Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Roman176 napisał:

tak dokładnie mocznik pl

1. ulman czemu każda strona typu Interia wp i onet  pod każdym artykułem jest Agnieszka Rycicka 00035HJ281G5FO6U-C301.jpg
  2. i zasada podaj dalej artykuł http://www.dw.com/pl/start/s-11394 
  3. https://wiadomosci.wp.pl/polacy-kombinuja-jak-nie-placic-na-kosciol-w-niemczech-6236125323872385a
  4. http://fakty.interia.pl/deutsche-welle/news-polacy-kombinuja-jak-nie-placic-podatku-koscielnego-w-rfn,nId,2564175
  5. https://www.wykop.pl/link/4240795/o-tym-jak-polacy-kombinuja-by-nie-placic-na-kosciol-w-niemczech/
  6. jasuś upxD
  7. http://www.tokfm.pl/Tokfm/7,102433,22955918,polacy-nie-chca-placic-podatku-koscielnego-w-niemczech-w-internecie.html
  8. http://www.rp.pl/Swiat/303319983-Polacy-kombinuja-jak-nie-placic-podatku-koscielnego-w-RFN-Czy-to-sie-oplaca.html
  9. http://natemat.pl/228473,niedola-polskiego-katolika-w-niemczech-jak-klamac-by-nie-zaplacic-podatku-koscielnego
  10. https://wiadomosci.onet.pl/swiat/polacy-kombinuja-jak-nie-placic-podatku-koscielnego-w-rfn-czy-to-sie-oplaca/cnw4lmw

jedno gówno jeden pisze reszta wkleja hahahahaha  pozdro dla ulmana i jego złotej myśli i brakiem samodzielnego myślenia  nie dziwie się ze Czechy wy***ały tą opluwającą niemiecką prasę 

@marko kolo hubertus ulman i inni tepi chłopcy zacznijcie samodzielnie myśleć bo po tych  artykułach widać czego wam brakuje i co wypisujecie na tym forum 

temat no 1

plucie na kościół

temat no 2

anty pis 

temat no 3

Polacy to degeneraci  

hehe jak afera z rdzykiem ile to odszkodowania dostał ?? marekfarmer ładnie ci zgasił xD

Kto to jest rdzyk? Komu ty chcesz wmówić, że to gwara śląska a ty nie jesteś analfabetą? Tępy to niestety jesteś ty. Co pokazujesz dobitnie w każdym z twoich postów. Samodzielnego myślenia tez u ciebie nie ma. Bo gdybyś myślał włączył byś korektor tekstu lub poprawił błędy czy choćby użył kropek i dużych liter. Masz problemy z językiem ojczystym a to jest szkoła podstawowa. Chcesz oceniać stan intelektu innych a nawet nie umiesz poprawnie tego zrobić w swoim ojczystym języku. Nie wiem gdzie mnie ktoś zgasił? Nie wiem gdzie pluję na kościół? Weź mi to zacytuj.

Bo na razie jak to stwierdziłeś piszesz i wklejasz g.

@mirro ci panowie sowicie wynagradzani z pieniędzy podatnika godzą się na role co tu dużo mówić służby czy lokaja. Profesjonalny ochroniarz powinien mieć ręce wolne. Ale tu nie chodzi o ochronę to ma być świta pozwalająca Kaczyńskiemu czuć się ważnym. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
13 godzin temu, Ulman napisał:

Ja pisałem o komkretnej sytuacji a ty pisaleś tak sobie bo miałeś takie widzi mi się? Moze ty nienormalny jesteś?

Ja o Tusku a ty o kombajnach w moim rejonie a potem o ziemi w zachodniopomorskiem?  Jak to był na usługach niemieckich? Przecież nadal podobno jest. Ale tak jak juz pisałem - na kant du... moga mu naskoczyć bo tylko ujadać potrafią i sPISki tropić ale jak do konkretów przychodzi  to jest wielkie nic. Tak samo będą zamykać Tuska jak dochodzą do prawdy w temacie Smoleńska. Ile to już im lat zeszło? Osiem?:D:D:D

Solidarnośc rolnicza to związkowcy więc draństwo . Podaj dane ministerialne albo agencyjne na temat sprzedaży 400 tys ha w ciągu 6 miesięcy na terenie zachodniopomorskiego. Kiedyś właśnie na tym temacie wyszło że nie wiesz co czytasz ale widac to nic nie dało więc rób z siebie gamonia po raz kolejny

zero konkretów brak argumentacji mijanie się z prawdą  

dzisiaj nie wklejasz jaki pis to tam jak źle robi co powiedział źle ??

