Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marekfarmer
Opublikowano

Tak do wywalenia PiS  xDxDxDxD

A  zaprosisz  ich 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, rolnik34 napisał:

pis  do wywalenia tylko z kazdym zadziera

Z kim zadziera?

Marzy się mały islamski obozik pod miedzą?Swoją kartą wyborczą chcesz doprowadzić do gwałtów Polek w Sylwestrowe noce?Rozumiem że imprezy chciałbyś jak na zachodzie?pod karabinem maszynowym?

Edytowane przez Alamo
  • Like 1
Opublikowano

W przypadku użycia amunicji przeciwpancerno zapalającej, bądź zapalającej i strzelania krótkimi seriami efekty świetlne mogłyby wzbogacić oprawę imprezy sylwestrowej. 

Opublikowano
47 minut temu, Alamo napisał:

Marzy się Wam spieniężenie LOTu obcemu kapitałowi,chcecie wrócić? zabrakło czasu do kompletnej wyprzedaży tego co zostało.Karty na stół?jest ich dużo.Wytłumacz się z okradania kraju każdego roku z podatku VAT,kóry porównywalny jest z wypłacaniem co miesiąc, przez cały rok każdej rodzinie 5000+ na drugie dziecko.Chyba nie ma lepszego dowodu na gigantyczne złodziejstwo? serwowane państwu przez Was..

To kiedy ich za to mega złodziejstwo oskarżą chociaż ? 

Co za Was? Może napisz że to ja okradałem państwo

2 minuty temu, mirro napisał:

Mógłby spokojnie zastąpić Sadurską, pewnie motywację miałby nawet większą:D 

Jakby nauczył języka to reszta umiejetności taka sama.

Gość marekfarmer
Opublikowano

,,Węgry i Polska, to są jak wieczyste dęby, które wyrastają z różnych pni, ale mają splecione korzenie, ale byt i siła jednego dębu jest warunkiem drugiego dębu. Dzisiaj nie jest inaczej, kiedy Polska jest silna, to Węgry nie mogą zginąć, a kiedy Węgrzy są silni, to mogą pomagać Polsce. Szacunek dla Polski, szacunek dla Węgrów!,,

:1300_clap_tone1::1300_clap_tone1::1300_clap_tone1:

https://wpolityce.pl/swiat/386085-tylko-u-nas-cale-przemowienie-orbana-w-swieto-narodowe-wegier-kiedy-polska-jest-silna-to-i-wegry-nie-moga-zginac-jestesmy-jak-polaczone-drzewa

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, mirro napisał:

W przypadku użycia amunicji przeciwpancerno zapalającej, bądź zapalającej i strzelania krótkimi seriami efekty świetlne mogłyby wzbogacić oprawę imprezy sylwestrowej. 

Nie wątpię,ciekawe która że stron byłaby bardziej z rozmachem

13 minut temu, Ulman napisał:

Jak wyjdziemy z uni,Pis jest pod tak silnym obstrzałem Timermansów że nie ma na razie co liczyć na to.

Edytowane przez Alamo
Opublikowano

Ja bym zalecił kąt 90 stopni:)

Alamo - tak sobie tłumacz. Timermans zabrania wyłapywania i zamykania złodziei? To po cholere nam rzad  Ziobro i cały reformowany wymiar sprawiedliwości i aparat państwowy. Gdzie nasze wstawanie z kolan i suwerennośćO.o

Opublikowano
6 godzin temu, hubertuss napisał:

To,że opozycja musi się zjednoczyć tak jak zjednoczył się pis z Gowinem i Ziobrą to nie jest nic nadzwyczajnego. Tak samo jak przestają być nadzwyczajne wiadomości jak to pisowscy politycy doją państwo bez umiaru. 

Grupa PZU odnotowała rekordowy wynik w swojej historii. Spółka odnotował zysk netto w wysokości 4,2 mld zł - przekazał prezes spółki Paweł Surówka. Dodał, że znaczący wkład w wyniki miały banki, zwłaszcza Pekao SA, dzięki którego nabyciu aktywa Grupy przekroczyły 317 mld zł.

- Sprzedaż zrealizowana w roku 2017 przekroczyła poziom 22,8 mld zł i tym samym jest najwyższą kiedykolwiek osiągniętą przez Grupę PZU.Równocześnie osiągnęliśmy najwyższy w naszej historii wynik netto 4,2 mld zł. Pobiliśmy tym samym nasze wszystkie dotychczasowe rekordy - powiedział.

Dodał, że był to "znakomity rok dla PZU". Jak podkreślił, "znaczący wkład w wyniki Grupy miały banki". "Zwłaszcza Pekao SA, dzięki którego nabyciu nasze aktywa przekroczyły 317 mld zł" - zaznaczył.

Wysoka rentowność

Spółka podała, że rentowność kapitałów własnych "ROE" dla podmiotu dominującego wyniosła 21,1 proc. w porównaniu do 14,9 proc. w 2016 roku.

