roku przyjmować 4 klas zamiast 2. Masz jakieś dane o tym że ministerstwo edukacji wydało takie zalecenie by młodzież pomieścić? A wszystko to bierze się z głupoty rządzących i działania na zasadzie negacji. Gamonie uwierzyły że nie zmiana programu nauczania a zmiana nazwy  z gimnazjum na podstawówka naprawi edukację .

W takiej podlubelskiej wysoko rozwiniętej metropolii tak mało dzieci? No chyba ludzie z twojej wioski nie uciekają a raczej powinni zjezdzać z tych kresów na których wrony zawracają.

Kto Ci człowieku ucieknie z mojej wioski jak ma 6km do granicy miasta

Idż się spytaj dyrektora takiej przeciętnej (nie prestiżowej bo tam zawsze po kilku kandydatów) szkoły średniej ile kiedyś miał uczniów a ile teraz

Na pewno w tych prestiżowych jeszcze większa będzie konkurencja ale są i takie porządne gdzie nie ma dużo uczniów

Fizycznie jest gdzie ich przyjąć, nauczycieli napewno będzie mało ale biadolili że musza jeżdzić po kilku szkołach żeby jakoś wyżyć a tak już nie będą musieli w kilku szkołach pracować

Twoje założenie opiera się tym że każda jedna szkoła średnia  jest wypełniona uczniami po brzegi a to jest błędne 😁

Pójdziesz zapytasz renomowanego liceum czy technikum to pewnie że powie ci że tak ale już w innej już tak nie ma, że liczba uczniów w klasie i klas jest na max

Edytowane przez Gość
Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał:

Kto Ci człowieku ucieknie z mojej wioski jak ma 6km do granicy miasta

Idż się spytaj dyrektora takiej przeciętnej (nie prestiżowej bo tam zawsze po kilku kandydatów) szkoły średniej ile kiedyś miał uczniów a ile teraz

Skoro nie uciekaja bo tak blisko lublina

a powinno ich przybywać jak to na przedmieściach , to czemu tak słabo z dziecmi i klasy takie małe?

Kiedyś czyli kiedy? 2 lata temu czy 20 ?

Opublikowano

ludzie się budują, opuszczonych domów nie ma  a dzieci jest mniej w szkole. mała liczba ucznów w klasach to i zajęcia łączone.

w większych wsiach, miasteczkach to tego aż tak nie widać

przedmieścia to są jeszcze bliżej lublina: motycz, konopnica, zemborzyce. mieszczuchy wolą jeszcze bliżej lublina

naprawdę nie oglądasz telewizji jak ludzie protestują jak gdzieś zamykają szkołe ?

nie tak dawno

Opublikowano
Dnia 23.12.2018 o 19:13, nie napisał:

a są tacy co się od dwóch lat podniecają, że wygrał 27-0

Dnia 23.12.2018 o 19:27, Ulman napisał:

To jeszcze nic - są tacy co twierdzą że wygrali 1:27 .  To dopiero odjażd.

Proponuję  w forumową wyszukiwarkę wpisać frazę : 1:27 .

Wtedy przekonacie się  na własne oczy jaki poziom paranoi i jaki odjazd osiągną @Ulman .

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Jeśli umią mysleć to zapewne niestety nie umieją rozumować logicznie. 

Naturalny elektorat PO to ludzie wykorzenieni z polskości, tacy "miejscowi", "tutejsi", mający gdzieś wszystko poza "ciepłą wodą w kranie" a dla takich mało ważne, czy ich ulica się nazywa admirała Doenitza, czy generała Sierowa.Czy oni rozumują logicznie?

• Like 3
Opublikowano

A oto to już musisz zapytać tych co mieszkają przy Doenitza albo Sierowa. Jeśli cały elektorat PO skupia się przy tych ulicach to faktycznie duży nie jest.
Doenitz zmarł chyba w latach 80 tych ubiegłego wieku, więc pozwolono mu dożyć sędziwego wieku. 

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Alamo napisał:

Naturalny elektorat PO to ludzie wykorzenieni z polskości, tacy "miejscowi", "tutejsi", mający gdzieś wszystko poza "ciepłą wodą w kranie" a dla takich mało ważne, czy ich ulica się nazywa admirała Doenitza, czy generała Sierowa.Czy oni rozumują logicznie?