Solidarnośc rolnicza to związkowcy więc draństwo

gdyby nie oni to Kietrz były niemiecki jak jesteś tępy to się nie wypowiadaj 

Podaj dane ministerialne albo agencyjne na temat sprzedaży 400 tys ha w ciągu 6 miesięcy na terenie zachodniopomorskiego

jak masz napisane oficjalnie to 400tyś ha nieoficjalnie raz tyle mają słupy i masz tam napisane ze za po psl wprowadzili projekt zeby nikt nic niemonitorowanie ile i za ile 

co i komu tak zrobili zeby anr tylko sprzedał i nie prowadził żadnej archiwizacji 

8 minut temu, hubertuss napisał:

Kto to jest rdzyk? Komu ty chcesz wmówić, że to gwara śląska a ty nie jesteś analfabetą? Tępy to niestety jesteś ty. Co pokazujesz dobitnie w każdym z twoich postów. Samodzielnego myślenia tez u ciebie nie ma

a ja muszę wiedzieć o kogo chodzi ty masz pojęte bo z gw  własnie ja zauważyłem co czytać ty debila bezgrzmotowego co padają to łyka 

dlaczego dyslektykowi czytanie i pisanie sprawia tak niebywałą trudność? Ponieważ mylą mu się kształty i dźwięki – podobne litery i podobne brzmieniowo głoski. Nie pamięta wyglądu zapisanych słów, nie może więc poprawić błędów. Ten sam wyraz pisze w różny sposób

http://www.poradnikzdrowie.pl/psychologia/wychowanie/przyczyny-objawy-i-diagnozowanie-dysleksji_33560.html

tu masz tępaku sprowadziłem cie do poziomu Szaba  

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Bo gdybyś myślał włączył byś korektor tekstu lub poprawił błędy czy choćby użył kropek i dużych liter. Masz problemy z językiem ojczystym a to jest szkoła podstawowa. Chcesz oceniać stan intelektu innych a nawet nie umiesz poprawnie tego zrobić w swoim ojczystym języku. Nie wiem gdzie mnie ktoś zgasił? Nie wiem gdzie pluję na kościół? Weź mi to zacytuj.

Ponieważ mylą mu się kształty i dźwięki – podobne litery i podobne brzmieniowo głoski wiec znów twoje Szambo zawsze jest 5 podpowiedzi  gdzieś zawsze błąd zrobię 

brawo ty  

Edytowane przez Roman176
  • Like 1
Opublikowano

Roman zdecyduj się w końcu to dysleksja, czy gwara ślaśka czy po prostu tępy jesteś? Raz piszesz, że gwara raz, że dysleksja. Ale przyjmując nawet, że dysleksja. To jako człowiek z jakąś wadą nie powinieneś oceniać inteligencji innych nie podając na to żadnych przykładów. Bo to tak jak by ślepy śmiał się i oceniał zachowania głuchego. W dyskusji też zresztą nie posługujesz się żadnymi argumentami. 

@WawrzyniecPruski zdjęcie Kaczyńskiego z ochroniarzem zatrudnionym za pieniądz podatnika by niósł koszyczek z święconką jest prawdziwe. A ty posługujesz się jakimś głupim fotomontażem. taka jest niestety twoja argumentacja. Na fakty pokazujesz mity.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, hubertuss napisał:

Roman zdecyduj się w końcu to dysleksja, czy gwara ślaśka czy po prostu tępy jesteś? Raz piszesz, że gwara raz, że dysleksja

zawsze pisałem ze mam dyslekcja gdzie pisałem coś innego  ??  co do gwary to jak się czepiasz poszczególnych zdań to chyba widać 