"Z rentownością kapitałów powyżej 21 proc. oraz pokryciem kapitałowym istotnie powyżej 200 proc., PZU jest jedną z najbardziej dochodowych i stabilnych spółek ubezpieczeniowych na świecie. Tak dobre wyniki za rok 2017 są solidnym fundamentem dla ambitnych celów, które Grupa postawiła sobie w ramach strategii #nowePZU" - powiedział prezes.

WARTO WIEDZIEĆ:

800x50.jpg
Opublikowano

"Równocześnie osiągnęliśmy najwyższy w naszej historii wynik netto 4,2 mld zł. Pobiliśmy tym samym nasze wszystkie dotychczasowe rekordy - powiedział."

Propagandowo wygląda to imponująco tyko że ,  zyski PKO SA wynosiły w ostatnich latach ok 2 mld PLN wiec nie dziwne że jak włączyli je do grupy PZU to pobili dotychczasowe rekordy. 

Ja jak dokupiłem kiedyś 20 ha to też pobiłem rekordy produkcji w moim gospodarstwie:D

Opublikowano

jestem ubezpieczony w pzu ,mam kilka polis wiec wiem skad te zyski-zreszta moj portfel tez je czuje:26_nerd:.

przyjazn polsko- wegierska:13_upside_down:, trudno mi zrozumiec powod nadzwyczajnej sympatii do wegier, pewnie temu ze galicja byla  ponad 100 lat we wspolnym panstwie z madziarami i znam historie walk krolestwa wegier z autonomia galicyjska, nie wspominajac o drobnym epizodzie okupacji polski przez honwedow w latach 40 XX w.........moze jakos postawa polskiego spoleczenstwa 56 r to tlumaczy.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/niezauwazony-wywiad-premiera-morawiecki-w-niemieckim-portalu-uderzyl-w-wegrow/gshej5q?utm_source=plista&utm_medium=synergy&utm_campaign=allonet_plista_n_desktop_wiadomomsci.

zastanawiam sie na jakim zadupiu trzeba mieszkac zeby uwazac rozroby w autobusie za sensacje, w komunikacji zbiorowej to norma,nawet monitoring na glupkow nie pomaga-niezaleznie od koloru skory......

cejrowski byl kilka lat w sakramentalnym zwiazku malzenskim -ciekawe ze nie ma dzieci, jak to sie stalo-uzywal wyrobow krakowskiej firmy unimil[sobie zycie:D] na "recznym jechal" czy moze "konar nie zaplonal" w koncu koscielne uniewaznienie malzenstwa z jakichs powodow uzyskal ??????????

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, ereksio napisał:

Ty nie masz gospodarstwa .

Jak jesteś taki przekonany to możemy sie założyć o np 50 tys Pln. Co ty na to?

Jacuś , Węgry to jedyny kraj na który od biedy  możemy jeszcze liczyć (o ile Orban będzie miał w tym interes) Praktycznie z kazdym mamy pod górę więc jak sie nie ma co sie lubi ........

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
Czechów nie lubie... jak nie zadbamy o siebie to kto... . związki zawodowe pilnoja siebie a My rolniki(...) i ty Brutusie przeciwko mnie.
Opublikowano
14 godzin temu, DTaras napisał:

Roman - cena węgla 2017 do 2016 wzrosła niemal o 40 % a kopalnie sprzedawały więcej niż wydobywały. Krajowa cena ze składów poszła ostro w górę i teraz nie spadnie tak prędko bo robi się wszystko aby import udusić. Zatrudnienie spadło o ok. 5% i to jest chyba ta restrukturyzacja plus zapewnienie zbytu przez połączenie z energetyką a szczególnie produkcją energii elektrycznej. Jednocześnie stawia się pod kreską energię z wiatru i roztacza wizje dla energii ze słońca. Przy obecnym deficycie energii elektrycznej i planowanym wzroście takie działanie to łatanie dziury w łacie. Wystarczy jedna poważniejsza awaria zdziadziałego bloku lub przeciążonej sieci aby zobaczyć efekt domina. Widać, że zbierana jest forsa (wielkie połączenia koncernów) na dużą inwestycję i będzie to raczej elektrownia jądrowa. Zanim to jednak powstanie prądu może zabraknąć. Tak przy okazji - te nasze 80 mln ton chiny wydobywają za dwa do czterech dni a i oni przechodzą na ekologię. Był czas, że codziennie startował tam blok z węgla a obecnie kierunek jest odwrotny..

a pamiętasz lata 2010  jak był drogi wegiel ?? 

https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/kosmiczne-zyski-jsw-ale-dywidendy-nie,62,0,2400574.html

no ale wtedy była inna władza....... a popatrz nawet wegiel się nie opłacało wydobywać  a twoje zdanie jest nie na temat bo jsw produkuje większości koks  wiec jakie kol wiek zdanie o energetyce nie na miejscu  chyba ze wrócimy do czasów powozu i koni  samochód dom traktory maszyny wszystko na koksie jeszcze nikt nie wymyślił alternatywy dla koksu 

nie stet dużo ludzi propagande ewy taczer po  i Tomasz lisa na żywo ze węgiel  służy tylko do jednego  smoły smary itp metalurgia przede wszystkim 

3 godziny temu, Ulman napisał:

Co za Was? Może napisz że to ja okradałem państwo

ulman ty k**wa to jesteś głupi przecież można kraść w białych rękawiczkach władza i kraść ?? przecież można ustawę pod siebie napisać i sprawa załatwiona xD 

16 minut temu, Ulman napisał:

Jak jesteś taki przekonany to możemy sie założyć o np 50 tys Pln. Co ty na to?