Jakbyś  rozumował  jakkolwiek to bys umiał coś naPISać od siebie a nie kraść jak szmaciarz

6 ty akapit  https://fakty.interia.pl/opinie/ziemkiewicz/news-kaczyzacja-platformy-stuszczenie-pis-u,nId,2731085

27 minut temu, OnufryZagłoba napisał:

Wtedy przekonacie się  na własne oczy jaki poziom paranoi i jaki odjazd osiągną @Ulman .

Gdzie jest nieprawda? 

1. W wyborach na przewodniczącego RE padł rezultat 1:27 lub 27 :1 - jak komu wygodnie

2. Saryusz uzyskał 1 głos.

3. Tusku uzyskał 27 głosów

4. PIS ogłosił że wystawiając Saryusza i uzyskując 1 głos odniósł sukces.

i poprawnie pisze się  osiągnął nie osiągną czyba że piszesz o mnie w czasie przyszłym i liczbie mnogiej

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
Dnia 27.12.2018 o 16:46, mirro napisał:

Gorliwa obrona kadrowego funkcjonariusza NKWD,czy stalinowskiego nadzorcy literatury Kruczkowskiego ma charakter instynktu.PO jest partią obsługującą politycznie mentalność postkolonialnej, kolaboracyjnej,kompradorskiej, jak mądrze nazywa to teoria państwa postkolonialnego elity wywodzącej się z PRL, z lekka tylko polukrowanej względnie przewerbowanymi u Okrągłego Stołu peerelowskimi dysydentami.Ta formacja może głosić i pisać sobie na sztandarach wszelkie możliwe ideolo, jakie akurat uzna za wygodne,demokrację,kto zna historię, wie, że od stalinowskiego zarania ogłaszała się "obozem demokratycznym" właśnie,Europę, tolerancję, cokolwiek, bo tak naprawdę jedynym jej programem jest słowo "my", głębokie przekonanie, że jest formacją ludzi lepszych, oświeconych i predestynowanych do rządzenia, imponowania i brylowania. Ale jej serca są nadal tam, gdzie byli autorytety dzieciństwa.

Edytowane przez Alamo
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Ja tylko odniosłem się do tego fragmentu Twojego postu.

A ponieważ nie mieszkam przy żadnej z tych ulic skierowałem Cię do właściwych ludzi. Oczywiście przez myśl mi nie przeszło aby śmiać się z faktu iż bezmyślnie przepisujesz fragmenty czyichś przemyśleń,  Bo przecież nie przepisujesz? Prawda?

44 minuty temu, Alamo napisał:

a dla takich mało ważne, czy ich ulica się nazywa admirała Doenitza, czy generała Sierowa.Czy oni rozumują logicznie?

Źle użyłem cytowania 

Edytowane przez mirro
Opublikowano
9 minut temu, Alamo napisał:

Gorliwa obrona kadrowego funkcjonariusza NKWD,czy stalinowskiego nadzorcy literatury Kruczkowskiego ma charakter instynktu.PO jest partią obsługującą politycznie mentalność postkolonialnej, kolaboracyjnej,kompradorskiej, jak mądrze nazywa to teoria państwa postkolonialnego elity wywodzącej się z PRL, z lekka tylko polukrowanej względnie przewerbowanymi u Okrągłego Stołu peerelowskimi dysydentami.Ta formacja może głosić i pisać sobie na sztandarach wszelkie możliwe ideolo, jakie akurat uzna za wygodne,demokrację,kto zna historię, wie, że od stalinowskiego zarania ogłaszała się "obozem demokratycznym" właśnie,Europę, tolerancję, cokolwiek, bo tak naprawdę jedynym jej programem jest słowo "my", głębokie przekonanie, że jest formacją ludzi lepszych, oświeconych i predestynowanych do rządzenia, imponowania i brylowania. Ale jej serca są nadal tam, gdzie byli autorytety dzieciństwa.

Tym razem to samo ale jeden akapit wcześniej.