7 minut temu, hubertuss napisał:

djęcie Kaczyńskiego z ochroniarzem zatrudnionym za pieniądz podatnika by niósł koszyczek z święconką jest prawdziwe. A ty posługujesz się jakimś głupim fotomontażem. taka jest niestety twoja argumentacja. Na fakty pokazujesz mity.

twój intelekt gdyby mu potrzymał tą koszyczek to co ??  i tak ma ochroniarza  ale słyniesz z tekstu afera xD

widzę ze ty nie masz swojego zdania

http://www.newsweek.pl/polska/polityka/kaczynski-przychodzi-do-sejmu-z-ochroniarzem-kim-jest-wojciech-grabowski,artykuly,404126,1.html

http://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/zdemaskowany-ochroniarz-prezesa-pis/ph2lplx

https://www.tvn24.pl/czarno-na-bialym,42,m/ochroniarze-jaroslawa-kaczynskiego,713308.html

https://video.wp.pl/i,ochroniarze-kaczynskiego-tak-prezes-pis-jest-oslaniany-w-sejmie,mid,2005379,cid,4051,klip.html?ticaid=61b087

zero myślenia 

Edytowane przez Roman176
  • Like 3
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

A tak wracając do zdjęcia Kaczyńskiego, to wynika z niego że ochrona spełnia raczej zadania transportowe i pomocnicze niż faktycznej ochrony. Bo jakże inaczej traktować taszczenie koszyczka przez chroniącego, kiedy ręce powinny być raczej wolne aby reagować dość sprawnie na ewentualne ataki sił wszelakich.
Albo rzeczywiście nie ma zagrożenia, tylko po co wtedy przepłacać za ochronę?:)

40 minut temu, hubertuss napisał:

@WawrzyniecPruski zdjęcie Kaczyńskiego z ochroniarzem zatrudnionym za pieniądz podatnika by niósł koszyczek z święconką jest prawdziwe. A ty posługujesz się jakimś głupim fotomontażem. taka jest niestety twoja argumentacja. Na fakty pokazujesz mity.

Nie za pieniądze Podatnika  bo za pieniądze członków  PiS 

Nie wiem poco Bredzisz 

Bo Kaczyński ma ochronę  Prywatną   i Musi  mieć  bo każdy Pamięta  co zrobił był  działacz PO

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Po pierwsze ochroniarz nie powinien nic trzymać w rękach. I nie robię z tego afery tylko komentuję. Jego rolą jest ochrona a więc swoboda wykonywania ruchów i czynności w nagłych sytuacjach.

Po drugie partie polityczne biorą kasę z budżetu. Więc pisanie, że to pieniądze członków czy tam sympatyków pis to zwykła głupota. Lepiej by pis wydał je na ekspertyzy prawne dla bubli prawnych które tworzą niż na ochronę dla Kaczyńskiego. Która kosztuje bardzo dużo.

Po trzecie to, że media piszą o tej ochronie i ktoś to komentuje to nie znaczy, że nie ma swojego zdania. Tylko myśli na ten temat to samo co cała masa ludzi w mediach czy prywatnie.

@marekfarmer zostaw Rosiaka w spokoju bo nie wiesz co cię w życiu spotka. Ja wiem, że pisowi wygodnie to wykorzystywać do bieżącej polityki. Ale Zabójca Rosiaka miał kilku jeszcze na liście ze wszystkich partii politycznych. Podczas śledztwa powiedział, że chciał też zamordować np Millera. Naprawdę zostaw śmierć człowieka w spokoju bo nie wiesz co ci los przyniesie. A widzę, że co jakiś czas do tego wracasz i usiłujesz dowieść, że to wina PO.

Dnia 28.03.2018 o 21:21, Roman176 napisał:

tu masz twoją odp na to ty byś przyjął imigranta byś mu płacił za utrzymanie z naszych podatków  taka tolerancja a k**wa Ślązaka cały czas bijesz za gwarę tępaku ??  morze mam cie przeprosić za to ze jestem Ślązakiem ? 