Jacuś , Węgry to jedyny kraj na który od biedy  możemy jeszcze liczyć (o ile Orban będzie miał w tym interes) Praktycznie z kazdym mamy pod górę więc jak sie nie ma co sie lubi ........

miastowi też są rolnikami ile to musisz mieć 1 ha  ile taksówkarzy rolnikami z tym twoim śmierdzeniem to mi też mocno podpadasz...   

Opublikowano

Czyli kradli ale nic im nie mogą zrobić bo pisali ustawy pod siebie w białych rekawiczkach. Takie wytłumaczenie też  fajne ale Alamo pisał że to przez Timmermansa. Jak wymyslisz jakies kolejne wytłumaczenie bezradności obecnej władzy to pisz . Będę to gdzieś zapisywał dla potomnych i będzie się z czego pośmiać jak się z kioegami spotkam.

Co do podpadania to jest całkiem normalne jak sie widzi wszędzie sPISek. Jak dziś pisałem kupiłem kiedyś 20 ha wiec jeśli coś ci podpada i uważasz że kłamie to załóż że nie mam co najmniej 20 ha i jako znawca pewnie wygrasz w cuglach. 

To jest owoc wysiłku głupich i pracowitych, socjalizmu, neokomunistycznych zwiazków zawodowych  https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/absurdow-zakazu-handlu-ciag-dalszy-przeciwko,5,0,2400517.html

Opublikowano

romus-dane gus-srednia cena wegla 2017-823 zl,  2010-720 zl  2006-491 zl

http://www.infor.pl/wskazniki/glowny-urzad-statystyczny/182,2476,Przecietna-srednioroczna-cena-detaliczna-1000-kg-wegla-kamiennego-w-2014-r.html

najsmiesniejsze jest to, ze jak tvp mowia o zlych niemieckich polityka w brukseli i wymieniaja nazwisko timmermansa:26_nerd:,

rozmawialem z kierowca w cukierni -mowi ze ta niedziela bez handlu sporo ograniczyla im obrot, ciekawe co bedzie dalej......

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

http://www.infor.pl/wskazniki/glowny-urzad-statystyczny/182,2476,P

rozmawialem z kierowca w cukierni -mowi ze ta niedziela bez handlu sporo ograniczyla im obrot, ciekawe co bedzie dalej......

padniesz z głodu

3 godziny temu, Ulman napisał:

Ja bym zalecił kąt 90 stopni:)

Alamo - tak sobie tłumacz. Timermans zabrania wyłapywania i zamykania złodziei? To po cholere nam rzad  Ziobro i cały reformowany wymiar sprawiedliwości i aparat państwowy. Gdzie nasze wstawanie z kolan i suwerennośćO.o

Co ma znaczyć,widzę tu jawny brak spostrzegawczości z dotychczasowych ziałań targowicy.

Masz whiskas zamiast mózgu

• Like 1
Opublikowano
"To jest owoc wysiłku glupich i pracowitych..." najglupsi i najpracowitsi to jestesmy MY. znajdz mi jakis zawód w którym mosisz zapierdalac 24/7? wybralismy sobie sami takie życie ale gdzie ta odrobina szacunku dla nas? gdyby nie MY to ... . zglodu zduchaja.
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, jacus napisał:

http://www.infor.pl/wskazniki/glowny-urzad-statystyczny/182,2476,Przecietna-srednioroczna-cena-detaliczna-1000-kg-wegla-kamiennego-w-2014-r.html

najsmiesniejsze jest to, ze jak tvp mowia o zlych niemieckich polityka w brukseli i wymieniaja nazwisko timmermansa:26_nerd:,

oj jasuś znów strzał sobie dajesz w stopę cena detaliczna czyli kopalnia zarabia na składach prywatnych ?? a boom ze składami prywatnymi wiesz kiedy był najmłodszy milioner za po co go ścigali ??

cena-detaliczna-wegla-kamiennego-w-polsc

widzisz za po nawet kopalnia złota przynosiła by straty......

gdy ceny węgla biły rekordy nagle kopalnie robiły zapasy uważasz celowa zagrywka 

Stan_zapasow_wegla_kamiennego_caly_okres

przecież sowa i przyjaciele gadali kto ma brać kopalnie a później się wycofali  dowód w nagraniach  

Edytowane przez Roman176
  • Like 2
Opublikowano
to są wydatki czy zyski bo na tel. nie widac? co to za diagram?
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v