Patridiota i złodziej z jednym

Opublikowano
42 minuty temu, OnufryZagłoba napisał:

Naliczyłem 68 wpisów Ulmana na temat 1:27 . 

Ulman baranie wytatuuj sobie te 1:27 na czole . 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, Alamo napisał:

Z tego co mi wiadomo to komuniści przewidywali , oczywiście jako okres przejściowy przed osiągnięciem pełnego socjalizmu, właśnie demokrację. A dlaczego? Bo wiedzieli że muszą wzmocnić gospodarkę a bez tego kraina wspólnej szczęśliwości nie powstanie, Jednak Ten Ziemkiewicz to chyba prorok.:lol:

Opublikowano

Czyli boli was Panowie szlachta nadal to pajacowanie Szydłowej i całego aparatu propagandowo partyjnego? Nie dziwię się

Dodaj jeszcze to - 1:27 . Teraz masz 69 takich wpisów😘

Mirro , coś namieszałeś bo w cytacie przypisałeś mi skradzioną przez Alamo własność intelektualną Ziemkiewicza

Opublikowano
Wy tu pitu pitu a mnie ciekawi i odpowiedzi na to z nikąd jak to możliwe, że główny bohater problemów w KNF przylatuje sobie do domku i jak gdyby nigdy nic idzie do biura i ma czas na wszystko co mu do łba strzeli. Sprawa przyschła i tematu nikt nie ciągnie. Może macie jakieś info na ten temat?
Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

Wy tu pitu pitu a mnie ciekawi i odpowiedzi na to z nikąd jak to możliwe, że główny bohater problemów w KNF przylatuje sobie do domku i jak gdyby nigdy nic idzie do biura i ma czas na wszystko co mu do łba strzeli. Sprawa przyschła i tematu nikt nie ciągnie. Może macie jakieś info na ten temat?

A myślisz że wcześniej czarnecki nie machał mu tymi taśmami przed nosem ?

Jak coś było to i tak to wcześniej wyczyścił bo wiedział że wcześniej czy póżniej przyjdą i zrobią trzepanke

Opublikowano

No przecież państwo stanęło na wysokości zadania. Taka jest oficjalna wersja i takiej będziemy się trzymali, wysoki sądzie.:gent:
Doradzam chwilę cierpliwości. Na razie trwa czyszczenie pamięci niektórych osób. Z tego co słyszałem problem w tym że własnie niektórzy nie chcą grzecznie iść na dno. Sami.

Opublikowano

żabojad czy nie ale próbował przytulić większą kasę 😁

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Alamo napisał:

Są jeszcze tacy którym jednako jak kraj się nazywa gdzie mieszkają a liczby ich w miliony i nadal ich przybywa bo coś z tymi powrotami krucho jeśli gdy jaki się trafi urasta do wydarzenia medialnego. Tych nikt nie ma śmiałości oceniać a wielu wręcz tłumaczy "że konieczność" i podobne nawet graniczące ze współczuciem argumenty. Tym nikt "nielogiczności" nie zarzuci.
To nie rządy problemem mniej lub bardziej postkomunistyczne, to kraj cały .... a rządy jakiekolwiek niewiele zrobiły aby stan taki odwrócić BO ŻADEN NIE WIEDZIAŁ JAK by warto było wracać  a i wielu z nas pozostałych tutaj nie wie. Logiki zbytniej cała Polska nie przejawia jeśli kontrlogiką dla PO-wskich wyborców jest duma narodowa z faktów sprzed kilkunastu pokoleń a im bliżej tym mniej szacunku a do własnych rodziców wręcz odraza że ośmielili się przeżyć komunę nie walcząc do krwi ostatniej.
Najlogiczniej było by ponumerować i skończyły by się karuzele tabliczek z nazwami bo jeśli kto starszy to już mu durnota częstych zmian patronów byle zaułka zbrzydła choćby ze swej niepraktyczności.
Przepisywaniem nazw , rozwalaniem i budowaniem pomników nikt jeszcze potęgi nie zbudował a co najwyżej takie zamiłowania świadczą o jego osobniczej słabości. 

P.s. sorry że po niewczasie wysłałem posta i nawet zamierzałem poniechać ale wpisuje się temat nieco w niż demograficzny obecny to jednak puściłem.

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v