To jak to w końcu jest? Gwara, dysleksja, tępota i skleroza do tego jeszcze bo już nie pamiętasz co piszesz. Wulgaryzmy, epitety, zero konkretów. łatwo ci przychodzi oceniać kogoś gdy sam nie jesteś ideałem. Jeszcze raz ci napiszę. To tak jak by ślepy śmiał się z postępowania głuchego. Jeśli już nie potrafisz pisać poprawnie po polsku to chociaż rób to merytorycznie i bez wulgaryzmów czy epitetów.

@marekfarmer

http://www.tvp.info/3155576/informacje/polska/20-politykow-na-liscie-zabojcy-z-lodzi//

Cyba należał do po do 2005 roku kiedy to zaczęto procedurę usuwania go z partii by w 2006 usunąć go definitywnie. Rosiaka zamordowano w 2011 roku. Przypomnę ci, że w PO był też np Jaki, Duda a obecny premier był doradcą szefa po i premiera Tuska. Tak więc naprawdę zostaw w spokoju Rosiaka. Ja wiem, że wam w pisie łatwo się robi politykę na trupach czego przykładem jest Smoleńsk gdzie podobnie jedziecie na kłamstwie. Ale to jest naprawdę słabe.

Opublikowano (edytowane)

@WawrzyniecPruski ja wiem, że twoja kultura osobista czy tobie podobnych nie pozwoliła by na taki gest. Nawet rozumiem, że dla was to jest gorszący powód do naśmiewania się i egzotyka.

@mirro nie wiem jakim zagrożeniem dla polityków był Cyba. Ale pis regularnie wykorzystuje ten fakt do swojej polityki podobnie jak Smoleńsk. Oba zdarzenia przedstawiane są przy pomocy niedomówień, półprawd i kłamstw społeczeństwu jako napady zbrodnicze na pis i jego ludzi. Oba przypadki służą pisowi do budowania bieżącej polityki. A Cyba był po prostu chory psychicznie. Akurat trafiło na biednego Rosiaka.

A co do emigrantów i kryminalistyki w Polsce. To cóż więcej mordują i gwałcą nasi niż przyjezdni. 

Gość marekfarmer
Opublikowano
59 minut temu, mirro napisał:

Kwestionujesz potrzebę wolnych rąk, czy potrzebę ochrony? A może uważasz że jednak ręce powinny być wolne i ochrona być w stanie działać?

Nie  kwestionuje potrzeby ochrony  bo podałem ci  przykłąd jak były członek PO  zabił  członka PiS  i chciał zabić  Jarosława Kaczyńskiego.

Przypomnij sobie  2005 rok  jak te dwie partie  żyły  w symbiozie  do  Rozmów  koalicyjnych   potem już  Tusk  podzielił Polaków na Mocherowe Berty  i  poszła  lawina nienawiści.

A co do Ochroniarza to z tego co  piszą  Media  to  Kaczyński ma najlepszą  ochronę  z Możliwych  więc  ci ludzie  wiedzą  co robią  i  widać  nie przeszkadza  im  pomóc starszemu człowiekowi  nie wiadomo także w jakim kontekście były zrobione  te  zdjęcia  czy może  nie przy wsiadaniu do  samochodu.

Opublikowano

Już nie rób z Kaczyńskiego takiego starszego człowieka. Koszyczek z własną święconka powinien dać radę sam zanieść. A jeśli aż tak opadł z sił to trzeba było wysłać samego ochroniarza. Efekt był by ten sam. Skoro ci ochroniarze noszą za niego np koszyczek. To nie są ochroną najlepszą. Ale na pewno są ochrona najdroższą w Polsce bo żaden w zasadzie polityk nie korzysta z ochrony prywatnej fundowanej przez partię. Za jak już wspomniałem nasze pieniądze. Ale to teraz nie jest największy problem pisu. Nagrody i kolejne ataki na koryto są większym problemem niż koszyczek Kaczyńskiego.

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak kontekst, tym bardziej gdy ochrona to jeden człowiek. Ma ochronę jaką ma, albo adekwatną do zagrożenia. Jeżeli chcemy bazować na przypadku ataku na członków PiS, to nie bagatelizujmy zagrożenia. Kto zagwarantuje że gdzieś ktoś inny nie tworzy "listy osób do wyeliminowania w tym roku"?

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Zdjęcie które  wkleił  ,,Kozulek12,,  bodajże   to  typowy dla  POwców  Fake News

xDxDxDxD

WwLktkqTURBXy9kMGQ2NTBhZGNlOTFkMzEwMzE1Y

A8YktkqTURBXy81MzE5NmJhNDNlMmFiNDhjOWFiN

Opublikowano

Marku farmerze - nie robie nawet części tego co ty codziennie w stosunku do przesladującej cie opcji opozycyjnej. Dziwi mnie twoje oburzenie i bezsilność która jest zawarta w spłodzonej ripoście.

Romanie 176 - chętnie bym ci odpowiedział ale niestety nie bardzo mam pojecie co napisałeś a nawet gdybym to rozwikłał to i tak nie odpowiesz z jakimkolwiek sensem a w najlepszym  razie zupełnie nie na temat w rozumieniu powszechnie rozumianej logiki.

Marki, Romany i inne osobniki o zblizonej logice i swiatopogladzie - z racji tego że obchodzę Święta Wielkanocne nie chcę by abstrakcja i  socjalistyczna nienormalnosć miała jakikolwiek  wpływ na ich spedzanie. Z tego właśnie powodu mozecie nieskrepowanie upowszechniać wszelkie głupoty , na potęgę kalać zdrowy rozsądek i  gwałcić intelekt.  W związku z powyższym przez kilka dni powstrzymam się od lektury i komentowania pseudo prawicowych wypocin z waszej strony. 

Proponował bym zrobić wam to samo ale domyslam się że służba nie drużba a i stawki świąteczne zapewne są bardzo wysokie:)

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Po modle  się  za ciebie  jutro w Kościele  może  to  pomoże  a na pewno nie zaszkodzi

Kolejny  dowód  na Fake Newsa Kozulka

Opublikowano

Najpierw pomódl się za siebie a jeszcze wcześniej przystąp do spowiedzi i to szczerej a nie takiej odklepywanej. Bo to co tu robisz to zasługuje na spowiedź. Choć pewnie w swoim mniemaniu jesteś ciut nie święty.

Opublikowano
Dnia 1.04.2018 o 16:13, hubertuss napisał:

To jak to w końcu jest? Gwara, dysleksja, tępota i skleroza do tego jeszcze bo już nie pamiętasz co piszesz. Wulgaryzmy, epitety, zero konkretów. łatwo ci przychodzi oceniać kogoś gdy sam nie jesteś ideałem. Jeszcze raz ci napiszę. To tak jak by ślepy śmiał się z postępowania głuchego. Jeśli już nie potrafisz pisać poprawnie po polsku to chociaż rób to merytorycznie i bez wulgaryzmów czy epitetów.

idioty zemnie robisz ?? rozmawialiśmy wtedy o gwarze śląskiej i uczyłeś mnie poprawności   

23 godziny temu, hubertuss napisał:

Najpierw pomódl się za siebie a jeszcze wcześniej przystąp do spowiedzi i to szczerej a nie takiej odklepywanej. Bo to co tu robisz to zasługuje na spowiedź. Choć pewnie w swoim mniemaniu jesteś ciut nie święty.

a ty nie oceniaj tylko patrz na siebie bo ocenia się kogoś łatwo ale na siebie to ciężko popatrzeć 

cf7997680024c1bb5330562c

wszystkim wesołych świąt życzę i zdrowia bo jak jest zdrowie to kasę sobie zarobicie  chyba ze lenie :P

Opublikowano

Nie kłam. Nie rozmawialiśmy o gwarze. Wytknąłem ci pisanie z błędami a ty mi napisałeś, że to gwara śląska. Teraz piszesz, że dysleksja. Co do oceny, tak patrze na siebie i za świętego się nie mam pisząc, że się za kogoś będę modlił. I radzę innym więcej pokory i szczerą spowiedź przed tą modlitwą zważywszy na to co tu czynią. W końcu to nie ja a Marek wklejał filmiki z hasłem czy feministki należy bić. A teraz modlić się chce.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v